2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Canım az da olsa sütün varsa emzirmeyi dene ateşi düşmezse, kızımın ateşi düşmediğinde ben sürekli emziriyorum memede olduğu yarım saat içinde ateşi hemen düşüyor. Hamilelik süresinde sürekli araştırıyordum o sıra öğrendim bunu, bebeğin neye ihtiyacı varsa anne sütü onu üretirmiş bir nevi ateş düşürücü etkisi yapıyormuş. Sütün yoksa bile bir müddet tenine temas ettirmeni öneririm, o bile çocuğa faydalı geliyor.

felsefemm tatlım sütün koruyodur seni ben bile hala adet olmadım 8,5 aylık oldu oğlum . benim annemde biz emerken olmamış emmeyi bırakınca adet olmuş normal yani tatlım

canım meyve süzgeci nasıl bişey, resmini paylaşabilir misin...
bi de az tuz ekliyorum demişsin çorbalara, tuz yasak değil mi bebeklere, bizim doktorumuz mailinde tuzsuz ve baharatsız diye yazmış...

Kizlar yardım lutfen bebegi inek sutu alerjisi olan var mı doktor pepti junior mama icin rapor cikardi ama yemiyor nasil yedirebilirim kullanan var mi emiyor ama mamayi yemiyor

harika yaaa

benim kızı hamakta sallaya sallaya uyutuyoruz. ayakta sallamak zor bence, ve sevmiyor da, başka türlü uyumuyor illa hamak olacak. ne şanslısınız böyle durup dururken uyuyan bebeğiniz var. benimki emzik almıyor, alsa da çiğniyor damakları ile ve fırlatıverior ağzından. ): gece ise 2-3 saatte bir uyanır emer uyur.

bana bir akıl verin, bu bebek nasıl deliksiz uyur ya?

benimkinde de var. poposunda çatlak vardır da o kandır diye korkuyorum. karpuz yapar kırmızı noktalar o ayrı. ama kırmızı olmayan yiyecekler nasıl yapar kırmızı leke ya da kırmızımsı leke bilmiyorum.... off...

selam mart anneleri..
artık bebişlerimizin ek gıdaları konuşuluyor
şükrler olsun ki bu günlere gelebildik :)
bizde 19 mart doğumluyuz yani beş aylık dün kontrole gittik
benim presnesim sadece 250 gram almış zaten ayda 600 gram 500 gram ancak alabilen bir bebekti
bu ay hareketi arttığından sanırım yarısı kadar ancak alabilmiş ama şükür bunada
sadece anne sütü alıyoruz sütümüz var ama kalorisiz :)
doyduğunu düşünüyorum çünkü huysuz bir bebek değil ağlamaz pek gece uykusu da iyidir
her ay mama vereyimmi diye soruyorum ama doktorumuz hayır diyor..
bu ay ek gıdaya başlıyoruz bir haftadır meyveleri tattırıyorum zaten. her öğünde
yarım çay fincanından fazla verme dedi doktorumuz
ve kocaman çarşaf gibi bir fotokopi tutuşturdu elime bunu oku herşey içinde yazıyor dedi :)
ama hala aklımda ek olarak devam sütü versem mi acaba diye ..

adet konusuna gelince biziimde beş ay oldu hala adet olmadım yani emzirdiğimiz için normalmiş
özellikle emziren anneler daha geç adet oluyor diye biliyorum.

Aslında benimki de kendiliğinden uyumuyor, emzik şart. Emziğini nereye koyduğumu hatırlamazsam uyutmaya kalktığımda elim ayağıma dolaşıyor, emziksiz çok ağlıyor çünkü. Ben de sallardım önceden evde beşiğinde, anneannesinde hamağında, başka yerde de ayağımda. Sonra sallamanın değil, emziğin etkisiyle uyuduğunu farkettim, sallamayı bıraktım. Yine de gittiğim yerlere hamağını da götürüyorum(uzun süre kalacaksam). Yerde, minderin üzerinde falan uyutmayı denemedim hiç. Hamağında ya da beşiğinde uyutuyorum hep.

aç olmadığından eminsen gece kalkamayı alışkanlık haline getrimiş demektir.
emzirmeden pışpışlayarak uyutmayı denemelisin. bana sor sen öylemi yapıyorsun diye hayırr :)
benim kızım 5 -6 saat deliksiz uyurdu geceleri bir kere kalakardı emmeye oda sabaha karşı
ama tatilde izimre gittik memlekete orada sıcaktan geceleri çok sık uyandı herks de çok zayıf bu bebek sık emzir bilmem ne deyince
bende gece sıcaktan her uyandığında hafif bir mızıldansa bile hemen fırsattan istifade emzirdim e kilo çok mu aldı o ay hayır almadı her ay aldığı kadar aldı ama olan benim kızımın gece düzenine oldu o zamandan beri geceleri daha sık kalkıyor emmeye maalesef :) milletin gazına geldim kızı gece emmek için kalkmaya alıştırdım maalesef. randımanlı da emmiyor ağzında uykulu bir şekilde geveliyor :) bende ne yapacağımı bilmiyorum sana dediğim şeyi asıl benim yapmam lazım..

birde bizim böbrekelrimizde kum var arkadaşalr iki aylıkken kalça ultrasonu sırasında böbreklere de bakılıyor ya o zaman farkedildi
ozamandan beri su veriyorum zaten çok huysuzlanırsada ağrı kesici. ağrı yapma ihtimali varmış çünkü. bu ay yine bakıldı böbrekelre maalesef sol böbrekte hala kum var geçer demişti doktorumuz ailede yoksa. bizim ailede de yok geçer diye bekledik geçmemiş. doktorumuz sorun yok bol su vermeye devam üç ay sonra bir daha bakılacak. burayı hep takip ediyorum kimsede duymadım. var mı böyle bir durum yaşayan.

sordum doktora, tamam bişey olmaz dedi
emzirme döneminin bitmesini bekliycem ben de bileğim için
tedavi olmadan geçmiycek gibi öyle kremle falan
ben de henüz olmadım, emzirdiğimiz içinmiş
mercimek gaz yaptı mı bebişinde?
yayla çorbasını da deniycem senin yaptığın gibi

ben de seni şanslı gördüm
benim oğlan bu gece beni sersem etti
7-8 defa uyandı sabaha kadar
emzirmesem uyumuyor da
iki saatte bir kalkmasına bile razı olmuştum halbuki :26:

6 aylık olduk şükürler olsun ek besin maceralarınızı ve tavsiyelerinizi zaman buldukça anlatır mısınız cici anneler

bizde aynı durumdayız gece 2- 3 saatte bir kalkıyor malesef bır ara 6 saat uyuyordu ama ne olduysa değişti uyanmaya başladı geceleri hemde aglayıp bagırarak....bende pış pışlıyorum daha çok bagırıyor emzik veriyorum atıyor mecbur emzırıyorum...baslarda emzıkle uykuya kolay dalıyordu ama onuda bıraktı alışkanlık olrsa işimiz zor ileriki dönemde..

geçmiş olsun canım geçmiş akışında gördüm neden incittin bileğini?

Herkes aynı durumda demek ki. 1-1 buçuk ay öncesine kadar kızım 8 buçukta yatar 2 de mamaya uyanırdı. Şimdi uyanması bazen 11 i bazen 12 yi bulmuyor. Tok tutsun diye gece mamalarından verdim (bebelac sütlü-irmikli), mamasına cicibebe kattım ama fayda etmedi. Sanırım alışkanlık..Tok olsa bile uyanıyor. Su veriyorum susamıştır belki ona uyanmıştır diye sonra emziğini veriyorum, emiyor emiyor dakikalarca,ama mama yemeden uyumuyor. Mama yapıyorum 20-30 ml yiyip uyuyakalıyor. Acıkmış bebek sadece o kadar yer mi? Alışkanlık işte, biyolojik saatlerini kurmuşuz bebişlerin. :)

Zeytinyagi dedigin siviyag karistiriyirum. Bilgiler icin sagol.
Kızlar merhaba
bende 2010 mart annesiydim
sımdı 2014 nısan anne adayıyım tekrardan
sürmeliye ne oldu onunla bır kac kere yazısmıstık bır yorum gordum
bebegınımı kaybetti ?
Malesef evet. Bebegini kaybetmis.
1 yasina kadar tuz yok diyorlar.

Bu bilgi iyi oldu ama normalde emerken terleen bebegim atesliyken terlemedi. Terlese atesini atabilirdi.

Yok canım gaz yapmadı, verdiğim ek besinlerden dolayı hiç sorun yaşamadım çok şükür. Hatta meyveden sonra en sevdiği şey mercimek çorbası, direk yiyor. Diğer çorbaları içirmek için suratımı şekilden şekile sokuyorm o şekilde 4-5 kaşık yiyor. Bu da benim nazarımda yeterli.

Zeytinyagi dedigin siviyag karistiriyirum. Bilgiler icin sagol.

Malesef evet. Bebegini kaybetmis.

1 yasina kadar tuz yok diyorlar.

Bu bilgi iyi oldu ama normalde emerken terleen bebegim atesliyken terlemedi. Terlese atesini atabilirdi.

Canım ben devlet hastanesine gidiyorum, oradaki doktorumuz tiksindirme tuzu az olarak ver dedi. Açıkçası ben tamamen tuzsuz yapın diyenleri anlayamıyorum çünkü 7. aydan sonra bünyesinin ihtiyacı bir nevi. Tamam şu aşamada olmayabilir sütümüzden tiriod bezi için yeterli miktarı alıyor ama 5. aydayım sütüm artık yetmiyor kızıma, 7. aya geldiğimde bu gidişle sadece yatış zamanı verecek sütüm olacak sanırım. Onun için 1. yaş olayı bana pek mantıklı gelmiyor.

Aynen canım çok terleyen kızım ateşliyken terlemedi, geçen hafta 2 gecemiz ateşliydi terleme olmadı, belki aşırı ishal olduğu içindir emin değilim. İshal ile sıvıyı attıysa terlemeye su kalmamış olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…