2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
1 yasina kadar tuz yok diyorlar.

Mamanın içinde bile var aslında, içindekileri okursanız.

Bir de niye tuz yasak ki? Çocuklar, özellikle yaz gününde çok terleyip tuz kaybediyorlar aslında, çok çok az da olsa çorbalarının falan içine katılmalı bence.

kızlar merhaba .bir sorum olucak size ben de bebeğimi sallamadan uyutuyorum beşiğine koyuyorum emziğini verip öyle uyutuyorum ama öyle hemen uyumuyo tabi ağlıyo başına gidiyorum ağladıkça emziğini veriyorum tekrar ağlıyo biraz başında duruyorum böyle dalıyo uykuya sonunda.ama şimdi 1 haftalığına memlekete gidicez orada nasıl uyutucam diye düşünüyorum kendi kendine uyutamam gibi geliyo cunku butun gunumuz uyutmaya calısmakla geçer öyle yaparsam:))bebeğini sallamadan uyutanlar başka bir yere gittiğinizde nasıl uyutuyorsunuz bebeklerinizi?

Herkes aynı durumda demek ki. 1-1 buçuk ay öncesine kadar kızım 8 buçukta yatar 2 de mamaya uyanırdı. Şimdi uyanması bazen 11 i bazen 12 yi bulmuyor. Tok tutsun diye gece mamalarından verdim (bebelac sütlü-irmikli), mamasına cicibebe kattım ama fayda etmedi. Sanırım alışkanlık..Tok olsa bile uyanıyor. Su veriyorum susamıştır belki ona uyanmıştır diye sonra emziğini veriyorum, emiyor emiyor dakikalarca,ama mama yemeden uyumuyor. Mama yapıyorum 20-30 ml yiyip uyuyakalıyor. Acıkmış bebek sadece o kadar yer mi? Alışkanlık işte, biyolojik saatlerini kurmuşuz bebişlerin. :)

bende kaşık maması verıyorum ok dursun dıye 2 saat sonra gene uyanıyor aglıyor emzık verıyorum ıstemıyor meme istıyor..bazen bıraz emmı uyuyor gene ama bazen yarım saat agzında geveliyor cekıyorum uyanıyor aglıyor...gece gece sürekli uyanıp böyle ayakta tutunca da geriliyorum sadece agzında gevelemek için bide..

geçmiş olsun canım geçmiş akışında gördüm neden incittin bileğini?

sağol karanfilim
doğumdayken masadaki demirlerden fazla güç almaya çalışmışım :KK53:
ıkınırken tuttuğumuz,yandaki demirler
inşallah hamile kalıp da hayırlısıyla normal doğum yaparsan anlarsın beni :KK16:

kızlar bu arada oğlum için kabak haşladım
tiksinerek yedi, devam edemedim ben de :KK19:

sağol karanfilim
doğumdayken masadaki demirlerden fazla güç almaya çalışmışım :KK53:
ıkınırken tuttuğumuz,yandaki demirler
inşallah hamile kalıp da hayırlısıyla normal doğum yaparsan anlarsın beni :KK16:

kızlar bu arada oğlum için kabak haşladım
tiksinerek yedi, devam edemedim ben de :KK19:

Kabak havuc patates irmik ucunu haslayip once suyundan verseniz sever bence biz oyle baslamistik ilksimdi pure halinde 4 tatli kasigi veriyorum

Yok mu hiç sut alerjisi olan :KK43:

Benim bebeğimde var, sizinkilerden küçün nisan doğumlu. Ek gıdaya başlamadık daha, mama olarak neocate verdi doktor ama hiç içmedi, içemedi çünkü tadı çok kötü. Ben diyet yapıyorum. Siz ne durumdasınız? sifaa arkadaşımızda aynı durumda sanırım.

Benim bebeğimde var, sizinkilerden küçün nisan doğumlu. Ek gıdaya başlamadık daha, mama olarak neocate verdi doktor ama hiç içmedi, içemedi çünkü tadı çok kötü. Ben diyet yapıyorum. Siz ne durumdasınız? sifaa arkadaşımızda aynı durumda sanırım.

Bize teshis yeni kondu ek gidalara baslayip yogurtverimce kondu once huzursuzluj ve kusma sonra kanli kaka ve teshis bize ilk pregomin as rsporu cikarildi onu hic ymedi sonra pepti junior raporu cikardi doktorumuz bunu biraz yiyor tadi en iyi olan bu ki bu bile igrenc emmeye devam ama mamayi yemezse bir muddet sonra kesebiliriz memeden cunku uzun bir sure yiyecek bu mamayi sizde pepti juniori deneyon bir isterseniZ

Bize teshis yeni kondu ek gidalara baslayip yogurtverimce kondu once huzursuzluj ve kusma sonra kanli kaka ve teshis bize ilk pregomin as rsporu cikarildi onu hic ymedi sonra pepti junior raporu cikardi doktorumuz bunu biraz yiyor tadi en iyi olan bu ki bu bile igrenc emmeye devam ama mamayi yemezse bir muddet sonra kesebiliriz memeden cunku uzun bir sure yiyecek bu mamayi sizde pepti juniori deneyon bir isterseniZ

Bize aslında 2 aylıkken kondu. Ben de iki aydır diyetteyim, sütüm artık yetmiyor ve kilo alımı yavaşladı, haklısınız bir de pepti junior soralım bakalım doktora. Teşekkür ederim.

Selam kizlar.herkes iyidir insallah.bizimde asi gunumuz iki gun sonra.insallah fazla cikmaz aesi.bir de tuzdan bahsedilmis.bizim doktor kesinlikle onermiyor.1 yasina kadar bebisler in bobrekleri tuzu suzemiyor malesef..ilk kizimada vermemisdim.bunada bermiucem.zaten omrunun sonuna kadar yiyecek.her ihtimale karsi 6 7 ayda yemesede olur diye dusunuyorum

canım biz şüpheden ( kakada sümüksü kıvam olmasından ) dolayı daha dün yaptırdım alerji testini temiz çıktı darısı tüm bebişlere inşallah :emir_bebek::nazar:

Alerji ciktimi sizde bizim sut alerjimiz var
çıkmadı tatlım ama 1 ay kadar yine takipte olacağım ( özellikle kaka ) eğer şikayetimiz devam ederse :18: gereken diyetlere uyacağız :KK56:

canım çok geçmiş olsun hem sana hem minicik bebeğine :KK5: peki bebeğin ne kadarlıkken test yaptırdınız ? şüpheniz neydi ? inşallah çabucak toparlarsınız :KK54:

Bizde yok çok şükür. Alerji testi yaptırmadık ama doğduğundan beri inek sütü proteiniyle yapılmış mamalardan yiyor kızım.Olsa problem oluştururdu, bir sıkıntısı yok şükür.
aynen canım yinede takipte olalım hep beraber tedbiri elden bırakmamak gerek :KK19::emir_bebek::nazar: maşallah bebişine ve sana öptük sizi :KK54:

çok geçmiş olsun tatlım :KK5: evet kakadan kan gelmesi kesin alerjik olmasının sebebi :KK5: inşallah çok kısa sürede ikinizde fazla yıpranmadan toparlarsınız dualarımız sizlere :KK19:

Bize aslında 2 aylıkken kondu. Ben de iki aydır diyetteyim, sütüm artık yetmiyor ve kilo alımı yavaşladı, haklısınız bir de pepti junior soralım bakalım doktora. Teşekkür ederim.
cevabını şimdi görmüş oldum demek 2 aylıkken netleşti :KK5: şifa olsun çabucak toparlasın bebeğin :emir_bebek::nazar::KK19:

Selam kizlar.herkes iyidir insallah.bizimde asi gunumuz iki gun sonra.insallah fazla cikmaz aesi.bir de tuzdan bahsedilmis.bizim doktor kesinlikle onermiyor.1 yasina kadar bebisler in bobrekleri tuzu suzemiyor malesef..ilk kizimada vermemisdim.bunada bermiucem.zaten omrunun sonuna kadar yiyecek.her ihtimale karsi 6 7 ayda yemesede olur diye dusunuyorum
nazımm tatlım bende salı gününe aşı yaptıracağım ama duyduğum kadarıyla 6 aylık aşı karma aşı olduğundan ateş yapabiliyormuş :18: inşallah bebişlerimize yansımaz rahat atlatırız bu aşılarınıda bencede haklısın tuz tüketmesinler bebişlerimiz :KK16:

slm kızlar 20 mart doğumlu bir oğlum var ve ben hala adet olmadım en son 1 haziran 2012 de adet olmuşum 1 yıldan fazladır adet olmuyorum hamilelik falan ee bitti 6 aydır doğum yaptım ama hala tık yok sizce doktora gideyim mi yada benim durumumda olan var mı

Canım çok normal ilk 1 sene bile adet olmayan var bende 19 martta doğum yaptım hasta olalı çok oldu ama nekadar geç hasta olursan sutunun verımlılığı okadar çok oluyor rahatsızsan gorun doktora

canım biz şüpheden ( kakada sümüksü kıvam olmasından ) dolayı daha dün yaptırdım alerji testini temiz çıktı darısı tüm bebişlere inşallah :emir_bebek::nazar:

çıkmadı tatlım ama 1 ay kadar yine takipte olacağım ( özellikle kaka ) eğer şikayetimiz devam ederse :18: gereken diyetlere uyacağız :KK56:

canım çok geçmiş olsun hem sana hem minicik bebeğine :KK5: peki bebeğin ne kadarlıkken test yaptırdınız ? şüpheniz neydi ? inşallah çabucak toparlarsınız :KK54:

aynen canım yinede takipte olalım hep beraber tedbiri elden bırakmamak gerek :KK19::emir_bebek::nazar: maşallah bebişine ve sana öptük sizi :KK54:

çok geçmiş olsun tatlım :KK5: evet kakadan kan gelmesi kesin alerjik olmasının sebebi :KK5: inşallah çok kısa sürede ikinizde fazla yıpranmadan toparlarsınız dualarımız sizlere :KK19:

cevabını şimdi görmüş oldum demek 2 aylıkken netleşti :KK5: şifa olsun çabucak toparlasın bebeğin :emir_bebek::nazar::KK19:

nazımm tatlım bende salı gününe aşı yaptıracağım ama duyduğum kadarıyla 6 aylık aşı karma aşı olduğundan ateş yapabiliyormuş :18: inşallah bebişlerimize yansımaz rahat atlatırız bu aşılarınıda bencede haklısın tuz tüketmesinler bebişlerimiz :KK16:

Bize test yapilmadi doktorumuz daha erken cikmayabilir dedi 10 aylikken yapilicak korkutmak gibi olmasın ama testi nefatif cikipta alerji olan cok bebek var dedi:KK43: kilo alimimiz 500 gramin altina dusmedi bir ay disinda oda 420 gram di ama alerjimiz kesin dedi doktor bakalım bu ay ksc gram alicak

meraba kızlar
süt alerjisi konuşulunca dikkatimi çekti
belirtileri neler?
yani ne gibi şikayetlerle gittiniz doktora

Kizlar ben acayip unutkan oldum ya sizde de var mi unutkanlik mutfaga gidiyrum niye gittigimi unutuyorum dolabi aciyorum niye actigimi ve daha bir suru sey uykusuzluktan oluyo heralde

canım b12 tahlili yaptır belki vitamin eksikliği vardır...

maşallah bebişine. o oyuncaktan bizde de var kızımın ilk oyuncağı. görünce çıldırarak sarılıyordu resmen. şimdilerde araları limoni poli' yle ( oyuncağın adı:KK53: )

kızlar ben demir damlasını kestim 1 ay kullandım sadece sonuçta bebekte kansızlık yoksa neden verilsin uzman bir doktorun yazısını okudum çok araştırma yapmış bu konu ile ilgili ve gerek olmadığını hatta bazen faydadan çok zararlarını sıralamış gereksiz yere vermenin doktorumuz bununla ilgili hiç bir açıklama yapmadı bize yurtdışındaki doktorlarda d vitamini veriyormuş sadece içime kurt düştü açıkçası benim fikrim bizim doktorlarımız herhalde mümessillere çalışıyo ilaç firmalarına yani

bende pek içime sinerek vermiyorum. günde 6 damla demişti dr. ben 2 gün versem 2 gün vermiyorum. o da 3 yada 4 damla veriyorum.

slm kızlar 20 mart doğumlu bir oğlum var ve ben hala adet olmadım en son 1 haziran 2012 de adet olmuşum 1 yıldan fazladır adet olmuyorum hamilelik falan ee bitti 6 aydır doğum yaptım ama hala tık yok sizce doktora gideyim mi yada benim durumumda olan var mı

bende olmadım 1 seneye kadar normal diyorlar.( 14 mart doğum , anne sütü veriyorum..)

ben şüpheleniyorum. bir kaç defa yoğurt verdim. vücudunda kızarıklıklar var sivrisinek ısırığı ve isilik gibi. 2 gündür vermiyorum yoğurt. bugün yeniden verip deniycem. zaman zaman isilik oluyor zaten. bizdede sivrisinek ısırığı var belki yoğurttan olmaya bilir diye düşünüyorum.

kızlar merhaba .bir sorum olucak size ben de bebeğimi sallamadan uyutuyorum beşiğine koyuyorum emziğini verip öyle uyutuyorum ama öyle hemen uyumuyo tabi ağlıyo başına gidiyorum ağladıkça emziğini veriyorum tekrar ağlıyo biraz başında duruyorum böyle dalıyo uykuya sonunda.ama şimdi 1 haftalığına memlekete gidicez orada nasıl uyutucam diye düşünüyorum kendi kendine uyutamam gibi geliyo cunku butun gunumuz uyutmaya calısmakla geçer öyle yaparsam:))bebeğini sallamadan uyutanlar başka bir yere gittiğinizde nasıl uyutuyorsunuz bebeklerinizi?

arkadaşım sallamadan uyutuyor. bir yere gidince başka odaya gidiyor. emziği verip uyutuyor sessiz odada. eğer kalabalıksak başka çocuk sesleri varsa uyumuyor oğlu.

bir arkadaş soruştu ayağında sallayan var mı diye

ben, kızım 20 günlükten beri ayağımda sallayarak uyutuyorum. o dönem gaz sancıları yüzünden öyle alıştı hala da bırakmış değil. bir ara arkadaşlar kaldır yatır yöntemini denedikleri zaman bende denedim ama maalesef etkili olmadı sanırım emzik almadığı için.

emzik kullanmayan bebekler kendi kendine uyuyamaz mı?

ben, kızım 20 günlükten beri ayağımda sallayarak uyutuyorum. o dönem gaz sancıları yüzünden öyle alıştı hala da bırakmış değil. bir ara arkadaşlar kaldır yatır yöntemini denedikleri zaman bende denedim ama maalesef etkili olmadı sanırım emzik almadığı için.

emzik kullanmayan bebekler kendi kendine uyuyamaz mı?

sanırım o arkadaş benim
çünkü ben de sormuştum
benim için şu an zor değil ayakta sallamak
çünkü çocuğa emziği de bıraktırdım, kendi başına da uyuyamıyor
hoş, emzik varken de kendi başına uyumuyordu
ben de emziği bıraktırdım
ben aslında ilerisi için endişeleniyorum, ayakta sallanmadan uyuyamazsa
yani 3-4 yaşlarında falan
yoksa sallarım bi süre
çünkü çok rahat, bi yere gitsem bile hemen sallıyorum uyuyor

arkadaşım sallamadan uyutuyor. bir yere gidince başka odaya gidiyor. emziği verip uyutuyor sessiz odada. eğer kalabalıksak başka çocuk sesleri varsa uyumuyor oğlu.

emzik kullanmayan bebekler kendi kendine uyuyamaz mı?[/QUOTE]

kendi kendine uyutma meselesi de dert valla.bizimki emzikle bile zor uyuyo emziksiz düşünemiyorum.ayağında sallama en rahatı aslında her yerde uyutabiliyosun bazen sinirlenince sallayayım ayağımda bitsin diyorum ama o kadar emeğime yazık:))

Kızıma boştan yere demir damlası vermişim :KK43: Dün tahlil sonuçlarını aldık kan değerleri çok iyi çıktı maşallah. Kızım 10 gündür ishal doktor bu damlanın bağırsağı bozduğunu söylüyor. Henüz idrar ve kaka tahlillerini yapamadık ama bir ihtimal damladan dedi doktor. Ben pek vermiyordum damlayı unutuyordum çoğunlukla, geçen ay başka bir doktor verin dediği için her gün olmasa da vermeye başlamıştım. Pazartesi günü tartı da 6195 gr geldi. Kızım 6 günde tam 200 gr kaybetmiş, belki çok daha fazla kaybetti ama bilemiyoruz aylık tartıldığı için. Az önce sağlık ocağından geldik çok şükür toparlanmaya başladı 4 günde 80 gr almış. Kakası normale dönene kadar her hafta tarttırmaya götüreceğim artık.

X