2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

Bacağıma binen yükün azalması lazımmış. Onun için başta kilo vermem gerekliymiş. Kireçlenmenin çözümü yokmuş maalesef, şikayetler yok edilebiliyormuş sadece. Başta diyet..
Sonra rahatlatmak için bir kaç ilaç ve magnezyum verdi. Kilo vermezsen baston kullanabilirsin dedi. Baston kullanmamak için zayıflayacağım anlayacağın. :)

arkadaşlar merhaba!!! ben bu formu ve yazdıklarınızı sürekli takip ediyorum. 26 martta doğum yaptım ve kızım oldu. kızım şu an 5 aylık ve kilosu da maşallah iyi 8 kilo civarında. ben işe 1 hafta oldu başlayalı. benim sizlere bi sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim. işe başladığım için ek gıda vermeye başladık bebeğime. ama kakasında kırmızı parçacıklar bulunuyor. bunun sebebi ne olabilir. böyle bi durumla karışılaşanınız var mı? geçen gün kurpuz suyu vermiştim ondan mı acaba? bazen öncedende çok az kırmızı parçacıklar oluyordu. mama veriyorum o olabilir mi? cevaplarınızı bekliyorum??

Kızlar ben sürmeliyi çıkaramıyorum aklımdan. çok üzüldüm yaşadığı duruma ve hala canım yanıyor kendi kızımın yüzüne baktıkça. Rabbim büyük sabır versin.

Inek sütü alerjisi hakkında bazı sorular okudum. Benim kzımda çıktı inek sütü alerjisi yumurtaya da çıktı daha sonra. şimdi hiç bir şey yediremiyorum. Neocate verdi doktor ama nafile içmiyor. şükür sütüm yetiyor da aç kalmıyor. Ama çok sıkıntılı durum. Altı aylık olmak üzere ama hala 7 kilo. Normal kilosu ama çok iyi beslemiyor sütüm. Sıkıntılıyım ama takılmıyorum. Hiç bir şey yemiyor elma suyu bile. Sadece incir birazcık da tarhana. Vanilya şurubu aldım. Mamayı onunla dene diye tavsiye verdi doktorumuz. Iki yaşına dek devam edecek ilerde fındık ve domates de alerji yapacaktır dedi.

Göğüs yaralarım 6 ay sonra ilk kez tamamen kapandı. 3 krem karışımı+2 farklı krem kullanınca kapandı. çok zormuş o yaralarla uğraşmak. şükür geçti.

Bu da kızımın son hali

Eklentiler

• $IMG00861-20130731-1227.jpg
    57,6 KB · Görüntüleme: 42

Geçen gün ben de farkettim. Sonra olmadı. O gün yatmadan önce bebelac ın sütlü irmikli mamasını yemişti. Ondan diye tahmin ettim.

Benim de midemi bulandırıyor bazı mamaların tatları, kokuları. özellikle aptamil ..
Aldığım mamaların kutularının üzerinde açılınca 4 hafta içinde tüketilmelidir yazıyor. Şu sıcaklıkta saklayın demiyor ki. Bir kaç gnde bozulacağını sanmıyorum.

Kizlar ben acayip unutkan oldum ya sizde de var mi unutkanlik mutfaga gidiyrum niye gittigimi unutuyorum dolabi aciyorum niye actigimi ve daha bir suru sey uykusuzluktan oluyo heralde

Bir haftadır kızım ağzına emziği verir vermez sola dönüyor beşiğine ya da hamağına sarılıp uyuyor neden acaba? Bazen kolunu beşikten çekip elini tutuyorum. Sarılma ihtiyacı falan mı duyuyor ki kuzum uyurken?

kakasını yaptığın da karamel kıvamında geliyorsa kabız değildir. Birikmediği için yapmıyordur. Benim kızım 2.aya kadar hergün yapıyordu. Sonra 3-4 günde bir yapmaya başladı. Daha sonra 7-8 güne çıktı. En son 21 gün yapmadı. Doktorum çocuk cerrahisine yönlendirdiğin de kolon grafisi çekilmesi gerekiyor sonuca göre ameliyat olabilir dedi. Gün aldık hatta. Sonra ek gıdaya geçmesini bekleyeceğim dedim. Birde benim bebeğim çok gazlı bir bebekti. Akşamları sürekli ağlıyordu. Acillerdeydik. Doktorlar bu kadar süre kaka yapamazsa çocuk çatlar, anne sütü alan çocukta bu kadar gaz olmaz falan diyorlardı. İnanmıyorlardı. Sürekli internette araştırma yapıyordum benim yaşadıklarımı yaşayan var mı diye. Fitil veriyordum. En son gittiğim doktor hiç bir şey verme bekleyeceğiz, bir hastam vardı ayda 2 defa kaka yapıyordu dedi. Gerçekten de 5.ayda ek gıdaya geçince düzeldi. Her gün yapıyor şimdi. Tabi ki işin uzmanı değilim seni yanlış yönlendirmek istemem. Sadece yaşadığım süreci anlatmak istedim. sadece anne sütü alıyorsa ve kakasını yaptığında karamel kıvamında geliyorsa, keçi kakası gibi sert küçük toplar halinde gelmiyorsa ek gıdayı bekle derim.

kızlar ilginiz için çok teşekkür ediyorum
dün acile gittik
ben ömrümde böyle ishal olmamıştım
o sancılar vurdukça, doğumum aklıma geldi :18:
doktora emzirdiğimi söyledim başta
serum verdiler, ilaç yazdı bir de

dün kayınvalide bize gelmişti, iyi ki gelmiş
bebeğe baktı, biz de Dr.a gittik
kv mama vermeyin dedi
önceki gece yavrum açlıktan ağlamıştı
ben de dün akşam o yüzden endişeli bir şekilde yardım istedim sizden
mama almadık, zar zor idare ettik gece, ben dinlendikçe süt geldi demek ki göğüslerime
ya da serum mu etkili oldu
umarım bebeğime bi yan etki yapmaz :26:

Ne olmus ki surmeliye?

bizimki de sağa dönüp elini beşikten dışarıya doğru atıyor bazen
beşiğe sarılır gibi
ama genelde sağ tarafına dönüp poposunu havaya dikiyor
sağa yattığı için eşim diyor ki "kerataya bak, sünnet üzere uyuyor"

permanganat, kireçlenmeden bahsetmişsin
benim de doğumdan sonra sol bileğimde ağrı kaldı
aylarca çektim
sonunda doktora gittim
aşırı zorlamışsın dedi
sonra aklıma geldi ki, doğum esnasında yandaki demirleri var gücümle sıkıyordum, ondan oldu galiba
sol kolumu artık aktif kullanamıyorum
tedavi başlatıcaz dedi, emzirdiğimi söyledim, ilaç yazamadı tabi
krem ve bileklik verdi
o bilekliği takınca kolum odun gibi oluyor, hareket ettiremiyorum
ee ben bu bebeği zırt pırt kucağıma alıyorum, nolcak

kızlar biliyorum çok konuştum ama
oğlum uyanmadan aklıma gelenleri sizlere sorayım diyorum
ramazandan önce uyku düzenimiz çok güzeldi
akşam 9 gibi yatardı, sabah 5-6 gibi kalkardı
ramazanda ilk 10 gün düzeni korumaya çalıştım fakat sonra bozuldu
geceleri bazen 11-12 gibi uyur oldu
gündüzleri 3 ya da 4 defa uyur, her biri 40 dk olmak üzere
geceleri 10-10 buçuk gibi yatırmaya çalışıyorum, yavaş yavaş daha erken almayı planlıyorum
ama çok uykusu gelmiş olsa bile, yatıyor, 40 dk sonra uyanıyor
sonra da mümkün olmuyor uyuması
ee öyle olunca da , bi buçuk iki saat geçmeden uyumuyor
böylece gece uykusuna yatışı yine 12yi 1i buluyor
ne önerirsiniz?

bir de ayağında sallayarak uyutan var mı?
bizimki ayakta uyuyor, şimdilik şikayetçi değilim
rahat oluyor, başka bi yere gitsem bile, kolaylıkla uyutuyorum
ama ileride bıraktırmak zor olur mu :44:

Aynen öyle, elini dışarı atıyor, sarılıyor resmen beşiğe. Sana da geçmiş olsun canım. Birkaç gündür yürümek işkence gibi. Sol ayağımın üstüne basınca çok canım yanıyor kalçam acıyor

9dan 6 ya kadar uyanmaz mıydı?

Benim kızım erken uyuyor, 8 de gece uykusuna yatıyor. İşime geliyor açıkçası. Sabahın köründe uyanmasa daha çok işime gelecek. :) Bıraksam 6 da yatacak gece uykusuna. 6 da uyur, yarım saat kadar, uyanır emziğimi düşürdüm ver diye ağlar. Emziği versem devam edecek uyumaya ama ben kaldırırım. O kadar erken yatarsa gece 2 de sabah olur bize. :)
Ayağımda sallamıyorum. Artık beşiğinde de sallamıyorum. Emziğini eme eme uyuyor kuzum beşiğinde. Ama iyice dalana kadar emziği düşürmemesi lazım, yoksa basıyor yaygarayı.

Ne olmus ki surmeliye?
bebeği vefat etmiş, cenazesinden dönüşte de akrabaları kaza geçirmiş, ölenler varmış canım uzun süre ben de şokunu atlatamadım.. Allah sabır versin, Allah kızına uzun, sağlıklı ömürler verir inşallah..

Ayyy cnm ya ben bilmiyordum. Allah surmeliye sabir versin. en zor sey yavrunu kaybetmek.
Cvp verdigin icin sagol.

9dan 6ya kadar gece uykusunda olurdu
ama 2 saatte bir emmeye uyanırdı
bazen, 4-5 saat aralıksız uyurdu, rüya gibi gecelerdi o geceler, ah ah
bazen de tok olmasına rağmen uyanırdı, emziği verirdim, bi daha dalardı
ama emziği bıraktırdım
çok şükür şimdilik çok zoru yok, uyanınca hafif hafif sallıyorum, bi daha uyuyor
ama ileride odasını ayırmayı düşünüyorum
çünkü benim odadaki beşik küçük
evet, bazı geceler iki saatte bir kalkıyo, emziriyorum, bi daha dalıyor
ama bazı geceler de bi 10 defa uyandığımı bilirim
bu durum da beni düşündürüyor, bakalım napcaz

bende oglumu boyle buyuttum bence sorun yok suadna 3.5 yasında 9 da yatıyor gece uykusuna sabah hala cok erken kalkıyor ama aksam kocamla kendımıze vakıt ayırmıs oluyoruz sorun yok

bugün cok karnım agrıyor..hala adet olmadım sanırım bu onun sinyali böyle iyiydi ne güzel hiç istemiyorum suan tekrar olmak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…