2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
ayyy lolo çok heycanlı yaaa.... bende orda olmak isterdim. gözümün önüne geldiniz böyle kucakta akran çocuklarla 3 , 5 bayan... çok güzel olur... benim gibi gelemeyecek arkadaşlar içinde artık bol bol resim atarsınız....

Yok canım 3-4 yaşında da istemez. Bir kere aklı erer o zaman :)

Yengem büyük yeğenimi 9 ay boyunca ayakta sallayarak uyuttu. Hatta ayağından indirdiği zaman uyanıyordu çocuk. Gece bile ayağındaydı yani. Sonra birden kendi kendine uyumaya başladı. Ne var ki, yine de çıta pıta uyanan bir çocuktu. 8 yaşında şimdi hala da uyumaktan nefret eder. :KK25:

yeğenim 3 yaşını geçti hala gündüz uykusunu ayakta sallanarak yapıyo...

Ya arkadaşlar benim bir derdim var Allah başka dert vermesin ama bu bizim kız 5buçuk aylık, sadece hamakta sallanarak uyuduğu için biz hiçbir yere gidemiyoruz. Gündüz uyanıyor diyelim hemen aç emziriyorum, aradan 1saat geçiyor geçmiyor başlıyor mizmizlan maya yatırıyorum yok kaldırıyorum yok, kucağımda gezdiriyorum oyuncak ile oynatyorum yok, bunların hepsi onu ikişer dakika en fazla beser dakika oyalıyor, bulunduğu konum sık sık degisecek, hemen rahatsız oluyor o pozisyonundan, derken ben ter içine kalıyorum.
En sonunda caresiz gene hamagina koyup salliyorum mizmizlanarak da olsa 10 15 dk.da uyuyor.
Dışarı cikalim bir gün dedik gittik alışveriş merkezine 1saat durdu sonra ağla ağla eve nasıl düştük bana sorun. emzik almiyor oyuncaklar ile çok oyalanmiyor e bende onu ağlat mak istemiyorum dolayisi ile hiçbir yere çıkmıyorum.
Gorumce darilmis bana cocugu niye getirmiyormusum evine, yahu bizim kız nereye gitse hamak arar huysuzluk yapar, rahatına çok duskun, ben nasıl alıp geleyim?
Ya ben mi abartiyorum kızlar. Deyin bana bir şey, şöyle bebekleri sakin sakin olup da istediği yere giden gezen insanlara imreniyorum. Ha bir de gece deliksizuyuyan bebeği olanlara...

abartmıyosun canım, benim kızımın da uykusu çok hahif, evde ikimiz yalnız olduğumzu için sessizliğe alıştı, dolap kapanması sesinden ışığı açarken priz sesinden hatta apartmandaki komşuların tıkırtılarından bile uyanabiliyo, o yüzden bi yere gittiğimizde ya da bize birisi geldiğinde benim kızım da uyuyamıyo malesef, o yüzden çok sık dışarı çıkmıyorum, başkaları anlayamayabiliyo beni ama napıyım önemli olan kızımın uykusu gelişimi... avmde falan da öyle uyumuyo arabada bile uyumuyo, o yüzden gündüz sabah ve öğlen uykusunu mutlaka evde yaptırıp çıkıyorum dışarı, akşamüstü uykusu zaten az oluyo yarım saat falan, onu feda ediyorum bi tek...

canım tarhanadaki yoğurdun etkisini görmedim hiç yedirirken. ama direkt etki edenler yoğurt yumurta dondurma ve mamalar oldu. o şekilde teşhis kondu. bende diyet yapıyorum ama bugün yine kızarmış heryeri düşünüyorum ne yedim de oldu diye. çok zor valla ne yiyeceğimi ne yedireceğimi şaştım. tarhanadaki yoğurt belki de kurutulmış olunca etki etmemiştir. gerçi çok da yedirmedim korkumdan. bebe bisküvisi de yaptı alerji. kaldım öyle:KK43:((

canım dondurmayı bebeğin mi yedi, anlamadım...

Mart annelerin bululması yarın saat 12'de cevahir kahve dünyasında sohbetimize katılıp biraz stres atmak isterseniz bekleriz :))

Sanaldan gerçeğe

aslında istiyorum ama gelebilir miyim bilmiyorum, galiba gelemiycem...

ay bu bebisler neden sallanmadan uyumazlar ki. bizimki de 2 haftadir kreste salincakta uyuytuolar Allahtan ama sonra alip yataga koymalari gerekiomus.salincakta birakamiolarmis.bizimkide kaldirinca uyaniyo tabi:KK50: doktordan imzali kagit istiolar salincakta uyumasi icin. ne alakaysa artik

evt canım şuan kolay avm de bile eğer kucağımda uyumuyorsa hemen bebek odasına gidiyorum oturduğum yerde dizime bir yastık koyup sallıyorum uyuyor. bende ilerde nasıl alıştırıcam bilmiyorum kendi kendine yatmaya...

geçmiş olsun canım yaa. şimdi iyice işkillendim bu kan damlasından. 6. ay kontrolünde kan tahlili yapıyorlarmıydı. merak ettim bizde durum nasıl acaba.

çok güzeller... güle güle kullansın bebişin...

tatlım neden abartasın ki. sende istersin bebeğini arabaya koyup çarşı pazar gezmeyi. bebekler resmen kendileri belirliyorlar uyuma şeklini. yukardada yazdım. ayağımda sallayarak uyutuyorum. dışardayken mızmızlanınca arabasından alıyorum kucağıma gezerken uyuyor. bazen sallanmak için ağlayınca mecbur bebek odasında ( genelde avm ye gidiyorum) dizimde sallıyorum. az öncede ayağımda sallarken ağladı huysuzlaştı. karnıda toktu ama meme verdim memede uyudu. sağı solu belli olmuyor bunların.

Canım biz daha 5 ay 1 haftalığız 16 mart doğumlu kızım, onun için 6. ay kontrolündeki uygulamayı bilmiyorum. Bizim kızımızın üstünde bir durumlar var hem ishal, hem alerji gibi her yeri kabardı, huysuzluğu da cabası (Okuduğumuz halde artık nazar var diyoruz o derece, kızım 10 gündür hep sıkıntı içinde). Biz bunlardan dolayı doktora gittik. Muayene ettiğinde her şey normal çıkınca test istedi, biz öyle öğrendik kan değerlerinin iyi olduğunu. Artık doktorların dediğini de takmamaya karar verdim, kime inanacağımı bilmiyorum. Biri ver diyor biri verme :KK43:

hala karın agrım devam ediyor dün akşam kahverengi bir akıntı geldi adet oluyorum dedim ama sabaha kadar hiçbişey yok...olamadım adet günlerdir olcak gibiyım stres oldum :KK43:(
adet olan arkadaslar sizinki nasıl oldu cokmu azmı böyle akıntı geldimi baştan??

kızım bıkac gecedir iyice abarttı nerdyse saat başı uyanıyr deliricem meme istiyor açmı anlamıyorumki artık..devam sütünü bırakalı ne kadar süt emiyor anlamıyorum doymuyor herhalde cok sık uyanıyor memede uyutuyorum yatırıyorum (20 dk.) bıraz piş piş yapıyorum (10dk) tam yatıyorum yarım saat gecıyo gene aglıyo..cok gergin olmaya basladım gece uykusu uyuyamadıkca...
ah be kızım niye bıraktın biberonu sütü ne güzel beslenip uyuyordun :KK43:

ay bu bebisler neden sallanmadan uyumazlar ki. bizimki de 2 haftadir kreste salincakta uyuytuolar Allahtan ama sonra alip yataga koymalari gerekiomus.salincakta birakamiolarmis.bizimkide kaldirinca uyaniyo tabi:KK50: doktordan imzali kagit istiolar salincakta uyumasi icin. ne alakaysa artik

kendilerini garanti altına almaya çalışıyorlar canım. ama dr de kendini garantiye almak ister. üstelik hangi dr verirki öyle bir kağıt. çok saçma. hani deseler. anne baba olarak dilekçe verin bebeğimin salıncakta uyumasını istiyorum. olacak şeylerden ben sorumluyum diye anlarım. dr işi tuhaf olmuş.

Canım biz daha 5 ay 1 haftalığız 16 mart doğumlu kızım, onun için 6. ay kontrolündeki uygulamayı bilmiyorum. Bizim kızımızın üstünde bir durumlar var hem ishal, hem alerji gibi her yeri kabardı, huysuzluğu da cabası (Okuduğumuz halde artık nazar var diyoruz o derece, kızım 10 gündür hep sıkıntı içinde). Biz bunlardan dolayı doktora gittik. Muayene ettiğinde her şey normal çıkınca test istedi, biz öyle öğrendik kan değerlerinin iyi olduğunu. Artık doktorların dediğini de takmamaya karar verdim, kime inanacağımı bilmiyorum. Biri ver diyor biri verme :KK43:

Allah Allah... Acaba hava değişiminin etkisi olabilir mi. oralar hem çok sıcak hem de felaket bir toz oluyor. Bol bol okuyun yinede. Yer gök dua üstüne...dr konusunda da haklısın canım.

yakari ... ben inek sütü alıyorum. eğer imkanın varsa inek sütü bul canım.

inek sütü ile yoğurt yapanlar. kaç günde bir yapıyorsunuz yoğurdu?bizim sütçü cumartesinden cumartesine getiriyor. küçük cam kavanozlarda yapıyorum. 1 hafta çok demi..

lohusalıktan sonra ayağımın altında mantar oluştu. geçer diye evdeki kremden kullandım daha çok arttı. enson 2 ay önce dr ye gittim. kadın 2 krem 1 sprey verdi. 1 ay kullandım. zar zor geçti. bir haftadır tam düzeldi. derken dün akşam yeniden kaşınmaya başladım. Anlamıyorum. pislikten, kapalı ayakkabıda ayak terlemesinden olmaz mı mantar. ne işi var yaz günü ayağımda mantarım. ( ayağımın altında siyah çil gibi çıkıyor sonra kabarcık olup patlıyor.) çok moralim bozuldu.

kendilerini garanti altına almaya çalışıyorlar canım. ama dr de kendini garantiye almak ister. üstelik hangi dr verirki öyle bir kağıt. çok saçma. hani deseler. anne baba olarak dilekçe verin bebeğimin salıncakta uyumasını istiyorum. olacak şeylerden ben sorumluyum diye anlarım. dr işi tuhaf olmuş.

Allah Allah... Acaba hava değişiminin etkisi olabilir mi. oralar hem çok sıcak hem de felaket bir toz oluyor. Bol bol okuyun yinede. Yer gök dua üstüne...dr konusunda da haklısın canım.

inek sütü ile yoğurt yapanlar. kaç günde bir yapıyorsunuz yoğurdu?bizim sütçü cumartesinden cumartesine getiriyor. küçük cam kavanozlarda yapıyorum. 1 hafta çok demi..

lohusalıktan sonra ayağımın altında mantar oluştu. geçer diye evdeki kremden kullandım daha çok arttı. enson 2 ay önce dr ye gittim. kadın 2 krem 1 sprey verdi. 1 ay kullandım. zar zor geçti. bir haftadır tam düzeldi. derken dün akşam yeniden kaşınmaya başladım. Anlamıyorum. pislikten, kapalı ayakkabıda ayak terlemesinden olmaz mı mantar. ne işi var yaz günü ayağımda mantarım. ( ayağımın altında siyah çil gibi çıkıyor sonra kabarcık olup patlıyor.) çok moralim bozuldu.

Ben iki günde bir iki mama kavanozu yapıyorum, marketten alıyorum sütü. Açık güvendiğim bulsam onu alacağım. İki gün o yoğurdu yiyor yenisini yapıyorum sonra.

ben de haftada bir alıyorum sütü; dört, beş minik kavanoza mayalıyorum, günde bir, iki güne bir (duruma göre) veriyorum, kavanozu açıp, kaşık sürmezsen bişey olmaz canım bir haftada

canım ıslak kalıyo olabilir ayağın, terleme yapıyosa çorap giy sık sık, yada ayak pudraları var onlardan kullan, ve banyo sonrası kıvrımlarına kadar iyice kurula ıslak kalıyo olabilir...

selam kızlar oğlumun kulağının arkası üstü içi sürekli yara oluyodu doktora kaç kere sordum yağ sür kurula iyi durula gibi öğütler verdi önemli değil geçer dedi ama geçmedi bayada kötü oluyodu en son kendim için hastaneye gittiğimde oğlumuda cildiye doktoruna gösterdim bi krem verdi kremi 1 kere sürdüm gece baktım o gündüzki kulakla hiç alakası yoktu tamamen iyileşmişti sanki hiç yara olmamış gibi
doktora nasıl sinirlendim sürekli geçer bişeyi yok dedi oyaladı beni bende nedense başka dokrora sormadım üff bendede var hata tabi neyse şimdi iyi yavrum allaha şükür

ayağında mantar olan arkadaşım ismin aklıma gelmedi ayağını sürekli kuru tutman lazım sakın nemli bırakma pamuklu çorap giy inşallah düzelir

kızlar niye burdan hiç kimse gelmedi buluşmaya beraber konuşalımda uygun bi zamanda herkez kendini ayarlasın şöyle kalabalık bi görüşme düzenleyelim bebeklerimiz birbirini çok sevdi dün sizin bebişlerlede tanışmak nasip olur inşallah

günaydın kızlar
ben de dün buralarda kimseleri göremeyince, buluşmaya gittiniz sanmıştım

bugün hava bulutlu gibi
ama pikniğe gidicez
başka zamanımız yok çünkü
burda havalar erkenden soğumaya başlıyor
eşim de haftaiçi çalışıyor
diğer haftasonu da babamlar şehir dışına gidicekler
ee sonra da ben işe başlıycam
bugünü değerlendirmemiz lazım :21:
abimler ve babamlarla birlikte gidicez

bu arada dün kontrolümüz vardı
dr muayene etti, her şeyi normal dedi
diş belirtisi var, ama çıkması zaman alır, çok erken bi belirti dedi çünkü

kaç gündür sersem gibiyim, bizimki nerdeyse saat başı kalkıyor :KK50:
napcam ben yaa, bu kafayla nasıl ders anlatıcam ben :44:

günaydın kızlar
ben de dün buralarda kimseleri göremeyince, buluşmaya gittiniz sanmıştım

bugün hava bulutlu gibi
ama pikniğe gidicez
başka zamanımız yok çünkü
burda havalar erkenden soğumaya başlıyor
eşim de haftaiçi çalışıyor
diğer haftasonu da babamlar şehir dışına gidicekler
ee sonra da ben işe başlıycam
bugünü değerlendirmemiz lazım :21:
abimler ve babamlarla birlikte gidicez

bu arada dün kontrolümüz vardı
dr muayene etti, her şeyi normal dedi
diş belirtisi var, ama çıkması zaman alır, çok erken bi belirti dedi çünkü

kaç gündür sersem gibiyim, bizimki nerdeyse saat başı kalkıyor :KK50:
napcam ben yaa, bu kafayla nasıl ders anlatıcam ben :44:

uzun sürüyor ama geçiyor canım o sık uyanmalar, merak etme. Bizim kız 3 hafta sürdürdü bunu, tam umudumu kesmiştim bir anda eskisi gibi 2 en fazla 3 kere kalkmaya başladı yine. Dönem dönem böyle ataklar olurmuş, 8-9 aylıkken böyle olacaklarmış yine. Tv de yayınlanan bir programda izledim doktor sebebi bilinmiyor sık uyanmanın dedi, 9 aylık bebeği olanlara tavsiye olarak da yatmadan doyduğuna emin olun gece emzirmeyin yoksa alışkanlık haline getirir dedi.

saat bası uyanmalar bızdede var eskiden yoktu 10 gundur böyle,umarım gecer...
birde sürekli hareketli,yemek yerken emerken bile durmuyor kolları bacakları sürekli havada cırpınıyor saga sola atıyor kendini dönüyor mekik ceker gibi yarıya kadar kafasını kaldırıp bırakıyor...hiç yorulmuyor durmuyor yerinde oyuncaklarıyla zaman gecırmıyor...neden böyle herkes böylemi arkadaşlar??

bugün adet oldum sanırım...sanırım diyorum çünkü şimdilik az miktarda bakalım inşallah cok olmaz..sizlerin ilk adeti yogunmuydu??

kızım bıkac gecedir iyice abarttı nerdyse saat başı uyanıyr deliricem meme istiyor açmı anlamıyorumki artık..devam sütünü bırakalı ne kadar süt emiyor anlamıyorum doymuyor herhalde cok sık uyanıyor memede uyutuyorum yatırıyorum (20 dk.) bıraz piş piş yapıyorum (10dk) tam yatıyorum yarım saat gecıyo gene aglıyo..cok gergin olmaya basladım gece uykusu uyuyamadıkca...
ah be kızım niye bıraktın biberonu sütü ne güzel beslenip uyuyordun :KK43:

Canım benim oğlumda aynı 7 mart doğumlu seninkide öyleydi hatırladığım kadarıyla. Ben doyup doymamayla alakalı olduğunu düşünmüyorum dün akşam tahıllı kaşık maması yedirip yatırdım yine aynı saat başı uyandı neredeyse. Bu bir dönem ve geçicek inş.

X