2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
merhaba güzel anneler... ne zamandır pek giremiyordum nete. dünde yarım yamalak okudum.

dün dr ye gittim ara ara göbek ( deliği) ağrısı oluyordu. fıtıktan şüphelendim. ultrason çektirdim. göbek deliğimin üsttündeki kaslarda açıklık varmış. yani hamilelikte fazla kilo alı verildiği için kaslar açık kalmış. dr bol bol yürü kaslarını kuvvetlendir dedi. ama bulunduğum şehir o kadar rüzgarlı ki. şu sıcak havalarda bile resmen poyraz esiyor. kızımı arabasını koyup ta şöyle güzel güzel bir gezmişliğim yok yani. anca avm ev arasında mekik dokuyoruz. artık en fazla yarım saat uyuduğu için eşime bırakıp dışarıda çıkamıyorum. kaslarımı nasıl güçlendiricem bilmiyorum. uzun zamandır plates yapıyordum. şimdilerde yapmaya kalksam karın kası kalmadığından hareketkeri yapamıyorum. o nn içinde canım hiç yapmak istemiyor 3 ay sonra kontrol edelim dedi dr. açıklık kapanırsa göbeğimin durumuna tekrar bakacaklar. sanırım fıtık var....

kızımdan bahsedeyim. 5 ayını bitirdi. 13 ünde rota aşımızı olduk. bu ay çok kilo almamış zaten tombik bir bebekti. birazda sevindim almadığına. sonrada üzüldüm. geceleri 2 saatte bir kalkardı. bu ay saat başı. hatta yarım saatte bir kalktı. doymadığı içinmi kilo almadı diye düşündüm...

hala annesütü alıyor. meyveleri tattırıyorum. bu hafta yoğurt yapıp vermeyi düşünüyorum. sonrada sebze çorbalarına başlarız inş. her ne kadar dr. 6. aydan sonra önersede ek gıdayı.

kızım 3 gündür felaket çığlık atıyor. sinirleniyor. sanırım kendini ifade etmeye başladı. ağlamalarla istediklerini anlatmaya çalışıyor. dün ev işine düşmüştüm yarım saatten fazla görmedi kızım beni eşim ilgilendi. sonra odaya girdiğimde bana gülücük attı özlemiş gibi baktı çok hoşuma gitti... genelde babaya yapardı bu tavırları.

ben kavanoz maması yada kaşık maması alıp vermedim henüz( sütüm yetmediği için arada mama yiyiyor tabi..). sebze çorbalarına geçtiğimde eğer severde yerse acaba gerek varmı ki kaşık mamasına ? illa vermemiz mi gerekiyor?

birde kızım günde toplam sanırım 50 cc civarı su içiyor. ama idrarı sarı hatta bugun sabah su vermeyi unutmuştum. öğlen bezi pembemsiydi. sizler( annesütü ve meyve tattıran anneler ) ne kadar su veriyorsunuz? gerçi buralar çok sıcak.. çok terliyor kızım. fazla su versem zararı olur mu... ki bezi pembeyse zaten suya ihtiyacı var demekki...

herkese iyi geceler.... sağlıklık mutlu günler....

Son düzenleme:
geşmiş olsun canım,
benim kızım 7 mart doğumlu, emziriyorum, yeni yeni ek gıdalara başladık; şeftali ve armut alerji yaptı, sadece yoğurt ve kaşık maması veriyorum dönüşümlü olarak, bazen de kavanoz maması, yakında sebze çorbası verecem, bakalım ne olacak
demem o ki, bebeğin ek gıdayı(ilk etapta; meyve, sebze çorbası, yoğurt vs.) severse ve sorunsuz yerse ya da alerjik reaksiyonu yoksa, kaşık mamasına gerek yok, tabi bu benim fikrim

ben suyu ölçüyle vermiyorum, gün içinde aklıma geldikçe biberonla veriyorum; o isterse içiyo, istemezse diliyle ittiriyo zaten,
bi de ben suyu doğduğundan beri veriyorum; her ne kadar dr lar ''6 ay su bile verme'' dese de, sonuçta suyun ne zararı olabilir ki,
hiç idrarda leke sorunumuz olmadı

ben anne sütüyle besliyorum hiç su vermiyorum canım, geçen ay meyve sularını tattırmaya başlayınca günde bikaç çay kaşığı vermeye başlamıştım suyu, şimdi bikaç gündür kavanoz meyve pürelerinden kavanozun yarısından biraz daha az olacak kadar veriyorum ve suyu da gün de 3 kere toplamda yarım fincan kadar veriyorum, yani kendisi o kadar içiyo o artık istemeyip suyu dışarı akıtana kadar veriyorum günde toplam yarım kahve fincanı kadar içmiş oluyo, şu ana kadar idrarda leke olmadı, geçen ay doktora da sormuştum günde bikaç kere bikaç çay kaşığı yeter demişti...

ben de gerekmedikçe götürmüyorum canım,
aylık sağlık ocağından çağırıyorlar, kilo-boy ölçümünü yapıyorlar, varsa aşı; doktorların yaptığını onlar da yapıyo zaten,
gerekli görürlerse doktora yönlendiriyolar zaten

Zeynepahsen .. yeni kullanıcı

teşekkür ederim kızlar...

bende biberonla veriyorum. bazen çok olmasın diye elinden alıyorum. bırakayım o zaman kendi istediği kadar içsin.

meyvelerin sularından şimdilik en fazla 4 çay kaşığı kadar verdim. en çok üzümü sevdi. siyah üzüm vermiştim cildi kızardı. ama isilik gibi de duruyor. anlayamadım alerjimi oldu diye... inş. bütün bebişler güzelce her şeyden yerde mamalara gerek kalmaz....

canım ben de o mamalardan hiç vermedim henüz
yoğurt, çorba ve meyve yiyoruz güzelce
hazır mamaya şimdilik gerek yok benim için

suyu ek gıdadan önce vermeye başlamıştım
40 ı çıktıktan sonra bir kaç çay kaşığı
ek gıdadan sonra istedikleri kadar veriyorum ben

Benim kızım kel :) Kafasında tüycükler var. Elbise giydirdiğimde çok sevimli oluyor ama o tüycüklerle

Geçmiş olsun öncelikle. Fazla su vermenin bir zararı olduğunu düşünmüyorum. İçtiği kadar ver bence.

suyuda mamayıda bebek kendi ihtiyacı olduğu kadar tüketmelidir bırakın bebeğiniz kendisi karar versin
ben mama verirkende su verirkende kendi haline bırakıyorum ne zaman istemezse o zaman kesiyorum ki doğymuş oluyo zaten
bencede ha bire doktora gitmesine gerek yok sağlık ocağı kontrolleri tamsa yeterli
emsalsiz geçmiş olsun canım mekik çek evde yapabileceğin sporları yapmaya çalış umarım düzelir

sonucu aldınız mı canm merak ettim

Idrari temiz cikti. Dis cikariyor olabilir dedi. Susuz kalmissa da idrarinda kristallenme olur o kirmizilik o dur dedi. Yine de kulture de bakicam dedi. Bir hafta yine sikayetler devam ederse kanina bakicam dedi. Kontrolu iyiydi kanina bakmayalim simdi dedi. Zaten atesi de yok dedi.

Tesekkur ederim ilgilendigin icin cok sagol.

normal mi dersin. 4 kilo doğmuştu ya o yüzden üzülüyorum yani şu an daha fazla olabilirdi.
siyah saçlı doğdu ama şimdi onlar dökülüyor yerine kahve geliyor.
güneşte, ışıkta parlıyor kahve olanlar :)
ben sarışınım eşim esmer. kızımız da sanırım ne sarı ne esmer, ortası olmuş ama teni beyaz.

3470 gr ddoğmuştu kızım da, 5.ay ölçüleri 6810 gr 68.3 cm di... bana normal geliyo canım... biz de ana kız saç döküyoruz :) alttan gelen saçlar daha açık gibi ama yine de koyu bizim... avatardaki resmine benziyo benim kızım da...

Selam kizlar nasilsiniz.size bir sey sorucam.ben frenk uzumu yiyorum.acaba onun sute bir zarari olurmu

sevindim canım,bizimki gibi olmuş.

çok güzel bi kızın var,maşaallah,nazar değmesin

Teyzelerimiz,
Bisim 3. dişimis de çıktı :)

maşallahhhh size hemde oğluşuna ya bu arada ben hemen hemen tüm diş muhabbetlerini kaçırdımm bu yüzden belirtileri neydi ? ne kadar süre belirti yaşadı ? ve ne kadar sürede çıktı diş ? ne bileyim çok ama çok acemiyimmmm hem bu gece kızım acayip ateşliydi hemen dişmi gelecek diye yorumladım ama ağzını açmıyoki keşfe dalayım dişi ne durumda keyifsiz son günlerde

Teyzesi belirtilerimiz uyku düzeninde değişiklik, eller sürekli ağzında, zaman zaman hırçınlık, hâlâ devam etmekte olan ishal, 3. dişimizde köpüklü salya :)
3. diş önden sol tarafta çıktı. Aşağıdaki fotomuzda tesadüfen eller ağızdaydı, dişlerimiz meydanda :)

fotoyla beraber süper yardımcı oldun canım benim çok çok sağolasın maşallah dişleriyle ne de güzel havalı peki bu belirtileri ne kadar sürdü :26: ben bu süreyi de merak ediyorum ateş olmamış maşallah ama ishal halaa devam ediyormuş zorlanıyordur çabucak geçsin inşallah öptük sizi kocaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…