2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kısaca yazacağım şindilik sonra detaya gireceğim..
çok şükür Allaha otizm yok dil gelişini 20 ayda görünüyor ama kreşe ya da oyun grubuna vermeni önerdi çocuk gelişimcisi. .

Canım gerçekten çok sevindim, ben de öyle düşünüyodum zaten ... sen zaten geç konuşmanın aile olduğunu genetik olduğunu söylüyodun eninde sonunda konuşucak hepsi,ama birazcık daha üstüne dursanız okul olsun kitap okuma olsun tvdan uzaklaşma olsun bi de onunla bol bol konuşma olsun daha da hızlanıcaktır. canım hatırlıyo musun facede bi kişi daha vadı aynı şüphelele gidip konuşmadan bikaç ay geri olduğu için konuşma terapistine başlayan,sormuşlardı neler yaptıklarını,aklımda kalmış nefes çalışması yapıyolardı üfleyerek oyunlar oynamalar üflemeli müzik aleti falan gibi,bi de kitap okuma... çoğun anaokulunda 36 aya kadar anneli oyun grupları da var kreş olmasa da mutlaka gidin canım o bahsettiğim kişi de başlamıştı...

Canım gerçekten çok sevindim, ben de öyle düşünüyodum zaten ... sen zaten geç konuşmanın aile olduğunu genetik olduğunu söylüyodun eninde sonunda konuşucak hepsi,ama birazcık daha üstüne dursanız okul olsun kitap okuma olsun tvdan uzaklaşma olsun bi de onunla bol bol konuşma olsun daha da hızlanıcaktır. canım hatırlıyo musun facede bi kişi daha vadı aynı şüphelele gidip konuşmadan bikaç ay geri olduğu için konuşma terapistine başlayan,sormuşlardı neler yaptıklarını,aklımda kalmış nefes çalışması yapıyolardı üfleyerek oyunlar oynamalar üflemeli müzik aleti falan gibi,bi de kitap okuma... çoğun anaokulunda 36 aya kadar anneli oyun grupları da var kreş olmasa da mutlaka gidin canım o bahsettiğim kişi de başlamıştı...
Pazar günü birkaç hikaye kitabı aldık okumaya başladım ama zorla okumaya çalışıyorum çünkü sürekli sayfaları çevirmek istiyor zamanla alışacak inşallah
O dediğnn kişi skrn nickli kişiydi sanırım buraya da yazardı. Aslında evdeki doğum günü mumlarıyla denemeler yapabilirim sonra en basit bir düdük alabilirim.Sağol cnm hatırlattığın için..

Derin kuş napıyor hala yemek sıkıntısı var mı yoksa yoğurt meyveye devam mı

Pazar günü birkaç hikaye kitabı aldık okumaya başladım ama zorla okumaya çalışıyorum çünkü sürekli sayfaları çevirmek istiyor zamanla alışacak inşallah
O dediğnn kişi skrn nickli kişiydi sanırım buraya da yazardı. Aslında evdeki doğum günü mumlarıyla denemeler yapabilirim sonra en basit bir düdük alabilirim.Sağol cnm hatırlattığın için..
aynen canım bben de ilk kitap alıp okumaya başaldığımda aynen öyleydi kaça kaça kitabı kaçıra kaçıra okurdum alıştırıncaya kadaryırtadı da kitapları zamanla sevdi şimdi çok seviyo illaki sewvdiği kitapları okutmadan yatmıyo,hiç vazgeçme alışıyolar. bi de seçtiğin kitap da önemli sevmesi için, ben kitapyurdundan her ay sipariş veriyorum alttaki yorumları okuyorum kaç yaş içinmiş beğenilmiş mi çok satan bi kitap mı ona göre seçiyorum pearson ın kitaplarını aldık baya onları severek okuduk şimdi yapı kedinin alıyorum çok seviyo ilgi alanına göre seç,mesela Derin kedileri çok seviyo şimdi en sebdiği kitap üç kedi bir dilek ve üç kedi bir canavar,özellikle 2.si, hangi kitabı okursam okuyayım anne piti pati pus canavarı oku diye tutturuyo piti pati pus ordaki kedilerin isimleri bu arada :)
ilk başlangıçta pearson ın küçük vakvak serisini ve aç tırtıl diye bi kitap var onları çok sevmişti onlarla kitap okumayı sevmeye başladı diyebilirim...

Derin kuş napıyor hala yemek sıkıntısı var mı yoksa yoğurt meyveye devam mı

yemek sıkıntısı derken blendara devam canım,ama her öğününü veebiliyorum artık ama bi süe fena zorrlamıştı o da ben de yıpranmıştık çok,yemeğe çok ilgili değil hala babası geldikten sonra akşamları veriyorum çorbayı zaten tek öğün çorba veriyodum baba otoritesi va birazcık o geldi o bakıyo diye yiyo zaten acıkmış da oluyo sanırım o saate belki ondan yiyo,gündüz de kahvaltı yoğurt meyve...

Kısaca yazacağım şindilik sonra detaya gireceğim..
çok şükür Allaha otizm yok dil gelişini 20 ayda görünüyor ama kreşe ya da oyun grubuna vermeni önerdi çocuk gelişimcisi. .
cnm bunu duyduguma cok sevindim. cok da arastirma bundan sonrasini insani depresyona sokar bu net. bir suru sey yaziyor cunku. bn de ara cok bunalmistim. sen sosyallaesmesi icin elinden geleni yap arkadaslari arasinda konusmasi da gelisir ins.kitabi simdilik direk dinlemese de sen okumaya devam et ins

Canım bilmiyorum migrenmi var hiç doktora gitmedim genelde agrır ama uyuyunca gecerdi bu defa üç gün oldu gecmedi

Ohhhh çok şükür, çok sevindim yaaa. Kitap konusunda yenikullaniciya katılıyorum, benimkiler de bir ara dinlemiyordu, ısrarla okudum, yirttilar, kestiler, sayfalarını büktüler ama asla pes etmedim, şimdi hem gündüz hem gece uyumadan mutlaka istiyorlar, ben şu an nasrettin hoca fıkraları okuyorum.

Akşam çocukları voleybol maçına götürdük babasıyla, gönül rahatlığıyla diyorum ki bu çocuklar artık böyle yerlere goturulebilir. Biraz ortalıkta kosturuyorlar falan ama 4 set oyun izleyebildiler.

Niloyaya biz de gittik ama çok kalabalıktı ve organizasyon çok kötüydü, erken çıktık. Ortam güzel olsa eğleniyorlardi, hasta olurlar kalabalıktan diye de korktum acikcasi, hapsiran oksuren çocuk vardı bir sürü.

Hamza da niloya ya bayılıyor ama sanırım müzikal erken bizim için, durmaz

canım öyle düşünme çok ciddi sessiz bi ortam olmuyo sıkılan kalkıyo sahneye doğru koridorlarda falan,hatta yaşı daha büyükler bile... bi deneyin sevebilir... ben geçen sene bile götürmüştüm pepee ve canım kardeşim müzikallerine...

Niloyaya biz de gittik ama çok kalabalıktı ve organizasyon çok kötüydü, erken çıktık. Ortam güzel olsa eğleniyorlardi, hasta olurlar kalabalıktan diye de korktum acikcasi, hapsiran oksuren çocuk vardı bir sürü.

yaaa işte çocukların kalabalık olduğu ortamlarda en çok korktuğum bu hasta çocukları kalabalığa sokmasalar keşke de salgınlar büyümese... bakalım bizim nasıl geçicek yeğenimle gidiyoruz biz de illa ki eğlenirler...

Aynı semtte oturduğumuz bir arkadaşımla konuştuk bu akşam..o da yarım gün kreş ve oyun grubu araştırmış ve maalesef bizim semtte yokmuş

merhabalar...çok çokk zaman geçti buraya girip yazmayalı.kimileriniz hatırlayabilir belki.bende sizler gibi 2013 mart annesiyim :KK70: evlatlarımız büyüdü şükürler olsun.kreş olayını araştıran arkadaşlarıma kendi oğlumdan gözlemlediğim şeyleri anlatmak istiyorum.3 aydır kreşte.ve tam gün :KK70: nasıl yaptım bilmiyorum ama verdim gitti.ilk iki hafta çok çok zorlandık ama daha sonra artık bir okula gitmesi gerektiğinin farkında.konuşması düzeldi.bezi haziran ayında tamamen çıkarmıştık aynı şekilde sorunsuz devam ediyoruz.bir sürü faaliyetler,şarkılar,oyunlar her akşam oğlumu başka bir sevinçle alıyorum.elinde yaptığı etkinlikleri göstererk koşa koşa yanıma gelmesi her şeye değer.çok şükür bir hastalık durumu olmadı bu zamana kadar ama çok da takmıyorum.yeter ki yüksek ateşi olmasın diğerleri geçer.kendi ayakkabısını giyiyor,yemeğini mutfakta masada oturarak yiyor.tv karşısında hafta da bir iki kere oda çerez yemesine izin veriyorum çok nadir.evimizde tek tv var,internet ve bilsisayarımız yok.pc ve pc oyunlarına da meraklı değil.isteklerini hemen yerine getirmiyorum.yani o hayatımızın merkezi ama ona bunu belli etmiyorum :KK70: diyeceğim o ki güvendiğiniz bir kreş varsa yarım gün değil tam günle çocuklarınızı yollayın.onların nasıl değiştiğini gözlerinizle görün.ikinci çocuk için düşüncem var ama eşim pek taraftar değil.bakalım hayırlısı :KK70: fırsat buldukça yazacağım artık.bol sağlıklı güzel günler..

Kaç gündür kimsenin sesi çıkmamış, herkes afiyettedir inşallah?bizi sorarsanız ben artık geceleri uyuyamamaktan Avare gibiyim bu çocuk ne zaman kesintisiz uyuyacak çok merak ediyorum.
Sweetçim ne zaman son tarihin normal doğum mu sezaryan mı olacak?

bi kac gundur s
Kaç gündür kimsenin sesi çıkmamış, herkes afiyettedir inşallah?bizi sorarsanız ben artık geceleri uyuyamamaktan Avare gibiyim bu çocuk ne zaman kesintisiz uyuyacak çok merak ediyorum.
Sweetçim ne zaman son tarihin normal doğum mu sezaryan mı olacak?
iki gundur sitede sorun vardi zaten girilmiyordu. bugun bzmde 36 doldu artik. bakalim son zamani beleyebilecekmiyiz. annem 12 gun sonra burda olucak ins en azindan onu bekleriz

Biz de iyiyiz çok şükür, ikisi de hastalandı ama çabuk atlattılar, birer gün gün boyu kustular, ertesi gün hiçbir şeyleri yoktu. Ama şimdi de ben çok hastayım, ben de bu sene 2. Kez hastalandim, normalde çok hastalanmam. Okul ve ikizler çok yorucu, sanırım tam dinlenemedigim için bu sene bağışıklık sistemim zayıf.

X