- 15 Kasım 2009
- 1.417
- 632
sanırım o arkadaş benim
çünkü ben de sormuştum
benim için şu an zor değil ayakta sallamak
çünkü çocuğa emziği de bıraktırdım, kendi başına da uyuyamıyor
hoş, emzik varken de kendi başına uyumuyordu
ben de emziği bıraktırdım
ben aslında ilerisi için endişeleniyorum, ayakta sallanmadan uyuyamazsa
yani 3-4 yaşlarında falan
yoksa sallarım bi süre
çünkü çok rahat, bi yere gitsem bile hemen sallıyorum uyuyor
Ilk aylarda cok gaz kabizlik yada ishal kakada kan geçmeyen popo pisigi gecmeyen deri problemleri egzama gibi huzursuzluk aglama nobetleri gibi bunlardan 3 tanesi varsa tamamdir zaten bizde gaz huzursuzluk ve en son kakada kan he bide pisik boyle teshis kondumeraba kızlar
süt alerjisi konuşulunca dikkatimi çekti
belirtileri neler?
yani ne gibi şikayetlerle gittiniz doktora
siviyag kullanma. Zeytin yaği kullan hakiki sızma. Bebeğine sagliksiz bir şey yedirmiş olursun aman ha. Biz yetişkinler bile siviyag kullanmalı mi şüpheli, üretim katkı maddeleri dolu, çok sagliksiz olduğunu defalarca isittik.
Zeytinyağı da sıvı yağ. :) Margarin diyecektin sanırım.
Ya arkadaşlar benim bir derdim var Allah başka dert vermesin ama bu bizim kız 5buçuk aylık, sadece hamakta sallanarak uyuduğu için biz hiçbir yere gidemiyoruz. Gündüz uyanıyor diyelim hemen aç emziriyorum, aradan 1saat geçiyor geçmiyor başlıyor mizmizlan maya yatırıyorum yok kaldırıyorum yok, kucağımda gezdiriyorum oyuncak ile oynatyorum yok, bunların hepsi onu ikişer dakika en fazla beser dakika oyalıyor, bulunduğu konum sık sık degisecek, hemen rahatsız oluyor o pozisyonundan, derken ben ter içine kalıyorum.
En sonunda caresiz gene hamagina koyup salliyorum mizmizlanarak da olsa 10 15 dk.da uyuyor.
Dışarı cikalim bir gün dedik gittik alışveriş merkezine 1saat durdu sonra ağla ağla eve nasıl düştük bana sorun. emzik almiyor oyuncaklar ile çok oyalanmiyor e bende onu ağlat mak istemiyorum dolayisi ile hiçbir yere çıkmıyorum.
Gorumce darilmis bana cocugu niye getirmiyormusum evine, yahu bizim kız nereye gitse hamak arar huysuzluk yapar, rahatına çok duskun, ben nasıl alıp geleyim?
Ya ben mi abartiyorum kızlar. Deyin bana bir şey, şöyle bebekleri sakin sakin olup da istediği yere giden gezen insanlara imreniyorum. Ha bir de gece deliksizuyuyan bebeği olanlara...
Bebeğin hamağı portatif değil mi? Ben de annemlere aldım bir tane, oraya sık gittiğimiz için. Onun dışında bir de bahçe ve bağ evimiz var oraya gittiğimizde de annemlerdeki hamağı alıp gidiyorum.
Bizimki bunun turuncusu, çok kolay toplanıp taşınıyor:
Seninki bundan değilse bir de bundan alabilirsin. Ben Konya'da sosyete pazarından 70 liraya aldım. Fiyatı da uygundu. İnternette 120-130 lira civarı.
gerçekten uyguna almışsın, burada bebek mağazalarında 180e gördüm bu tarzları. adam, 10 dk.da kurarsın demişti.
bendeki hamak demir profillerden yapılmış, baya büyük bir şey, hazır değil arkadaşın eşiyaptı bizim için, taşınması öyle kolay değil. bilseydim, arkadaşın eşi bunu yapmayacak olaydı. en baştan ben de böyle portatif alırdım. niyetim var aslında hala daha...
3 dk sürüyor kurması da sökmesi de. Eğer almaya niyetin varsa
Nenny Portatif Bebek Hamak - Beşik GittiGidiyor'da 91752449
Burada 75 liraymış, kargo da bedava :)
Ilk aylarda cok gaz kabizlik yada ishal kakada kan geçmeyen popo pisigi gecmeyen deri problemleri egzama gibi huzursuzluk aglama nobetleri gibi bunlardan 3 tanesi varsa tamamdir zaten bizde gaz huzursuzluk ve en son kakada kan he bide pisik boyle teshis kondu
sanırım o arkadaş benim
çünkü ben de sormuştum
benim için şu an zor değil ayakta sallamak
çünkü çocuğa emziği de bıraktırdım, kendi başına da uyuyamıyor
hoş, emzik varken de kendi başına uyumuyordu
ben de emziği bıraktırdım
ben aslında ilerisi için endişeleniyorum, ayakta sallanmadan uyuyamazsa
yani 3-4 yaşlarında falan
yoksa sallarım bi süre
çünkü çok rahat, bi yere gitsem bile hemen sallıyorum uyuyor
Kızıma boştan yere demir damlası vermişimDün tahlil sonuçlarını aldık kan değerleri çok iyi çıktı maşallah. Kızım 10 gündür ishal doktor bu damlanın bağırsağı bozduğunu söylüyor. Henüz idrar ve kaka tahlillerini yapamadık ama bir ihtimal damladan dedi doktor. Ben pek vermiyordum damlayı unutuyordum çoğunlukla, geçen ay başka bir doktor verin dediği için her gün olmasa da vermeye başlamıştım. Pazartesi günü tartı da 6195 gr geldi. Kızım 6 günde tam 200 gr kaybetmiş, belki çok daha fazla kaybetti ama bilemiyoruz aylık tartıldığı için. Az önce sağlık ocağından geldik çok şükür toparlanmaya başladı 4 günde 80 gr almış. Kakası normale dönene kadar her hafta tarttırmaya götüreceğim artık.
Aynısının diş kaşıyıcısını da aldık. :)
Eki Görüntüle 784044 Eki Görüntüle 784045
Benim kızımın da ilk oyuncağı. :)
Ya arkadaşlar benim bir derdim var Allah başka dert vermesin ama bu bizim kız 5buçuk aylık, sadece hamakta sallanarak uyuduğu için biz hiçbir yere gidemiyoruz. Gündüz uyanıyor diyelim hemen aç emziriyorum, aradan 1saat geçiyor geçmiyor başlıyor mizmizlan maya yatırıyorum yok kaldırıyorum yok, kucağımda gezdiriyorum oyuncak ile oynatyorum yok, bunların hepsi onu ikişer dakika en fazla beser dakika oyalıyor, bulunduğu konum sık sık degisecek, hemen rahatsız oluyor o pozisyonundan, derken ben ter içine kalıyorum.
En sonunda caresiz gene hamagina koyup salliyorum mizmizlanarak da olsa 10 15 dk.da uyuyor.
Dışarı cikalim bir gün dedik gittik alışveriş merkezine 1saat durdu sonra ağla ağla eve nasıl düştük bana sorun. emzik almiyor oyuncaklar ile çok oyalanmiyor e bende onu ağlat mak istemiyorum dolayisi ile hiçbir yere çıkmıyorum.
Gorumce darilmis bana cocugu niye getirmiyormusum evine, yahu bizim kız nereye gitse hamak arar huysuzluk yapar, rahatına çok duskun, ben nasıl alıp geleyim?
Ya ben mi abartiyorum kızlar. Deyin bana bir şey, şöyle bebekleri sakin sakin olup da istediği yere giden gezen insanlara imreniyorum. Ha bir de gece deliksizuyuyan bebeği olanlara...
Öncelikle kızına maşallah olsun. İnek sütü alerjisi benim oğlumda da var. Nisan doğumlu daha ek gıdaya başlamadık. Benim bebeğimin de kilosu düşük mamayı (Neocate) kesinlikle almadı. Zaten iğrenç bir tadı var. Ben diyet yapıyorum. Sen de yapıyor musun? Ayrıca, tarhanada yoğurt yok mu nasıl veriyorsun?
Yok canım 3-4 yaşında da istemez. Bir kere aklı erer o zaman :)
Yengem büyük yeğenimi 9 ay boyunca ayakta sallayarak uyuttu. Hatta ayağından indirdiği zaman uyanıyordu çocuk. Gece bile ayağındaydı yani. Sonra birden kendi kendine uyumaya başladı. Ne var ki, yine de çıta pıta uyanan bir çocuktu. 8 yaşında şimdi hala da uyumaktan nefret eder.
Ben istanbuldayim biz hakan kilica gidiyoruz cocuk doktoru ancak cocuk beslenmesinde bilgisi cok seminer falan veriyor 10 aylikken tahlil yapicak ona gore alerji doktoruns gidicez simdi yapsam alerji oldugu halde negatif çıkabilir dedi internetten araştırdım bütün doktorlar ayni seyi söylüyorAynı şekilde ilk aylarda aşırı ağlama, gaz, ve vücudunda bir görünüp bir kaybolan benekler, mukuslu kaka ve kan testi. Siz hangi şehirdesiniz? ben Ankara'dayım. Hangi doktora götürüyorsunuz?