2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Öncelikle kızına maşallah olsun. İnek sütü alerjisi benim oğlumda da var. Nisan doğumlu daha ek gıdaya başlamadık. Benim bebeğimin de kilosu düşük mamayı (Neocate) kesinlikle almadı. Zaten iğrenç bir tadı var. Ben diyet yapıyorum. Sen de yapıyor musun? Ayrıca, tarhanada yoğurt yok mu nasıl veriyorsun?

şimdi okudum haberim yoktu tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama.Allah sabır versin sürmeli ye.umarım toparlar kendini bi yavrusu daha vardı onun için güçlü olması lazım.Rabbim güç kuvvet versin...

kızlar ben demir damlasını kestim 1 ay kullandım sadece sonuçta bebekte kansızlık yoksa neden verilsin uzman bir doktorun yazısını okudum çok araştırma yapmış bu konu ile ilgili ve gerek olmadığını hatta bazen faydadan çok zararlarını sıralamış gereksiz yere vermenin doktorumuz bununla ilgili hiç bir açıklama yapmadı bize yurtdışındaki doktorlarda d vitamini veriyormuş sadece içime kurt düştü açıkçası benim fikrim bizim doktorlarımız herhalde mümessillere çalışıyo ilaç firmalarına yani

bende senin gibi düşünüyorum bizde ticaret cok fazla malesef...herşey için hemen ilaç veriliyor gerek olmadıgı halde antıbıyotık kullandı kızım daha 40 günlükken..yazık degılmı?? demir ilacı veriyorum ama kusuyor zaten ve kakasını yapamıyor günlerce eskiden hergun yapardı düzeni bozuldu..gün aşırı veriyorum şimdi onuda bı süre sonra kusuyor yedıklerıyle berarber hersey cıkıyor....doktorlar cok kafa karıştırıyor hepsi farklı....iyi egıtımlı tecrübeli para düşünmeyen mümkünse tanıdık bir doktor bulmak şart...

aşı zamanı yaklaştıkca üzülüyorum..cok aglıyor aşıda gözlerinden yaşlar aka aka birde gözümün içine bakıyor kurtar beni der gibi...bişey yapamıyorsun ya o anda içim parcalanıyor..o yüzden hiç orda olmak istemiyorum
birde aşı sonrası ateşi var insallah cıkmaz ateş..havalarda sıcak korkuyorum aslında bızımkının her aşıdan sonra huy degısımı oluyordu bakalım bu seferde olacakmı??

kızlar adet düzensizliği yaşayan varmı ben geçen ay oldum ilk adetimi bu ayın 18 inde olmam gerekiyodu hala olmadım normalmi acaba sizlerin düzeni nasıl

benim kızım da bazen yapıyo ama ben beşiğin artık küçük gelmesine bağlıyodum canım...

çok teşekkür ederim canım geçen sefer de sen yazmıştın sanırım bebeğinin de 21.günde kaka yaptığını rahatlatmıştı o msjın beni, bizim de aynı sizdeki gibi ilk 2 ay hergündü sonra 3-4 güne çıktı sonra 6-7 güne,en son 21.günde ve sonrasında 9.günde fitille yapabildi, ama birikmediği için değil canım, fitilden sonra çok miktarda yapıyo, eskisi gibi sulu değil ama katı da değil, rengi koyulmuş tamamen sarelle kıvamındaydı, ben de onu anlamıyorum bu kıvamda kakayı gaz çıkarırken nasıl yapamıyo, kızım çok rahat gaz çıkarıyo sık sık çünkü, ve bezinde hiç leke bile olmuyo onu anlayamıyorum,ek gıdalara tam olarak başlamadık yavaş yavaş meyvelerle geçiyoruz, düzene girer inşallah kızım da ek gıdalara tam geçince...

canım keşke sorsaydın serumun bi zararı olup olmadığını... bi de çocuk aç kalacağına mama verseydiniz keşke... bende doğduğumdan beri o korku vardı, sütüm azdı zaten, ya yetmezse gece ağlar da durduramazsak diye mama almıştım gerekirse vermek için, evde bulunması içimi rahatlatıyodu, hiç açmıyodum kullanmıyodum ama çocuğum aç kalmasın korkusuna iyi geliyodu :) 5 gün ilaç almam gerekti o zaman vermiştik... şimdi yine var evde mama :)

Kizlar ben acayip unutkan oldum ya sizde de var mi unutkanlik mutfaga gidiyrum niye gittigimi unutuyorum dolabi aciyorum niye actigimi ve daha bir suru sey uykusuzluktan oluyo heralde

bende var canım... ben yorgunluğa uykusuzluğa bağlıyodum...

benim de sol bieğimde bi ağrı kaldı hiç geçmiyo am sanırım benim kızımı kucağımda tutmaktan oldu, kucağa devam etttikçe geçmeye de niyeti yok, kızım büyüsün yürüsün o zamn doktor tedavi sırası gelicek...

kızlar adet düzensizliği yaşayan varmı ben geçen ay oldum ilk adetimi bu ayın 18 inde olmam gerekiyodu hala olmadım normalmi acaba sizlerin düzeni nasıl

emziriyosan emzirirken düzensizlik normal diye biliyorum canım...

kızlar eski doktorumuza mail atıp bikaç soru sormuştum cvp vermiş sizle de paylaşayım...

ek gıdaya geçişi sormuştum sabah 10 gibi en fazla 1 çay bardağı kadar meyve püresi demiş, ama kesinlikle hazır kavanoz mama vermememi söylemiş, cam rendede taze meyvelerden kendi hazırladığınız püre demiş... akşam 5 gibi de patates-havuç-kabak haşlayıp tel süzgeçten geçirip tuzsuz baharatsız en fazla 1 çay bardağı kadar demiş... onun haricinde anne sütü sadece...
ben yarım çay bardağı kadar meyve püresi veriyordum, yavaş yavaş arttırırım meyveyi seviyo kızım nasıl olsa...
ama sebze püresini hiç sevmesi kızım, bugün ilk kez yaptım, küçük küçük doğrayıp haşladım ezdim öyle küçük parçalı vermeyi denedim 2-3 kaşıkta inanılmaz öğürdü, sonra tel süzgeçte süzdüm çok sıvı oldu ama öyle vereyim dedim onu da hiç sevmedi yine öğürünce bıraktım vermedim, sevmezse zorlama yavaş yavaş alıştır demiş zaten...
bi de bişey sorucam, sizler nasıl yapıyosunuz sebze püresini, haşlayıp eziyo musunuz blenderda falan mı geçiriyosunuz, tel süzgeçten mi geçiriyosunuz,nasıl bi kıvamda veriyosunuz, tel süzgeçten sadece suyunu süzmek benim pek içime sinmedi...
bi de sebze püresine bi çay kaşığı zeytinyağı karıştırabilirsin yazmış öyle verdim yarın yağsız deniycem belki ondan sevmemiştir, siz karıştırıyo musunuz...

6. ay aşılarını sormuştum, karma, zatürre, hepatit b olucakmış... burada menejit aşısı yaptıracak var mı diye sorulmuştu onu da sordum doktorumuza, onu 9. ayda yapacağımızı yazmış...

kakasını yapamayışı ile ilgili yaşadığımız süreci yazmıştım, ciddi bişey yok göründüğünü devam ederse yine fitil verebileceğimizi yazmış...

çorba olarak hangi çorbaları veriyorsunuz, bize doktorumuz sadece kabak-havuç-patates püresi demiş ama hergün bunu mu yiyecek çocuk, zaten sevmedi, başka seçeneğimiz olsun...
tarhana verenler vardı, başka çorba veriliyor mu, bir de tarhanayı nerden aldınız, kendiniz mi yapıyosunuz, ben organik ürünler satan yerlerden almayı düşündüm...

Biz bugun yaptirdik 6.ay asilarini. Iki sag, bir sol bacaktan ve birde agizdan damlasi var. Igne batinca agladi ama hemen sustu kuzum, oyle cok aglayip bagiran bir bebek degil zaten. Bana cekmis galiba aciya dayanikli, babasina cekseydi yikardi ortaligi:))) ateside bir yukseliyor bir dusuyor ama cok sukur 4.ay gibi degil, keyfi felan yerinde bu defa. Yaribda 6.ay doktor kontrolumuz var, ne kadar buyuduk bakicaz...

Canim ben simdilik sebze, yogurt ve tarhana corbasi veriyorum. Tarhanayi annem yapti sagolsun, tuzsuz salcasiz bebek icin ozel.

Sebze olarak da patates, kabak, havuc, ispanak ve taze fasulye kullaniyorum. Sebzeleri ufak ufak dograyip hasliyorum, suyunu ve sebzeleri ayirip suyuna pirinc yada irmik ekleyip biraz daha kaynatiyorum. Sonra hepsini karistirip tel suzguden gecirip pure yapiyorum(biraz sulu kivamda, yani mercimek corbasindan biraz daha koyu kivamli oluyor). Ve yaptigim her tur corbaya mutlaka zeytinyagi ekliyorum.

kizlar lilypieden oglumunun yasini koymak istiyorum istenilen formatta degil deyip duruyo yaa. yapamadim bi turlu

Kızlar merhaba
bende 2010 mart annesiydim
sımdı 2014 nısan anne adayıyım tekrardan
sürmeliye ne oldu onunla bır kac kere yazısmıstık bır yorum gordum
bebegınımı kaybetti ?

Gunaydin kizlar... kizimin dun 6.ay asilari yapildi. Dun aksam felan atesi asiri cikmadi. En son gece 12de dus aldirip calpol verip uyuttum, saatbasida kalkip atesine baktim. Sabah 6da cikmisti atesi, 39.3 olctum uyandirdim, mama yedirdim, tekrar calpol verdim ama yedigi herseyi fiskirtarak kustu. Banyo ettirdim, tekrar doyurup yine calpol verdim. Biraz oynadi, uyudu 8de. Simdide uyuyor ama atesi dusmedi hala 2bucukta da doktor randevumuz var...

Canım çok geçmiş olsun hiç sevmiyorum şu aşı zamanlarını fitil vermeyi denedin mi en azından doktora gıdene kadar kontrol altına almış olursun tekardan acil şifalar

slm kızlar 20 mart doğumlu bir oğlum var ve ben hala adet olmadım en son 1 haziran 2012 de adet olmuşum 1 yıldan fazladır adet olmuyorum hamilelik falan ee bitti 6 aydır doğum yaptım ama hala tık yok sizce doktora gideyim mi yada benim durumumda olan var mı

Canım tarhana, mercimek, yayla çorbası veriyorum ben. Sebzeyi çok değişik şekillerde denedim almadı. Mercimek çorbasını çok seviyor, bende ona özel patates, soğan (az miktarda), havuç, biber ve çok az mercimek katıp kaynatıyorum az bir tuz serperek. Hepsini püre haline getirip veriyorum. 1 kepçeye yakın içiyor yaklaşık 1 çay bardağı kadar. Yayla çorbasını da yarma ile yaparım nane atmadan önce ona ayırıp yine püre yapıyorum, çok az tuz ekliyorum onu mercimek kadar içmiyor ama yine 4-5 mama kaşığı alıyor. Tarhanayı da annem kendi yapar, aktarlarda ev tarhanası bulabilirsin. Gün içinde de meyve veriyorum, meyve süzgeci aldım bunun için, tavsiye ederim büyük kolaylık. Yavaş yavaş kendi de tutmaya başladı iyi oluyor, eli tam kavrayana kadar onu kullanmayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…