- 22 Temmuz 2012
- 532
- 90
- 39
senin bebeğin ağzını rahatça açıp-izletmiş demekki maşallah onaTeyzesi biz de seni öptük :)
Üç dişte de ilk önce damakta azıcık göründü, bir iki günde tamamı çıktı.
Bebeklerimiz genelde huzursuzluk halinde olur ya [acıkınca, uykusu gelince, altı ıslak olunca vs.] açıkçası pek de farkedemedik.
Mesela uykusunda ağlamaya başladı, çığlık çığlığa hem de. Zor sakinleştirdik. Meğer canı acıyormuş, diş eti yarıyormuş.
Dişten ötürü huzursuzluk sanırım 2-3 gün sürdü. Ayrıca damağını şapırdatmaya başladı.
İlk dişi 16 Temmuzda çıktı, üçüncüsü 17 Ağustosta. [İkincisini yazmamışım.] Daha doğrusu bugün farkettim. Damakta ucu görünüyor galiba yarın yahut ertesi güne tamamı gözükür.
En en en korktuğum durumlardan biri ateştir. Çok şükür ateş olmadı. Öyle bir durumda suya sokmak, üstünü başını çıkarmak, sirkeli bez yapmaktan ziyade acile giderim herhalde :)
Öyle ki uykusu uzun sürdüyse muhakkak tenine dokunur ateşini ölçerim :)
İshali de devam ediyor, ayrıca kakası kötü kokuyor, doktorumuz normal dedi, inşallah öyledir.
Biz de bir tane dis cikardik cnm. Rahatsizligi ondanmis. Dun elimle baktim pirtlamis yeni. 1 hafta yasadik biz huysuzluk ve rahatsizligini. Hala da var.maşallahhhh size hemde oğluşunaya bu arada ben hemen hemen tüm diş muhabbetlerini kaçırdımm bu yüzden belirtileri neydi ? ne kadar süre belirti yaşadı ? ve ne kadar sürede çıktı diş ? ne bileyim çok ama çok acemiyimmmm hem bu gece kızım acayip ateşliydi hemen dişmi gelecek diye yorumladım ama ağzını açmıyoki keşfe dalayım dişi ne durumda keyifsiz son günlerde
Aynen boyle oldu. Masallah bu arada.Teyzesi belirtilerimiz uyku düzeninde değişiklik, eller sürekli ağzında, zaman zaman hırçınlık, hâlâ devam etmekte olan ishal, 3. dişimizde köpüklü salya :)
3. diş önden sol tarafta çıktı. Aşağıdaki fotomuzda tesadüfen eller ağızdaydı, dişlerimiz meydanda :)
Eki Görüntüle 780578
fotoyla beraber süper yardımcı oldun canım benim çok çok sağolasınmaşallah dişleriyle ne de güzel havalı peki bu belirtileri ne kadar sürdü :26: ben bu süreyi de merak ediyorum ateş olmamış maşallah ama ishal halaa devam ediyormuş zorlanıyordur çabucak geçsin inşallah öptük sizi kocaman
Ishalderken nasil yani. Su an sabahtan beri 3. Kakasi ve kivami ayni gibi aslinda cok da sulu degil gibi. Biz de mi ishaliz?Teyzesi biz de seni öptük :)
Üç dişte de ilk önce damakta azıcık göründü, bir iki günde tamamı çıktı.
Bebeklerimiz genelde huzursuzluk halinde olur ya [acıkınca, uykusu gelince, altı ıslak olunca vs.] açıkçası pek de farkedemedik.
Mesela uykusunda ağlamaya başladı, çığlık çığlığa hem de. Zor sakinleştirdik. Meğer canı acıyormuş, diş eti yarıyormuş.
Dişten ötürü huzursuzluk sanırım 2-3 gün sürdü. Ayrıca damağını şapırdatmaya başladı.
İlk dişi 16 Temmuzda çıktı, üçüncüsü 17 Ağustosta. [İkincisini yazmamışım.] Daha doğrusu bugün farkettim. Damakta ucu görünüyor galiba yarın yahut ertesi güne tamamı gözükür.
En en en korktuğum durumlardan biri ateştir. Çok şükür ateş olmadı. Öyle bir durumda suya sokmak, üstünü başını çıkarmak, sirkeli bez yapmaktan ziyade acile giderim herhalde :)
Öyle ki uykusu uzun sürdüyse muhakkak tenine dokunur ateşini ölçerim :)
İshali de devam ediyor, ayrıca kakası kötü kokuyor, doktorumuz normal dedi, inşallah öyledir.
Biz de bir tane dis cikardik cnm. Rahatsizligi ondanmis. Dun elimle baktim pirtlamis yeni. 1 hafta yasadik biz huysuzluk ve rahatsizligini. Hala da var.
Aynen boyle oldu. Masallah bu arada.
Ishalderken nasil yani. Su an sabahtan beri 3. Kakasi ve kivami ayni gibi aslinda cok da sulu degil gibi. Biz de mi ishaliz?
Canım aynı gibi duruyor aslında ama tüm bez bölgesine yayılıyor benim kızda, bizim ateşle beraber isal oldu hala isaliz üstelik. Teninde normal kaka gibi hemen kuruma da yapmıyor, teninde ki duruşuna göre anlayabilirsin. Bezde aynı gibi ama tenine sulandırılmış gibi bulaşıyor
benim de aynı oldu dediğin markaların hepsini ben de denedim yok olmadı en son dr browns aldım hemen içti. inşallah seninki de sever.
geniş ağızlı olanını aldım. ucu da level 2 kullanıyorum daha çok akıyor. biberonu alırken içinden level 1 uç çıkıyor. 2yi ek olarak alman lazım.
kaşık mamaya da gelince devam sütü katma bence zaten içlerinde devam sütü var onların. tabiki sütün faydasını alıyordur.
ben sütlü pirinçli, sütlü tahıllı armutlu ve sütlü tahıllıyı kullanıyorum.
senin kızın biberon almasını çok istiyorum valla üzüldüm sen dr browns bir an önce al. yakınlarda bebek mağazası varsa daha çabuk alırsın.
ama dikkat et geniş ağızlı al.
ben alırken bir de aynı markanın dar ağızlısını almıştım onu beğenmedi.
Bebeğimin her yeri kırmızı kabarcıklarla dolduÜstelik 3 gündür anne sütünden başka bir besin almadı, ben de değişik bir şey yemedim. Sabaha karşı bir anda oluşmaya başladı. Dün dışarı çıkmıştık ya bir şey ısırdı ya sürekli terlemesinden kendi tenine alerji yaptı ya da nazar, aklıma başka bir şey gelmiyor.
canım sıcaktan isilik olmuştur
ılık bir duş aldır, terlemesine izin verme
ertesi güne geçiyor
Canım günlük duş alıyor zaten, çok sıcak ve aşırı terliyor. Bazen sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere yıkadığım oluyor. Bu dediğim kurdeşan gibi aynı. Özellikle döşü tamamen kaplandı kıpkırmızı kabardı, önce iri iri küçük kabarcık şeklinde çıktı bir iki saat içinde de bütün hale geldi
Canım günlük duş alıyor zaten, çok sıcak ve aşırı terliyor. Bazen sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere yıkadığım oluyor. Bu dediğim kurdeşan gibi aynı. Özellikle döşü tamamen kaplandı kıpkırmızı kabardı, önce iri iri küçük kabarcık şeklinde çıktı bir iki saat içinde de bütün hale geldi
Teyzelerimiz,
Bisim 3. dişimis de çıktı :)
bu çocuk sabahın 5.30 unda bu enerjiyi nerden buluyor?
Bebeğimin her yeri kırmızı kabarcıklarla dolduÜstelik 3 gündür anne sütünden başka bir besin almadı, ben de değişik bir şey yemedim. Sabaha karşı bir anda oluşmaya başladı. Dün dışarı çıkmıştık ya bir şey ısırdı ya sürekli terlemesinden kendi tenine alerji yaptı ya da nazar, aklıma başka bir şey gelmiyor.
konuyla alakasız ama hep sorucam unutuyorum, kimyacı mısın canım?