• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Dun sabah başıma gelen o kötu olayı anlatmak istiyorum pazar sabahı kalktım eşim oğlum mutluyuz eşim oğlumu bakkala göturdu ekmek alıp gelmişler bende patates kızartıyorum ikiside muttaga geldiler oğlum ekmek istiyo bende eşime verme kHvaltı yapmaz dedim bu arada kızaran patatesleri. Boşaltıyorum tabağa oğlum da dibimde tam tavayı ocağın ustune koyım derken yağ sıçradı oğlumun yuzune aman allahım dedim ben bu acıyla yaşayamam çocuğumun yuzu kızgın yağla eridi saniyeler saate dönuştu gemenkucak banyyoyıkDım korkudan yuzune bakamıyorum öyle bi damla falan da değil bildiğin ceviz buyukluğunde allahım yok diyorum eşime yuzu eridi çocuğun ben naapım doktora gidelim biyandan deli gibi ağlıyorum eşim bişeyi yok diyo ama ben sakin olamıyorum neyse yıkadık falan 🙈 5 dakika sonra maşşallah rabbime çok şukur hiç iz kalmadı hala şoktayım ben anlamadım nasıl oldu eminim kızgın olduğundan yuzune dökulduğunden allahım yazarken bile ölesim geliyo yemin ederim annem ölduğunde bile böyle acı yaşamadım dedim oğlumun yuzu eridi allahım halen nasıl bişey olmadı bişmiyorum melekler i korudu galiba allahım korudu ölseydim o anı görmeseydim
ayy canim cooookkk gecmis olsun anne nazari cok degermis dikkat et allah tekrar yasatmasin boyle seyler

eren emzik müptelası
versem ağzına 24 saat emer
Zeyno sadece uyurken istiyor
eren şimdi emi demeyi öğrenmiş
ortalıkta görmeye görsün hemn istiyor
oyunla falan unutturup ağzından alyorum
şimdi bıraktırmaya teşebbüs bile edemem
zamanı gelince bırakırlar diyorum
üzerinde durmuyorum hiç

Canım benim küçük oğlum tam bir emzik tutkunuydu. 2 yaşına kadar emdi, konuşurken ağzından çıkarıp söyleyeceğini söyleyip geri ağzına koyardı. Birgün hiç aklımda yokken balkondan bakarken aniden aşağı düşürdü.Aşağıda otların arasında ben görüyorum ama o görmedi birde kedi var hemen düştüğü yerde. Dedimki annecim bak kedi aldı emziğini biraz da o emsin. Sonra kedi kayboldu. Aldım götürdüm düştüğü yere baktı bulamayınca kabul etti. Mucize gibi birşey ama bir daha istemedi. :1:Zamanı gelince bırakır yani...

canim uzulme, bende kreslerde buyudum annem de hep soyler hicbir zaman dogru duzgun yemegini yedirmezlerdi diye ama bende buyudum gittim koskoca kadin oldum iste:) biliyorum zor birsey cocugu baskasina birakip gidiyoruz artik nasil bakiyorlarsa ama baska sansimiz yok ne yapalim.

benim sana bir sorum olacakti. simdi burada bakicimizla hallediyorduk ama benim kizim tuvalete yapiyor kakasini ve cogu zaman cisinide. Amerika'da krese gondermeyi dusunuyorum . orada oturanlar kreste 2 yasindan sonra cocuklari tutarlar tuvalete seninkini tutmazlar dedi moralim bozuldu. cocuk o kadar alismisken altina zorla yapsin istemem. yapmaz da zaten aglar durur yazik:( sizin kreste bu konuda ne yapiyorlar? bir bilgin var mi?

cnm bzm kreste 18 aydan sonra 3 yasina kadar toddler bolumunde kaliyor cocuklar. o bolumden sonra tuvalet molalari veriyolar cocuklara. mesela bi tane var nerdeyse 3 yasinda ama altina yapiyor degistiriyorlar. bilmiyorum gondericegin kres yapar mi ama o egitimi senin evde vermen gerekiyor derler cocuk kucuk oldugu icin. sen de calisicakmisin yoksa cocuk kreste olsun istedigin icin mi birakiyorsun?

Canım benim küçük oğlum tam bir emzik tutkunuydu. 2 yaşına kadar emdi, konuşurken ağzından çıkarıp söyleyeceğini söyleyip geri ağzına koyardı. Birgün hiç aklımda yokken balkondan bakarken aniden aşağı düşürdü.Aşağıda otların arasında ben görüyorum ama o görmedi birde kedi var hemen düştüğü yerde. Dedimki annecim bak kedi aldı emziğini biraz da o emsin. Sonra kedi kayboldu. Aldım götürdüm düştüğü yere baktı bulamayınca kabul etti. Mucize gibi birşey ama bir daha istemedi. :1:Zamanı gelince bırakır yani...

evet canım bunu duymaya ihtiyacım vardı
sağ olasın

kızlar bebeklerinize güneş kremi olarak ne amayı düşünüyorsunuz?
doktoruna soran veya kullanıp memnun olan var mı?
ben geçen gün mstelanınkine baktım ama pıs pıslı değildi
karar veremedim
kızım çok beyaz benim, güneşte kremsiz mahvolur yavrum

kızlar benim bebeklerim bana 10 kere anne diyorsa
20 kere de adımla sesleniyor
sürekli duygu duygu diye geziyorlar evin içinde
bugün parka götürmüş babaannesi ve dedesi
orada birini bana benzetmişler
başlamışlar duygu diye bağırmaya

koca kışı hasta olmadan geçirdim
şimdi feci hastayım, beynim zonkluyor resmen
okuldan geldim, hemen yatayım dedim ama uyuyamadım
şimdi zeynom uyudu, ereni de babası dışarı çıkardı ama yine uyuyamıyorum
vücudumun her bir yeri ağrıyor bu nasıl hastalık ya

kızlar bebeklerinize güneş kremi olarak ne amayı düşünüyorsunuz?
doktoruna soran veya kullanıp memnun olan var mı?
ben geçen gün mstelanınkine baktım ama pıs pıslı değildi
karar veremedim
kızım çok beyaz benim, güneşte kremsiz mahvolur yavrum

Benim kızımda buğday tebliğ ama Güneş'te gezmelerden kapkara oldu öğrenirsen yazırmısın canım buarada çok geçmiş olsun dikkat et yavrularada geçmesin

kızlar tatil planlarınız nasıl?
biz eşimle şimdiye kadar çok güzel tatiller yaptık kafamıza göre ama bu sene
babaanne ve dedeyi de tatile götüreceğiz
tüm bir yıl kahrımızı çektiler diye hediye edeceğiz tatili onlara
o yüzden biraz standartımızı düşürmek zorundayız
otel, uçak bileti derken
malum 4 kişi epey bir külfetli oluyor
sürekli netten otel bakıyorum ama kafama uyan bir şey bulamıyorum, içime sinmiyor hiçbiri
bakalım kısmet...

Kızlar melencit aşısını yaptıran oldumu ben doktora sordum öteki ay getir yapalım dedi ama burda bi arkadaş markadan bahsetmişti hangisi iyi acaba ya

Benim kızımda buğday tebliğ ama Güneş'te gezmelerden kapkara oldu öğrenirsen yazırmısın canım buarada çok geçmiş olsun dikkat et yavrularada geçmesin

evet canım, herkes paylaşırsa önerilerini
güzel bir şey alabiliriz hepimiz
çok sağ ol canım

Son düzenleme:
Kızlar ben malesef meleğimi kayb ediyorum.çok üzgünüm. Allah kızlarımı bana bağışlasın.

Hayirdir cnm noldu? Kanamn mi var?

Sent from my iPad using Kadınlar Kulübü

Kızlar ben malesef meleğimi kayb ediyorum.çok üzgünüm. Allah kızlarımı bana bağışlasın.
:(( Okuyunca ben de üzüldüm. Noldu canım niye?

kızlar tatil planlarınız nasıl?
biz eşimle şimdiye kadar çok güzel tatiller yaptık kafamıza göre ama bu sene
babaanne ve dedeyi de tatile götüreceğiz
tüm bir yıl kahrımızı çektiler diye hediye edeceğiz tatili onlara
o yüzden biraz standartımızı düşürmek zorundayız
otel, uçak bileti derken
malum 4 kişi epey bir külfetli oluyor
sürekli netten otel bakıyorum ama kafama uyan bir şey bulamıyorum, içime sinmiyor hiçbiri
bakalım kısmet...
Önceden kafamızın estiği yere gider güzel güzel tatilimizi yapardık ama bu sene hem çocuk var hem eşimin işleri belli olmuyor o yüzden plan falan yapamıyoruz maalesef. O kadar da ihtiyacım var ki :31:

Merhaba kızlar parça parça okudum gönderileri yine..
Güvenim : çok geçmiş olsun Allah kuzularımızı kazadan beladan nazardan korusun..Benimki de ben yemek yaparken çok meraklı kucağıma gelmeye bazen çok ağlıyor dayanamayıp alıyorum ama o zaman da çok çok dikkatli olmaya çalışıyorum tabi bunların ne yapacağı belli olmuyor sağolsunlar :)
Cannan : Ben bazen düşünüyorum da çocuğuma oyun-birşeyler eğitme konusunda hiç faydalı değilim bir yerden başlamak istiyorum ben de..tavsiyelerini bekliyorum cnm..
Asyaseyhan : Gökalp'in iyi olmasına çok çok sevindim cnm...
Papatya :Öncelikle çok geçmiş olsun cumartesi günü benim heryerim ağrıyor kemiklerim batıyordu akşam eşim ispirto asprin ve limon suyuyla ovdu çok şükür ertesi güne birşeyim kalmadı.. Biz 2 senedir tatile gidemiyoruz ama önceki 5 sene arka arkaya gittik ve acayip özlem çekiyoruz eşimle..Ama benim artık çalışmıyor olmamdan ve fiyatların da çok uçuk olmasından dolayı bu sene de bütçe ayıramayacağız tatile...
Güneş kremi bizim de edinmemiz lazım pambık mı pambık bir oğluşum var benim de..
Nazlıma : Dediğin gibi Allah kızlarını sana bağışlasın ama ne olursa olsun o duygu çok kötü 2 kere yaşadım tahmin edebiliyorum :(
Allah sabır versin...

Merhaba arkadaşlar. Ben yazdıklarınızı her gün okuyorum. Bende 2013 mart annesiyim. 13 aylık bi kızım var. kızım hala yürümedi. normal mi?? bide kızıma gözün nerde? , Kulağın nerde diye soruyorum göstermiyor.
:14: sizin bebekler nasıllllllll

slm kızlar...

db55, edlin bir gün bebişleri optimuma götürsek :)

Merhaba arkadaşlar. Ben yazdıklarınızı her gün okuyorum. Bende 2013 mart annesiyim. 13 aylık bi kızım var. kızım hala yürümedi. normal mi?? bide kızıma gözün nerde? , Kulağın nerde diye soruyorum göstermiyor.
:14: sizin bebekler nasıllllllll

Canım her bebek aynı olmuyor ki. Kimisi erken yürür kimisi geç. Dert etme illa ki yürüycek sonuçta. Oğlum birçok uzvunu gösterebiliyor pipisi dahil :) ama gözlerini bilmiyor mesela. Bizim ki de çok fazla kelime konuşmuyor. Yani her söylediğimiz anlıyor ama konuşmada tembeliz biraz biz de. İlk kafaya takıyordum ama şimdi sıkıntı yapmıyorum canı sağolsun

cnm bzm kreste 18 aydan sonra 3 yasina kadar toddler bolumunde kaliyor cocuklar. o bolumden sonra tuvalet molalari veriyolar cocuklara. mesela bi tane var nerdeyse 3 yasinda ama altina yapiyor degistiriyorlar. bilmiyorum gondericegin kres yapar mi ama o egitimi senin evde vermen gerekiyor derler cocuk kucuk oldugu icin. sen de calisicakmisin yoksa cocuk kreste olsun istedigin icin mi birakiyorsun?

canım ben eğitimi verdim zaten o yuzden tek yapmaları gereken cocuğu tuvalete yada lazımlığa oturtmak. eğer tuvalet molası yapıyorlarsa zaten problem yok demektir:) ben ilk aylar çalışmayacağım sonrasına karar vermedim daha. benim şirketimin de tesadüfen Amerika ofisi Atlanta'da . yönetim sürekli söylüyor çalışmak istersen kapımız açık diye. hatta part time bile teklif ettiler. oraya gidince karar vereceğim koşullara göre.

kreşe yarım gün göndermek istiyorum çünkü artık kızım arkadaş istiyor. çok sosyal bir cocuk sevecektir kresi diye düsünüyorum. oncelikle oyun grupları bulmaya calısacağım eğer güzel oyun grubu bulursam zaten krese göndermem herhalde çalışmamaya karar verirsem. sen calışıyormusun?

Back
X