- 7 Eylül 2009
- 2.447
- 12
Ben de yazayım doğum hikayemizi..
Temmuz ayında sürpriz bir şekilde rahimimde yerini aldı bebeğim;Ben erteledikçe yıllar geçmişti,en sonunda kendi gelmeye karar verdi.İkinci bebeğimiz olacaktı ve ben başlarda şok olsam da içimde tarifsiz bir sevinç yaşamaya başladım. Her şey yolunda gidiyordu başlarda,sonra bir akşam gebeliğimin 35.haftasında kanamam oldu,doktorumuzu arayarak apar topar hastaneye doğru yola çıktık,yolda eşim de ben de konuşmaya cesaret edemedik bir kelime bile,aklımızdan korkunç senaryolar geçiyordu çünkü.Hastaneye geldiğimizde doktorumuz karşıladı bizi,hemen nst de kalp atışlarına baktı,şükürler olsun ki bebeğimin kalbi atıyordu.İşte o zaman onu ne çok sevdiğimi daha çok anladım.yapılan alttan muayene neticesinde kanamamın devam ettiği anlaşıldı ve hemen geciktirici iğneyle, ciğer geliştirici iğne yapıldı ve gece yatış yapıldı takip edilmem için..Sabah doktorum geldi ve riskin devam ettiğini sancılarım olduğunu söyledi.Böylece ilaç tedavisi ve serum takviyesiyle 2 gün hastanede yattım ve sonrasında evde de sürekli yatmak üzere taburcu edildim.İki hafta boyunca yattım evde ,doktorumla yaptığımız son görüşmede 4 nisan olarak karar verdik doğum tarihini,her ne kadar benim için erken tarih olsa da riske de girmek istemiyordum.
28 mart günü kontrol için doktora gittim,öncesinde NST ye girdim,sonra doktorumun yanına girdiğimde bana söylediği şey şu oldu" haberler kötü,7 dakikada bir sancın çıkmış ve bu ilaç kullanmana rağmen olmuş.bu gidişle hafta sonu suyun gelir"
bir anlık şoktan sonra kendi doktorumla doğum yapmak istediğim için o gün doğum yapmaya karar verdim.ama yaşadığım heyecan ve şaşkınlığı tarif edemem..ben o gün doğum yapabilirim ihtimalini bilmeme rağmen hiç kabul edemedim,eşime bile kızmıştım işten izin alıp geldiği için ama o an iyi ki de almış iznini dedim içimden..Annemi aradım hemen,durumu bildirdim..Eve geldik zaten hazır olan çantalarımı aldık,hazırlık yaptık ve hastanenin yolunu tuttuk..
Hastanede yatış işlemleri yapıldı,odamıza geçtik ve beklemeye başladık,oğlum endişeyle soruyordu" anne seni şimdi kesecekler ya ,canın acıyacak mı? "diye,gülerek onu sakinleştiriyordum..saat beşte beni ameliyathaneye götürdüler..asansöre kadar gelebildi bizimkiler,orda onlara el salladım oğluma öpücük yolladım ve gülümseyerek ayrıldık..Ameliyathane kısmında bir sürü oda vardı ve beni sedyeyle geçirirlerken her odada bir hastaya müdahale ediliyordu,ne kadar çok oda vardı,şaşırmıştım..beni de bir odaya yerleştirdiler.hazırlıklar yapıldı,belimden iğne yapıldıktan sonra hiç istemediğim sonda takıldı ama hiç bir şey anlamadım,boşuna büyütmüşüm...Doktorum geldi,ben hemen parmaklarımı kımıldatmaya çalıştım,kımıldatamayınca uyuştuğumu anladım..Bir ekran vardı duvarda tansiyonum kalp atışlarımı filan gösteriyordu ona diktim gözümü,bir terslik olursa oradan anlayacaktım...doktorum birşeyler söylüyordu,onlara cevap veriyordum arada,bir de meraklı ebelerin sorularına,en çok ta neden tüplerimi bağlattığımı,yaşımın daha çok küçük olduğunu filan söylediler,kibarca geçiştirdim..Bir an çok midem bulandı,ben susunca hemen sordular "iyimisn" diye,miğdemin bulandığını söyleyince bir iğne yaptılar,geçti..işte o an bir kafa uzattılar örtünün üstünden,hayal gibiydi.."çok güzellll" dediğimi hatırlıyorum ve kızımı suratıma da değdiredikten sonra yan tarafa aldılar..ağlama sesini duyuyordum ama göremiyordum,boynumu uzatmaya çalışsam da olmuyordu,ben de seslendim "her şeyi yerinde mi "diye..gülüştüler o anda..ben bozuldum tabii..sonra hak verdiler "anne işte,elbete bunu merak edecek" dediler ve "merak etme her şeyi tam ve çok güzel " dediler..doktorum çıktı,tabii bebeğim de gitti..ben sabırsızlıkla işlemlerin bitmesini bekledim ama söylemeden de edemedim" ne zaman bitecek,ben kızımı merak ediyorum " diye..
Neyse ki çok fazla sürmedi ve bende kızıma doğru yola çıktım,asansörden çıktığımda kimsenin beni beklemediğini gördüm(buna bozulmadım desem yalan olur) sonra odaya girdiğimde bizimkileri bebeğin başında buldum,"hainler beni ne çabuk unuttunuz " dedim..güldüler..:44:
Kızım normal doğum tarihinden çok önce( 3 hafta önce)alınmasına rağmen 3400 ve 50 cm. olarak dünyaya gelmişti,gayet sağlıklıydı..İçimden tekrar şükretttim..
Kızıma hayran hayran bakmaktan o gece gözümü kırpmadım,sabaha karşı ancak uyumuşum..annemle birlikte 1 gece kaldıktan sonra ertesi gün eşim ve oğlum bizi almaya geldi ve o gün bu gündür birlikteyiz..Artık biz 4 kişilik çekirdek bir aile olduk ve şükürler olsun ki herşey yolunda gitti..Aramıza hoşgeldin meleğim..
hikayeni okurken çok etkilendim çünkü benimde bir oğlum var
sanırım ameliyathaneye giderken ona bakarsam ağlarım
senin onun sorularını gülerek geçiştirebilmene sevindim
şimdi bende bir kız bebek bekliyorum
hayat boyu mutlu bir aile olmanız dileğiyle..