2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bir de elma veren arkadaslar nasil veriyosunuz?cam rendededen gecince cok putur kaliyo o haliyle yiyebiliyo mu bebekleriniz?

yiyor...çok pütürlü olursa biraz daha ezebilirsin ama pütürlü yemesinde fayda var,çiğnemeyi öğrenir.

geçmiş olsun..bizim aşı haftaya..bu zamana kadarki aşılarında hiç sorun olmadı bakalım inşaallah bu da iyi geçer.

benim geçen ay 1 gün kanamam oldu,1 ped az biraz lekelendi,sonra olmadı..

benımde öyle canım biraz kanam oluyor kesiliyor,sonra ertesi gün gene oluyr kanama günde bir ped...tam kesilmiyorda hergun hergün sinir ediyor birde yazlıktayım tatilde..kaldım öylece..

Bir mama kavanozu kadar. Sulu oluyor zaten yaptığım yoğurt. Biberona boşaltınca 110-120 ml kadar oluyor. Biberonla yiyor kızım yoğurdu da.

maşallah, baya baya seviyor yoğurdu sanırım. benimki yemiyor, ağzını buruşturup kendini geri atıyor, sanki limon koymuşum ağzına gibi... ne yapacağım bilmiyorum, yoğurt yemeleri lazım..

peki seni emiyor mu, süt ihtiyacını karşılayabiliyor mu?

selam kizlar.bizimide bu gun asimiz var,insallah kolay gecer.bide ben bir sey anlamadim.6 ay asisinda 4 tanemi igne yapiliyor.:44::44::44:
ben yurt disinda yasiyorum.ilk kizima hep 2 tane yapildi.ama son iki asisi bir tane koluna yapildi.:44::44::44:

kişiden kişiye farklılık gösterir böyle şeyler.. kafana takma derim.. bünye yeni yeni toparlaıyor, olur öyle gariplikler.

hmm evet, ağlamaları huzursuzlukları direkt vücut ısılarını yükseltiyor doğru. Allah şifa versin, geçer inşallah çabucak. ama sen de kaygı yapma (biliyorum demesi kolay ama) tüm tetkikleri yapmışsınız sorun yokmuş, gene doktora götürmeyi düşünüyorsun, ne yapabilir doktor, ne düşünüyorsun, yani şüphelendiğin başka bir şey var mı aşıdan gayrı?

Sürmeli canım arkadaşım benim, söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum. Rabbim sabır versin, mekanları cennet olsun, geride kalanlara uzun ömürler nasip etsin. Ben yazdıklarını ve arkadaşların yazılarını okumaya dayanamıyorum... Çok zor...

uff başladı yine aşı furyası... Çok geçmiş olsun. İnş. kısa sürede eski neşesine kavuşur bebeğin. Kolay değil tabi o kadar iğne yiyiyorlar, vücutlarına bir dünya virüs giriyor. huzursuzluğuda ateşinden ağrısındandadır, yavrum kıyamam... Tetkiklerden bir şey çıkmıyorsa dr bir şeyden şüphelenmiyorsa yorma bebeğini de kendini de. Biraz sabırlı olmamız lazım sanırım aşıdan sonra ağrısı ateşi geçince kendine gelir kuzularımız...

Öyle düşünme canım. Sen kendini güçlü hissetmelisin. elimizde değil biliyorum o gaz dönemlerinde kucağıma alıp gezdirirdim kızım ağlardı ben ağlardım. şimdi yine öyle ufak bir şey olsa hemen panik yapıyorum. hepimiz aynı durumdayız inan. dönem dönem çok yoruyorlar, sabırları zorluyorlar. Yapacak bir şey yok böyle böyle büyüyorlar annesi. önce kendine haksızlık edip, kendini üzme. Sen iyi olmazsan zaten hiç bir şeye yetemezsin...

İnş. kolay atlatırsınız aşınızı. Geçen ay hemşiremiz. 6. ay aşısı için 3 tane dedi. Bende 3 diye biliyorum ama...

dün kızıma çorba yapmıştım ya. Çay kaşığının ucuyla verdim. Allahım dersin ki zehir yedirdik hamın efendiye. eciş bücüş oldu bi surat hareketleri böyle bir şey yok. 3 defa kaşığın ucuyla azıcık verdim. baktım surat ifadesi değişmiyor. arkasından su içirdim. Daha da vermedim. İnş. ilk defa yediği için öyle yapmıştır.

dün sabah yumurta kırdım yedim kahvaltıda. Akşama doğru kızımın cildi isilik gibi kabardı. Anne sütten geçmiş olabilir mi alerjisi varsa yumurtaya? ( daha önce dikkatimi çekmemişti. dün çorba vericem diye inceledim cildini çorbadan önce kabarmaya başladı. )

hıı kaç gündür sorucam unutuyorum. doğduğu zamanlar hep duştan sonra yada altını değişince arada , zeytin yağı sürerdim kızımın cildine. uzun zamandır kullanmıyorum. siz banyo sonrası bebe yağı yada losyon tarzı bir şey kullanıyor musunuz?...

ateşi genelde 38-39 arasında çıkıyor canım, ilaçla duşla düştüğünde 37küsürlere kadar düşüyor. beş gündür en yüksek de 39.8 ölçtüm dün akşamüstü, nerdeyse 40a kadar çıktı yani. evet canım iki dişi çıkmıştı alttan, hemde ateşşiz sorunsuz çıkarmıştı onları. doktora bende sordum diş mi acaba diye ama görünürde yeni bir diş yok dedi. bilmiyorum neden bu kadar sürdü ya

yurtdışında belki farklıdır canım. burda 6.ayda 3tane bacaktan iğne yapılıyor, birde ağızdan damla veriliyor.

yok canım şüphelendiğim birşey. sadece ateşle uğraşıp banyo felan ettirmekten üşüttük sanırım biraz, burnu akıyor şimdi. 11gibi doktorunu aradım hala ateşli diye, o da getir bakalım dedi. tekrar gidip geldik doktora, bidaha muayene etti, ağzına burnuna, kulaklrına, göğsüne bir güzel bakıyor. görünürde bir hastalığı yok ateş yapıcak ama aşı ateşi de bu kadar sürmez diyor. burnu aktığı için benical şurup verdi, bide antibiyotiğe başlattı, çarşambaya kadar düşmezse tekrar getirin dedi. bilmiyorum işte ya netten bakıyorum ama aşı ateşi en fazla 2-3gün sürer yazıyor, bizimki 5.günde...

kızlar bebekleriniz seslenince size dönüp bakıyor mu?yani ismini söylediğinizde.benimki hala dönüp bakmıyor.5.5 aylık

benimki de bir seslendiğimde dönse diğerinde dönmüyor. döndüğü zamanda sesimi duyduğu için döndüğünü düşünüyorum. sanırım ismini 7. aydan sonra bilirler...( 5.5 aylık)

Yok maalesef, doğduğumuzdan beri mamayla besleniyoruz. Evet yoğurdu seviyor şükür, sadece onu seviyor ama, meyve suyu-püresini nadiren, çorbayı ise hiç yemiyor.

Kızım yüzüstü dönebiliyor ne var ki geri dönemiyor. Uğraşıp dönemeyince ağlamaya başlıyor. Ne kadar sürede sırtüstü dönmeyi öğrenir? Halının üstüne bile bırakmaya korkar oldum bu yüzden.

Beşiği dar geldiği için park yatak aldık, ama yüzüstüyken sırtüstü dönemediği için yatırmaya korkuyorum, gece yüzüstü döner de geri dönemezse,uykulu uykulu yüzünü yatağa gömüverirse diye yatıramadım bir türlü. Hala dar dar beşikte yatıyor kuzum.

aynı dertten muzdarip ve aynı endişeler içerisindeyim

bu çorbayı nasıl sevdireceğiz çocuklara....:26:

bizimkine bi kez kabak verdim, yemedi
zaten bizde pek de sebze kültürü yok
zorlamıycam o yüzden
ileride yoğurt çorbası vercem inşallah
yoğurt çorbasını yarma ve pirinçten olm.üz.iki çeşit yaparız
bi de mercimek çorbası var, yeterli bence
ben ömrümde içmedim sebze çorbası
belki bana kızacaksınız, ama ben kendi yediğim şeylerden tattırmayı daha uygun buluyorum
tabi öyle çok salçalı, tuzlu şeyler değil
çocuğun yiyebileceği tarzda şeyler

bebek bakımı zevkli olmaya başladı artık
bana tepkileri farklı
beni mest ediyor
oyuncak ve nesnelerle ilgilenmeye başladılar
kavanoz kapakları, ahşap çerezlikler
sesli ve ışıklı oyuncaklar ilgi alanlarımız şu aralar

ek gıda da yumurtaya başladım sahanda
şimdilik güzel yiyorlar

hemen hemen tüm mevsim meyvelerini yiyoruz
kavun favorimiz

kasap amcamıza kemiklerimizi ısmarladık
gelince haber verecek
kemik suyunu her yemeğimize ve çorbamıza koyacağız artık

ben çok severim sebze meyve, ete karşı biraz mızmızımdır. eşim tam tersi etçil, sebze yemeği yapmasam şunu yap demez... bakalım kızım nasıl olacak...ya ikimizinde sevmediği şeyleri sevmezse aç kalır valla
hele ağzıma ciğer hiç koymadım. ama yinede kızım için alıp yapıp yedirmeyi düşünüyorum ki ete balığa dokunamam tiksinirim. (çiğken) bence ne kadar yemesen de bebeğin için yapan bir tanıdığından bile olsa tattırmalısın.

şu an haberler açık kızım oyuncakla oynuyor. 1 dakika boyunca bakmamıştım yüzüne. dönüp baktım ki televizyona bakıyor.

'' haber içler acısı sana ve senin gibi yeni nesile nasıl bir dünya bırakacağız. canım bebeğim. Rabbim sonumuzu hayretsin. hç mi güzel haber olmaz...''

bizde tuhaf bir şey daha var, kimse yazmamış acaba bir benim kızda mi var.

hani sebze puresi yapıyruz ya, eğer onu iyice ezip muhallebi kıvamına getirmezsem yani içinde biraz olsun puturluk kalırsa, o yemeği ağzına soktuğumda puturler dilinin üstünde kalip ogurmesine sebep oluyor, suratını burus burus edip sanki parmak salıyormus gibi bir hale bürünüyor.dilini dışarı atıp üstündeki kalıntıları üst dudağıyla supurup dışarıda bırakıyor. çiğnemek falan hakgetire ((

bir de yoğurt sevmezse bebek içine şeker pekmez gibi şeyler attığınız oluyor mu?

yumurtayinasıl veriyorsun?beyazıni vermiyorsun değil mi?

bu çorbayı nasıl sevdireceğiz çocuklara....:26:

hiç sorma. tatsız tuzsuz. ben bile tadınca oguruyorum. hele ki bizim doktor corbalarina bol zeytinyağı koy dedi. o da girince içine felaket bir tat oluyor. .
sevmiyor çocuk ben de zorlamak istemiyorum ama bir yandan da yemek zorunda..

Canım ne kadarlık oldu selimde öyleydi ben birkaç gün öğrettim şimdi döne döne gidiyor :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…