2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kızlar benim kız çok konuşuyor, çok geveze yaa kafa beyin bırakmıyor, sizinkiler nasıl?

Uyanır uyanmaz başlıyor "aaaaaaaa uuuuuuuuuuuuuuu baaaaaaaaaa guuuuuuuuuuuuuu"diye :KK1:
O uyansa da sabah 5-10 dk daha uyur muyuz diyorum yok mümkün değil. :KK9:
Neyse çok şükür ki anlamsız da olsa konuşuyor, Allah korusun ya konuşamasaydı :KK43:

Kızlar benim kız çok konuşuyor, çok geveze yaa kafa beyin bırakmıyor, sizinkiler nasıl?

Uyanır uyanmaz başlıyor "aaaaaaaa uuuuuuuuuuuuuuu baaaaaaaaaa guuuuuuuuuuuuuu"diye :KK1:
O uyansa da sabah 5-10 dk daha uyur muyuz diyorum yok mümkün değil. :KK9:
Neyse çok şükür ki anlamsız da olsa konuşuyor, Allah korusun ya konuşamasaydı :KK43:

ben bayılıyorum oğlumun konuşma çabalarına maşallah hepsinee:)

Yok canım denemedim nuk kullanıyorduk onu bıraktı ucunu degıstırdım olmadı chicco aldım yok baslık degıstım yok baska bı marka denedım bılınmeyen onuda almadı dr browns denemedım onuda alayım hangisini alayım sence cesıtlerı var baktım ınternetten....insallahh içer

Kaşık mama veriyorum canım bitek benim sütümle olmayınca başladım katı kıvamlı cok seviyo onu... Sulu yapıp verdım bıberonla içmedi kaşıkla verdim diliyle itiyo yutamıyo o yüzden muhallebi kıvamında verıp içinede devam sütü katıyorum sütteki faydaları bu şekilde alıyordur degılmı???
Sıvı sekılde içirmeye calıstım 1 saat sürmişü:)))

benim de aynı oldu dediğin markaların hepsini ben de denedim yok olmadı en son dr browns aldım hemen içti. inşallah seninki de sever.
geniş ağızlı olanını aldım. ucu da level 2 kullanıyorum daha çok akıyor. biberonu alırken içinden level 1 uç çıkıyor. 2yi ek olarak alman lazım.

kaşık mamaya da gelince devam sütü katma bence zaten içlerinde devam sütü var onların. tabiki sütün faydasını alıyordur.
ben sütlü pirinçli, sütlü tahıllı armutlu ve sütlü tahıllıyı kullanıyorum.

senin kızın biberon almasını çok istiyorum valla üzüldüm sen dr browns bir an önce al. yakınlarda bebek mağazası varsa daha çabuk alırsın.

ama dikkat et geniş ağızlı al.
ben alırken bir de aynı markanın dar ağızlısını almıştım onu beğenmedi.

$kk.jpg
....
...

Kızlar bir şey daha söyleyeceğim, ben bebeğimin rahatsız olduğu durumlar dışında bebeğimi aylık kontrollere çocuk doktoruna götürmedim hiç. Sadece aşılara sağlık ocağına gittik.(bu ay aşı olmadığı için ona da gitmedik) Doktor kontrollerinde bebeklerinizin nesine bakıyorlar, yani her seferinde tahlil falan mı yapıyorlar? Çok gerekli mi bu kontroller? Şükür kızımın görünürde bir sıkıntısı yok, bu forumdan da, tecrübelerden de ona dair çok şey öğreniyorum. Benim gibi her ay çocuk doktoruna gitmeyen var mı?

Kızlar bir şey daha söyleyeceğim, ben bebeğimin rahatsız olduğu durumlar dışında bebeğimi aylık kontrollere çocuk doktoruna götürmedim hiç. Sadece aşılara sağlık ocağına gittik.(bu ay aşı olmadığı için ona da gitmedik) Doktor kontrollerinde bebeklerinizin nesine bakıyorlar, yani her seferinde tahlil falan mı yapıyorlar? Çok gerekli mi bu kontroller? Şükür kızımın görünürde bir sıkıntısı yok, bu forumdan da, tecrübelerden de ona dair çok şey öğreniyorum. Benim gibi her ay çocuk doktoruna gitmeyen var mı?

Canım ilk üç ay kendi doktorumuza götürdük, 4. ay devlete, 5. ay ek gıdaya geçmeyi planladığım için yine kendi doktorumuza götürdük.
Ne bileyim götürmesem içim rahat etmiyor, Allah'a binlerce şükür bir sıkıntımız yok ama kontrol amaçlı götürmekte fayda var diye düşünüyorum.
Bebeğim 2750 gr doğmuştu, ben 27 kilo almıştım, sağolsun eş dost o engin, fevkalâdenin fevkinde yorumlarını (!) esirgemedi, "hep seni kilo almışsın, bebeği beslememişsin" dediler, "Aaa ne kadar küçük, hasta falan mı" dediler, "şuna bak Afrikalılar gibi" dediler..
Vay vicdansızlar vay..
O kadar üzülmüş o kadar üzülmüştüm ki, yavruma bakıp bakıp nasıl ağlamıştım. Üstelik günde bir paket içtiğim sigarayı bırakmış, düşük tehdidi nedeniyle neredeyse 6 ay yatmıştım. Öyle böyle değil, inanın gün 24 saat benim toplam aktivitem 24 dakika bile değil..
Eşime de dedim, sağ olduğum müddetçe her fırsatta bu densizliklerini yüzüne vuracağım..
Netekim vuruyorum da!
[Benim de dert dökesim varmış :)]
En son görümcemle gittik doktora, özellikle onu da götürdüm, zira kayınvalidem [kadıncağız sadece yüzü küçük dedi ama olsun :)] de bebekte gram hastası.
Doktorumuz bebeğimin kilosunun 9 aylık, boyunun 8 aylık bir bebeğe eş değer olduğunu söyledi. Arabaya binince dedim görümceme "Aman abla, sakın ihmal etme, haberi uçur anneme de rahatlasın" Beni kötü gelin beni :)
Tamam toparlıyorum:
Doktor boy, kilo, baş çevresi ölçülerine bakıyor, steteskopla ciğerlerini, göğsünü, sırtını dinliyor, aşılarını, kan damlası ve d vitamini hatırlatıyor, bu kadar..
Ek gıdaya geçmek istedim ama gerek yok sadece anne sütü, 15 gün sonra elma ve şeftali yedirmeye başla, sonra gel, ek gıda hakkında konuşuruz, dedi.
Maşallah deyin teyzeleri..

ben doğum yaptığım hastanedeki çocuk doktoruna götüyorum hep canım her ay, ordaki çocuk hemşireleri boyunu kilosunu baş çevresini ölçüyo, doktora bildiyo tüm gelişim bilgilerini o not ediyo bizde de bi defteri var bu ölçüleri aşılarını ve aldığı vitaminleri beslenme şeklini falan not ediyolar, doktor aşısı varsa yapıyo önümüzdeki ayın aşılarını söylüyo, muayene ediyo bizim üfürümümüz var onu dinliyo zaten kalp ve damar hastanesinde kontrolü yapılıyo ekoları çekiliyo onun bilgilerini veriyoruz doktorumuza, bezini açıp kasıklarına falan bastırıyo heralde idrar yolu sorunu falan var mı diye, yatarken ellerin kaldırıp oturtup bırakıyo, bu kadar, başka bişey yapılmıyo aylık kontrollerde... benim soracağım bişey varsa onu soruyorum, bir de sonradan aklıma gelenleri mail atıp cevap alabileceğim bi doktor oluyo işte...

Canım ilk üç ay kendi doktorumuza götürdük, 4. ay devlete, 5. ay ek gıdaya geçmeyi planladığım için yine kendi doktorumuza götürdük.
Ne bileyim götürmesem içim rahat etmiyor, Allah'a binlerce şükür bir sıkıntımız yok ama kontrol amaçlı götürmekte fayda var diye düşünüyorum.
Bebeğim 2750 gr doğmuştu, ben 27 kilo almıştım, sağolsun eş dost o engin, fevkalâdenin fevkinde yorumlarını (!) esirgemedi, "hep seni kilo almışsın, bebeği beslememişsin" dediler, "Aaa ne kadar küçük, hasta falan mı" dediler, "şuna bak Afrikalılar gibi" dediler..
Vay vicdansızlar vay..
O kadar üzülmüş o kadar üzülmüştüm ki, yavruma bakıp bakıp nasıl ağlamıştım. Üstelik günde bir paket içtiğim sigarayı bırakmış, düşük tehdidi nedeniyle neredeyse 6 ay yatmıştım. Öyle böyle değil, inanın gün 24 saat benim toplam aktivitem 24 dakika bile değil..
Eşime de dedim, sağ olduğum müddetçe her fırsatta bu densizliklerini yüzüne vuracağım..
Netekim vuruyorum da!
En son görümcemle gittik doktora, özellikle onu da götürdüm, zira kayınvalidem [kadıncağız sadece yüzü küçük dedi ama olsun :)] de bebekte gram hastası.
Doktorumuz bebeğimin kilosunun 9 aylık, boyunun 8 aylık bir bebeğe eş değer olduğunu söyledi. Arabaya binince dedim görümceme "Aman abla, sakın ihmal etme, haberi uçur anneme de rahatlasın" Beni kötü gelin beni :)
Tamam toparlıyorum:
Doktor boy, kilo, baş çevresi ölçülerine bakıyor, steteskopla ciğerlerini, göğsünü, sırtını dinliyor, aşılarını, kan damlası ve d vitamini hatırlatıyor, bu kadar..
Ek gıdaya geçmek istedim ama gerek yok sadece anne sütü, 15 gün sonra elma ve şeftali yedirmeye başla, sonra gel, ek gıda hakkında konuşuruz, dedi.

öncelikle maşallah canım bebeğine, utandırmış herkesi, boşver diycem ama boşveremiyo insan, heryer densiz dolu ama en hassas dönemimizde en kıymetlilerimize yapılanları söylenen densiz lafları boşveremiyo insan, hele en yakınlardan gelince...

Vay vicdansızlar vay..
Netekim vuruyorum da!
Tamam toparlıyorum:
MaşAllah bebişine :) :nazar::nazar:

Benim bebeğim 2400 gram 46 cm doğdu. Gebelik zehirlenmesi nedeniyle 37 haftalıkken aldılar ve hellp sendromum ( plesentanın rahim duvarından ayrılması)da varmış bu nedenle bebeğim 32. haftadan beri kilo almıyormuş. Özelde her ay gittiğim doktora göre sorunum yoktu oysa. Devlette başka bir doktora başka bir şikayetle gittiğimde sorunlarımı o gördü ve hemen tıp fakültesi hastanesine sevketti. Orada bebeğimi aldılar. O yüzden özel doktorlara da pek güvenim kalmadı açıkçası.

Neyse konumuza dönelim :)

Benim de bebeğim çok küçük doğdu, başta yazdığım gibi. Ama şükür gelişimi iyiydi. Şu an 7 kilo civarı. Sağlık ocağına aşı için götürüyorum ya orada boyunu kilosunu baş çevresini ölçüyorlar zaten. Doğduğundan beri hep mama verdim, onda da doktora gitmediğim için 'şu mamayı kullan' diyen olmadı. Her çeşidi verdim kızıma.Biri bitti diğerini aldım. (İlk 2 ay sadece milupa aptamil kullandım bir den iştahını kaybetti sıkıldığını düşündüm ve sonrasında herobaby, sma, humana ar, milupa ar, golden goat, hipp, bebelac.. ) tatmadığımız mama kalmadı. Şükür bu farklılıkların da bir zararını görmedim. Aynı mamayı uzun süre kullanınca sıkıldığını düşünüyorum çünkü. Zaman zaman iştahını yitiriyor öyle olunca. Ek gıdaya düzenli olmasa da başladım. Zaman zaman yoğurt, meyve, muhallebi falan veriyorum, tavsiyelerini sizden ve tecrübelerinizden alıyorum. (e siz de doktora soruyorsunuz bir yerde :) ) O yüzden doktora gitmeye gerek duymadım hiç hastalanmadığı müddetçe. Rahatsızlandıkça götürüyoruz tabii..
ben doğum yaptığım hastanedeki çocuk doktoruna götüyorum hep canım her ay, ordaki çocuk hemşireleri boyunu kilosunu baş çevresini ölçüyo, doktora bildiyo tüm gelişim bilgilerini o not ediyo bizde de bi defteri var bu ölçüleri aşılarını ve aldığı vitaminleri beslenme şeklini falan not ediyolar, doktor aşısı varsa yapıyo önümüzdeki ayın aşılarını söylüyo, muayene ediyo bizim üfürümümüz var onu dinliyo zaten kalp ve damar hastanesinde kontrolü yapılıyo ekoları çekiliyo onun bilgilerini veriyoruz doktorumuza, bezini açıp kasıklarına falan bastırıyo heralde idrar yolu sorunu falan var mı diye, yatarken ellerin kaldırıp oturtup bırakıyo, bu kadar, başka bişey yapılmıyo aylık kontrollerde... benim soracağım bişey varsa onu soruyorum, bir de sonradan aklıma gelenleri mail atıp cevap alabileceğim bi doktor oluyo işte...

Canım dediğim gibi boy kilo baş çevresi ölçümlerini her ay sağlık ocağında yapıyorlar, oradaki hemşire bıngıldağını kontrol ediyor, aşı tarihlerini söylüyor, aşı takvimi de verdi bize. Demir damlasını da sağlık ocağındaki hemşire ücretsiz verdi bize. Deviti de doğum yaptığım hastanedeki doktor hastaneden ayrılırken benim ilaç reçeteme yazmıştı, bittikçe alıyorum.(Tıp fakültesi hastanesi olduğu için ıcığını cıcığını inceliyorlar ya, doğumdan sonra hem beni hem bebeğimi bir süre sonra tekrar kontrole çağırmışlardı. Kalça çıkıklığı testi-işitme testi falan yapıldı) Sağlık ocağından da sürekli damlaları kullanıp kullanmadığımı soruyorlar zaten her gittiğimde. İhmal etme dedi hemşire. Bir de çocuğu güneşe çıkar, pencere ardından olmasın 16.00 dan sonra güneşe direkt çıkar az bir süre de olsa dedi. O bu kadar ilgilenince ben de kontroller için tekrar bir doktora gitmeye gerek duymadım aynı şeyler yapılacak aynı tavsiyeler verilecek diye açıkçası.

oğlumun sanırım dişi çıktı
bakınca göremiyorum, dokununca hissedemiyorum ama su içirirken bardağa değiyor ve ses geliyor

boy-kilo-baş çevresi ölçüyor.
yani gelişimini takip ediyor.
nasıl beslediğini soruyor ve beslenme önerilerinde bulunuyor.
bu kadar.

her bebeğin beslenmesi farklı o yüzden takip ettirsen iyi olurdu.
ama ek gıdalar dersen hepsine verilen aynı şeyler.
meyve püresi, sebze püresi, yoğurt, tarhana.
bana 5.ay için bunları önerdi.
her birinden günde 50şer ml ve ardından 10dk sonra süt.

5.ay kontrolümüz

kilo: 6835
boy: 66
baş çevresi: 42,5

4.aya göre 725gram almış.

son 15 gündür verdiğim ek gıdalardan olsa gerek.
doktora sadece meyve tattırdım dedim.
halbuki onun bugun bana önerdiklerini ben zaten 15gündür veriyorum :)

bir de dişi çıkmış. salyası çok dedim. baktı dişi çıkmış annesi dedi :)) güldük. farkında değilim dedim.
ilk 3 ay çok çektiğimiz için huzursuzluğunu anlamadık bile dedim.

zaten emzirmek için gogsumu vermeye çalıştığımda acıyordu meğer dişi acıtıyomuş şimdi anladım.

ilk aylar sadece anne sütü diye ısrar edip bebeğimin iyi kilo alamamasına sebep olduğum için çok pişmanım.
şimdi 8-9kg olurdu :KK43:
hep benim yüzümden.

ilk aylar sadece anne sütü diye ısrar edip bebeğimin iyi kilo alamamasına sebep olduğum için çok pişmanım.
hep benim yüzümden.

sağlıklı olsun da kiloyu boşver..baksana ek gıda nasıl da fark ettirmiş..maşallah,yarayacak demekki

oğlumun sanırım dişi çıktı
bakınca göremiyorum, dokununca hissedemiyorum ama su içirirken bardağa değiyor ve ses geliyor

ben de elimle farkedemiyorum ama sanırım üst damağında çıkmış..baya baya iki beyazlık var ön diş bölümlerinde..bardak kaşık da almadığı için teyit edemedim:) çıktı da anlamadık mı acaba? kaşıma ve salya dışında bir belirtisi yoktu,ki bu belirtiler 1.5 aydır var

hep benim yüzümden.

bence sadece anne sütü vermekle iyi yapmışsın canım, ölçüleri çok yakın kızlarımızın, maşallah çok da tatlı kızın, benim kızıma benziyo saçlar falan uzun siyah bizim de... bence çok normal ölçülerdeler...

Can anneler istanbulda mecidiyeköy cevahirde şubat mart anneleri buluşuyoruz bize katılmak isteyen olurmu

hep benim yüzümden.

Öyle deme önemli olan sağlıklı olması kılolu olması değil en ıyısını yapmışsın sıkma canını etrafdaki söylenen olursada tıka kulakları

X