- 14 Şubat 2010
- 5.557
- 21
Çok geçmiş olsun canım,Allah beterinden korusunHareketli çağları artık bir anlık dalgınlık bile Allah korusun dikkat etmek lazımMerhaba herkese,
kimse benim başıma gelmez demesin, kısacık zamanda bile insanın başına geliyo nolur bebeklerinizi yüksek biyerde yalnız bırakmayın, bırakmanız gerektiğinde ağlasa bile ya kendi korumalı yatağında ya da yerde bırakın, dün akşam acı bi tecrübe yaşadık biz de, akşam eşim işten gelince yatağın üzerinde bıraktım kızımı mutfağa geçtim, eşim de lavabofaydı hemen dönücekti kızımın yanına, bikaç dakika için yalnız bıraktım kızımı yatağın üzerinde, iki yanında da yastıklar vardı, yatağın ortasından kenara kadar gelip komodinle yatağın arasına düşmüş, hem de o kadar dar ki o ara, sığabileceği kadar değil, yan duruyodu gittiğimde,birden nasıl içli içli avaz avaz ağlama sesi geldi koştum hemen yanına, ondan sonra onu yatakta göremeyip o arada grdüğümdeki halimi tahmin edemezsiniz, allah kimseye yaşatmasın, hemen komodini ittim o kadar dar ki çünkü itmeden tutup alamam,aldığımda bebeğim eskisi gibi olmıycak gibi başına bişey geldi gibi düşündüm çok kötü bi duygu... bişeyciği yok yavrumun, kucağıma alınca bikaç dakikaya sustu, zaten acıya çok dayanıklıdır öyle herşeye ağlamaz,aşıda bile o anlık ağlıyo bitince susuyo hemen yavrum,baktık heryerine ezik morarma falan yok sadece düştüğü yanında pembe sıyrık gibi olmuşt azcık, bekledik 2-3 saat, kusmadı, zaten çok uykusu vardı uyuttuk sonra... beklerken yineendişeliydi, hep yaptığı tepkilerini ölçtüm, ayağa bastırıp adımlar attırdım, yatırıp güldürerek tekmelenmesini çırpınmasını sağladım falan, neşesi yerine geldi iyi maşalah yavrum ama çok korkuttu... bütün bunlar bikaç dakika içinde oldu kimse sakın yüksek biyerde ne kadar büyük geniş olursa olsun yalnız bırakmasın bebeklerini...
Biberenu kızımda istemiyor bazen,ek gıdaya geçincemi böyle oldu bilemedim:44:kızlar cevaplarınız için tesekkurler bıraz daha rahatlatıyor benı çünkü kafayı yemek uzereyım strese gırdım bayaca....sütüm artık azalmaya basladı ve kızım mamayı bıraktı..ne yapcam bılemedım denedıgım metodları yazayım size,kucakta oturarak yatakta yatırarak kucakta gezınerek tv karsısında oyun yaparak dısarda her sekılde denedım almıyor bıeronu...bıberona gıcık oldu dedım mamayı kaşıkla verdım yıne cevırdı kafasını almıyor...baska metod varmı????
o bıberonda ne var anlamadım boş bıberon verıyorum agzına deger degmez yuzu burusu cevırıyo boşken bıle bıberon basını almıyor,delırecegım...bı arkadasım diş cıkarırken almayabılır dedı ama bılmıyorum...sizlerde varmı böyle bıberon düşmanlığı???
sütüm azaldı ve cok fazlada emmıyor zaten bıraz emmıp duruyor annemlerın yanına geldım burnumdan geldı sözde bıraz rahat edecektım ama dakıka durmuyor cocuk ac kaldıkca daha mızmız oluyor hep aglıyor
Bende şu bez kitaplardan almayı düşünüyorum kızıma internetten baktımda hoşuma gittibuarada kızlar yapanın oyuncuklarını öneririm size ben ilk kitabını ve çıngıraklarını aldım bebeğimin hem organik hem yumaşak bebeğin damağına zarar vermiyo
Allah kolaylık versin canım bazen oturup kalıyoruz pc nin başında iştekızım uyusunda halı sileyim diye bekliyordum, kızım uyuyalı 1saat oldu, nerdeyse uyanıcak ben hala kalkıp bir işe başlamadım:) yarında kayınvalidemler geliyor bayramda bendeler. biri bana kalk desin artıkkkk:)
Hayırlı olsun canım inşallah keyifle yer bebeğinYoğurt veriyorum ben kendim yapıyorum köyden süt getirtiyor eşim onunla yapıyorum,hazır sütle hiç denemedimselam kızlar biz ek gıdaya başlıyoruz artık
bebeğim anne sütü alıyo şu an aslında sütümde yetiyo ama ek gıdaya başlayın dedi doktor
kabız olduğu için patates muz şeftali verme dedi
havuç kabak ve biraz yağ damlatarak püre hazırla ver dedi
birde elma posasıyla beraber meyve suyu verme meyveleri posasıyla ver dedi
elmadan başka kabız yapmayan meyve neler bide yoğurt falandemedi
yoğurt veriyomusunuz muallaebi hazır mamalar ek olarak daha başka kabız yapmayan yiyecekler aarasında neler verebilirim oğluma
yoğurdu nasıl yapıyosunuz hazır yoğurt versem hangi markayı kullanıyosunuz
Bende Bursada yaşıyorumBursadayim arkadasim merkezde heykelde oturuyorum...doktora medical park yard.doc.nurettin vurguna goturuyorum...sen nerede oturuyorsun kime goturuyorsun bebegini
Mudanyada yaşıyorum kızımında doktoru Cenk bey memnunuz iyi bir doktor,dorukta belkide karşılaşmışızdırBende niluferdeyim canim doktorada cekirge dorukta cenk gocer er goturuyoruz
Maşallah Allah bağışlasın,benim kızımın boyu her ay ölçülüyor ama:44:
biz 5. ayımızı bitirdik
kızım 6400gr oğlum ise 7300 gr olmuş
doktorumuz artık bebeklerimin normal zamanında ve normal kilosunda
yani 3000gr ın üzerinde doğan bir çocukla gelişimlerinin aynı olduğunu söyledi
bu kontrolümüz diğerlerinden epey farklıydı
tırnaklarını inceledi
ellerindeki parmak aralarındaki perdelere
ve avuç içlerine baktı,
oğlumun günde en az iki saat güneş ışığı almasını söyledi
biz de hergün sabah ve öğleden sonra yani 4 den sonra sokaktayız
ağustos ayını iyi değerlendirin dedi
ben günde iki kere mama veriyorum
diğerleri süt çok şükür
ek gıda da aşırıya kaçmamamı söyledi
elma, şeftali ve armut a yeni meyve eklemedi
yoğurt günde 3 yemek kaşığı kadar ver dedi
çorbalardan sadece yoğurt çorbasını önerdi
boyları bana kısa geliyor dedim
boy 6 aydan önce ölçülmez dedi
boy ölçmek için kemiklerin aralarının açılması lazım
bebeğin gerdirilmesi lazım dedi
6 aydan önce bu yapılırsa kalça çıkıklığı oluşacağı için ölçmeyeceğini söyledi
bebeklerimin hala çok seri değiller
istiyorum ki kıpır kıpır dönsünler
ama tembeller sanırım
Keçi sütünün faydasını bende duydum ama doktoruda vermeyin sakın dedi.Kimi verin diyor kimi vermeyin diyor anlamadım hangisi mantıklı acaba
keçi sütü eşek sütünden sonra anne sütüne en yakın gıda canım
imkanın varsa ne mutlu sana
ben ankaradayım ve taze sıkılmış keçi sütü bulmama imkansız
benimkiler de kaşığı hiç yadırgamadılar
rahatlıkla alıyorlar
evet ya güya yüzünü öpmüyolar elini öpüyolar daha kötüsünü yapıyolar çünkü benim kızımda hep elini emiyo onların salyasınıda emmiş oluyo ben bişe deyince çevremdekiler bi senin çocuğun var diyolar artık biyere gitmek istemiyorum elimde değil geriliyorum aslında annenin tutumuna bakacaksın rahatsız olduğu bişeyi yapmayacaksın ne gerek var bi başkasını germeye ben kimsenin çocuğunu öpmeme niye öpeyimki.
Öpme işine bende karşıyım ama gelde anlat,eşim doğduğundan beri öpüyor kızıyorum bebek cildi hassas oluyor öyle başkasına öptürmem ama bazende bakıyorsun şap diye öpüyorlar söylüyorum bazende öptürmüyorum cildi hassas diye çokta bir yere çıkarmıyorum zatenYa yanağını bırak dudağından öpsün annem nasıl demiş ya valla benimki dese kıyameti kopartmıştım,öyle bişeyde demez zaten,dudaktan olurmu ya hiç öpülmemesi lazım aslında sende kız öptürme sakınÖncelikle Allah sabir versin opmeyin alerjisi var diceksin gerci dinlemiyorlar ya eger yinede operse sert tepki ver bi arkadasim benim kizimi resmen vakumladi cocuk bir korktu 2 saat kesintisiz katila katila agladi sert tepki verdim dahada gorusmuyorum esimde bi tuhaf tutturmus gecen gun kaynanama dudagindan opsene diyor ne mantik niye opsun diyorum sen anneme cocugu sevdirmiyosun diyor gicik oluyorum ya bidr ben suyu doktora sordum her ek gidadan sonre 2 yada 3 cay kasigi dedi daha isterse cok az daha verin dedi ama bi sonraki ogunu engellemesin su dedi
kadir gecemiz mübarek olsun arkadaşlar
Sagol canim. Allah hepimizin dualarini kabul etsin insallah... Herkesin Kadir Gecesi mubarek olsun...
Rabbim bütün evlatlarımızı korusun, sağlıkla sıhhatle, huzur ve mutlulukla bizlere bağışlasın inşallah..
Kadir gecemiz mübarek olsun teyzeleri..
Aminnn sizlerinde geçmiş kandili mübarek olsun,Allah dualarımızı kabul etsinarkadaşlar kadir geceniz mubarek olsun.
Allah dualarımızı kabul etsin..
ailemizi kazadan beladan korusun..
saolsun oğluşum bu gece kolayca uyudu.
bende kendimce ibadet edebildim allah kabul ederse :)
herkese iyi geceler :)
Canım çoğu kişi istemez gelmelerini sende tersi olmuşEşin istemiyorsa gelemsinler işte daha iyiÇünkü büyükler torunu seveyim mutlu olsun derken zararda verebiliyorlar gerek beslenme gerek davranış konusunda,bu sefer çocuk çift karakterli gibi birşey oluyor ilerde,oyüzden bakıcı tutmak en doğrusu bencedebenim kocamda değişik bir tür, insan kendi ailesini istemez mi ya? ikimizinde ailesi memlekette, burda kimse yok aile akraba felan. ben çalışmaya başlayınca kızıma bakıcı buluruz diyorduk ama kıyamıyorum bakıcıya kalmasına, anneanne babaanne daha iyi bakar diye aileler gelsin baksın diyorum sırayla, bir ay onun ailesi, bir ay benimkiler. tutturdu ben babamla yaşayamam, gelmesin bizimkiler istemiyorum diye, ya hep sizinkiler gelsin ya da bakıcı bulucaz diyor. bizimkilerde sürekli kalmayı kabul etmezki, hem kayınvalidemlere ayıp yahu, tek torunları onlarında, sizi istemiyoruz hep bizimkiler bakıcak mı dicez? tamam bende çok meraklı değilim büyüklerle yaşamaya ama kızım için katlanıcam yani. ama bu gidişle mecbur bakıcıya kalıcak kızım
Benim kızımda sevmedi pek tarhanayı ve sebzeyide:18:bugün tarhana çorbası yaptım kuzularıma
ama pek sevdiklerini söyleyemem
tatsız tuzsuz pek bir şeye benzemedi
kızla bişey sorucam, bebeklerinizi nasıl yıkıyosunuz tek başına yıkayabilen var mı, biz iki kişi yıkıyoruz ama istediğim zaman tek başına yıkayabilmeyi istiyosum... 1 buçuk ay öncesine kadar annemle kendi küvetinde odada yıkıyorduk, annem tutup yıkıyordu ben su döküp sabun şampuan havlu veriyodum... şimdi eşimle yıkıyoruz o küvette tabureye oturuyo kucağında tutuyo kızımı, ben su döküp yıkıyorum, havluyla sarıp götürüp giydiriyorum... zsizler nasıl yapıyosunuz, tek başına yıkayabilen var mı yıkıyosa nasıl diye merak ettim...
Banyo filesine yatırıp kendim yıkıyorum,bazende eşimle yıkıyoruz