2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kızım yüzüstü dönebiliyor ne var ki geri dönemiyor. Uğraşıp dönemeyince ağlamaya başlıyor. Ne kadar sürede sırtüstü dönmeyi öğrenir? Halının üstüne bile bırakmaya korkar oldum bu yüzden.

Beşiği dar geldiği için park yatak aldık, ama yüzüstüyken sırtüstü dönemediği için yatırmaya korkuyorum, gece yüzüstü döner de geri dönemezse,uykulu uykulu yüzünü yatağa gömüverirse diye yatıramadım bir türlü. Hala dar dar beşikte yatıyor kuzum. :KK43:

aynı dertten muzdarip ve aynı endişeler içerisindeyim

benim oğlum da uzuuun bi süre (bi ay kadar) sadece sırt üstünden yüzüstüne dönüyodu. sonra geçen haftasonu bi anda tekrar sırtüstü dönmeye başladı. bi başladı pir başladı. şu an tutamıyorum fır fır odayı turluyo döne döne :KK53: yani hiç merak etmeyin bi anda o koca popolarını kaldırmayı başarıp tekrar sırtüstü dönmeye başlıyo bebişler kızlar ..
ayrıca yüzüstü döndüğünde yorulunca kafasını yan koyup dinleniyodu oğlum. artık kendilerini kurtaracak kadar büyüdüklerini düşünüyorum ben. eğer sizinkiler de yorulunca kafayı yan koyuyosa bence çok endişe etmenize gerek yok kızlar... ama tabi ki sık kontrol şart

hiç sorma. tatsız tuzsuz. ben bile tadınca oguruyorum. hele ki bizim doktor corbalarina bol zeytinyağı koy dedi. o da girince içine felaket bir tat oluyor. .
sevmiyor çocuk ben de zorlamak istemiyorum ama bir yandan da yemek zorunda..

Selimin en sevdiği çorba tarifini yazıyım sizede belki sizin kuzularda sever

1 patates, 1 havuç, bir tutam pirinç, bir tutam bulgur ve zeytinyağ havuç ve patatesleri küp küp doğruyorum 2 bardak su ekleyip pişmesini bekliyorum suyu çok azalırsa biraz biraz ekliyorum sonra rondodlayıp yada çatalla ezip veriyorum çok sevıyor kuzum

Canım ne kadarlık oldu selimde öyleydi ben birkaç gün öğrettim şimdi döne döne gidiyor :))

5 buçuk aylık oldu kızım. Yüzüstü döndüğünde yuvarlayarak geri çeviriyorum ki nasıl döneceğini öğrensin diye, henüz bir değişme yok. Sen nasıl öğrettin canım?

Selimin en sevdiği çorba tarifini yazıyım sizede belki sizin kuzularda sever

1 patates, 1 havuç, bir tutam pirinç, bir tutam bulgur ve zeytinyağ havuç ve patatesleri küp küp doğruyorum 2 bardak su ekleyip pişmesini bekliyorum suyu çok azalırsa biraz biraz ekliyorum sonra rondodlayıp yada çatalla ezip veriyorum çok sevıyor kuzum

teşekkür ederim, yarın bunu yapacağım bakalım sevecek mi. ben bal kabagi ile havuç pisiriyorum, sözde ikisi de tatlı sebze ama ne oluyorsa dilini atıyor dışarı ogurur gibi. gerçi puturlukleri dilinin üstünde kalıyor diye öyle yaptığını tahmin ediyorum.

hiç sorma. tatsız tuzsuz. ben bile tadınca oguruyorum. hele ki bizim doktor corbalarina bol zeytinyağı koy dedi. o da girince içine felaket bir tat oluyor. .
sevmiyor çocuk ben de zorlamak istemiyorum ama bir yandan da yemek zorunda..

bende sevmıyor dıye dusunuyordum ılk verdıgımde yemedı ıgrendı nasıl olcak derken ıcıne bisküvi katmayı denedım corbanın tadı degıstı ve bızımkıde yedi...

Uzun bir tatil sonrasi dun aksam evimize donduk...bu surede kizim ilk defa koltuktan dustu cok agladim cok uzuldum butun bayram yuzum uzuntuden cikan ucukla gezdim.ilk defa denize soktum 1 gun sonra ilk defa asi harici atesi cikti 2 gun atesliydi,tam iyilesti dedim nezle oldu 3 gece ne kizim uyumadik kizima nefes almasi icin yapmadigim sey kalmadi annemin siz hasta olmayin ben hasta olayim lafini ilk kez bende soyledim demmekki tam anne olmusum...kizim artik hicbirsey yemiyor ne biberon mamasi ne ek gida ne anne sutu suyla buyumeye calisiyor bende her ogun vakti sabiiiiiirrrrrrr diyerek soylenerek diyet yapan kizima bakiyorum...gunduz artik ayaklarimda uyumuyor cunku rota asisi sonrasi uyumayan minnosa babasi tarafindan odasinin ortasina yapilan hamak yatak halk deyimiyle cingene besigi kizimi uyku manyagi yapti amaaaaa artik kucuk poposu yataga degerek uyuyamiyor....butun 2 haftalik tatilde nereye gittiysek yanimizda camasir ipimiz sopalarimiz pikemizle gittik....haftaya bodruma gidiyoruz otelde de mecburen cingenemizi kurucaz:-) :-) :-) yapmayalim alisir dedigimde yok bisey olmaz diyen kocami bol bol opuyorum :-) :-) :-) ilk defa kizimla basbasa yolculuk yaptim ama gozum hep arkadaydi sanirim bebek dikiz aynasi almam gerekecek...
Tek iyi birsey oldu yalanci memeye alisti 5.ay sonunda:-) :-) :-)
Suanda ac karnina yatak odasinda odanin tam ortasinca bir duvardan bir duvara camasir ipi gerdirip annesine evin duzenini bozduran isik kizimi ve bu duruma sebep olan babasini buradan selamlayip oper,havada asili yatan kizimi yer yuzune indirmek icin fikri olan arkadaslari dinlemek isterim acil yardiiiimmmmmm.....

Biz aşımızı olduk.kuzum huzursuz. .
Papatyacım.yumurta beyazı nı 1 yaşına kadar önermiyor doktorlar sizin dktr.izin verdimi

Biz aşımızı olduk.kuzum huzursuz. .
Papatyacım.yumurta beyazı nı 1 yaşına kadar önermiyor doktorlar sizin dktr.izin verdimi

evet canım
bizim aşımız da haftaya, aşı huzursuzluğu da iki kat bizim evde
yalnız senin kuzu bizimkilerden küçük
ne aşısı bu?

evet canım
bizim aşımız da haftaya, aşı huzursuzluğu da iki kat bizim evde
yalnız senin kuzu bizimkilerden küçük
ne aşısı bu?

Burda 3ayııkken başlıyor aşılar canım.bu ikincisi.önümüzdüki ayda var.canım ben orda yoktum eşim yaptırmız sormamış.defterine bakamadım dah:KK17::KK17:a

Son düzenleme:
Ne güzel 3 gündür eski uyku duzenimize donmustuk. 2 saatte bir kalkıyordu. Şimdi nolduysa yanımda kurkur kuduruyor :KK9: tam süpriz yumurta bu cadılar...

adet olan arkadaslar vardı aramızda,nasıl oldu ilk adet??benım gunlerdır sabah bıraz gelıyor sonra gun boyu yok olmayacak herhalde dıyorum ertesı gun gene biraz geliyor,günlerdir böyle tam olmadım çok sıkıntılı...

canım bende ilk adetimi geçen ayın 18 inde oldum bu ay tık yok gebelik testi bile yaptım ama negatif niye bu kadar gecikti anlamadım adet belirtiside yok yle bekliyorum işte halbuki geçen ay ilk olduğumda hamilelikten önceki gibi olmuştum tamam normal oldum gerisi gelir demiştim

Burda yavrularımızla ilgili herşeyi paylaşıyoruz pekı kıyafetlerını gerçek ihtayaç sahiplerine paylaşmaya ne dersiniz ? Sevgili Çiğdemin kurduğu muhteşem bir site hadi güzel anneler bu sosyal sorumluluk projesıne sızde destek verin

ANNESİNİN PRENSİ: Kardeşim Giysin

bu konu başlığı içimi acıtıyor..:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

çok acı oldu.. yavrum anneannesini.halasını.amcasını.diğer 2 kuzenimide yanında götürdü..

oğlum gamzelimm tosun gibiydi. gülünce gamzeleri çıkıyordu.. emerken anlamlı anlamlı bakıyordu.. Allahım seni ne güzel yaratmış..seni yaradan kim biir ne kadar güzeldir diyordum.:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

dayanılacak gibi değil ama biliyorum ki ahirette bir şefaatçım var.. onu çok özlüyorum çokkk... :KK50::KK50::KK50:

Allah sabir versin cnm. Evet senin sefaatcin olacak yavrun.

bu konu başlığı içimi acıtıyor..:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

çok acı oldu.. yavrum anneannesini.halasını.amcasını.diğer 2 kuzenimide yanında götürdü..

oğlum gamzelimm tosun gibiydi. gülünce gamzeleri çıkıyordu.. emerken anlamlı anlamlı bakıyordu.. Allahım seni ne güzel yaratmış..seni yaradan kim biir ne kadar güzeldir diyordum.:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

dayanılacak gibi değil ama biliyorum ki ahirette bir şefaatçım var.. onu çok özlüyorum çokkk... :KK50::KK50::KK50:

Yazini gorunce bogazima yumruk kadar bisey coktu yutkunamiyorum:KK50: Allah yardimcin olsun melek oldu Yigidin.. Dayanilacak gibi degil ama Allahim sana sabrini vermis burda yasadigin uzuntulerin aacilarin mukafatini obur tarafta alacaksin bu dunya gecici dunya aldigimiz nefes sayisi bile belli meleginle cennette kavusturacak sizi rabbim nolur uzulme aciniz hepimiz burda paylastik paaylasmaya da devam ediyoruz hersey rabbimden..

herkese mrb.nasılsınız kızlar.okadar konuşulmuş geçmiş varki okumak zor.umarım sizlerde bebişlerle iyisinizdir.20-25 günlüğüne gittiğimiz trabzon tatilini 35 güne tamamlayarak döndük.ve yine 4 duvar arasına girdik:KK43:(.kızlar biz 6 aylık olduk.kızımın ilk dişi patladı ve halen meyveleri cam rendede rendeleyip süzerek içiyoruz.kızımın ağzına azıcık pütürtü girse öğüre öğüre bir hal oluyor.ve çoğunluklada yediği herşeyi geri çıkarıyor.ben kızımı yemeklere falan nasıl alıştıracağım. sizler nasıl yapıyorsunuz ve neler yediriyorsunuz.

X