- 15 Ocak 2010
- 1.908
- 924
bu konu başlığı içimi acıtıyor..
çok acı oldu.. yavrum anneannesini.halasını.amcasını.diğer 2 kuzenimide yanında götürdü..
oğlum gamzelimm tosun gibiydi. gülünce gamzeleri çıkıyordu.. emerken anlamlı anlamlı bakıyordu.. Allahım seni ne güzel yaratmış..seni yaradan kim biir ne kadar güzeldir diyordum.
dayanılacak gibi değil ama biliyorum ki ahirette bir şefaatçım var.. onu çok özlüyorum çokkk...
oğlum dün 6 aylık olacaktı...
sen ölmedin yavrum.. sana ölüm yakışmıyor yiğitim..
bu konu başlığı içimi acıtıyor..
çok acı oldu.. yavrum anneannesini.halasını.amcasını.diğer 2 kuzenimide yanında götürdü..
oğlum gamzelimm tosun gibiydi. gülünce gamzeleri çıkıyordu.. emerken anlamlı anlamlı bakıyordu.. Allahım seni ne güzel yaratmış..seni yaradan kim biir ne kadar güzeldir diyordum.
dayanılacak gibi değil ama biliyorum ki ahirette bir şefaatçım var.. onu çok özlüyorum çokkk...
Meyve puresinde muz da seftali de kabizlik yapar,biz yemuyoruz onlari maalesef, ama boykeyken bile kakasi balcik kivaminda tesbihte hata olmaz derler sarelle kivaminda.6 mart doğumlu kzım ve biz de ek gıdalara geçtik, sabah 11-12 arası uykusu ve açlığı nasıl denk gelirse, meyvesini veriyorum, meyveyi severek yiyo sorun çıkarmıyo, 2 çeşit meyveyi cam rendeden geçirerek veriyorum, az az başladım şimdi bir çay bardağına yakın yiyo, meyve olarak elma, armut, şeftali, muz,üzüm,kiraz verdim bugüne kadar, ama kirazdan biraz tereddütlü verdim bebeklere verilir mi tam emin değilim çok tatlıydı verdim kızım da çok sevdi, ama genelde bi gün elma-üzüm bi gün şeftali-muz karışımı veriyorum... akşamüstü 5-6 gibi yine açlığına ve uykusuna göre sebze püresi veriyorum, sebze püresine geçeli çok olmadı bikaç keredir veriyorum pek sevmedi ama çok acıktırıp (2 saat kadar) verince sevmeyerek de olsa yiyo biraz, yavaş yavaş artırıyorum, yarım çay bardağına kadar çıktık, ilk gümn faciaydı hiç sevmedi püskürdü falan... sebze püresine şimdilik sadece patates-kabak-kavuç koyuyorum küçük küçük doğrayıp haşlayıp tel süzgeçten geçirip lapa kıvamda veriyorum, hiç tuz atmadım şimdiye kadar, 2 günlük yapıyorum bunu, unutmazsan 2 günlük ölçüsüne 1 çay kaşığı kadar sızma zeytinyağı da koyuyorum... diğer çorbalar 6.aydan sonra geçicez biz, yoğurda da öyle, doktorumuz şimdilik bunun dışında sadece anne sütü almasını istedi, 6.ayda tartıp tamamen diğerlerine geçiş yapıcaz... bu arada tarhanamız da yapılıcak tuzsuz salçasız, sadece ev yoğurduyla yoğrulup... annem tavuk suyuna tel şehriye çorbası da verebileceğimi söylüyo bu çorbayı veren var mı, tavuk suyu ağır gelmez mi, ve şehriye makarna sonuçta bebeğe bi faydası olur mu ya da yutabilir mi ki şehriyeyi... annem sebze püresini sevmezse hangisini severse az miktarda tuz ya da şeker atabileceğimi de söylüyo ama ben yine de hiç atmadım bu şekilde alıştırmaya çalışıyorum...
aynen....birebir aynisi bizim kizyeğenim 3 yaşını geçti hala gündüz uykusunu ayakta sallanarak yapıyo..
abartmıyosun canım, ben kızımın
da uykusu çok hahif, ev ,ikimiz yalnız olduğumzu için sessizliğe alıştı, d peko..lap kapanması sesinden ışığı açarken priz sesinden hatta apartmandaki komşuların tıkırtılarından bile uyanabiliyo, o yüzden bi yere gittiğimizde ya da bize birisi geldiğinde benim kızım da uyuyamıyo malesef, o yüzden çok sık dışarı çıkmıyorum, başkaları anlayamayabiliyo beni ama napıyım önemli olan kızımın uykusu gelişimi... avmde falan da öyle uyumuyo arabada bile uyumuyo, o yüzden gündüz sabah ve öğlen uykusunu mutlaka evde yaptırıp çıkıyorum dışarı, akşamüstü uykusu zaten az oluyo yarım saat falan, onu feda ediyorum bi tek...
canım dondurmayı bebeğin mi yedi, anlamadım...
aslında istiyorum ama gelebilir miyim bilmiyorum, galiba gelemiycem...
Ben iki günde bir iki mama kavanozu yapıyorum, marketten alıyorum sütü. Açık güvendiğim bulsam onu alacağım. İki gün o yoğurdu yiyor yenaisini yapıyorum sonra.[/QU
gunluk ne kafar yogurt veriyosun csnim
bu bebekler bu ara hep boyle. ben hem dise hem de sutun yetmedigine ac olduklatina yorumluyorum. of bu telefonda yszmak ne zor yakızım bıkac gecedir iyice abarttı nerdyse saat başı uyanıyr deliricem meme istiyor açmı anlamıyorumki artık..devam sütünü bırakalı ne kadar süt emiyor anlamıyorum doymuyor herhalde cok sık uyanıyor memede uyutuyorum yatırıyorum (20 dk.) bıraz piş piş yapıyorum (10dk) tam yatıyorum yarım saat gecıyo gene aglıyo..cok gergin olmaya basladım gece uykusu uyuyamadıkca...
ah be kızım niye bıraktın biberonu sütü ne güzel beslenip uyuyordun
6.ay aşıları
geçen çarşamba 6.ay aşılarını oldu kızım, ogünden beri ne huysuzluğu geçti, ne ateşi. ne aşıymış ya, kolay kolay ağlamayan, herşeye kıkır kıkır gülen kızım sürekli ağlıyor, sürekli mızmız, hiçbirşeyden mutlu olmuyor, oyuncaklarıyla oynarken bile sanki heran ağlıycakmış gibi ağlamaklı sesler çıkarıyor. doktora gidip duruyoruz, kan ve idrar tahlili yaptırdık, idrarda kültür bakıldı, hepsi temiz çıktı, üşütme grip felan yok ama sıkıntısı geçmiyor. 5gün oldu bugün hala ateşi var, sabah dolven verdim uyuyor şimdi, doktorumuz 11de geliyormuş, uyansın yine doktora götürücem. napıcamı şaşırdım artık ya, bu nedir böyle. herşeye ağlıyor diyorumya öyle bir iki saniyelik ağlama değil, bağıra bağıra ağlıyor bir başlayınca, susmuyor, avutmak için birşeyler arıyoruz ama nafile hiçbirşey ilgisini çekmiyor. birtek cumartesi günü iyi gibiydi, keyfi yerine gelmişti biraz ama dün tekrar çıktı ateşi, ne olur geçsin artık yaaa((
gunluk ne kafar yogurt veriyosun csnim
uff nefret ediyorum 6.ay asilarindan. 4tane aşı bir seferde. el insaf. bizimki de bir iki hafta sonra nasıl aatlatacagz bilmiyorum. sana bebeğine geçmiş olsun öncelikle. ateşi ilaç değil de ilik duş veya islak bez ile indiremedniz mi?
bir de elma veren arkadaslar nasil veriyosunuz?cam rendededen gecince cok putur kaliyo o haliyle yiyebiliyo mu bebekleriniz?
6.ay aşıları
geçen çarşamba 6.ay aşılarını oldu kızım, ogünden beri ne huysuzluğu geçti, ne ateşi. ne aşıymış ya, kolay kolay ağlamayan, herşeye kıkır kıkır gülen kızım sürekli ağlıyor, sürekli mızmız, hiçbirşeyden mutlu olmuyor, oyuncaklarıyla oynarken bile sanki heran ağlıycakmış gibi ağlamaklı sesler çıkarıyor. doktora gidip duruyoruz, kan ve idrar tahlili yaptırdık, idrarda kültür bakıldı, hepsi temiz çıktı, üşütme grip felan yok ama sıkıntısı geçmiyor. 5gün oldu bugün hala ateşi var, sabah dolven verdim uyuyor şimdi, doktorumuz 11de geliyormuş, uyansın yine doktora götürücem. napıcamı şaşırdım artık ya, bu nedir böyle. herşeye ağlıyor diyorumya öyle bir iki saniyelik ağlama değil, bağıra bağıra ağlıyor bir başlayınca, susmuyor, avutmak için birşeyler arıyoruz ama nafile hiçbirşey ilgisini çekmiyor. birtek cumartesi günü iyi gibiydi, keyfi yerine gelmişti biraz ama dün tekrar çıktı ateşi, ne olur geçsin artık yaaa((
adet olan arkadaslar vardı aramızda,nasıl oldu ilk adet??benım gunlerdır sabah bıraz gelıyor sonra gun boyu yok olmayacak herhalde dıyorum ertesı gun gene biraz geliyor,günlerdir böyle tam olmadım çok sıkıntılı...