2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
selam kızlar kakadan bahseetmişsiniz benim oğlum 2.5 aylıktan beri haftada bir bazen 9 10 günde bir yapıyo kakasını
doktor ek gıdaya başlayın dedi bir kaç gündür elmayla başladım elmayı çok sevdi elmadan bir dilim kesiyorum çatalla ezip yediriyorum meyve suları iyi değil posasıyla ver meyveleri dedi doktor pazartesi günddden itibaren sebzelere geçicem ve meyvemize ek meyve katıcam
suyu 2 aylıktan beri veriyorum ben hayat suyun bebekler için olanından onun ağızlığı var zaten onunla içiyıo suyu
e emzik nede biberon kullanmıyoruz hala sanırım hiç kullanmıcaz böyle devam ederse
dişleri çok kaşınıyo hala diş çıkarmadı
ne bulursa ağzına götürüyo benim elimi tutuyo ısırıyo dişlikler yetmiyo artık çok fazlada salyası akıyo sürekli üstü ıslak ve bu aralar çok terlemeye başladı özellikle ayakları resmen su içinde gecede sırtı ve kafası terliyo sürekli yastığı değiştiriyorum badisinide değiştiriyorum
bizden haberler şimdilik bu kadar

Valla bende artik yazmiyorum kimse ilgilenmiyor zaten

evet canım, geçen gün nasıl yatak seçimi yaptığınızı sordum kimse dönmedi, şu an beşikten karyolaya geçmemiz gerekiyo karyolası için nasıl bi yatak alalım diye karar veremiyoruz, sizler neler kullanıyosunuz diye sormuştum seçenekleri yazıp...

selam kızlar kakadan bahseetmişsiniz benim oğlum 2.5 aylıktan beri haftada bir bazen 9 10 günde bir yapıyo kakasını
doktor ek gıdaya başlayın dedi bir kaç gündür elmayla başladım elmayı çok sevdi elmadan bir dilim kesiyorum çatalla ezip yediriyorum meyve suları iyi değil posasıyla ver meyveleri dedi doktor pazartesi günddden itibaren sebzelere geçicem ve meyvemize ek meyve katıcam
suyu 2 aylıktan beri veriyorum ben hayat suyun bebekler için olanından onun ağızlığı var zaten onunla içiyıo suyu
e emzik nede biberon kullanmıyoruz hala sanırım hiç kullanmıcaz böyle devam ederse
dişleri çok kaşınıyo hala diş çıkarmadı
ne bulursa ağzına götürüyo benim elimi tutuyo ısırıyo dişlikler yetmiyo artık çok fazlada salyası akıyo sürekli üstü ıslak ve bu aralar çok terlemeye başladı özellikle ayakları resmen su içinde gecede sırtı ve kafası terliyo sürekli yastığı değiştiriyorum badisinide değiştiriyorum
bizden haberler şimdilik bu kadar

ayın 6sı yada 7sinde 5.ay kontrolüne gidicez biz de, doktora sorup ben de meyve prelerine başlıycam canım, iyi geleceğini düşünüyorum ben de... su şişesini jayal ettim okurken sanki büyümüş çocuk olmuşlar gibi geldi gülümsetti beni... ama yine sağlıklı olmayabilir bence kaynatıp soğuttuğun suyu ver biberonla kaşıkla falan, çünkü onların ağızlıkları tamamen plastik, biberon uçları daha sağlıklı malzemelerden sonuçta... biberon tutmuyosa delikli su bardaklarından dene bence...

kızla bişey sorucam, bebeklerinizi nasıl yıkıyosunuz tek başına yıkayabilen var mı, biz iki kişi yıkıyoruz ama istediğim zaman tek başına yıkayabilmeyi istiyosum... 1 buçuk ay öncesine kadar annemle kendi küvetinde odada yıkıyorduk, annem tutup yıkıyordu ben su döküp sabun şampuan havlu veriyodum... şimdi eşimle yıkıyoruz o küvette tabureye oturuyo kucağında tutuyo kızımı, ben su döküp yıkıyorum, havluyla sarıp götürüp giydiriyorum... zsizler nasıl yapıyosunuz, tek başına yıkayabilen var mı yıkıyosa nasıl diye merak ettim...

kızla bişey sorucam, bebeklerinizi nasıl yıkıyosunuz tek başına yıkayabilen var mı, biz iki kişi yıkıyoruz ama istediğim zaman tek başına yıkayabilmeyi istiyosum... 1 buçuk ay öncesine kadar annemle kendi küvetinde odada yıkıyorduk, annem tutup yıkıyordu ben su döküp sabun şampuan havlu veriyodum... şimdi eşimle yıkıyoruz o küvette tabureye oturuyo kucağında tutuyo kızımı, ben su döküp yıkıyorum, havluyla sarıp götürüp giydiriyorum... zsizler nasıl yapıyosunuz, tek başına yıkayabilen var mı yıkıyosa nasıl diye merak ettim...

biz de eşimle yıkıyorz canım,yalnız denemedim hiç.yatak olarak park yatak kullanıyoruz,memnunuz.oda yapmadık henüz.yaşından önce odasını hazırlamayı düşünüyoruz,o zaman mobilya yatak alırım.park yatak portatif olduğu için rahat ettik biz,yerini değiştirdik kafamıza göre..odasını yapınca park yatağı oyun için kullanırız inşallah

:)))))))))Seni okurken kendımı okudum zannettım aynen bende senın gıbıyım canım eşimi kuvete oturtuyor oyle yıkıyorum benım velet cok hareketlı asla yanlız yıkıyamıyorum yerınde durmuyorkı MAŞALLAH ayın 1 de tam 6.ayına gırdık zaman ne cabuk gecıyor ınanamıyorum RABBIM butun bebeklere hayırlı ömürler nasıp etsın İNŞALLAH

siz masada yemek yerken kucağınıza alın onun yemeğinide sofraya getirin iştahı nasıl açılıyo görün benim kızımda yemiyo ben bekleyip yemek saatimize denk getiriyorum bizimle yiyo

canim ben tek basima yikiyorum nerdeyse dogdugundan beri.yaklasik iki uc ay esim sadece suyu odaya tasimama ve havlu tutmama yardim etti.suanda kizim bes ayini gecti tamamen yalniz yikiyorm.havluyu yikamaya baslamadan once yanima aliyorm yikadiktan sonra omzuma atiyorm havluyu ve kizimi omzumun uzerine aliyorum.zaten uzun havlu kullaniyorm.kizimi omzuma havlunun ustune aldiktan sonra onu havluya sariyorum diger havlusuda yatagin uzerinde serili oluto zaten.hemen oraya aliyorm.yalnizda yapabilirsin yanina buyuk bir tas su koy son cikarmadan once kafasina dokmen icin bitti.korkma canim.

Canim biraz karisok anlattim banyoyu ama kuvetinin icine suyu doldurduktan sonra kizimi aliyorum once vucudunu sonra saclsrini yikiyorm.ayni suyun icinde duruluyorm zaten okadar kopikte olmuyo.sonra havluyu omzuma aliyorm kizimida ustine ve hemende sariyorm diger havlusunun ustine aliyorm.bu kadar.simdi daha iyi oldu.😊

Suan krizin esigindeyim cildiricam yemiyor yemiyor yemiyor

canım ben dün bebeklerime yoğurt çorbası yaptım, iki kaşığı zor yediler
ısrar etmedim
bugün verdim aynı çorbayı
gayet güzel yediler
ısrar etmemek gerekiyor sanırım

ben hep tek yıkıyorum canım
yıkama filesi var ya
ona yatırıp önce vücudunu yıkıyorum
sonra ters çevirip sırtını ve kafasını yıkıyorum
işte filemiz de bu
tavsiye ederim
Sevi Bebe Çok Fonksiyonlu Bebek Filesi & Minderi - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com

un tarhanasımı yaptın canım ben çekiniyorum vermeye domatesle yapılıyo ya alerjisi varsa diye korkuyorum

canım bizimkinde domates yok
ama onu da pek sevmediler zaten

canım bebeğin kakasını yaptı mı?

malesef canım bugün 15.gündü, artık 16. güne girdik, yapsın müjde gibi yazıcam zaten size de...

Canim biraz karisok anlattim banyoyu ama kuvetinin icine suyu doldurduktan sonra kizimi aliyorum once vucudunu sonra saclsrini yikiyorm.ayni suyun icinde duruluyorm zaten okadar kopikte olmuyo.sonra havluyu omzuma aliyorm kizimida ustine ve hemende sariyorm diger havlusunun ustine aliyorm.bu kadar.simdi daha iyi oldu.

zormuş :) ben galiba kurulayıp kendi kendine odasına gidip giyinene kadar yıkayamıycam tek başıma :)

canım ben dün bebeklerime yoğurt çorbası yaptım, iki kaşığı zor yediler
ısrar etmedim
bugün verdim aynı çorbayı
gayet güzel yediler
ısrar etmemek gerekiyor sanırım

ben hep tek yıkıyorum canım
yıkama filesi var ya
ona yatırıp önce vücudunu yıkıyorum
sonra ters çevirip sırtını ve kafasını yıkıyorum
işte filemiz de bu
tavsiye ederim
Sevi Bebe Çok Fonksiyonlu Bebek Filesi & Minderi - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com

canım bizimkinde domates yok
ama onu da pek sevmediler zaten

canım file ile yıkamak ilk zamanlar için uygunmuş bizim için de ama kızım artık mümkün değil durmaz bunun üzerinde, kucakta zor tutuyoruz yıkarken ... ana kucağında bile durmuyo sırtını belini kaldıra kaldıra sağa sola dönüyo aşağıya uzanıyo atıyo kendini, arabasıyla gezmeye çıktığımızda boş arabayı ayrı gezdiriyoruz elimizde, kızımızı ayrı gezdiriyoruz kucağımızda :)

canim bende esimle yikardim taki boyle bir sey alana kadar artik kendim rahatlikla yikiyorum:KK16::KK16:
$images.jpg

cnm ne yapiyoruz.. ankarali anneler bulusuyormuyuz bayram sonrasi ;-)

canım bana uyar, haber vermeniz yeterli
sen bizlere ön ayak olsan ya canım
hem facede hem burada varsın

canım file ile yıkamak ilk zamanlar için uygunmuş bizim için de ama kızım artık mümkün değil durmaz bunun üzerinde, kucakta zor tutuyoruz yıkarken ... ana kucağında bile durmuyo sırtını belini kaldıra kaldıra sağa sola dönüyo aşağıya uzanıyo atıyo kendini, arabasıyla gezmeye çıktığımızda boş arabayı ayrı gezdiriyoruz elimizde, kızımızı ayrı gezdiriyoruz kucağımızda :)

ana kucağında ve arabada biz de aynı durumdayız
ama benimkiler suyu o kadar seviyorlar ki
onlarla konuşa konuşa yıkıyorum ve suyu dökünce mayışıyorlar
gözleri sürekli bende oluyor
hiç problemsiz geçiyor banyolarımız
bir de ben her gün yıkıyorum
valla iyiki böyleler
yoksa her gün birini bulmam zor olurdu benim için

canim bende esimle yikardim taki boyle bir sey alana kadar artik kendim rahatlikla yikiyorum:KK16::KK16:
Eki Görüntüle 772378

güzelmiş canım bu işe yarar gibi görünüyo...

ana kucağında ve arabada biz de aynı durumdayız
ama benimkiler suyu o kadar seviyorlar ki
onlarla konuşa konuşa yıkıyorum ve suyu dökünce mayışıyorlar
gözleri sürekli bende oluyor
hiç problemsiz geçiyor banyolarımız
bir de ben her gün yıkıyorum
valla iyiki böyleler
yoksa her gün birini bulmam zor olurdu benim için

ne güzel canım ya her gün yıkayabiliyosun hem de iki bebeği...
biz haftada 2 ya da 3 kez yıkıyoruz, utandım şimdi :) ama terlemiyo pek bizimki, bi tek gezmelere gittiğimizde pasaklı hissediyorum kızımı, o zaman da hemen yıkıyoruz o akşam yada uyuduysa sabah babası işe gitmeden :)
bizimki de suyu seviyodu hiç ağlamazdı şimdilerde bi bağırma çığlıklar atma bağırarak ağlama huyu çıktı, kafasını yıkarken de biraz uzun sürerse sıkılınca da başlıyo bağırmaya... aceleyle suları döküp döküp çıkıveriyoruz...

bi kere bağırmayı bağırınca istediğini yaptırmayı öğrendi ya bikaç gündür çok huysuzlaştı kızım yatmak istemiyosa, istediği bişey uzanamıyosa, yastığı tekmelerken düşüremiyosa, emmek istemiyosa, veya emmek istiyosa, kucak istiyosa, herşeyi artık bağırıp çığlık atarak anlatıyo...

ben banyoda kucağımda yıkıyorum oğlumu hem daha temiz oluyo hemde benim için daha kolay artık kendi küvetini kullanmıyorum
zaten belim rahatsız eyilemiyorum iyi oluyo kucakta

X