bir de elma veren arkadaslar nasil veriyosunuz?cam rendededen gecince cok putur kaliyo o haliyle yiyebiliyo mu bebekleriniz?
6.ay aşıları
geçen çarşamba 6.ay aşılarını oldu kızım, ogünden beri ne huysuzluğu geçti, ne ateşi. ne aşıymış ya, kolay kolay ağlamayan, herşeye kıkır kıkır gülen kızım sürekli ağlıyor, sürekli mızmız, hiçbirşeyden mutlu olmuyor, oyuncaklarıyla oynarken bile sanki heran ağlıycakmış gibi ağlamaklı sesler çıkarıyor. doktora gidip duruyoruz, kan ve idrar tahlili yaptırdık, idrarda kültür bakıldı, hepsi temiz çıktı, üşütme grip felan yok ama sıkıntısı geçmiyor. 5gün oldu bugün hala ateşi var, sabah dolven verdim uyuyor şimdi, doktorumuz 11de geliyormuş, uyansın yine doktora götürücem. napıcamı şaşırdım artık ya, bu nedir böyle. herşeye ağlıyor diyorumya öyle bir iki saniyelik ağlama değil, bağıra bağıra ağlıyor bir başlayınca, susmuyor, avutmak için birşeyler arıyoruz ama nafile hiçbirşey ilgisini çekmiyor. birtek cumartesi günü iyi gibiydi, keyfi yerine gelmişti biraz ama dün tekrar çıktı ateşi, ne olur geçsin artık yaaa((
adet olan arkadaslar vardı aramızda,nasıl oldu ilk adet??benım gunlerdır sabah bıraz gelıyor sonra gun boyu yok olmayacak herhalde dıyorum ertesı gun gene biraz geliyor,günlerdir böyle tam olmadım çok sıkıntılı...
yiyor...çok pütürlü olursa biraz daha ezebilirsin ama pütürlü yemesinde fayda var,çiğnemeyi öğrenir.
geçmiş olsun..bizim aşı haftaya..bu zamana kadarki aşılarında hiç sorun olmadı bakalım inşaallah bu da iyi geçer.
benim geçen ay 1 gün kanamam oldu,1 ped az biraz lekelendi,sonra olmadı..
Bir mama kavanozu kadar. Sulu oluyor zaten yaptığım yoğurt. Biberona boşaltınca 110-120 ml kadar oluyor. Biberonla yiyor kızım yoğurdu da.
adet olan arkadaslar vardı aramızda,nasıl oldu ilk adet??benım gunlerdır sabah bıraz gelıyor sonra gun boyu yok olmayacak herhalde dıyorum ertesı gun gene biraz geliyor,günlerdir böyle tam olmadım çok sıkıntılı...
Sagol canim, surekli dus aldiriyorum ama anlik dusuyor atesi, dusun etkisi cabuk geciyor, hemen cikiyor tekrar. Bide banyo etmeyi cok sever, suyla oynayip gulerdi banyoda, simdi ondanda memnun olmuyorki agliyor, agladikca dahada artiyor atesi(( insallah siz kolay atlatirsiniz...
6.ay aşıları
geçen çarşamba 6.ay aşılarını oldu kızım, ogünden beri ne huysuzluğu geçti, ne ateşi. ne aşıymış ya, kolay kolay ağlamayan, herşeye kıkır kıkır gülen kızım sürekli ağlıyor, sürekli mızmız, hiçbirşeyden mutlu olmuyor, oyuncaklarıyla oynarken bile sanki heran ağlıycakmış gibi ağlamaklı sesler çıkarıyor. doktora gidip duruyoruz, kan ve idrar tahlili yaptırdık, idrarda kültür bakıldı, hepsi temiz çıktı, üşütme grip felan yok ama sıkıntısı geçmiyor. 5gün oldu bugün hala ateşi var, sabah dolven verdim uyuyor şimdi, doktorumuz 11de geliyormuş, uyansın yine doktora götürücem. napıcamı şaşırdım artık ya, bu nedir böyle. herşeye ağlıyor diyorumya öyle bir iki saniyelik ağlama değil, bağıra bağıra ağlıyor bir başlayınca, susmuyor, avutmak için birşeyler arıyoruz ama nafile hiçbirşey ilgisini çekmiyor. birtek cumartesi günü iyi gibiydi, keyfi yerine gelmişti biraz ama dün tekrar çıktı ateşi, ne olur geçsin artık yaaa((
Geçmiş olsun canım ya, neden bu kadar sürdü acaba ateşi. Kaç derece canım merak ettim, kıyamam ona. Diş çıkarmıştı değil mi bebeğin acaba diye aklıma o geldi ama sanırım 3. dişi de çıkmıştı kuzunun. Şimdi aşıdan tedirgin oldum, zaten huzursuz bu aralar kuzum aşı ile iyice artarsa huzursuzluğu oturur ağlarım herhalde. Şuan bile bunaldım, kızıma yetemediğimi düşünmeye başlıyorum artık
selam kizlar.bizimide bu gun asimiz var,insallah kolay gecer.bide ben bir sey anlamadim.6 ay asisinda 4 tanemi igne yapiliyor.:44::44::44:
ben yurt disinda yasiyorum.ilk kizima hep 2 tane yapildi.ama son iki asisi bir tane koluna yapildi.:44::44::44:
Geçmiş olsun canım ya, neden bu kadar sürdü acaba ateşi. Kaç derece canım merak ettim, kıyamam ona. Diş çıkarmıştı değil mi bebeğin acaba diye aklıma o geldi ama sanırım 3. dişi de çıkmıştı kuzunun. Şimdi aşıdan tedirgin oldum, zaten huzursuz bu aralar kuzum aşı ile iyice artarsa huzursuzluğu oturur ağlarım herhalde. Şuan bile bunaldım, kızıma yetemediğimi düşünmeye başlıyorum artık
selam kizlar.bizimide bu gun asimiz var,insallah kolay gecer.bide ben bir sey anlamadim.6 ay asisinda 4 tanemi igne yapiliyor.:44::44::44:
ben yurt disinda yasiyorum.ilk kizima hep 2 tane yapildi.ama son iki asisi bir tane koluna yapildi.:44::44::44:
kişiden kişiye farklılık gösterir böyle şeyler.. kafana takma derim.. bünye yeni yeni toparlaıyor, olur öyle gariplikler.
hmm evet, ağlamaları huzursuzlukları direkt vücut ısılarını yükseltiyor doğru. Allah şifa versin, geçer inşallah çabucak. ama sen de kaygı yapma (biliyorum demesi kolay ama) tüm tetkikleri yapmışsınız sorun yokmuş, gene doktora götürmeyi düşünüyorsun, ne yapabilir doktor, ne düşünüyorsun, yani şüphelendiğin başka bir şey var mı aşıdan gayrı?
maşallah, baya baya seviyor yoğurdu sanırım. benimki yemiyor, ağzını buruşturup kendini geri atıyor, sanki limon koymuşum ağzına gibi... ne yapacağım bilmiyorum, yoğurt yemeleri lazım..
peki seni emiyor mu, süt ihtiyacını karşılayabiliyor mu?
Kızım yüzüstü dönebiliyor ne var ki geri dönemiyor. Uğraşıp dönemeyince ağlamaya başlıyor. Ne kadar sürede sırtüstü dönmeyi öğrenir? Halının üstüne bile bırakmaya korkar oldum bu yüzden.
Beşiği dar geldiği için park yatak aldık, ama yüzüstüyken sırtüstü dönemediği için yatırmaya korkuyorum, gece yüzüstü döner de geri dönemezse,uykulu uykulu yüzünü yatağa gömüverirse diye yatıramadım bir türlü. Hala dar dar beşikte yatıyor kuzum.
bu çorbayı nasıl sevdireceğiz çocuklara....:26:
bizimkine bi kez kabak verdim, yemedi
zaten bizde pek de sebze kültürü yok
zorlamıycam o yüzden
ileride yoğurt çorbası vercem inşallah
yoğurt çorbasını yarma ve pirinçten olm.üz.iki çeşit yaparız
bi de mercimek çorbası var, yeterli bence
ben ömrümde içmedim sebze çorbası
belki bana kızacaksınız, ama ben kendi yediğim şeylerden tattırmayı daha uygun buluyorum
tabi öyle çok salçalı, tuzlu şeyler değil
çocuğun yiyebileceği tarzda şeyler
bebek bakımı zevkli olmaya başladı artık
bana tepkileri farklı
beni mest ediyor
oyuncak ve nesnelerle ilgilenmeye başladılar
kavanoz kapakları, ahşap çerezlikler
sesli ve ışıklı oyuncaklar ilgi alanlarımız şu aralar
ek gıda da yumurtaya başladım sahanda
şimdilik güzel yiyorlar
hemen hemen tüm mevsim meyvelerini yiyoruz
kavun favorimiz
kasap amcamıza kemiklerimizi ısmarladık
gelince haber verecek
kemik suyunu her yemeğimize ve çorbamıza koyacağız artık
bu çorbayı nasıl sevdireceğiz çocuklara....:26:
Kızım yüzüstü dönebiliyor ne var ki geri dönemiyor. Uğraşıp dönemeyince ağlamaya başlıyor. Ne kadar sürede sırtüstü dönmeyi öğrenir? Halının üstüne bile bırakmaya korkar oldum bu yüzden.
Beşiği dar geldiği için park yatak aldık, ama yüzüstüyken sırtüstü dönemediği için yatırmaya korkuyorum, gece yüzüstü döner de geri dönemezse,uykulu uykulu yüzünü yatağa gömüverirse diye yatıramadım bir türlü. Hala dar dar beşikte yatıyor kuzum.