- 15 Kasım 2009
- 1.417
- 632
Kızlar benim kız çok konuşuyor, çok geveze yaa kafa beyin bırakmıyor, sizinkiler nasıl?
Uyanır uyanmaz başlıyor "aaaaaaaa uuuuuuuuuuuuuuu baaaaaaaaaa guuuuuuuuuuuuuu"diye
O uyansa da sabah 5-10 dk daha uyur muyuz diyorum yok mümkün değil.
Neyse çok şükür ki anlamsız da olsa konuşuyor, Allah korusun ya konuşamasaydı
Yok canım denemedim nuk kullanıyorduk onu bıraktı ucunu degıstırdım olmadı chicco aldım yok baslık degıstım yok baska bı marka denedım bılınmeyen onuda almadı dr browns denemedım onuda alayım hangisini alayım sence cesıtlerı var baktım ınternetten....insallahh içer
Kaşık mama veriyorum canım bitek benim sütümle olmayınca başladım katı kıvamlı cok seviyo onu... Sulu yapıp verdım bıberonla içmedi kaşıkla verdim diliyle itiyo yutamıyo o yüzden muhallebi kıvamında verıp içinede devam sütü katıyorum sütteki faydaları bu şekilde alıyordur degılmı???
Sıvı sekılde içirmeye calıstım 1 saat sürmişü:)))
Kızlar bir şey daha söyleyeceğim, ben bebeğimin rahatsız olduğu durumlar dışında bebeğimi aylık kontrollere çocuk doktoruna götürmedim hiç. Sadece aşılara sağlık ocağına gittik.(bu ay aşı olmadığı için ona da gitmedik) Doktor kontrollerinde bebeklerinizin nesine bakıyorlar, yani her seferinde tahlil falan mı yapıyorlar? Çok gerekli mi bu kontroller? Şükür kızımın görünürde bir sıkıntısı yok, bu forumdan da, tecrübelerden de ona dair çok şey öğreniyorum. Benim gibi her ay çocuk doktoruna gitmeyen var mı?
Kızlar bir şey daha söyleyeceğim, ben bebeğimin rahatsız olduğu durumlar dışında bebeğimi aylık kontrollere çocuk doktoruna götürmedim hiç. Sadece aşılara sağlık ocağına gittik.(bu ay aşı olmadığı için ona da gitmedik) Doktor kontrollerinde bebeklerinizin nesine bakıyorlar, yani her seferinde tahlil falan mı yapıyorlar? Çok gerekli mi bu kontroller? Şükür kızımın görünürde bir sıkıntısı yok, bu forumdan da, tecrübelerden de ona dair çok şey öğreniyorum. Benim gibi her ay çocuk doktoruna gitmeyen var mı?
Canım ilk üç ay kendi doktorumuza götürdük, 4. ay devlete, 5. ay ek gıdaya geçmeyi planladığım için yine kendi doktorumuza götürdük.
Ne bileyim götürmesem içim rahat etmiyor, Allah'a binlerce şükür bir sıkıntımız yok ama kontrol amaçlı götürmekte fayda var diye düşünüyorum.
Bebeğim 2750 gr doğmuştu, ben 27 kilo almıştım, sağolsun eş dost o engin, fevkalâdenin fevkinde yorumlarını (!) esirgemedi, "hep seni kilo almışsın, bebeği beslememişsin" dediler, "Aaa ne kadar küçük, hasta falan mı" dediler, "şuna bak Afrikalılar gibi" dediler..
Vay vicdansızlar vay..
O kadar üzülmüş o kadar üzülmüştüm ki, yavruma bakıp bakıp nasıl ağlamıştım. Üstelik günde bir paket içtiğim sigarayı bırakmış, düşük tehdidi nedeniyle neredeyse 6 ay yatmıştım. Öyle böyle değil, inanın gün 24 saat benim toplam aktivitem 24 dakika bile değil..
Eşime de dedim, sağ olduğum müddetçe her fırsatta bu densizliklerini yüzüne vuracağım..
Netekim vuruyorum da!
[Benim de dert dökesim varmış :)]
En son görümcemle gittik doktora, özellikle onu da götürdüm, zira kayınvalidem [kadıncağız sadece yüzü küçük dedi ama olsun :)] de bebekte gram hastası.
Doktorumuz bebeğimin kilosunun 9 aylık, boyunun 8 aylık bir bebeğe eş değer olduğunu söyledi. Arabaya binince dedim görümceme "Aman abla, sakın ihmal etme, haberi uçur anneme de rahatlasın" Beni kötü gelin beni :)
Tamam toparlıyorum:
Doktor boy, kilo, baş çevresi ölçülerine bakıyor, steteskopla ciğerlerini, göğsünü, sırtını dinliyor, aşılarını, kan damlası ve d vitamini hatırlatıyor, bu kadar..
Ek gıdaya geçmek istedim ama gerek yok sadece anne sütü, 15 gün sonra elma ve şeftali yedirmeye başla, sonra gel, ek gıda hakkında konuşuruz, dedi.
Maşallah deyin teyzeleri..
MaşAllah bebişine :)Canım ilk üç ay kendi doktorumuza götürdük, 4. ay devlete, 5. ay ek gıdaya geçmeyi planladığım için yine kendi doktorumuza götürdük.
Ne bileyim götürmesem içim rahat etmiyor, Allah'a binlerce şükür bir sıkıntımız yok ama kontrol amaçlı götürmekte fayda var diye düşünüyorum.
Bebeğim 2750 gr doğmuştu, ben 27 kilo almıştım, sağolsun eş dost o engin, fevkalâdenin fevkinde yorumlarını (!) esirgemedi, "hep seni kilo almışsın, bebeği beslememişsin" dediler, "Aaa ne kadar küçük, hasta falan mı" dediler, "şuna bak Afrikalılar gibi" dediler..
Vay vicdansızlar vay..
O kadar üzülmüş o kadar üzülmüştüm ki, yavruma bakıp bakıp nasıl ağlamıştım. Üstelik günde bir paket içtiğim sigarayı bırakmış, düşük tehdidi nedeniyle neredeyse 6 ay yatmıştım. Öyle böyle değil, inanın gün 24 saat benim toplam aktivitem 24 dakika bile değil..
Eşime de dedim, sağ olduğum müddetçe her fırsatta bu densizliklerini yüzüne vuracağım..
Netekim vuruyorum da!
[Benim de dert dökesim varmış :)]
En son görümcemle gittik doktora, özellikle onu da götürdüm, zira kayınvalidem [kadıncağız sadece yüzü küçük dedi ama olsun :)] de bebekte gram hastası.
Doktorumuz bebeğimin kilosunun 9 aylık, boyunun 8 aylık bir bebeğe eş değer olduğunu söyledi. Arabaya binince dedim görümceme "Aman abla, sakın ihmal etme, haberi uçur anneme de rahatlasın" Beni kötü gelin beni :)
Tamam toparlıyorum:
Doktor boy, kilo, baş çevresi ölçülerine bakıyor, steteskopla ciğerlerini, göğsünü, sırtını dinliyor, aşılarını, kan damlası ve d vitamini hatırlatıyor, bu kadar..
Ek gıdaya geçmek istedim ama gerek yok sadece anne sütü, 15 gün sonra elma ve şeftali yedirmeye başla, sonra gel, ek gıda hakkında konuşuruz, dedi.
Maşallah deyin teyzeleri..
ben doğum yaptığım hastanedeki çocuk doktoruna götüyorum hep canım her ay, ordaki çocuk hemşireleri boyunu kilosunu baş çevresini ölçüyo, doktora bildiyo tüm gelişim bilgilerini o not ediyo bizde de bi defteri var bu ölçüleri aşılarını ve aldığı vitaminleri beslenme şeklini falan not ediyolar, doktor aşısı varsa yapıyo önümüzdeki ayın aşılarını söylüyo, muayene ediyo bizim üfürümümüz var onu dinliyo zaten kalp ve damar hastanesinde kontrolü yapılıyo ekoları çekiliyo onun bilgilerini veriyoruz doktorumuza, bezini açıp kasıklarına falan bastırıyo heralde idrar yolu sorunu falan var mı diye, yatarken ellerin kaldırıp oturtup bırakıyo, bu kadar, başka bişey yapılmıyo aylık kontrollerde... benim soracağım bişey varsa onu soruyorum, bir de sonradan aklıma gelenleri mail atıp cevap alabileceğim bi doktor oluyo işte...
oğlumun sanırım dişi çıktı
bakınca göremiyorum, dokununca hissedemiyorum ama su içirirken bardağa değiyor ve ses geliyor
ilk aylar sadece anne sütü diye ısrar edip bebeğimin iyi kilo alamamasına sebep olduğum için çok pişmanım.
şimdi 8-9kg olurdu
hep benim yüzümden.
oğlumun sanırım dişi çıktı
bakınca göremiyorum, dokununca hissedemiyorum ama su içirirken bardağa değiyor ve ses geliyor
ilk aylar sadece anne sütü diye ısrar edip bebeğimin iyi kilo alamamasına sebep olduğum için çok pişmanım.
şimdi 8-9kg olurdu
hep benim yüzümden.
şimdi 8-9kg olurdu
hep benim yüzümden.