- 15 Kasım 2009
- 1.417
- 632
geçmiş olsun canım
ben de yerden zor kalkıyorum.
benim de hala 10 kg fazlam var
benim de diyete başlamam lazım.
ben de gideyim bari belki dediğin gibi kireçlenme bende de vardır.
yazdığın iyi oldu.
peki çözüm neymiş ne yapacakmışsın şimdi sadece diyet mi?
arkadaşlar merhaba!!! ben bu formu ve yazdıklarınızı sürekli takip ediyorum. 26 martta doğum yaptım ve kızım oldu. kızım şu an 5 aylık ve kilosu da maşallah iyi 8 kilo civarında. ben işe 1 hafta oldu başlayalı. benim sizlere bi sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim. işe başladığım için ek gıda vermeye başladık bebeğime. ama kakasında kırmızı parçacıklar bulunuyor. bunun sebebi ne olabilir. böyle bi durumla karışılaşanınız var mı? geçen gün kurpuz suyu vermiştim ondan mı acaba? bazen öncedende çok az kırmızı parçacıklar oluyordu. mama veriyorum o olabilir mi? cevaplarınızı bekliyorum??
bende ondan şüphe ettim böyle garıp bı tat olmaz dıye dusundum daha önce baktıgımda tatsız gıbı bişeydı aslında ben sütten nefret ettıgım ıcmedıgım ıcın pekte hoşuma gıden bı tat degıldı...bozuktur dıye yenı mama aldım ama onunda tadı aynı oluyor yapınca...aldıgım yerdemı ıyı saklanmadı acaba..3 kutu mama denedım hepsınde o acımsı tat....normalde nasıl oluyor tadı kokusu mamanın???benmı tadı alamadım yada sevmedıgım ıcın acımı gelıyo bana annem içiyo acı degıl dıyo ama ben yutunca mıdem bulanıyor....
geçen sefer kızım 21. günde fitille kakasını yapabilmişti, sonrasında bugün 9. günde yine fitille yapabildi, fitilin içinde de uzun süreli sık sık kullanımlarda tembellik yapar kendi kendine kakasını yapamaz hale gelebilir yazıyo bir haftadan daha sık aralıkla verilmemeli yazıyo, napıcaz biz hep böyle fitil mi kullanıcaz, 2 doktora gittik geçen sefer bişey demediler biri inanmadı o kadr süre yapmadığına bri şaşırdı benim için rekor bi süre dedi bu fitili verdi, doğru dürüst bi doktor bulmam lazım, neden yapamıyo yavrum düzelsin artık eskisi gibi, inaşşal ciddi bi sorunu yoktur, 6. ay kontrolüne yeni bi doktor bulmamız lazım zaten, eski doktorumuz hastaneden ayrılmıştı, çok da memnun değildim zateni geçen ay gittiğimden de memnun kalmadım, istanbulda avrupa yakasında memnun kaldığınız tavsiye edebileceğiniz doktor var mı... normalde hiç sancısı sıkıntısı yok yavrumun ama fitilden sonra yapabilmek için nasıl kıvranıyo döne döne bi hal oldu yapabilmek için suratını sıkıyo ıkınıyo, üzüldüm 10 dakika yavrumu öyle izlerken, fitil 10 dakikada işe yarıyo...
Ne olmus ki surmeliye?Kızlar ben sürmeliyi çıkaramıyorum aklımdan. çok üzüldüm yaşadığı duruma ve hala canım yanıyor kendi kızımın yüzüne baktıkça. Rabbim büyük sabır versin.
Inek sütü alerjisi hakkında bazı sorular okudum. Benim kzımda çıktı inek sütü alerjisi yumurtaya da çıktı daha sonra. şimdi hiç bir şey yediremiyorum. Neocate verdi doktor ama nafile içmiyor. şükür sütüm yetiyor da aç kalmıyor. Ama çok sıkıntılı durum. Altı aylık olmak üzere ama hala 7 kilo. Normal kilosu ama çok iyi beslemiyor sütüm. Sıkıntılıyım ama takılmıyorum. Hiç bir şey yemiyor elma suyu bile. Sadece incir birazcık da tarhana. Vanilya şurubu aldım. Mamayı onunla dene diye tavsiye verdi doktorumuz. Iki yaşına dek devam edecek ilerde fındık ve domates de alerji yapacaktır dedi.
Göğüs yaralarım 6 ay sonra ilk kez tamamen kapandı. 3 krem karışımı+2 farklı krem kullanınca kapandı. çok zormuş o yaralarla uğraşmak. şükür geçti.
Bu da kızımın son hali
Bir haftadır kızım ağzına emziği verir vermez sola dönüyor beşiğine ya da hamağına sarılıp uyuyor neden acaba? Bazen kolunu beşikten çekip elini tutuyorum. Sarılma ihtiyacı falan mı duyuyor ki kuzum uyurken?
bizimki de sağa dönüp elini beşikten dışarıya doğru atıyor bazen
beşiğe sarılır gibi
ama genelde sağ tarafına dönüp poposunu havaya dikiyor
sağa yattığı için eşim diyor ki "kerataya bak, sünnet üzere uyuyor"
permanganat, kireçlenmeden bahsetmişsin
benim de doğumdan sonra sol bileğimde ağrı kaldı
aylarca çektim
sonunda doktora gittim
aşırı zorlamışsın dedi
sonra aklıma geldi ki, doğum esnasında yandaki demirleri var gücümle sıkıyordum, ondan oldu galiba
sol kolumu artık aktif kullanamıyorum
tedavi başlatıcaz dedi, emzirdiğimi söyledim, ilaç yazamadı tabi
krem ve bileklik verdi
o bilekliği takınca kolum odun gibi oluyor, hareket ettiremiyorum
ee ben bu bebeği zırt pırt kucağıma alıyorum, nolcak
kızlar biliyorum çok konuştum ama
oğlum uyanmadan aklıma gelenleri sizlere sorayım diyorum
ramazandan önce uyku düzenimiz çok güzeldi
akşam 9 gibi yatardı, sabah 5-6 gibi kalkardı
ramazanda ilk 10 gün düzeni korumaya çalıştım fakat sonra bozuldu
geceleri bazen 11-12 gibi uyur oldu
gündüzleri 3 ya da 4 defa uyur, her biri 40 dk olmak üzere
geceleri 10-10 buçuk gibi yatırmaya çalışıyorum, yavaş yavaş daha erken almayı planlıyorum
ama çok uykusu gelmiş olsa bile, yatıyor, 40 dk sonra uyanıyor
sonra da mümkün olmuyor uyuması
ee öyle olunca da , bi buçuk iki saat geçmeden uyumuyor
böylece gece uykusuna yatışı yine 12yi 1i buluyor
ne önerirsiniz?
bir de ayağında sallayarak uyutan var mı?
bizimki ayakta uyuyor, şimdilik şikayetçi değilim
rahat oluyor, başka bi yere gitsem bile, kolaylıkla uyutuyorum
ama ileride bıraktırmak zor olur mu :44:
bebeği vefat etmiş, cenazesinden dönüşte de akrabaları kaza geçirmiş, ölenler varmış canımNe olmus ki surmeliye?
bebeği vefat etmiş, cenazesinden dönüşte de akrabaları kaza geçirmiş, ölenler varmış canımuzun süre ben de şokunu atlatamadım.. Allah sabır versin, Allah kızına uzun, sağlıklı ömürler verir inşallah..
9dan 6 ya kadar uyanmaz mıydı?
Benim kızım erken uyuyor, 8 de gece uykusuna yatıyor. İşime geliyor açıkçası. Sabahın köründe uyanmasa daha çok işime gelecek. :) Bıraksam 6 da yatacak gece uykusuna. 6 da uyur, yarım saat kadar, uyanır emziğimi düşürdüm ver diye ağlar. Emziği versem devam edecek uyumaya ama ben kaldırırım. O kadar erken yatarsa gece 2 de sabah olur bize. :)
Ayağımda sallamıyorum. Artık beşiğinde de sallamıyorum. Emziğini eme eme uyuyor kuzum beşiğinde. Ama iyice dalana kadar emziği düşürmemesi lazım, yoksa basıyor yaygarayı.
9dan 6 ya kadar uyanmaz mıydı?
Benim kızım erken uyuyor, 8 de gece uykusuna yatıyor. İşime geliyor açıkçası. Sabahın köründe uyanmasa daha çok işime gelecek. :) Bıraksam 6 da yatacak gece uykusuna. 6 da uyur, yarım saat kadar, uyanır emziğimi düşürdüm ver diye ağlar. Emziği versem devam edecek uyumaya ama ben kaldırırım. O kadar erken yatarsa gece 2 de sabah olur bize. :)
Ayağımda sallamıyorum. Artık beşiğinde de sallamıyorum. Emziğini eme eme uyuyor kuzum beşiğinde. Ama iyice dalana kadar emziği düşürmemesi lazım, yoksa basıyor yaygarayı.