1 Mayıs 2013,Neriman Nerimanov-Bakü
Kafamda bin tane düşünce var...
Faranjit olmuşum.Yatağımda uzanıyorum.Az önce bebeğime süt verdim,acaba doğru mu yaptım? ya hastalığım ona da geçerse? Zaten hiçbirşeyi bilerek yapmıyorum ki.Her şey el yordamıyla...
Annem birazdan ayrılacak yanımdan...evine dönecek...
12 günlük bebeğe tek başıma nasıl bakacağım?
Çok halsizim...Uykusuzluk,hastalıkla birleşince insan dermansız kalıyormuş.
Muhabbet kuşum tam karşımda aşkım,canım,tatlı kuşum benim diye ötüyor.Zaten ne zaman videoya çeksem tek kelime etmez.Şimdiyse gevezeliği tuttu...
1 Ağustos 2012 Nerimanov Mado- Bakü
Bugün doğum günüm!
Eşim sürpriz yapmış önce iftarımızı açtık,sonra da pastamı kestik...
Ancak ben regl olmalıydım bugün?
2 Ağustos 2012 Nerimanov-Şehzade restaurant-Bakü
İftarımızı açtık..Bugün de regl olmadım.Kafamda kuşkular var korkuyorum...
3 Ağustos Nerimanov- Azinko sitesi
Bugün gebelik testi yaptım.Sonuç:çift çizgi..Allah'ım inanamıyorum!..Hayır hiç mutlu değilim! Daha 3 aylık evliyim,bebeğe hiç hazır değilim! Ne yapıcam nasıl bakıcam ben çok kötüyüm...panik içindeyim...
5 Ağustos 2012 Oksigen hastanesi-Bakü
Bugün kan testi yaptırdım.Sonuç:334...Doktorun karşısında ağlıyorum...Bana düşük riskimin olduğunu söylüyor.İlaç veriyor.İstemeyerek de olsa kullanıyorum...Bebeğin kalbi 9. haftada atıyor,düşmüyor,inadına içimde büyüyor,kendini belli ediyor..kah ağlıyorum,kah göbeğimi izliyorum,günleri kovalıyorum..
15 Ekim 2012 Güngören-İstanbul
Kızım olacakmış...
19 Nisan 2013 Bakü Medikal Plaza Hastanesi 10.00
42. haftamdayım.Bebeğim bir türlü doğmadı.kalp atışları yavaşlamış spinal sezaryen olacağım...Ameliyat masasında bağıra bağıra ağlıyorum belden iğne fikri korkudan bayıltacak beni.. Ama ağladığıma değmedi ufacık bir ısırıkmış...
Sıcaklık sonrası uzatıyorlar beni masaya...
doktorum o kadar profesyonel ki çay doldurur gibi bebeği alıyor sanki 60 saniyede herşey bitti gibi.
Uzaktan bir ağlama sesi yanağıma değdirip fotoğrafımı çekiyorlar annem ve eşim sevinçle doluyorlar fotoğraf karşısında...
10.40
Odamdayım.Tek başıma tirtir titriyorum hemşireler üstümü örtüyor ama üşümekten değil biliyorum artık hamile değilim bebeğim de bu dünyada...
birazdan yanıma getiriyorlar, cam gözlü Elif Betül bana bakıyor bana ihtiyacı var biliyorum ancak ben güçlü bir annemiyim o an bilemiyorum...
1 Mayıs 2013 Bakü
Annem az önce gitti.İstanbul'a.
Artık kızımla başbaşayım.Ve artık biliyorum güçlüyüm çünkü anneyim...
canım çok sevindim doğum hikayelerine bakıyordum arada seninkine rastlamak için allah bağışlasın kızına allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah benimde kızım 2 buçuk aylık oldu atlattık ilk günleri çok şükür 40 gün çok zor sonrası düzen oturuyor alışıyorsun lohusalıkta fena yani ama hepsi geçiyor ağrılar sızılar acemilikler korkular kilolar evde bunalmalar hepsi geçiyor yeni doğum yapan arkadaşların hepsine allah sabır versin güç versin inşallah :)