2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
hemde ne terlemek hele emerken cok terlıyor ana kucagına yatarsa terlıyor bazende yemek yeme savasında terlıyor baya terleyen bı bebek...artı kusması var vede bolca salya...sanırım bunlar yuzunden ama çiş yapmasıda lazım böbrekler için bezınde turunccu lekeler oluyor bu ara..

Su vermeye calis sadece meme istiyorsada ver cektikce gelir gibi geliyor disler yapiyor orasi apacik yoracak biraz sizi aslinda biraz ari mamami versen onu kesin yer uzerinede illa su icer ben de biraz daha mama yemesse princ unu yapicam icine mama koyucam aslibda ari mama yapicam ama ona mama konmuyor biz mecburuz laktoz free mamaya

Kızlar
Bebeğim 15 Mart doğumlu.
Sadece anne sütüyle besleniyor. Ufak tefek tattırmalar dışında ek gıdaya geçmedik henüz. Ağustos kontrolünde sanırım doktorumuz tavsiye edecek..
Alttan iki dişimiz var. Herhangi bir ilaç, jel vs. kullanmadık. Epey hırçınlaştı, ağladı.. Eller yine ağzımızda kaşınıyor galiba. Parmaklarımı soğuk suya batırıp damaklarında gezdirmeye çalıştım. Yaptığımız tek şey bu..
Dönme hususunda dünden bu yana sağ tarafa dönüp orada kalıyoruz, geri dönemiyoruz :)
Uyku düzenimiz en büyük düzensizliğimiz. Sorsanız oğlum ne zaman uyur, ne kadar uyur hâlâ bilmiyorum. Dün gündüz 4 saat aralıksız uyudu, bugün toplasanız 1 saat uyumadı.
Son 15-20 gündür -sesini keşfediyor galiba - bildiğiniz bağırıyor.. Aaaaa aaa :)
Odası odamızla yan yana. Yatarken kapılarımız açık. Bebefonumuz da var.. 40 günlükten beri ayrı yatıyoruz. Ramazan dolayısıyla -ben oruç tutmadım [tutan annelere de imrenmedim değil]- babamızı rahatsız etmemek adına kâh mutfakta kâh salonda yuvarlandık durduk.
Çok fazla dışarı çıkmadık ama Ağustos ayını değerlendirmek, hiç olmazsa haftada 2 gün dışarı çıkarmak istiyorum.
Gün aşırı banyo yaptırmak istiyorum ama olmuyor. Ya 3 gün üst üste banyo yapıyor ya da 3 gün yapamıyoruz.
D vitamini ve Vegaferon kan damlamıza devam. Kan damlası sonrası kaynatılıp soğutulmuş sudan bir kaç çay kaşığı veriyorum.
Bizden şimdilik bu kadar teyzeleri..

ek gıdaya geçen anneler bebeğinize günde kaç cc su veriyorsunuz? ben nekadar versem okadar içecek doktorada sormadım. benim kızımda kabız oldu 3 gündür yapmıyo ne yapayım acaba ya:KK43:((

kızlar birde benim bebeğimin cildi çok kuru hergün duş aldırıp bolca yağlıyorum ama nafile özelliklede yüzü çok kuruyo. buaralar öyle sinirliyimki herkes bebeğimin yüzünü öpüyo kıpkırmızı oluyp çocuğun yüzü bugün bi arkadaşımla buluştum dudağında ruj var öpüp duruyo şapur şupur ben bile kıayamıyorumki öpeyim yeğenim yanımda ona laf vururyorum öpme sakın yüzü yara oluyo diyorum yine öpüyo dahada görüşmeyecem o kızla

hemde ne terlemek hele emerken cok terlıyor ana kucagına yatarsa terlıyor bazende yemek yeme savasında terlıyor baya terleyen bı bebek...artı kusması var vede bolca salya...sanırım bunlar yuzunden ama çiş yapmasıda lazım böbrekler için bezınde turunccu lekeler oluyor bu ara..

kusma bizde de bitmedi hala canım, ve bolca salya bizde de... anne sütüyle besleniyo kızım ve ben pek su da vermiyorum bazen bikaç çay kaşığı veriyorum o kadar, bezinde şu ana kadar hiç lekelenme görmedim, ama dedim ya biz pek terlemiyoruz evde... üstüne direkt üflemedikten sonra klimalı ortamı tavsiye ediyo doktorlar 35 dereceyi geçirmeyin demişti bize hep derece var odamızda zaten...
ek gıdaya geçen anneler bebeğinize günde kaç cc su veriyorsunuz? ben nekadar versem okadar içecek doktorada sormadım. benim kızımda kabız oldu 3 gündür yapmıyo ne yapayım acaba ya:KK43:((

bizim derdimiz de kaka yapamamak, bugün 13.günümüzdü, bugün sabah 3 çay kaşığı akşam 3 çay kaşığı kayısı püresi verdim, poposuna kulak çubuğuyla sabah ve akşam zeytinyağı sürdüm hala bişey yok galiba doktora gidicez artık...

kızlar birde benim bebeğimin cildi çok kuru hergün duş aldırıp bolca yağlıyorum ama nafile özelliklede yüzü çok kuruyo. buaralar öyle sinirliyimki herkes bebeğimin yüzünü öpüyo kıpkırmızı oluyp çocuğun yüzü bugün bi arkadaşımla buluştum dudağında ruj var öpüp duruyo şapur şupur ben bile kıayamıyorumki öpeyim yeğenim yanımda ona laf vururyorum öpme sakın yüzü yara oluyo diyorum yine öpüyo dahada görüşmeyecem o kızla

yazık kıyamam ona ya, açıkça söyle canım öpmesinler, geçenlerde ben görümceme bile söyledim, kucağında yüzü yüzüne değiyodu, makyajın varsa yüzüne değmesin dikkat et dedim, yokmuş... ne var ki bunda söyle çekinme, kozmetikler ne kadar tehlikeli, ben kendim hiçbişey sürmüyorum aylardır, çünkü yüzüme değmemesi mümkün değil bebeğimin...

ben de yolda avmde heryerde kızımı görenlerin hemen ellerini tutup sevmelerine, kendi parmaklarını kızıma tutturmalarına sinir oluyorum, kızım sürekli ellerini ağzına sokuyo çünkü, olan mikrop ağzına böylece... söylüyorum hemen 'ellerini tutmayalım ağzına sokuyo çünkü çok ellerini' diyorum ama iş işten geçiyo bazen... sonra ıslak mendille siliyorum genelde ama o da hijyen sağlayan bişey diğil ki, ay dokunmasın kimse kimsenin çocuğuna :)

ben de yolda avmde heryerde kızımı görenlerin hemen ellerini tutup sevmelerine, kendi parmaklarını kızıma tutturmalarına sinir oluyorum, kızım sürekli ellerini ağzına sokuyo çünkü, olan mikrop ağzına böylece... söylüyorum hemen 'ellerini tutmayalım ağzına sokuyo çünkü çok ellerini' diyorum ama iş işten geçiyo bazen... sonra ıslak mendille siliyorum genelde ama o da hijyen sağlayan bişey diğil ki, ay dokunmasın kimse kimsenin çocuğuna :)

evet ya güya yüzünü öpmüyolar elini öpüyolar daha kötüsünü yapıyolar çünkü benim kızımda hep elini emiyo onların salyasınıda emmiş oluyo ben bişe deyince çevremdekiler bi senin çocuğun var diyolar artık biyere gitmek istemiyorum elimde değil geriliyorum aslında annenin tutumuna bakacaksın rahatsız olduğu bişeyi yapmayacaksın ne gerek var bi başkasını germeye ben kimsenin çocuğunu öpmeme niye öpeyimki.

kusma bizde de bitmedi hala canım, ve bolca salya bizde de... anne sütüyle besleniyo kızım ve ben pek su da vermiyorum bazen bikaç çay kaşığı veriyorum o kadar, bezinde şu ana kadar hiç lekelenme görmedim, ama dedim ya biz pek terlemiyoruz evde... üstüne direkt üflemedikten sonra klimalı ortamı tavsiye ediyo doktorlar 35 dereceyi geçirmeyin demişti bize hep derece var odamızda zaten...

bizim derdimiz de kaka yapamamak, bugün 13.günümüzdü, bugün sabah 3 çay kaşığı akşam 3 çay kaşığı kayısı püresi verdim, poposuna kulak çubuğuyla sabah ve akşam zeytinyağı sürdüm hala bişey yok galiba doktora gidicez artık...

sadece anne sütüyle beslenen bebekler için 9 gün normalmiş ama 9 günden sonrası sıkıntı olabilir canım.anne sütünü bağarsaklar emiyomuş oyüzden yapmaması bi sıkıntı değilmiş ama 13 gün çok ya

Öncelikle Allah sabir versin opmeyin alerjisi var diceksin gerci dinlemiyorlar ya eger yinede operse sert tepki ver bi arkadasim benim kizimi resmen vakumladi cocuk bir korktu 2 saat kesintisiz katila katila agladi sert tepki verdim dahada gorusmuyorum esimde bi tuhaf tutturmus gecen gun kaynanama dudagindan opsene diyor ne mantik niye opsun diyorum sen anneme cocugu sevdirmiyosun diyor gicik oluyorum ya bidr ben suyu doktora sordum her ek gidadan sonre 2 yada 3 cay kasigi dedi daha isterse cok az daha verin dedi ama bi sonraki ogunu engellemesin su dedi

yeni kullanıcı canım 13 gün kakasını yapmaması çok uzun geldi bana,eğer yapmadıysa bence sen dr.a götür bgn. arkadaşımın bebeğide 8-9 gün yapamamıştı dr tiroid hormonlarına baktırdı,normal çıktı şükür,kavanoz mamalarından(meyve püresi olalar-hipp almış) ver sütün yağlı-sıkıyor demiş, mamadan lif alır rahat yapar demiş.gercektende mamayı yiiyince yapmış .

sadece anne sütüyle beslenen bebekler için 9 gün normalmiş ama 9 günden sonrası sıkıntı olabilir canım.anne sütünü bağarsaklar emiyomuş oyüzden yapmaması bi sıkıntı değilmiş ama 13 gün çok ya

yeni kullanıcı canım 13 gün kakasını yapmaması çok uzun geldi bana,eğer yapmadıysa bence sen dr.a götür bgn. arkadaşımın bebeğide 8-9 gün yapamamıştı dr tiroid hormonlarına baktırdı,normal çıktı şükür,kavanoz mamalarından(meyve püresi olalar-hipp almış) ver sütün yağlı-sıkıyor demiş, mamadan lif alır rahat yapar demiş.gercektende mamayı yiiyince yapmış .

bize de doktorumuz 9 güne kadar normal demişti geçen ay, sadece anne sütü aldığı için, geçen ay da 5-6 günde bir yapıyodu zaten... o yüzden ben9 güne kadar önemsemedim, bikaç gündür de ha yapar diye bekledim bugün gidicez artık bi doktora, kendi doktorumuz hastaneden ayrılmış çünkü..
bu arada oda ısısı için 35 yazmışım yanlışlıkla, 25 dereceyi geçirmeyin 24-25 derece iyi demişti...

dün dece nostalji yaptı bebeğim, ilk aylardaki gibi sabahladık, maşallah gece uykusu uzun süredir öyle düzenliydi ki, bazen bikaç saatte bir kalktığı olsa da emer uyurdu hep... dün gece uyutmayı bi türlü başaramadık, uyutsak bile yatırınca feryatları kopardı, bütün huyu değişti yavrumun nasıl çığlıklar atıyo gece vakti, denemediğimiz şey kalmadı, 4 buçuğa kadar ayaktaydık, sonraki kalkışımız 7 yi çeyrek geçe... neyse şimdi yine uyutabildim, inşallah uyur baya bi de ben de dinlenebilirim, ben de yatayım artık...

buralar da pek tenha
herkes facedeki gurupta galiba :KK14:

şiir gibi olmuş yaff

evet,herkes orda artık,o yüzden burda paylaşım azaldı..

oğlum da 3 ay çok fena kustu ama 4.ayla birlikte kusma bitti çok şükür..
ben de sadece anne sütü veriyorum ama çok terlediği için lekeler oluştu bezinde,su veryorum artık

canım 13 gün çok.oğlum 4.ayla birlikte komple değişti sanki.önceden günde 2 kez kaka yapardı,4.ayla 2-3 günde bir yapmaya başladı.ama bi sıkıntısı yok,ıkınmıyo hiç..sadece gazı kokmaya başladı kaka yapamadığı için..doktor da normal dediğinden üzerine düşmüyorum ama sen mutlaka doktora götür,en azından bi sorun olmadığını öğrenip rahatlarsın..

yazık kıyamam ona ya, açıkça söyle canım öpmesinler, geçenlerde ben görümceme bile söyledim, kucağında yüzü yüzüne değiyodu, makyajın varsa yüzüne değmesin dikkat et dedim, yokmuş... ne var ki bunda söyle çekinme, kozmetikler ne kadar tehlikeli, ben kendim hiçbişey sürmüyorum aylardır, çünkü yüzüme değmemesi mümkün değil bebeğimin...

eşim çok hassas o konuda,annemi filan uyardı kibarca..annem de eşim varken şap şup öpemiyodu,normalde yer her bi tarafını ..eşimden çekinip dikkat etmeye başladı,aslında birbirlerini çok severler ve eşim ters değildir ama oğlu konusunda aştı kendini :KK53:

bak o el işine ben de çok kızıyorum,yıka canım sürekli ben öyle yapıyorum.ıslak mendille silme,onu da yalayacak sonuçta..insanları da uyardım.çünkü bronşit oldu bebeğim ,ben bile tutmadım elini o dönem ,elim temiz olduğu halde..tırnaklarımız hep kısa zaten..ama insanlar anlayışsız,düşüncesiz,oyuncak bebek gibi seviyolar ya çok kızıyorum..

Öncelikle Allah sabir versin opmeyin alerjisi var diceksin gerci dinlemiyorlar ya eger yinede operse sert tepki ver bi arkadasim benim kizimi resmen vakumladi cocuk bir korktu 2 saat kesintisiz katila katila agladi sert tepki verdim dahada gorusmuyorum esimde bi tuhaf tutturmus gecen gun kaynanama dudagindan opsene diyor ne mantik niye opsun diyorum sen anneme cocugu sevdirmiyosun diyor gicik oluyorum ya bidr ben suyu doktora sordum her ek gidadan sonre 2 yada 3 cay kasigi dedi daha isterse cok az daha verin dedi ama bi sonraki ogunu engellemesin su dedi

benim eşimde bana kızıyo sen çok abartıyosun mikroplarada alışsın diyo mikrobu geçtim artık çocuğun canı yanıyo ya ben kimsenin bebeğini öpmem bebeğim olmadan öncede öpmezdim ne gerek var. bazılarıda vurarak seviyo insan anne olunca nasıl hırçınlaşıyo demi ya. artık evime kapanıyorum kimseyle görüşmek istemiyorum toplumumuz gerçekten çok cahil bebeğe nasıl davranacaklarını bilmiyolar.keşke okullarda bununda eğitimini verseler

evet,herkes orda artık,o yüzden burda paylaşım azaldı..

eşim çok hassas o konuda,annemi filan uyardı kibarca..annem de eşim varken şap şup öpemiyodu,normalde yer her bi tarafını ..eşimden çekinip dikkat etmeye başladı,aslında birbirlerini çok severler ve eşim ters değildir ama oğlu konusunda aştı kendini :KK53:

bak o el işine ben de çok kızıyorum,yıka canım sürekli ben öyle yapıyorum.ıslak mendille silme,onu da yalayacak sonuçta..insanları da uyardım.çünkü bronşit oldu bebeğim ,ben bile tutmadım elini o dönem ,elim temiz olduğu halde..tırnaklarımız hep kısa zaten..ama insanlar anlayışsız,düşüncesiz,oyuncak bebek gibi seviyolar ya çok kızıyorum..

gerçektende oyuncak bebek gibi davranıyolar havaya hoplatıyolar bebeğimin reflüsü var kusuyo çok sarsınca söylüyorum ama yine yapıyolar hiçmi evden dışarı çıkmayalım

uyandık kızımla biz, eski doktorumuzu da aradık, kabızlık için çocuk cerrahisine yönlendirdi bizi, bugün gidicez, kendisi de başka bi hastanede başlıycakmış eylülde izinliymiş şimdi... gidelim bakalım bugün hem ölçüp tartarlar kızımı... hem de yapsın artık şu kakasını, inşallah ciddi bişeyi yoktur canım kızımın...

uyandık kızımla biz, eski doktorumuzu da aradık, kabızlık için çocuk cerrahisine yönlendirdi bizi, bugün gidicez, kendisi de başka bi hastanede başlıycakmış eylülde izinliymiş şimdi... gidelim bakalım bugün hem ölçüp tartarlar kızımı... hem de yapsın artık şu kakasını, inşallah ciddi bişeyi yoktur canım kızımın...
yoktur Allahin izniyle benim dualarim seninle bu mubarek gunde

yenikullanici,gecmis olsun canim.benim kizim 7gun yapmadiginda drumuz cocuk cerrahina yonlendirmisti bizi.hatta baska drlarada goturmustum onlarda oyle soylemisti.ben 4-5gun gecince basliyodum fitil veriyodum.poposuna yag suruyodum.artik yapmadigim kalmiyordu.bizim 1ayindan sonra basladi.4 ayina kadar devam etti.2 aylikken 3gun,3aylikkende 5gun hastanede yattik.hatta burayada yazmistim.yapmaya baslamasaydi ameliyat olucakti yavrum.cok sukurki gerek kalmqdi.4.ayimizda ek gidaya baslayinca hepten cozuldu sorunumuz.su anda pek sknti yasamiyoruz.arada yapmadigi oluyor ama o kadar degil.ins biranonce duzelir.bu arada hepimizin kandili mubarek olsun.Rabbim sevdiklerimizle nice kandillere erismemizi nasip etsin.

X