Kızlar ben sürmeliyi çıkaramıyorum aklımdan. çok üzüldüm yaşadığı duruma ve hala canım yanıyor kendi kızımın yüzüne baktıkça. Rabbim büyük sabır versin.
Inek sütü alerjisi hakkında bazı sorular okudum. Benim kzımda çıktı inek sütü alerjisi yumurtaya da çıktı daha sonra. şimdi hiç bir şey yediremiyorum. Neocate verdi doktor ama nafile içmiyor. şükür sütüm yetiyor da aç kalmıyor. Ama çok sıkıntılı durum. Altı aylık olmak üzere ama hala 7 kilo. Normal kilosu ama çok iyi beslemiyor sütüm. Sıkıntılıyım ama takılmıyorum. Hiç bir şey yemiyor elma suyu bile. Sadece incir birazcık da tarhana. Vanilya şurubu aldım. Mamayı onunla dene diye tavsiye verdi doktorumuz. Iki yaşına dek devam edecek ilerde fındık ve domates de alerji yapacaktır dedi.
Göğüs yaralarım 6 ay sonra ilk kez tamamen kapandı. 3 krem karışımı+2 farklı krem kullanınca kapandı. çok zormuş o yaralarla uğraşmak. şükür geçti.
Bu da kızımın son hali
Masallah bizimkide agzını böyle yapıor
kızlar ben demir damlasını kestim 1 ay kullandım sadece sonuçta bebekte kansızlık yoksa neden verilsin uzman bir doktorun yazısını okudum çok araştırma yapmış bu konu ile ilgili ve gerek olmadığını hatta bazen faydadan çok zararlarını sıralamış gereksiz yere vermenin doktorumuz bununla ilgili hiç bir açıklama yapmadı bize yurtdışındaki doktorlarda d vitamini veriyormuş sadece içime kurt düştü açıkçası benim fikrim bizim doktorlarımız herhalde mümessillere çalışıyo ilaç firmalarına yani
Bir haftadır kızım ağzına emziği verir vermez sola dönüyor beşiğine ya da hamağına sarılıp uyuyor neden acaba? Bazen kolunu beşikten çekip elini tutuyorum. Sarılma ihtiyacı falan mı duyuyor ki kuzum uyurken?
kakasını yaptığın da karamel kıvamında geliyorsa kabız değildir. Birikmediği için yapmıyordur. Benim kızım 2.aya kadar hergün yapıyordu. Sonra 3-4 günde bir yapmaya başladı. Daha sonra 7-8 güne çıktı. En son 21 gün yapmadı. Doktorum çocuk cerrahisine yönlendirdiğin de kolon grafisi çekilmesi gerekiyor sonuca göre ameliyat olabilir dedi. Gün aldık hatta. Sonra ek gıdaya geçmesini bekleyeceğim dedim. Birde benim bebeğim çok gazlı bir bebekti. Akşamları sürekli ağlıyordu. Acillerdeydik. Doktorlar bu kadar süre kaka yapamazsa çocuk çatlar, anne sütü alan çocukta bu kadar gaz olmaz falan diyorlardı. İnanmıyorlardı. Sürekli internette araştırma yapıyordum benim yaşadıklarımı yaşayan var mı diye. Fitil veriyordum. En son gittiğim doktor hiç bir şey verme bekleyeceğiz, bir hastam vardı ayda 2 defa kaka yapıyordu dedi. Gerçekten de 5.ayda ek gıdaya geçince düzeldi. Her gün yapıyor şimdi. Tabi ki işin uzmanı değilim seni yanlış yönlendirmek istemem. Sadece yaşadığım süreci anlatmak istedim. sadece anne sütü alıyorsa ve kakasını yaptığında karamel kıvamında geliyorsa, keçi kakası gibi sert küçük toplar halinde gelmiyorsa ek gıdayı bekle derim.
kızlar ilginiz için çok teşekkür ediyorum
dün acile gittik
ben ömrümde böyle ishal olmamıştım
o sancılar vurdukça, doğumum aklıma geldi :18:
doktora emzirdiğimi söyledim başta
serum verdiler, ilaç yazdı bir de
dün kayınvalide bize gelmişti, iyi ki gelmiş
bebeğe baktı, biz de Dr.a gittik
kv mama vermeyin dedi
önceki gece yavrum açlıktan ağlamıştı
ben de dün akşam o yüzden endişeli bir şekilde yardım istedim sizden
mama almadık, zar zor idare ettik gece, ben dinlendikçe süt geldi demek ki göğüslerime
ya da serum mu etkili oldu
umarım bebeğime bi yan etki yapmaz :26:
Kizlar ben acayip unutkan oldum ya sizde de var mi unutkanlik mutfaga gidiyrum niye gittigimi unutuyorum dolabi aciyorum niye actigimi ve daha bir suru sey uykusuzluktan oluyo heralde
bizimki de sağa dönüp elini beşikten dışarıya doğru atıyor bazen
beşiğe sarılır gibi
ama genelde sağ tarafına dönüp poposunu havaya dikiyor
sağa yattığı için eşim diyor ki "kerataya bak, sünnet üzere uyuyor"
permanganat, kireçlenmeden bahsetmişsin
benim de doğumdan sonra sol bileğimde ağrı kaldı
aylarca çektim
sonunda doktora gittim
aşırı zorlamışsın dedi
sonra aklıma geldi ki, doğum esnasında yandaki demirleri var gücümle sıkıyordum, ondan oldu galiba
sol kolumu artık aktif kullanamıyorum
tedavi başlatıcaz dedi, emzirdiğimi söyledim, ilaç yazamadı tabi
krem ve bileklik verdi
o bilekliği takınca kolum odun gibi oluyor, hareket ettiremiyorum
ee ben bu bebeği zırt pırt kucağıma alıyorum, nolcak
kızlar adet düzensizliği yaşayan varmı ben geçen ay oldum ilk adetimi bu ayın 18 inde olmam gerekiyodu hala olmadım normalmi acaba sizlerin düzeni nasıl
aşı zamanı yaklaştıkca üzülüyorum..cok aglıyor aşıda gözlerinden yaşlar aka aka birde gözümün içine bakıyor kurtar beni der gibi...bişey yapamıyorsun ya o anda içim parcalanıyor..o yüzden hiç orda olmak istemiyorum
birde aşı sonrası ateşi var insallah cıkmaz ateş..havalarda sıcak korkuyorum aslındabızımkının her aşıdan sonra huy degısımı oluyordu bakalım bu seferde olacakmı??
kızlar eski doktorumuza mail atıp bikaç soru sormuştum cvp vermiş sizle de paylaşayım...
ek gıdaya geçişi sormuştum sabah 10 gibi en fazla 1 çay bardağı kadar meyve püresi demiş, ama kesinlikle hazır kavanoz mama vermememi söylemiş, cam rendede taze meyvelerden kendi hazırladığınız püre demiş... akşam 5 gibi de patates-havuç-kabak haşlayıp tel süzgeçten geçirip tuzsuz baharatsız en fazla 1 çay bardağı kadar demiş... onun haricinde anne sütü sadece...
ben yarım çay bardağı kadar meyve püresi veriyordum, yavaş yavaş arttırırım meyveyi seviyo kızım nasıl olsa...
ama sebze püresini hiç sevmesi kızım, bugün ilk kez yaptım, küçük küçük doğrayıp haşladım ezdim öyle küçük parçalı vermeyi denedim 2-3 kaşıkta inanılmaz öğürdü, sonra tel süzgeçte süzdüm çok sıvı oldu ama öyle vereyim dedim onu da hiç sevmedi yine öğürünce bıraktım vermedim, sevmezse zorlama yavaş yavaş alıştır demiş zaten...
bi de bişey sorucam, sizler nasıl yapıyosunuz sebze püresini, haşlayıp eziyo musunuz blenderda falan mı geçiriyosunuz, tel süzgeçten mi geçiriyosunuz,nasıl bi kıvamda veriyosunuz, tel süzgeçten sadece suyunu süzmek benim pek içime sinmedi...
bi de sebze püresine bi çay kaşığı zeytinyağı karıştırabilirsin yazmış öyle verdim yarın yağsız deniycem belki ondan sevmemiştir, siz karıştırıyo musunuz...
6. ay aşılarını sormuştum, karma, zatürre, hepatit b olucakmış... burada menejit aşısı yaptıracak var mı diye sorulmuştu onu da sordum doktorumuza, onu 9. ayda yapacağımızı yazmış...
kakasını yapamayışı ile ilgili yaşadığımız süreci yazmıştım, ciddi bişey yok göründüğünü devam ederse yine fitil verebileceğimizi yazmış...
çorba olarak hangi çorbaları veriyorsunuz, bize doktorumuz sadece kabak-havuç-patates püresi demiş ama hergün bunu mu yiyecek çocuk, zaten sevmedi, başka seçeneğimiz olsun...
tarhana verenler vardı, başka çorba veriliyor mu, bir de tarhanayı nerden aldınız, kendiniz mi yapıyosunuz, ben organik ürünler satan yerlerden almayı düşündüm...
Gunaydin kizlar... kizimin dun 6.ay asilari yapildi. Dun aksam felan atesi asiri cikmadi. En son gece 12de dus aldirip calpol verip uyuttum, saatbasida kalkip atesine baktim. Sabah 6da cikmisti atesi, 39.3 olctumuyandirdim, mama yedirdim, tekrar calpol verdim ama yedigi herseyi fiskirtarak kustu. Banyo ettirdim, tekrar doyurup yine calpol verdim. Biraz oynadi, uyudu 8de. Simdide uyuyor ama atesi dusmedi hala 2bucukta da doktor randevumuz var...
çorba olarak hangi çorbaları veriyorsunuz, bize doktorumuz sadece kabak-havuç-patates püresi demiş ama hergün bunu mu yiyecek çocuk, zaten sevmedi, başka seçeneğimiz olsun...
tarhana verenler vardı, başka çorba veriliyor mu, bir de tarhanayı nerden aldınız, kendiniz mi yapıyosunuz, ben organik ürünler satan yerlerden almayı düşündüm...