- 15 Kasım 2009
- 1.417
- 632
1 yasina kadar tuz yok diyorlar.
Herkes aynı durumda demek ki. 1-1 buçuk ay öncesine kadar kızım 8 buçukta yatar 2 de mamaya uyanırdı. Şimdi uyanması bazen 11 i bazen 12 yi bulmuyor. Tok tutsun diye gece mamalarından verdim (bebelac sütlü-irmikli), mamasına cicibebe kattım ama fayda etmedi. Sanırım alışkanlık..Tok olsa bile uyanıyor. Su veriyorum susamıştır belki ona uyanmıştır diye sonra emziğini veriyorum, emiyor emiyor dakikalarca,ama mama yemeden uyumuyor. Mama yapıyorum 20-30 ml yiyip uyuyakalıyor. Acıkmış bebek sadece o kadar yer mi? Alışkanlık işte, biyolojik saatlerini kurmuşuz bebişlerin. :)
Alerji ciktimi sizde bizim sut alerjimiz varkızlar aramızda bebeklerinde inek sütü alerjisi olan var mı :26: bizde çok yakında alerji testi yaptıracağız :18: cevaplarınız benim için çok önemli
geçmiş olsun canım geçmiş akışında gördüm neden incittin bileğini?
sağol karanfilim
doğumdayken masadaki demirlerden fazla güç almaya çalışmışım
ıkınırken tuttuğumuz,yandaki demirler
inşallah hamile kalıp da hayırlısıyla normal doğum yaparsan anlarsın beni
kızlar bu arada oğlum için kabak haşladım
tiksinerek yedi, devam edemedim ben de
Yok mu hiç sut alerjisi olan
Sizdede varmi alerji
Benim bebeğimde var, sizinkilerden küçün nisan doğumlu. Ek gıdaya başlamadık daha, mama olarak neocate verdi doktor ama hiç içmedi, içemedi çünkü tadı çok kötü. Ben diyet yapıyorum. Siz ne durumdasınız? sifaa arkadaşımızda aynı durumda sanırım.
Bize teshis yeni kondu ek gidalara baslayip yogurtverimce kondu once huzursuzluj ve kusma sonra kanli kaka ve teshis bize ilk pregomin as rsporu cikarildi onu hic ymedi sonra pepti junior raporu cikardi doktorumuz bunu biraz yiyor tadi en iyi olan bu ki bu bile igrenc emmeye devam ama mamayi yemezse bir muddet sonra kesebiliriz memeden cunku uzun bir sure yiyecek bu mamayi sizde pepti juniori deneyon bir isterseniZ
canım biz şüpheden ( kakada sümüksü kıvam olmasından ) dolayı daha dün yaptırdım alerji testini temiz çıktı darısı tüm bebişlere inşallahYok mu hiç sut alerjisi olan
çıkmadı tatlım ama 1 ay kadar yine takipte olacağım ( özellikle kaka ) eğer şikayetimiz devam ederse :18: gereken diyetlere uyacağızAlerji ciktimi sizde bizim sut alerjimiz var
canım çok geçmiş olsun hem sana hem minicik bebeğineBenim bebeğimde var, sizinkilerden küçün nisan doğumlu. Ek gıdaya başlamadık daha, mama olarak neocate verdi doktor ama hiç içmedi, içemedi çünkü tadı çok kötü. Ben diyet yapıyorum. Siz ne durumdasınız? sifaa arkadaşımızda aynı durumda sanırım.
aynen canım yinede takipte olalım hep beraber tedbiri elden bırakmamak gerekBizde yok çok şükür. Alerji testi yaptırmadık ama doğduğundan beri inek sütü proteiniyle yapılmış mamalardan yiyor kızım.Olsa problem oluştururdu, bir sıkıntısı yok şükür.
çok geçmiş olsun tatlımBize teshis yeni kondu ek gidalara baslayip yogurtverimce kondu once huzursuzluj ve kusma sonra kanli kaka ve teshis bize ilk pregomin as rsporu cikarildi onu hic ymedi sonra pepti junior raporu cikardi doktorumuz bunu biraz yiyor tadi en iyi olan bu ki bu bile igrenc emmeye devam ama mamayi yemezse bir muddet sonra kesebiliriz memeden cunku uzun bir sure yiyecek bu mamayi sizde pepti juniori deneyon bir isterseniZ
cevabını şimdi görmüş oldum demek 2 aylıkken netleştiBize aslında 2 aylıkken kondu. Ben de iki aydır diyetteyim, sütüm artık yetmiyor ve kilo alımı yavaşladı, haklısınız bir de pepti junior soralım bakalım doktora. Teşekkür ederim.
nazımm tatlım bende salı gününe aşı yaptıracağım ama duyduğum kadarıyla 6 aylık aşı karma aşı olduğundan ateş yapabiliyormuş :18: inşallah bebişlerimize yansımaz rahat atlatırız bu aşılarınıda bencede haklısın tuz tüketmesinler bebişlerimizSelam kizlar.herkes iyidir insallah.bizimde asi gunumuz iki gun sonra.insallah fazla cikmaz aesi.bir de tuzdan bahsedilmis.bizim doktor kesinlikle onermiyor.1 yasina kadar bebisler in bobrekleri tuzu suzemiyor malesef..ilk kizimada vermemisdim.bunada bermiucem.zaten omrunun sonuna kadar yiyecek.her ihtimale karsi 6 7 ayda yemesede olur diye dusunuyorum
slm kızlar 20 mart doğumlu bir oğlum var ve ben hala adet olmadım en son 1 haziran 2012 de adet olmuşum 1 yıldan fazladır adet olmuyorum hamilelik falan ee bitti 6 aydır doğum yaptım ama hala tık yok sizce doktora gideyim mi yada benim durumumda olan var mı
canım biz şüpheden ( kakada sümüksü kıvam olmasından ) dolayı daha dün yaptırdım alerji testini temiz çıktı darısı tüm bebişlere inşallah
çıkmadı tatlım ama 1 ay kadar yine takipte olacağım ( özellikle kaka ) eğer şikayetimiz devam ederse :18: gereken diyetlere uyacağız
canım çok geçmiş olsun hem sana hem minicik bebeğinepeki bebeğin ne kadarlıkken test yaptırdınız ? şüpheniz neydi ? inşallah çabucak toparlarsınız
aynen canım yinede takipte olalım hep beraber tedbiri elden bırakmamak gerekmaşallah bebişine ve sana öptük sizi
çok geçmiş olsun tatlımevet kakadan kan gelmesi kesin alerjik olmasının sebebi inşallah çok kısa sürede ikinizde fazla yıpranmadan toparlarsınız dualarımız sizlere
cevabını şimdi görmüş oldum demek 2 aylıkken netleştişifa olsun çabucak toparlasın bebeğin
nazımm tatlım bende salı gününe aşı yaptıracağım ama duyduğum kadarıyla 6 aylık aşı karma aşı olduğundan ateş yapabiliyormuş :18: inşallah bebişlerimize yansımaz rahat atlatırız bu aşılarınıda bencede haklısın tuz tüketmesinler bebişlerimiz
Kizlar ben acayip unutkan oldum ya sizde de var mi unutkanlik mutfaga gidiyrum niye gittigimi unutuyorum dolabi aciyorum niye actigimi ve daha bir suru sey uykusuzluktan oluyo heralde
kızlar ben demir damlasını kestim 1 ay kullandım sadece sonuçta bebekte kansızlık yoksa neden verilsin uzman bir doktorun yazısını okudum çok araştırma yapmış bu konu ile ilgili ve gerek olmadığını hatta bazen faydadan çok zararlarını sıralamış gereksiz yere vermenin doktorumuz bununla ilgili hiç bir açıklama yapmadı bize yurtdışındaki doktorlarda d vitamini veriyormuş sadece içime kurt düştü açıkçası benim fikrim bizim doktorlarımız herhalde mümessillere çalışıyo ilaç firmalarına yani
slm kızlar 20 mart doğumlu bir oğlum var ve ben hala adet olmadım en son 1 haziran 2012 de adet olmuşum 1 yıldan fazladır adet olmuyorum hamilelik falan ee bitti 6 aydır doğum yaptım ama hala tık yok sizce doktora gideyim mi yada benim durumumda olan var mı
kızlar merhaba .bir sorum olucak size ben de bebeğimi sallamadan uyutuyorum beşiğine koyuyorum emziğini verip öyle uyutuyorum ama öyle hemen uyumuyo tabi ağlıyo başına gidiyorum ağladıkça emziğini veriyorum tekrar ağlıyo biraz başında duruyorum böyle dalıyo uykuya sonunda.ama şimdi 1 haftalığına memlekete gidicez orada nasıl uyutucam diye düşünüyorum kendi kendine uyutamam gibi geliyo cunku butun gunumuz uyutmaya calısmakla geçer öyle yaparsam:))bebeğini sallamadan uyutanlar başka bir yere gittiğinizde nasıl uyutuyorsunuz bebeklerinizi?
bir arkadaş soruştu ayağında sallayan var mı diye
ben, kızım 20 günlükten beri ayağımda sallayarak uyutuyorum. o dönem gaz sancıları yüzünden öyle alıştı hala da bırakmış değil. bir ara arkadaşlar kaldır yatır yöntemini denedikleri zaman bende denedim ama maalesef etkili olmadı sanırım emzik almadığı için.
emzik kullanmayan bebekler kendi kendine uyuyamaz mı?