2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

12 kızım ve benim için erken bi saat o saate kadar uykularımızı kahvaltılarımızı tamamlayıp toplanıp cevahire yetişemezdik başka bi zaman kendimizi ayarlayıp gelmek isteriz, kalabalık mıydınız canım, nasıl geçti...

kızım da öyle, çok hareketli, emerken ayaklarıyla çoraplarıyla mücadele etmekten konsantre olamıyo, sevinçten çırpınmaktan su içemiyo döküyo :) bütün gün yüzüstü dönüp iki kol üstünde durup kafa dik ileri geri popoyu sallıyo :)

6 mart doğumlu kzım ve biz de ek gıdalara geçtik, sabah 11-12 arası uykusu ve açlığı nasıl denk gelirse, meyvesini veriyorum, meyveyi severek yiyo sorun çıkarmıyo, 2 çeşit meyveyi cam rendeden geçirerek veriyorum, az az başladım şimdi bir çay bardağına yakın yiyo, meyve olarak elma, armut, şeftali, muz,üzüm,kiraz verdim bugüne kadar, ama kirazdan biraz tereddütlü verdim bebeklere verilir mi tam emin değilim çok tatlıydı verdim kızım da çok sevdi, ama genelde bi gün elma-üzüm bi gün şeftali-muz karışımı veriyorum... akşamüstü 5-6 gibi yine açlığına ve uykusuna göre sebze püresi veriyorum, sebze püresine geçeli çok olmadı bikaç keredir veriyorum pek sevmedi ama çok acıktırıp (2 saat kadar) verince sevmeyerek de olsa yiyo biraz, yavaş yavaş artırıyorum, yarım çay bardağına kadar çıktık, ilk gümn faciaydı hiç sevmedi püskürdü falan... sebze püresine şimdilik sadece patates-kabak-kavuç koyuyorum küçük küçük doğrayıp haşlayıp tel süzgeçten geçirip lapa kıvamda veriyorum, hiç tuz atmadım şimdiye kadar, 2 günlük yapıyorum bunu, unutmazsan 2 günlük ölçüsüne 1 çay kaşığı kadar sızma zeytinyağı da koyuyorum... diğer çorbalar 6.aydan sonra geçicez biz, yoğurda da öyle, doktorumuz şimdilik bunun dışında sadece anne sütü almasını istedi, 6.ayda tartıp tamamen diğerlerine geçiş yapıcaz... bu arada tarhanamız da yapılıcak tuzsuz salçasız, sadece ev yoğurduyla yoğrulup... annem tavuk suyuna tel şehriye çorbası da verebileceğimi söylüyo bu çorbayı veren var mı, tavuk suyu ağır gelmez mi, ve şehriye makarna sonuçta bebeğe bi faydası olur mu ya da yutabilir mi ki şehriyeyi... annem sebze püresini sevmezse hangisini severse az miktarda tuz ya da şeker atabileceğimi de söylüyo ama ben yine de hiç atmadım bu şekilde alıştırmaya çalışıyorum...

canım ıslak kalıyo olabilir ayağın, terleme yapıyosa çorap giy sık sık, yada ayak pudraları var onlardan kullan, ve banyo sonrası kıvrımlarına kadar iyice kurula ıslak kalıyo olabilir...

ayağında mantar olan arkadaşım ismin aklıma gelmedi ayağını sürekli kuru tutman lazım sakın nemli bırakma pamuklu çorap giy inşallah düzelir
parmak arasında olsa anlarım; benimki parmakların alt kısnımda tabanda çıkıyor ıslak kalması mümkün değil. yeniden merhemlere başladım inş kısa sürede geçer...

benim kızımda öyle eller kollar havada ayaklar yine hareketli. her ne kadar bu güne kadar 1 defa yüzüstü dönmüş olsada. genelde 2 saatte bir kalkardı. yaklaşık 1 hafta boyunca bizdede düzen bozuldu. gece saat başı hatta gece 3 ten sonra yarım saate bir uyanıyordu. çok şükür 2 gecedir yine 2 saate çıktı. gerçi sabah 4 ten sonra hep saat başı kalkardı hala öyle..

şu an ocakta 1adet patates ve 1 adet havuç haşlanıyor... kızım ilk defa sebze tadacak...

( 14 mart lı)

evet bende tahıllı kasık maması yedırıp bıde emzırıyorum gene uyanıyo meme verıyorum alıyo öyle memede uyuyo...ne uyku ne bısey baya sıkıntılı bi dönem cabuk gecsinnnnnn...
evet 7 mart canım benım kızımda..

bende daha bugun sebze corbası verdım ve hıc sevmedı ıgrendı ögurdu zar zor yuttu bıkac kasık ıcebıldı sadece..
evet gece yarım saat olunca uyanıyo bı degısık huylar..demek herkeste var bu dönem...

kızımda meyve severek yıyor kaşık mamalarınıda yıyor fakat bugün ilk defa sebze verdim malesef sevmedi biraz yedi..ilk sefer oldugu için böyledir belkş daha fazla yer sonra....

bugün tatile gidiyoruz kızımı denize sokacam çok heyecanlıyım bakalım nasıl olacak
inşallah güzel geçer hastalanıp huysuzlanıp burnumdan getirmez minişim umarım

oğlum dün 6 aylık olacaktı...

sen ölmedin yavrum.. sana ölüm yakışmıyor yiğitim..

canım, ben de yazıp yazıp sildim, ne söylesem az, ne söylesem anlamsız.. sadece dua ediyorum, Allah sana, eşine ve kızına uzun ömürler versin.. başınız sağ olsun..

canımmm acın hepimizin yüreğini deldi geçti Rabbim sana bol-bol sabır-güç versin yazılacak çok şey vardır belki ama tıkandım yine ben

bu konu başlığı içimi acıtıyor..

çok acı oldu.. yavrum anneannesini.halasını.amcasını.diğer 2 kuzenimide yanında götürdü..

oğlum gamzelimm tosun gibiydi. gülünce gamzeleri çıkıyordu.. emerken anlamlı anlamlı bakıyordu.. Allahım seni ne güzel yaratmış..seni yaradan kim biir ne kadar güzeldir diyordum.

dayanılacak gibi değil ama biliyorum ki ahirette bir şefaatçım var.. onu çok özlüyorum çokkk...

Son düzenleme:
Canım Rabbim yardımcın olsun bende annemi kaybettiğimde basın sağolsun Allah rahmet etsin cumlelerınden nefret ediyordum haldaha öyle annem ile o kelimeyı bir araya getiremiyorum ya kaybettim yada gitti diyorum en güzeli Rabb'inden güç istemek çok aradım faceden bulamadım bebeğin nasıl gitti bilmiyorum

Ne büyük bir acı kim ne derse desin seni avutmaz herkesin konuştuğu sana boş gelir yelede o acı günde merak etme biz senin yanındayız diyenler çok değil 3 gün sonra gıttıgınde kapıları kapatıp yalnız kaldığında Rabbim annem yok dedim bu acının tarifi yok

ne denir ki acının üzerine katlanılması zor acılar Rabbim hepsinin mekanını cennet eylesin kalanlara siz sevdiklerine bol bol sabır nasip etsin inşallah

canım seni çok iyi anlıyorum anneiğinin mekanı cennet olsun sana ve tüm sevdiklerine bol güç-sabır versin inşallah seni çok iyi anlıyorum bende kızıma 16 haftalık gebeyken babacığımı kaybettim halaa da aynıyım kimse bana başın sağolsun demesin isterim bu acı zor bi acı Rabbim kalan sevdiklerimizi başımızdan eksik etmesin sağlık-keyifli ömürler dilesin inşallah ( malesef kızım dede kavramını kavrayamayacak eşimde babasını küçük yaşta kaybettiğinden dolayı ) ben ve eşim babaya kızım ise dedelerine hep hasret kalacağız

Beni anlamana nekadar sevindim biley sorunca m sende babanda. Daha yaşlı insanları görünce kıskandırın oluyormuş ben annemi 45 yaşında gitti çok yaşlıları görünce olarak kıskanıyordu ki tabimi Allah'ı Teala öyle yazmış ama öyle düşünmeden kendimi alamıyorum

Ah Sürmelim,
Gayrı tırnağına taş, saçına yel değmesin..
Rabbim bu acıları unutacak acı vermesin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…