Gunaydin kizlar... kizimin dun 6.ay asilari yapildi. Dun aksam felan atesi asiri cikmadi. En son gece 12de dus aldirip calpol verip uyuttum, saatbasida kalkip atesine baktim. Sabah 6da cikmisti atesi, 39.3 olctumuyandirdim, mama yedirdim, tekrar calpol verdim ama yedigi herseyi fiskirtarak kustu. Banyo ettirdim, tekrar doyurup yine calpol verdim. Biraz oynadi, uyudu 8de. Simdide uyuyor ama atesi dusmedi hala 2bucukta da doktor randevumuz var...
slm kızlar 20 mart doğumlu bir oğlum var ve ben hala adet olmadım en son 1 haziran 2012 de adet olmuşum 1 yıldan fazladır adet olmuyorum hamilelik falan ee bitti 6 aydır doğum yaptım ama hala tık yok sizce doktora gideyim mi yada benim durumumda olan var mı
Canım tarhana, mercimek, yayla çorbası veriyorum ben. Sebzeyi çok değişik şekillerde denedim almadı. Mercimek çorbasını çok seviyor, bende ona özel patates, soğan (az miktarda), havuç, biber ve çok az mercimek katıp kaynatıyorum az bir tuz serperek. Hepsini püre haline getirip veriyorum. 1 kepçeye yakın içiyor yaklaşık 1 çay bardağı kadar. Yayla çorbasını da yarma ile yaparım nane atmadan önce ona ayırıp yine püre yapıyorum, çok az tuz ekliyorum onu mercimek kadar içmiyor ama yine 4-5 mama kaşığı alıyor. Tarhanayı da annem kendi yapar, aktarlarda ev tarhanası bulabilirsin. Gün içinde de meyve veriyorum, meyve süzgeci aldım bunun için, tavsiye ederim büyük kolaylık. Yavaş yavaş kendi de tutmaya başladı iyi oluyor, eli tam kavrayana kadar onu kullanmayı düşünüyorum.
9dan 6 ya kadar uyanmaz mıydı?
Benim kızım erken uyuyor, 8 de gece uykusuna yatıyor. İşime geliyor açıkçası. Sabahın köründe uyanmasa daha çok işime gelecek. :) Bıraksam 6 da yatacak gece uykusuna. 6 da uyur, yarım saat kadar, uyanır emziğimi düşürdüm ver diye ağlar. Emziği versem devam edecek uyumaya ama ben kaldırırım. O kadar erken yatarsa gece 2 de sabah olur bize. :)
Ayağımda sallamıyorum. Artık beşiğinde de sallamıyorum. Emziğini eme eme uyuyor kuzum beşiğinde. Ama iyice dalana kadar emziği düşürmemesi lazım, yoksa basıyor yaygarayı.
arkadaşlar merhaba!!! ben bu formu ve yazdıklarınızı sürekli takip ediyorum. 26 martta doğum yaptım ve kızım oldu. kızım şu an 5 aylık ve kilosu da maşallah iyi 8 kilo civarında. ben işe 1 hafta oldu başlayalı. benim sizlere bi sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim. işe başladığım için ek gıda vermeye başladık bebeğime. ama kakasında kırmızı parçacıklar bulunuyor. bunun sebebi ne olabilir. böyle bi durumla karışılaşanınız var mı? geçen gün kurpuz suyu vermiştim ondan mı acaba? bazen öncedende çok az kırmızı parçacıklar oluyordu. mama veriyorum o olabilir mi? cevaplarınızı bekliyorum??
harika yaaa
benim kızı hamakta sallaya sallaya uyutuyoruz. ayakta sallamak zor bence, ve sevmiyor da, başka türlü uyumuyor illa hamak olacak. ne şanslısınız böyle durup dururken uyuyan bebeğiniz var. benimki emzik almıyor, alsa da çiğniyor damakları ile ve fırlatıverior ağzından. ): gece ise 2-3 saatte bir uyanır emer uyur.
bana bir akıl verin, bu bebek nasıl deliksiz uyur ya?
harika yaaa
benim kızı hamakta sallaya sallaya uyutuyoruz. ayakta sallamak zor bence, ve sevmiyor da, başka türlü uyumuyor illa hamak olacak. ne şanslısınız böyle durup dururken uyuyan bebeğiniz var. benimki emzik almıyor, alsa da çiğniyor damakları ile ve fırlatıverior ağzından. ): gece ise 2-3 saatte bir uyanır emer uyur.
sordum doktora, tamam bişey olmaz dedicanım keşke sorsaydın serumun bi zararı olup olmadığını... bi de çocuk aç kalacağına mama verseydiniz keşke... bende doğduğumdan beri o korku vardı, sütüm azdı zaten, ya yetmezse gece ağlar da durduramazsak diye mama almıştım gerekirse vermek için, evde bulunması içimi rahatlatıyodu, hiç açmıyodum kullanmıyodum ama çocuğum aç kalmasın korkusuna iyi geliyodu :) 5 gün ilaç almam gerekti o zaman vermiştik... şimdi yine var evde mama :)
benim de sol bieğimde bi ağrı kaldı hiç geçmiyo am sanırım benim kızımı kucağımda tutmaktan oldu, kucağa devam etttikçe geçmeye de niyeti yok, kızım büyüsün yürüsün o zamn doktor tedavi sırası gelicek...
ben de henüz olmadım, emzirdiğimiz içinmişslm kızlar 20 mart doğumlu bir oğlum var ve ben hala adet olmadım en son 1 haziran 2012 de adet olmuşum 1 yıldan fazladır adet olmuyorum hamilelik falan ee bitti 6 aydır doğum yaptım ama hala tık yok sizce doktora gideyim mi yada benim durumumda olan var mı
mercimek gaz yaptı mı bebişinde?Canım tarhana, mercimek, yayla çorbası veriyorum ben. Sebzeyi çok değişik şekillerde denedim almadı. Mercimek çorbasını çok seviyor, bende ona özel patates, soğan (az miktarda), havuç, biber ve çok az mercimek katıp kaynatıyorum az bir tuz serperek. Hepsini püre haline getirip veriyorum. 1 kepçeye yakın içiyor yaklaşık 1 çay bardağı kadar. Yayla çorbasını da yarma ile yaparım nane atmadan önce ona ayırıp yine püre yapıyorum, çok az tuz ekliyorum onu mercimek kadar içmiyor ama yine 4-5 mama kaşığı alıyor. Tarhanayı da annem kendi yapar, aktarlarda ev tarhanası bulabilirsin. Gün içinde de meyve veriyorum, meyve süzgeci aldım bunun için, tavsiye ederim büyük kolaylık. Yavaş yavaş kendi de tutmaya başladı iyi oluyor, eli tam kavrayana kadar onu kullanmayı düşünüyorum.
harika yaaa
sordum doktora, tamam bişey olmaz dedi
emzirme döneminin bitmesini bekliycem ben de bileğim için
tedavi olmadan geçmiycek gibi öyle kremle falan
ben de henüz olmadım, emzirdiğimiz içinmiş
mercimek gaz yaptı mı bebişinde?
yayla çorbasını da deniycem senin yaptığın gibi
ben de seni şanslı gördüm
benim oğlan bu gece beni sersem etti
7-8 defa uyandı sabaha kadar
emzirmesem uyumuyor da
iki saatte bir kalkmasına bile razı olmuştum halbuki :26:
bizde aynı durumdayız gece 2- 3 saatte bir kalkıyor malesefbır ara 6 saat uyuyordu ama ne olduysa değişti uyanmaya başladı geceleri hemde aglayıp bagırarak....bende pış pışlıyorum daha çok bagırıyor emzik veriyorum atıyor mecbur emzırıyorum...baslarda emzıkle uykuya kolay dalıyordu ama onuda bıraktı alışkanlık olrsa işimiz zor ileriki dönemde..
Zeytinyagi dedigin siviyag karistiriyirum. Bilgiler icin sagol.kızlar eski doktorumuza mail atıp bikaç soru sormuştum cvp vermiş sizle de paylaşayım...
ek gıdaya geçişi sormuştum sabah 10 gibi en fazla 1 çay bardağı kadar meyve püresi demiş, ama kesinlikle hazır kavanoz mama vermememi söylemiş, cam rendede taze meyvelerden kendi hazırladığınız püre demiş... akşam 5 gibi de patates-havuç-kabak haşlayıp tel süzgeçten geçirip tuzsuz baharatsız en fazla 1 çay bardağı kadar demiş... onun haricinde anne sütü sadece...
ben yarım çay bardağı kadar meyve püresi veriyordum, yavaş yavaş arttırırım meyveyi seviyo kızım nasıl olsa...
ama sebze püresini hiç sevmesi kızım, bugün ilk kez yaptım, küçük küçük doğrayıp haşladım ezdim öyle küçük parçalı vermeyi denedim 2-3 kaşıkta inanılmaz öğürdü, sonra tel süzgeçte süzdüm çok sıvı oldu ama öyle vereyim dedim onu da hiç sevmedi yine öğürünce bıraktım vermedim, sevmezse zorlama yavaş yavaş alıştır demiş zaten...
bi de bişey sorucam, sizler nasıl yapıyosunuz sebze püresini, haşlayıp eziyo musunuz blenderda falan mı geçiriyosunuz, tel süzgeçten mi geçiriyosunuz,nasıl bi kıvamda veriyosunuz, tel süzgeçten sadece suyunu süzmek benim pek içime sinmedi...
bi de sebze püresine bi çay kaşığı zeytinyağı karıştırabilirsin yazmış öyle verdim yarın yağsız deniycem belki ondan sevmemiştir, siz karıştırıyo musunuz...
6. ay aşılarını sormuştum, karma, zatürre, hepatit b olucakmış... burada menejit aşısı yaptıracak var mı diye sorulmuştu onu da sordum doktorumuza, onu 9. ayda yapacağımızı yazmış...
kakasını yapamayışı ile ilgili yaşadığımız süreci yazmıştım, ciddi bişey yok göründüğünü devam ederse yine fitil verebileceğimizi yazmış...
Malesef evet. Bebegini kaybetmis.Kızlar merhaba
bende 2010 mart annesiydim
sımdı 2014 nısan anne adayıyım tekrardan
sürmeliye ne oldu onunla bır kac kere yazısmıstık bır yorum gordum
bebegınımı kaybetti ?
1 yasina kadar tuz yok diyorlar.Canım tarhana, mercimek, yayla çorbası veriyorum ben. Sebzeyi çok değişik şekillerde denedim almadı. Mercimek çorbasını çok seviyor, bende ona özel patates, soğan (az miktarda), havuç, biber ve çok az mercimek katıp kaynatıyorum az bir tuz serperek. Hepsini püre haline getirip veriyorum. 1 kepçeye yakın içiyor yaklaşık 1 çay bardağı kadar. Yayla çorbasını da yarma ile yaparım nane atmadan önce ona ayırıp yine püre yapıyorum, çok az tuz ekliyorum onu mercimek kadar içmiyor ama yine 4-5 mama kaşığı alıyor. Tarhanayı da annem kendi yapar, aktarlarda ev tarhanası bulabilirsin. Gün içinde de meyve veriyorum, meyve süzgeci aldım bunun için, tavsiye ederim büyük kolaylık. Yavaş yavaş kendi de tutmaya başladı iyi oluyor, eli tam kavrayana kadar onu kullanmayı düşünüyorum.
Canım az da olsa sütün varsa emzirmeyi dene ateşi düşmezse, kızımın ateşi düşmediğinde ben sürekli emziriyorum memede olduğu yarım saat içinde ateşi hemen düşüyor. Hamilelik süresinde sürekli araştırıyordum o sıra öğrendim bunu, bebeğin neye ihtiyacı varsa anne sütü onu üretirmiş bir nevi ateş düşürücü etkisi yapıyormuş. Sütün yoksa bile bir müddet tenine temas ettirmeni öneririm, o bile çocuğa faydalı geliyor.
sordum doktora, tamam bişey olmaz dedi
emzirme döneminin bitmesini bekliycem ben de bileğim için
tedavi olmadan geçmiycek gibi öyle kremle falan
ben de henüz olmadım, emzirdiğimiz içinmiş
mercimek gaz yaptı mı bebişinde?
yayla çorbasını da deniycem senin yaptığın gibi
ben de seni şanslı gördüm
benim oğlan bu gece beni sersem etti
7-8 defa uyandı sabaha kadar
emzirmesem uyumuyor da
iki saatte bir kalkmasına bile razı olmuştum halbuki :26:
Zeytinyagi dedigin siviyag karistiriyirum. Bilgiler icin sagol.
Malesef evet. Bebegini kaybetmis.
1 yasina kadar tuz yok diyorlar.
Bu bilgi iyi oldu ama normalde emerken terleen bebegim atesliyken terlemedi. Terlese atesini atabilirdi.