2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
maşallah bebişine. o oyuncaktan bizde de var kızımın ilk oyuncağı. görünce çıldırarak sarılıyordu resmen. şimdilerde araları limoni poli' yle ( oyuncağın adı )

Aynısının diş kaşıyıcısını da aldık. :)

Benim kızımın da ilk oyuncağı. :)

Yok canım 3-4 yaşında da istemez. Bir kere aklı erer o zaman :)

Yengem büyük yeğenimi 9 ay boyunca ayakta sallayarak uyuttu. Hatta ayağından indirdiği zaman uyanıyordu çocuk. Gece bile ayağındaydı yani. Sonra birden kendi kendine uyumaya başladı. Ne var ki, yine de çıta pıta uyanan bir çocuktu. 8 yaşında şimdi hala da uyumaktan nefret eder.

siviyag kullanma. Zeytin yaği kullan hakiki sızma. Bebeğine sagliksiz bir şey yedirmiş olursun aman ha. Biz yetişkinler bile siviyag kullanmalı mi şüpheli, üretim katkı maddeleri dolu, çok sagliksiz olduğunu defalarca isittik.

meraba kızlar
süt alerjisi konuşulunca dikkatimi çekti
belirtileri neler?
yani ne gibi şikayetlerle gittiniz doktora
Ilk aylarda cok gaz kabizlik yada ishal kakada kan geçmeyen popo pisigi gecmeyen deri problemleri egzama gibi huzursuzluk aglama nobetleri gibi bunlardan 3 tanesi varsa tamamdir zaten bizde gaz huzursuzluk ve en son kakada kan he bide pisik boyle teshis kondu

Ya arkadaşlar benim bir derdim var Allah başka dert vermesin ama bu bizim kız 5buçuk aylık, sadece hamakta sallanarak uyuduğu için biz hiçbir yere gidemiyoruz. Gündüz uyanıyor diyelim hemen aç emziriyorum, aradan 1saat geçiyor geçmiyor başlıyor mizmizlan maya yatırıyorum yok kaldırıyorum yok, kucağımda gezdiriyorum oyuncak ile oynatyorum yok, bunların hepsi onu ikişer dakika en fazla beser dakika oyalıyor, bulunduğu konum sık sık degisecek, hemen rahatsız oluyor o pozisyonundan, derken ben ter içine kalıyorum.
En sonunda caresiz gene hamagina koyup salliyorum mizmizlanarak da olsa 10 15 dk.da uyuyor.
Dışarı cikalim bir gün dedik gittik alışveriş merkezine 1saat durdu sonra ağla ağla eve nasıl düştük bana sorun. emzik almiyor oyuncaklar ile çok oyalanmiyor e bende onu ağlat mak istemiyorum dolayisi ile hiçbir yere çıkmıyorum.
Gorumce darilmis bana cocugu niye getirmiyormusum evine, yahu bizim kız nereye gitse hamak arar huysuzluk yapar, rahatına çok duskun, ben nasıl alıp geleyim?
Ya ben mi abartiyorum kızlar. Deyin bana bir şey, şöyle bebekleri sakin sakin olup da istediği yere giden gezen insanlara imreniyorum. Ha bir de gece deliksizuyuyan bebeği olanlara...

Zeytinyağı da sıvı yağ. :) Margarin diyecektin sanırım.

Zeytinyağı da sıvı yağ. :) Margarin diyecektin sanırım.

hayır şekertom, elbette zeytinyağı da sıvı olduğu için sıvı yağ kategorisinde.
belki ben şöyle demeliydim, hakiki sızma zeytinin yağı dışındaki ayçiçek olsun mısırözü olsun bu gibi yağları kullanmak zararlı.... :)

Dün 6.ay kontrolümüz vardı. Kızım 7280 gr 67 cm olmuş. Kilo almış olmasına bile şaşırdım. Çünkü özellikle son 10 gündür hiçbir şey yemiyoruz. Sütüm iyice azaldı.1 aydır ek gıdaya geçtik ama meyve haricinde yoğurt, tarhana, sebze hiç birini yemiyor. Offfffffffff çok bunaldımmm.

Bebeğin hamağı portatif değil mi? Ben de annemlere aldım bir tane, oraya sık gittiğimiz için. Onun dışında bir de bahçe ve bağ evimiz var oraya gittiğimizde de annemlerdeki hamağı alıp gidiyorum.
Bizimki bunun turuncusu, çok kolay toplanıp taşınıyor:

Seninki bundan değilse bir de bundan alabilirsin. Ben Konya'da sosyete pazarından 70 liraya aldım. Fiyatı da uygundu. İnternette 120-130 lira civarı.

gerçekten uyguna almışsın, burada bebek mağazalarında 180e gördüm bu tarzları. adam, 10 dk.da kurarsın demişti.
bendeki hamak demir profillerden yapılmış, baya büyük bir şey, hazır değil arkadaşın eşiyaptı bizim için, taşınması öyle kolay değil. bilseydim, arkadaşın eşi bunu yapmayacak olaydı. en baştan ben de böyle portatif alırdım. niyetim var aslında hala daha...

Son düzenleme:

3 dk sürüyor kurması da sökmesi de. Eğer almaya niyetin varsa

Nenny Portatif Bebek Hamak - Beşik GittiGidiyor'da 91752449

Burada 75 liraymış, kargo da bedava :)

Aynı şekilde ilk aylarda aşırı ağlama, gaz, ve vücudunda bir görünüp bir kaybolan benekler, mukuslu kaka ve kan testi. Siz hangi şehirdesiniz? ben Ankara'dayım. Hangi doktora götürüyorsunuz?

evt canım şuan kolay avm de bile eğer kucağımda uyumuyorsa hemen bebek odasına gidiyorum oturduğum yerde dizime bir yastık koyup sallıyorum uyuyor. bende ilerde nasıl alıştırıcam bilmiyorum kendi kendine yatmaya...

geçmiş olsun canım yaa. şimdi iyice işkillendim bu kan damlasından. 6. ay kontrolünde kan tahlili yapıyorlarmıydı. merak ettim bizde durum nasıl acaba.

Aynısının diş kaşıyıcısını da aldık. :)

Eki Görüntüle 784044 Eki Görüntüle 784045

Benim kızımın da ilk oyuncağı. :)

çok güzeller... güle güle kullansın bebişin...

tatlım neden abartasın ki. sende istersin bebeğini arabaya koyup çarşı pazar gezmeyi. bebekler resmen kendileri belirliyorlar uyuma şeklini. yukardada yazdım. ayağımda sallayarak uyutuyorum. dışardayken mızmızlanınca arabasından alıyorum kucağıma gezerken uyuyor. bazen sallanmak için ağlayınca mecbur bebek odasında ( genelde avm ye gidiyorum) dizimde sallıyorum. az öncede ayağımda sallarken ağladı huysuzlaştı. karnıda toktu ama meme verdim memede uyudu. sağı solu belli olmuyor bunların.

canım tarhanadaki yoğurdun etkisini görmedim hiç yedirirken. ama direkt etki edenler yoğurt yumurta dondurma ve mamalar oldu. o şekilde teşhis kondu. bende diyet yapıyorum ama bugün yine kızarmış heryeri düşünüyorum ne yedim de oldu diye. çok zor valla ne yiyeceğimi ne yedireceğimi şaştım. tarhanadaki yoğurt belki de kurutulmış olunca etki etmemiştir. gerçi çok da yedirmedim korkumdan. bebe bisküvisi de yaptı alerji. kaldım öyle((

inşallah ne bileyim
arkadaşımın yeğeni bu senenin sonunda 4 yaşında olcak, halen sallıyormuş annesi :18:
eşim diyor ki korkma
eskiden annelerimiz hepimizi sallayarak uyuturmuş
hiç de bişey olmamış diyor

bizim de yarın dr kontrolümüz var
bu aydan sonra da kontrole götürmeyi pek düşünmüyorum

Mart annelerin bululması yarın saat 12'de cevahir kahve dünyasında sohbetimize katılıp biraz stres atmak isterseniz bekleriz :))

Sanaldan gerçeğe

Cnm cok sagol. Zeytinyagi vericem artik.

Tarhana bulamadim kizlar nerden aldiniz bebek tarhanasini. Ankara dayim ben.

Beegim besiginde sallanmadan uyumuyor. Ben de zorlaniyorum bir yere gidince.

Kan ilacini kullanip bebegi ishal olan ve az kilo aldigini dusunen arkadasim. Kan ilacin ne?
Bir suru alinti yaptin. Niyeyse yok oldular. Aklimda kalanlar bunlar.

Aynı şekilde ilk aylarda aşırı ağlama, gaz, ve vücudunda bir görünüp bir kaybolan benekler, mukuslu kaka ve kan testi. Siz hangi şehirdesiniz? ben Ankara'dayım. Hangi doktora götürüyorsunuz?
Ben istanbuldayim biz hakan kilica gidiyoruz cocuk doktoru ancak cocuk beslenmesinde bilgisi cok seminer falan veriyor 10 aylikken tahlil yapicak ona gore alerji doktoruns gidicez simdi yapsam alerji oldugu halde negatif çıkabilir dedi internetten araştırdım bütün doktorlar ayni seyi söylüyor

selam kızlar yarın cevahirde buluşuyoruz istanbul anneleri yarın saat 12 de cevahir kahve dünyasında gelmek isteyenleri bekliyoruz biz aylardır burda kanka olduk şimdi kankaların tanışma zamanı geldi karnımızdayken sevdiğimiz bebişlerimiz bakalım birbirine ısınabilicekmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…