2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Selam canlar. Nasilsiniz? Minnoslar nasil?
Biz iyiyiz çok sukur. Kresden dolayi cok hasta oluyoruz ama evde kalicak kadar degil hamd olsun. Onumuzdeki ay buyuk kizcem 5 yasina girecek InsaAllah. Kresde kutluycaklar. Cok heyecanli.
Reyyanda tam cadi oldu . tam konusyor.almancada turkcede azericede konusyor.yememiz malesef cok iyi degil. Degisiyor. Kilosuda daha 12 olamadi. Tuvalet egitimine baslamadim. Krese gittiyi için bez kolaylik benim için. Onumuzdeki yaza ogreticem InsaAllah. 3 yasini gecicek ama olsun.

Canım hala çiğnemiyor mu senin kuzu? Benimki 2 yaşından beri çiğniyor artık şükür. Gerçi çok yemek seçiyor da. Canı isterse eline elma, havuç, ekmek, kuruyemiş alıp yiyor. Krep yapıyorum eline veriyorum, kendisi yiyor. Bebek yumurta diye bıldırcın yumurtasını severek yiyor. Haşlıyorum direkt ağzına atıyor. Bununla birlikte kahvaltısını hala karışım ve blenderdan geçirip veriyorum. Hepsinin vitaminini birden alsın diye, yoğurt-kefir, yumurta,ceviz-badem-fıstık biraz zeytinyağı ve ekmek karıştırıp veriyorum. Salçalı bir yemek gördü mü ağzını açtırmak mümkün değil. Çorba olarak ise sadece yoğurt çorbası (epeydir onu da reddediyor gerçi) ve tarhana çorbası yiyoruz. Başka bir şey yemiyor. Ama şükür yumurta yoğurt sevince kilomuzda boyumuzda bir problem yok. 14,5 kilo 95 cm. di en son.
malesef canım haaalaaa... ama kuruyemişçubuk kraker çikolata yiyo... onun dışında minicik bi pütü bile olsa o kaşığı dışarı atıp öğürüyo.ama ne hikmetse meyve püresiiçindeki nar çekirdeklerinden hiç rahatsız olmuyo. galiba tembbellik ediyokolay geliyo annenin löp löp beslemesi kolayca mideye indirmesi,sevdiği lezzetlerinse zahmetine katlanıyo galiba,az daha büyüsün daha bi konuşup anlaşıp uzlaşalım bakalım umut işte... hiçbi zaman iştahlı olmadı hep ben besledim ama boy kilo iyi bizde de...

ay sorma cnm dun merdivenden dustum. misafirim gelicekti. onlar varken hissetmemistim pek sonra bel agrisindan duramadim. bugun dru aradim hemen hastaneye git dedi. nstye falan taktilar. elh oglus iyi belim de dune gore daha ii ama hala zorlaniyorum. halid de rahat birakmio tabi

çok geçmiş olsun aman dikkat et canım bişey yok sanırım...

az önce evde bir haman böceği gördüm şoktayım çok tiksindipim böcektir. .bakalum ne yapacağım devamı vardır onların :-(

böceğin her türlüsü tiksindiriyo insanı inşallah çok çoğalmadan kurtulmuşsunuzdur canım...

kizlar nasilsiniz? bugun bzm sipa dolaptan maydonozlari alip butun odanin icine sermis hepsini. bide cicek diktim diyo:)

ama ne kadar mantıklı nasıl kızar şimdi insan...

Yaptıkları her yaramazliga akıllı bir kılıf buluyorlar artık. Benimkiler de maydanoz sapı yemeye bayılırlar :)

aa onu yemek nerden akıllarına gelmiş yiyen birini mi gördüler ki...

Herkesin hayatı rutine girdi sanırım, pek değişik bir şey olmayinca paylaşılacak bir şey de olmuyor.

evet canım ya bayadır bakamadım bile ben,Derin hastaydı doktorsuz atlattık sanırım,onun dışında rutin herşey,bilg.a bakmamı hiç istemiyor zaten ihmal ettim burayı...

Selam canlar. Nasilsiniz? Minnoslar nasil?
Biz iyiyiz çok sukur. Kresden dolayi cok hasta oluyoruz ama evde kalicak kadar degil hamd olsun. Onumuzdeki ay buyuk kizcem 5 yasina girecek InsaAllah. Kresde kutluycaklar. Cok heyecanli.
Reyyanda tam cadi oldu . tam konusyor.almancada turkcede azericede konusyor.yememiz malesef cok iyi degil. Degisiyor. Kilosuda daha 12 olamadi. Tuvalet egitimine baslamadim. Krese gittiyi için bez kolaylik benim için. Onumuzdeki yaza ogreticem InsaAllah. 3 yasini gecicek ama olsun.
şimdiden doğumgünü kutlu olsun,biz de hala bezliyiz,ama bence de hiç kolaylık değilpapatyanın dediği gibi,bazen her sabah bazen 2 günde bir uyku tulumu yıkayıp kurutuyorum gece bez değiştiriyorum uynadıkça su içiyo baş edemiyorum,öğrenene kadar zor onu göze alıcam da gece olayı beni korkutuyo,galiba biz de 3 yaş sonrasına bırakıcaz,ama keşke 3 yaş doğumgünü öncesi bırakabilsek doğumgününde bezli olmasa... etraftan da sormalar mana bulmalar başladı kime neyse,hayır çocuğumu sorgulayıp eleştiriyola utandırıyolar kima ne ya bezli de ben temizliycem bezsiz de rahatını ben edicem kime ne ki....

Canım ben her gün bakıyorum, bir paylaşım olmayınca benim de yazasim gelmiyor,
İyiyiz çok şükür, iki kişi olmalarına rağmen evde sıkıyorlar, kış bitimi nisan gibi yarım gün krese mi versem acaba diyorum, okulumun hemen dibinde bir kreş var, 9-13 arası vermeyi düşünüyorum, sadece oyun oynasınlar diye, haziranda alırım yine, üç ay her gün parka götürürüm, su aralar yine bu konuya taktım :))

Bizde haberler pek parlak değil...
Otizm belirtilerimiz var maalesef. ..
çocuk nörolojisine götürdüm,doktor da onayladı belirtileri..pazartesi bir testten geçecek oğlum..inşallah otistik değildir oğlum. .

çocuk nörolojisine götürdüm,doktor da onayladı belirtileri..pazartesi bir testten geçecek oğlum..inşallah otistik değildir oğlum. .
İnşallah değildir ceylincim, neden suphelendin canım, sadece merakımdan sormuyorum sakin yanlış anlama, iki tane otistik öğrencim var her hafta hikaye okuyup muhabbet ettiğim. İkisi de birbirinden çok farklı da.

İnşallah değildir ceylincim, neden suphelendin canım, sadece merakımdan sormuyorum sakin yanlış anlama, iki tane otistik öğrencim var her hafta hikaye okuyup muhabbet ettiğim. İkisi de birbirinden çok farklı da.

Sağol canım.
Akranlarıyla oynamıyor katılmıyor aralarına..
Arabaların tekerleleri ile çok ilgileniyor. .
Parmak ucunda duruyor yürüyor genelde..
Ellerini göz hizasına getiririp parmaklarını açıp kapatıyor. .
Bir de yabaniliğimiz var..
Ve en önemlisi konuşmuyor. .kelimeleri de toplasan 5 tane var yok. .

Canım ben her gün bakıyorum, bir paylaşım olmayınca benim de yazasim gelmiyor,
İyiyiz çok şükür, iki kişi olmalarına rağmen evde sıkıyorlar, kış bitimi nisan gibi yarım gün krese mi versem acaba diyorum, okulumun hemen dibinde bir kreş var, 9-13 arası vermeyi düşünüyorum, sadece oyun oynasınlar diye, haziranda alırım yine, üç ay her gün parka götürürüm, su aralar yine bu konuya taktım :))

gerçekten sıkılıyolar çok da haklılar canım havalar burda iyi gidiyo hala mümkün olduğunca gündüz dışarı çıkarıyorum yalnızsak bi saat arkadaş bulursak 2 saat oynatıyorum hem gün çabuk bitiyo hem rahat uyuyo hem benim de içim daha rahat ediyo onun için daha iyi diye... okul yarım gün çok iyi olu seninkiler maşallah hazırlar benim kriterlerime göre :) orda bişey olsa gelip anlatabilmesi çiş eğitimi kendi başına yemek yeme hallolduysa oyun oynama için anaokuluna hazırlar bence,hergün sabahtan akşama sıkılmıycaklar öğlene kadar olunca da hoşlarına gidecektir bence,zaten senin olmadığın zaman dilimini daha kaliteli geçirecekler,ama bence 3 yarım gün seçenği varsa ilk ay alışma amaçlı öyle başlayın derim ben,burda içok okulda var o seçenek... bahçede 2 yaşında bi arkadaş edindik site içinde bize yakın bi anaokuluna öyle 3 yarım gün gidiyomuş bi özendim heveslendim acaba mı dedim araştırdım da okulu ama vazgeçtim düşününce,ordaki bi davanışı itmeyi burmayı düşmeyi daha tam anlatamaz bana, bezli göndermek de içime sinen bi durum değil yemeği önemsemedim zaten yarım gün kahvaltı yapıp gitse bi de gelince yese yeter de diğer 2 faktör de önemli benim için.şimdi oyun atölyeleri bakıyorum ben de gittiğin günün ücretiyle bikaç saatlik oyun atölyeleri oluyo istediğin atölyeye katılıp etkinlikler oyunlar oluyo,çok yakınımızda yok ama müsait oldukça ayda 1-2 gideriz diye düşündüm.

canım sen bahsediyodun ama değildir diye düşündüm ben hep,inşallah değildir de... iyi haber alınca paylaş mutlaka soramayız ama iyi olduğunu bilmek bizi de sevindiricek inan...

Sağol canım.
Akranlarıyla oynamıyor katılmıyor aralarına..
Arabaların tekerleleri ile çok ilgileniyor. .
Parmak ucunda duruyor yürüyor genelde..
Ellerini göz hizasına getiririp parmaklarını açıp kapatıyor. .
Bir de yabaniliğimiz var..
Ve en önemlisi konuşmuyor. .kelimeleri de toplasan 5 tane var yok. .

canım herbiri aslında ayrı ayrı pek çok çocukta görülebilen şeyler ama biçok belirti bi aradaysa şüphe doğuruyodu galiba,biliyosun yine de kesin değil canını sıkma ama tavsiye edilen şeyler vardı onlarla destekle,okul konusunda şartları zorlasan aslında belki arkadaş edinmede falan çok işe yarıycaktır.

ceylincim bn ilk bir yasina gelmeden oglumdan suphelenip goturmustum dra. ismini bilmedigi icin. 9 aylik falandi. o zmn cok arastirmistim otizmi. ismine tepki vermemesi en buyuk belirtilerden diodu. konusmasi ve arkadaslariyle oynamasi icin biseyler yapilabilir. bunlar simdilik sadece suphe. ins degildir ama oyle bile olsa erken ogrendiginde direk tedaviye baslaniyor. gelismelerden haberdar et ins bizi de

Özlemcim okul konusunda bem de o ihtimalleri düşünüyorum biri itse filan gelip bana anlatamaz.yemek yemeye belki alışır ama en çok ta bensiz duramayacağından korkuyorum özellikle çoccuklaeım olduğu kalabalık ortama pek karışmıyor kendi kendine takılıyor.
Sweetçim ben de kaç gündür araştırmaktan bir hal oldum okuduğum herşey belki yok bizde ama olanlar da var işte...PsikolojiM bozuldu çocuğu şimdiden ara ara otistik olaral görmeye başladım daha bir anlayışsız tahammülsüz oldum ona karşı. .Bu durum çok canımı sıkıyor

İki gündür başım cok agrıyor cumartesi akşamı cok arttı tam gecti derken şimdi gene başladı :-(

Oyun atölyeleri konusunda paslaşalım canım

canım yakın değiliz bana da çok yakın yok ama facedeki grupta paylaşıldı bana en yakını başakşehirde bi tane var beğendim,ama sana daha yakın yerler vardır. anaokulu konusundaki endişelerinde haklısın canım ama şuan özel bi durum varsa faydalı olucaksa bence tercih etmelisin inşallah ki mizacı gereği yaşıtlarıyla oynamıyodur ve oyun kurmuyodur ve okul bunlara çok iyi gelicektir ve zamanla senin de için rahatlar inşallah.. sen bi daha düşün bence için rahat etmeyecekse o bilmese de oralarda olur beklersin yarım gün falan olursa çok zorlamaz. yine de istemezsen muzipo gibi çok şbli atölyelere bi bak aklıma gelmedi dğerleri mutlaka sana yakın da vardır bi arkadaşım geçen sene bahçelievler şb.ne götürüyodu memnundu baktım şimdi eyüp göktürk şb.var tam bilmiyoum ama sana yakın olur heralde orası bi bak sen de... ama yine söylüyorum sıklıkla gitmesi daha faydalı olucaktır o ortama çocuklara uyum sağlaması için böyle yerlere sıklıkla gitmektense anaokuluna devamlı gitmek daha uygun olucaktır fiyat olarak...
bi de tahammülsüzleştim demişsin ya inan zaman zaman hepimize oluyo ona en iyi çözüm bol bol dışarı çıkıp gezmek nereye olursa olsun ister parka ister maket avm ister akraba komşu gezmesi,hele hele akraba gezmesi en güzeli orda sevilir ilgilenilir sen de azıcık rahatlarsın zaman geçer Hamza da eğlenir o da evde sıkılıyo sonuçta... bi de eşin evde oldukça onunla dışarı gönder akşam geç saat olsa bile markete falan ben gönderiyorum bana da Derin e de iyi geliyo eşin de sürekli konuşsun onunla saysın marketteki herşeyi,azıcık babalara da iş düşüyo babalar anneler gibi olamıyo ama biraz yönlendirmek gerekiyo,ben okuduğum pedagog tavsiyelerini akşamdan akşama anlatmayı unuturum diye uzuuun uzuuun makaleleri msj atıyorum o da bilsin diye :)

İnşallah eşimin de dediği gibi hüsnü kuruntudur şüphelerim. ..

inşallah canım ya.. hadi güzel iyi haberler paylaş inşallah...

Kısaca yazacağım şindilik sonra detaya gireceğim..
çok şükür Allaha otizm yok dil gelişini 20 ayda görünüyor ama kreşe ya da oyun grubuna vermeni önerdi çocuk gelişimcisi. .

X