2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Sohbetimiz olmasa da ben hatırladım :))

Arkadaşlar Dr a gidecek olanlar acaba bebeklerimize kefir verebilir miyiz sorabilir misiniz? Ben de sorayım ve ona göre vereyin.Bağırsak ve bağışıklık sistemi için çok sağlıklı, sorabilirseniz çok sevinirim.

Hatırladım canım.
Hatta doğumdan sonra bebeğinin fotolarını da yüklemiştin. Saçına minnacık bir toka takmıştın. Kırmızı :) Gülümsüyordu kızın.
Çok şeker çok tatlıydı bebişin :nazar:

O kadar ayrıntı verdim, bir de başkasıyla karıştırıyormuşum :)

Ben de hatirliyorum. Hosgeldin.

Benim ki de aynen anlattigin gibi cnm.

Hatirlamaniza cok sevindim :))
Mercan bugun doktora gidecegim insallah unutmazsam sorarim
Asyaseyhancim evet benim o, bu kadar detaya hayret dogrusu :)) Kizim buyudukce tokalar da buyudu, son hali bu :
$1269770_10151640081041623_1750108889_o.jpg

Asyaseyhancim evet benim o, bu kadar detaya hayret dogrusu :)) Kizim buyudukce tokalar da buyudu, son hali bu :
Eki Görüntüle 794500

bebişin çok tatlı maşallah barekallah. Rabbim nazarlardan korusun. ben de 2014 mart annesi olacağım nasipse ama kızını görünce yazmak istedim:)) bayıldım ama yaa tekrar tekrar maşallah diyorum, bol bol okuyun yavrunuza..Rabbim sağlıklı hayırlı uzun ömür versin size bağışlasın..

$Elmalı Bebek Ekmeği.jpg $Pirinç Unlu Bebek Kurabiyesi.jpg
kızım için 2 gündür hamur işleriyle meşgulüm :KK6: isteyenlere tariflerini verebilirim :KK34::KK56:

emzik kurtarıcı arkadaşım kaç aylık bilmiyorum ama benimki diş kaşıntıları başladığından beri emziksiz durmuyor ne zaman kalksa emzik verip uyutabiliyorum. bir de illaki bir dönem sonra alışıyorlar emziğe. hem neden bıraktırmak istiyorsun ki. zamanı gelince zaten bırakacaklar. bırak keyifli keyifli emsinler bence

emzik benim için de kurtarıcı, emziksiz uyumaz zaten, emziği verince eğer uykusu gelmişse gözler bayılıveriyo ve eğer emzik ağzında uyumuşsa sese falan irkilmiş uyanmışsa tekrar uyumaya devam edebiliyo, eğer emzik çıkmışsa ağızdan uyandık gitti... uyku haricinde sadece ağlamasını susturmak için kullanıyorum kendi de istemiyo ben de vermiyorum bunun haricinde, yani çok faydalı çoooook :)

gaz sıkıntısı çekiyorsa eğer dr browns biberon ve aptamil conformil 1 mama kullan ben çok fayda gördüm doktorumda onayladı

biberon doktorumuzun tavsiyesiyle anne memesini bırakmamaı için medela calma model biberon almıştık, hava geçirirmi en az olan biberonlardan zaten, sorun biberonda değil çünkü ilk aylar sağ göğsümü emmediği için hep o göğsümü sağıp 3 saatte bir bu biberonla veriyodum... mama yapıyo muhtemelen gazı, doktoru da aptamil conformili önerdi aldık ama içmedi, avaz avaz bağırdı açlıktan ama biberonu ağzına bile sürmedi... mecbur yine aptamil1 alıp devam ettik... bir haftayı geçti mama yiyo ama hala alışmadı, ilk günler daha kötü olsa da hala gaz sancısı çekiyo...

Eki Görüntüle 794500

ben de hatırlıyorum canım, da maşallah kızın ne tatlı ne de güzel poz verirmiş o öyle...

Eki Görüntüle 794506 Eki Görüntüle 794507
kızım için 2 gündür hamur işleriyle meşgulüm :KK6: isteyenlere tariflerini verebilirim :KK34::KK56:

eline sağlık canım da anlamadım, bebeğin mi yiyecek onları... bebe bisküvisi gibi bişeyse bize de yaz tabi tariflerini...
biz daha bebe bisküvisine başlamadık ama başlayınca kullanırız...
bu arada çok güzel görünüyolar..

Eki Görüntüle 794500

bende hatirladim canim.:44::44::44::44:kizin coooooookkkkkkkk tatli mashallah.:KK16::KK16::KK16:bol bol dua oku.ALLAH nazarlardan saklasin:KK16::KK16::KK16:

nasilsiniz kizlar.biz kucuguz daha 2 gun sonra 5 aylik oluyoruz:KK16::KK16::KK16:4 ayindan itibaren kashik mamamsi veriyorum.3 gundur havuca basladik.kizimi tartim 6.300.her zamanki gibi zayif...:KK50::KK50::KK50:ama saglikli olsun.o daha onemli tabi:KK16::KK16::KK16::KK16:

nasilsiniz kizlar.biz kucuguz daha 2 gun sonra 5 aylik oluyoruz:KK16::KK16::KK16:4 ayindan itibaren kashik mamamsi veriyorum.3 gundur havuca basladik.kizimi tartim 6.300.her zamanki gibi zayif...:KK50::KK50::KK50:ama saglikli olsun.o daha onemli tabi:KK16::KK16::KK16::KK16:

Canım maşallah de, hiç de zayıf değil. Benim kızım 16 eylülde 6. ayını bitirecek şuan 6400 gr bana ve çevreme hiç zayıf gelmiyor. Anlaşılan kızın uzun olacak kilosunu boyunda gizliyor :)

niye böyle mızmız bu çocuk
ne istiyor mutlu olmak için
kucağımda bile huysuzlanıyor
gece yatsa bari, ben de uykumu alsam da, gündüzleri onunla uğraşmaya enerjim olsa
sürekli de kusuyor
var mı benimki gibi kusan
okuldan geldiğimden beri 10 defa kusmuştur belki
çok daraldım :KK50:
her gün kusuyor ama bugün daha çok kustu
acaba geceleri de bu yüzden uyuyamıyor
yani gündüz, kusup kurtuluyor ama gece uykudan bu yüzden uyanıyor olabilir mi sık sık
üstelik bazen kalkıp yatmıyor bi daha
hangi enerjiyle okulu, evi ve bebeği idare edicem ben
gece ağladım, şu anda da ağlamak üzereyim :KK50:

bozma moralini, olacak bunlar, ben de seminerlere gidip geliyorum sözde yaptığımız bir şey yok ama yorgunluktan çöküyorum. kusması ne ile alakalı diye düşündüm acaba ek besin olarak şu aralar farklı bir şeyler vermeye başlamış olabilir misin? gaz yapan şeyler?

genel yorumları okudum, gece sürekli kalkan bebelerinizden muzdaripsiniz.... aynen benim gibi.... uyanıyor sallıyorum daha da ayılıp daha da ağlıyor.... memeyi( ben oluyorum) ağzına koymadıkça uyumuyor.... resmen kullanılıyorum (:-) annesi yesin onu, feda olsunne yapayım... o mutlu olsun da...

mercan, kefir konusunu sordum. 6 aydan buyuk bebeklere yogurt yerine kendimizin mayaladigi kefiri verebilirmisiz.

Demekki tum gece surekli uyanan yalniz benim minnosum degilmis....ben birde hala daha yeme sorununu cozmeye calisiyorum...ac buyuyen cocuk...ne versem itiraz ediyor...agliyor kafayi yemek uzereyim....bazen cok sinirlenip soyleniyorum sonra cok uzuluyorum....suan bocalama yasiyorum sinirlerime engel olamiyorum....uyumuyor yemiyor 6 ay 10 gunluguz kilosu hala daha 6.180 kg.yemeyen cocugu buyutmek ne zormus...sabah tatile gidiyoruz bodruma insallah orada degisir tek umudum orasi...ne pirinc mamasi ne sebze ne yogurt corbasi ne meyve hicbirsey yemiyor....artik emmeyide birakti...kotu bir sekilde bunalimdayim sinirlerim yipranmis durumda disaridan acaba soylendikce kotu anne gibi mi duruyorum aglamak istiyorum hersey degissin istiyorum....hic iyi degilim....

Ay inanmıyorum.... Dün bizde sabah 4 te uyuduk. Tabi kızım uyudu ama yarım saatte bir yada 10 dk. Bir kalktı. Onu uyutupta bende tam dalana kadar hemen uyandığı için 4 te uyuyup 7 de kalktık. Tabiki o 3 saatte 4 defa meme verdim. Benim kizimda 3 gündür memeye düştü. Uyanıp ağlıyor meme veriyorum ağzında uyuyor. Çekiyorum uyanıp ağlıyor. Emzik verdim. Uyurken yine almadı ağladı. Dönemsel demekki. Gerçi 2 gün önce dışarı ruzgarliydi. Biraz dolaştık. Gece burnu tikanmisti. Ben usuttugume yormustum şimdi yazdiklarinizi okuyunca dönemsel olmasidi muhtemel. GEceyimben. Ve Candaş. .... Hoşgeldiniz..... Uzun zamandır yoktunuz...... Hatta bir çok kişi yok kelebex ve fenerbahcem mesela ilk aklıma gelenler.... Asyaseyhan dua için saol canım. Inş güzel güzel uyurlar bu gece bebislerimiz....

mercan, kefir konusunu sordum. 6 aydan buyuk bebeklere yogurt yerine kendimizin mayaladigi kefiri verebilirmisiz.

Teşekkür ederim canım. Bir deneyeyim bakalım içecek mi..

Kızlar sanki ben yazmışım gibi hissediyorum yazdıklarınızı. Yemiyor uyumuyor.. Sürekli huzursuz. Dönemseldir umarım. Yarın bir de 6.ay aşıları var. Kolay atlatırız inşallah. Bugün hippin gece mamasını aldım tahıllı. 2 kaşıktan sonra ağzını açmadı. Bir de ağzının kenarları kıpkırmızı oldu. Niye olabilir ki. Yoğurt verdim yumurta verdim hiç böyle yapmadılar.

Ebah234 canım seni çok iyi anlayabiliyorum. Yemeyen çocuk çok zor. Allah yardım etsin. Yemeyen bir çocuğu olarak ne yapılabilir hiç bilmiyorum.

selam kızlar bebişler nasıl sizler nasılsınız gündüz bilgisayara hiç oturamıyorum eymen bey ve kağan bey izin vermiyolar malesef anca akşam ve gece kalkarsam oturuyorum bu saatte temizlik yapıyorum gerçi bu sabah pek bi uyuşuğum anca mutfağı topladım akşam toplayamamıştım eşim gece işe çıkıyo gündüz evde bu yüzden gündüz iş yapamıyorum anca yemek yapıyorum oda genelde praitik şeyler
eymen hala diş çıkarmadı sanırım ağrısı oluyo jel aldım arada sürüyorum rahatlıyo
ek gıdalara devam sütüm dahada azaldı gece sürekli uyanıyo acaba acıkıyomu sütmü yetmiyo diye düşünüyorum gündüz zaten çok az emiyo yakında gündüz emmeyi tamamen bırakır böyle giderse

sifacım benim oğlum bebek bisküvisi mama gibi şeyleri sevmedi belki kendim yaparsam sever güzel tariflerinden paylaşırsan sevinirim

candaş geceyimben hoş geldiniz özlettiniz kendinizi

Ben de burda yeniyim . Ama en başından bu yana takipteyim.Kızım 5 aylık ek gıda meyve yoğurt ve çorba demişti drumuz.Ama ben arkadaşları dinleyip yoğurdun içine cicibebe koymuştum.dr koyma onda şeker var bir yaşına kadar şekerle tanışmasın dedi.bebek bisküvisi kullananlar için söylüyorum

Merhaba canlar.uzun zaman oldu gıremeyi.dogumumdu,esimin ameliyatıydı benım ameliyatım cok yogun bır altı ay gecırdık.cok sukur ıyıyız.şımdı asımızı olduk geldık.bıraz agladık tabı ama uykuya daldı oglum.9200 kg olmus oglusum :-) masallah tosunuma.hala anne sutu ıcıyo.arada corbalarımız,meyvelerımızde var.ama en onemlısı saglık.benımle aynı gun dogum yapan esımın bı arkadası vardı.tlfnla gorustuk ama bır turlu bır araya gelemedık.gecen hafta esıme gıdelım bebegi gormeye artık dıye ısrar edınce bebegn down sendromlu dogdugunu,aılenın ve bebegn egıtımlere basladgını soyledı.cocuga yogunlastıkları ıcın pek kımsenın gelmesını ıstemıyorlarmıs.dunyam basıma yıkıldı.sabaha kadar agladım ogluma sarılıp opup kokladım allahma sukrettım.saglıklı bır evlata sahıp oldugum ıcım.rabbım kımseyı evladıyla sınamasın.dıyecegm o kı ufak seylerı dert etmeyelım.yemeklerı,uykuları tamamen duzene grecek bır gun.allahımıza sukredelım sagliklı bebeklerımız ıcın...

kızlar bunalımdayım. başımda dolaşan kara bulutlardan kurtulurum inşallah. boşanmanın eşiğindeyim. ya da kocam benimle bir daha asla ilişkiye giremeyecek. ne yapacağımı bilmiyorum. işin garibi hiç canım yanmıyor. yoksa artık sevmiyor muyum onu.

Demekki tum gece surekli uyanan yalniz benim minnosum degilmis....ben birde hala daha yeme sorununu cozmeye calisiyorum...ac buyuyen cocuk...ne versem itiraz ediyor...agliyor kafayi yemek uzereyim....bazen cok sinirlenip soyleniyorum sonra cok uzuluyorum....suan bocalama yasiyorum sinirlerime engel olamiyorum....uyumuyor yemiyor 6 ay 10 gunluguz kilosu hala daha 6.180 kg.yemeyen cocugu buyutmek ne zormus...sabah tatile gidiyoruz bodruma insallah orada degisir tek umudum orasi...ne pirinc mamasi ne sebze ne yogurt corbasi ne meyve hicbirsey yemiyor....artik emmeyide birakti...kotu bir sekilde bunalimdayim sinirlerim yipranmis durumda disaridan acaba soylendikce kotu anne gibi mi duruyorum aglamak istiyorum hersey degissin istiyorum....hic iyi degilim....

Yemeyen çocuk çokkkkkkk zor. Bende aynı psikolojiyi yaşadım. Doktoruyla görüştüğümde ısrar etme bırak bu ay kilo almasın zorladın mı ileride daha büyük sorunlara yol açar deyince bende ağzını açmadıkça yedirmemeye karar verdim 5 saat 6 saat 7 saat yemedi. Bin bir şaklabanlıkla sebze yedirdiğim çocuk aç kalınca bir baktım ki kendi kendine ağzını açıp yemeye başladı. Hala çok iştahlı yiyor diyemem ama eski haline göre çok daha iyi. En azından artık acıktı mı sebze, şehriyeli tavuk ve kıyma çorbasını azda olsa içirebiliyorum.

X