2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
yoktur Allahin izniyle benim dualarim seninle bu mubarek gunde

amin canım Allah hepimizin bebeklerini korusun... kadir gecen mübarek olsun senin de canım...

yenikullanici,gecmis olsun canim.benim kizim 7gun yapmadiginda drumuz cocuk cerrahina yonlendirmisti bizi.hatta baska drlarada goturmustum onlarda oyle soylemisti.ben 4-5gun gecince basliyodum fitil veriyodum.poposuna yag suruyodum.artik yapmadigim kalmiyordu.bizim 1ayindan sonra basladi.4 ayina kadar devam etti.2 aylikken 3gun,3aylikkende 5gun hastanede yattik.hatta burayada yazmistim.yapmaya baslamasaydi ameliyat olucakti yavrum.cok sukurki gerek kalmqdi.4.ayimizda ek gidaya baslayinca hepten cozuldu sorunumuz.su anda pek sknti yasamiyoruz.arada yapmadigi oluyor ama o kadar degil.ins biranonce duzelir.bu arada hepimizin kandili mubarek olsun.Rabbim sevdiklerimizle nice kandillere erismemizi nasip etsin.

eskiden takip edemiyodum payllaşımını görmemiştim canım teşekkür ederim cvbın için... gidicez bugün biz de çocuk cerrahına inşallah benim kızım da düzelir ciddi bişeyi yoktur inşallah,başlarda hiç sorunumuz yok her gün en az 1 kere yapardı ilk aylarda, sonra bazen 2-3 ara verdiği oldu, geçen ay birden 5-6 güne uzamaya başladı, bu ayın başında da bikaç günde bir düzenliydi, size de geçmiş olsun bu arada...

Bebeği kaka yapamayan annelere; eğer bebeğiniz anne sütü alıyorsa siz bolca taze erik yiyin yada bebeğiniz mama alıyorsa erik meyve presinden geçirip bir kaç kaşık bebeğinize içirin çok faydalıdır tavsiye ederim.

Rabbim bütün evlatlarımızı korusun, sağlıkla sıhhatle, huzur ve mutlulukla bizlere bağışlasın inşallah..
Kadir gecemiz mübarek olsun teyzeleri..

arkadaşlar kadir geceniz mubarek olsun.
Allah dualarımızı kabul etsin..
ailemizi kazadan beladan korusun..

saolsun oğluşum bu gece kolayca uyudu.
bende kendimce ibadet edebildim allah kabul ederse :)

herkese iyi geceler :)

uyandık kızımla biz, eski doktorumuzu da aradık, kabızlık için çocuk cerrahisine yönlendirdi bizi, bugün gidicez, kendisi de başka bi hastanede başlıycakmış eylülde izinliymiş şimdi... gidelim bakalım bugün hem ölçüp tartarlar kızımı... hem de yapsın artık şu kakasını, inşallah ciddi bişeyi yoktur canım kızımın...

cnm inşallah en kısa zamanda düzelir bebeğin.
benim oğlumda sadece anne sütüyle besleniyor hala.
(biraz biraz meyvelerden tattırdım birde yoğurt o kadar)
ama kakasını düzenli yapıyor hatta neredeyse aynı saatlerde günde 2 kere
ben birde doğduğundan beri devamlı su içiriyorum.
şimdi yaz gelince dahada çoğalttım suyu.
suyunda bağırsakları yumuşattığını birçok kişiden duymuştum
özellikle ılık içiriyorum ben suyu.
eğer su vermiyorsan düzenli olarak vermeyi deneyebilirsin.
belki işe yarar :)

Son düzenleme:
Bebeği kaka yapamayan annelere; eğer bebeğiniz anne sütü alıyorsa siz bolca taze erik yiyin yada bebeğiniz mama alıyorsa erik meyve presinden geçirip bir kaç kaşık bebeğinize içirin çok faydalıdır tavsiye ederim.

ben meyve yemeyi pek sevmem pek yediğimi de söyleyemiycem, hamileyken yerdim düzenli olarak, ama mutlaka deniycem canım eşime söyledim bile yarın alıcak, çok teşekkürler gerçekten...

cnm inşallah en kısa zamanda düzelir bebeğin.
benim oğlumda sadece anne sütüyle besleniyor hala.
(biraz biraz meyvelerden tattırdım birde yoğurt o kadar)
ama kakasını düzenli yapıyor hatta neredeyse aynı saatlerde günde 2 kere
ben birde doğduğundan beri devamlı su içiriyorum.
şimdi yaz gelince dahada çoğalttım suyu.
suyunda bağırsakları yumuşattığını birçok kişiden duymuştum
özellikle ılık içiriyorum ben suyu.
eğer su vermiyorsan düzenli olarak vermeyi deneyebilirsin.
belki işe yarar :)

ben de bikaç çay kaşığı meyve sularından tattırıyorum sadece canım onun dışında anne sütüyle besleniyo bebeğim, su hiç vermiyodum doktorumuz da gerek yok diyodu ama ben son günlerde günde bikaç kez bikaç çay kaşığı veriyorum, ama oda sıcaklığında veriyorum... onu bile pek istekli içmiyo akıtıyo ağzının kenarından bi süre sonra ya da püskürtmeye başlıyo... teşekür ederim tavsiyen için canım, yine aldığı kadar su vermeye devam edicem ben de...

bugün doktora gittik, direkt çocuk cerrrahiye gittik, önce çocuk doktoruna gitmemizi onlar gerek görürse onlara yönlendireceğini söylediler, doktor kasıklarına bastırıp kakasını ve idrarını yaptığı bölgeyi biraz açarak muayene etti sonra röntgen istedi hiçbişey çıkmadı, muayenede de gayet normal iyi olduğunu söyledi,ve 14 gündür kakasını yapmadığına inandıramadım, yapmıştır az da olsa hatırlamıyosunuzdur ya da kim bakıyo bebeğe başkası değiştirmiştir altını 14 gündür yapmamış olması mümkün değil falan dediler, sabahları aç karnına 1 çay kaşığı zeytinyağı içirmemi söylediler, yine bikaç gün daha devam ederse genel cerrahiye gitmemizi söylediler, yarın sabah vermeye başlıycam zeytinyağını da... ben de erik yemeye başlıycam... rahatlasın arık yavrum da ben de...

bi de bu aralar kızım çok hırçınlaştı, rahat uyuyamıyo uykudan sık sık ve avavz avaz bağırarak çığlık atarcasına ağlayarak uyanıyo... dün gece de 4 buçuğa kadar uyuyamamıştık, inşallah artık eskisi gibi rahat uyur yavrum...

bu mübarek gecede dualarımız kabul olsun, allah yarularımızı korusun...

ben de bikaç çay kaşığı meyve sularından tattırıyorum sadece canım onun dışında anne sütüyle besleniyo bebeğim, su hiç vermiyodum doktorumuz da gerek yok diyodu ama ben son günlerde günde bikaç kez bikaç çay kaşığı veriyorum, ama oda sıcaklığında veriyorum... onu bile pek istekli içmiyo akıtıyo ağzının kenarından bi süre sonra ya da püskürtmeye başlıyo... teşekür ederim tavsiyen için canım, yine aldığı kadar su vermeye devam edicem ben de...

benim doktorumda su vermene gerek yok dedi hep.
ama ben annemi dinledim :)
bebeğimin kırkı çıkana kadar bizde kalmıştı annem.
çocuğun içi kurur ver dedi hep.verdim bende
şimdi iyiki vermişim diyorum hiç yadırgamıyor suyu alıştığı için.hatta çok seviyor.
2 hafta sonra 6 aylık olucaz nasipse.
ve çay kaşığı kesmiyor artık oğlumu.tatlı kaşığıyla veriyorum ben :)
zorla içirmiyorum kendi içmek istiyor.kaşığı yaklaştırınca hemen açıyor ağzını..
günde 1 çay bardağı su içiyor.
yarım çay bardağı sabah,yarım çay bardağı akşamüzeri :)
oda sıcaklığında suyu keyifli içmiyor.ılık olunca daha iştahlı içiyor.
ondan ılık veriyorum ben. :)

benim kocamda değişik bir tür, insan kendi ailesini istemez mi ya? ikimizinde ailesi memlekette, burda kimse yok aile akraba felan. ben çalışmaya başlayınca kızıma bakıcı buluruz diyorduk ama kıyamıyorum bakıcıya kalmasına, anneanne babaanne daha iyi bakar diye aileler gelsin baksın diyorum sırayla, bir ay onun ailesi, bir ay benimkiler. tutturdu ben babamla yaşayamam, gelmesin bizimkiler istemiyorum diye, ya hep sizinkiler gelsin ya da bakıcı bulucaz diyor. bizimkilerde sürekli kalmayı kabul etmezki, hem kayınvalidemlere ayıp yahu, tek torunları onlarında, sizi istemiyoruz hep bizimkiler bakıcak mı dicez? tamam bende çok meraklı değilim büyüklerle yaşamaya ama kızım için katlanıcam yani. ama bu gidişle mecbur bakıcıya kalıcak kızım:KK43:

benim kocamda değişik bir tür, insan kendi ailesini istemez mi ya? ikimizinde ailesi memlekette, burda kimse yok aile akraba felan. ben çalışmaya başlayınca kızıma bakıcı buluruz diyorduk ama kıyamıyorum bakıcıya kalmasına, anneanne babaanne daha iyi bakar diye aileler gelsin baksın diyorum sırayla, bir ay onun ailesi, bir ay benimkiler. tutturdu ben babamla yaşayamam, gelmesin bizimkiler istemiyorum diye, ya hep sizinkiler gelsin ya da bakıcı bulucaz diyor. bizimkilerde sürekli kalmayı kabul etmezki, hem kayınvalidemlere ayıp yahu, tek torunları onlarında, sizi istemiyoruz hep bizimkiler bakıcak mı dicez? tamam bende çok meraklı değilim büyüklerle yaşamaya ama kızım için katlanıcam yani. ama bu gidişle mecbur bakıcıya kalıcak kızım:KK43:

Tabiki anneanne babaanne iyi bakar ama biay o bi ay o zor öyle çünkü farklı insanlar kuralları bebek bakma şekilleri başka çocuk afallar e senin düzeninde kalmaz bencede bakıcı eniyisi bu şartlarda

Getir bana ben bakarim ikisinede :)

bugün tarhana çorbası yaptım kuzularıma
ama pek sevdiklerini söyleyemem
tatsız tuzsuz pek bir şeye benzemedi

selam kizlar nasilsiniz.:KK16::KK16::KK16:canlariniz nasillar.:KK16::KK16:yeni kullanici gecmis olsun canim.insallah bir an once gecer kabizligi.
bizde iyiyiz kuzumla.buyuyor.ek qidaya gecmiyoruz hen uz

X