2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Merhaba herkese,

kimse benim başıma gelmez demesin, kısacık zamanda bile insanın başına geliyo nolur bebeklerinizi yüksek biyerde yalnız bırakmayın, bırakmanız gerektiğinde ağlasa bile ya kendi korumalı yatağında ya da yerde bırakın, dün akşam acı bi tecrübe yaşadık biz de, akşam eşim işten gelince yatağın üzerinde bıraktım kızımı mutfağa geçtim, eşim de lavabofaydı hemen dönücekti kızımın yanına, bikaç dakika için yalnız bıraktım kızımı yatağın üzerinde, iki yanında da yastıklar vardı, yatağın ortasından kenara kadar gelip komodinle yatağın arasına düşmüş, hem de o kadar dar ki o ara, sığabileceği kadar değil, yan duruyodu gittiğimde,birden nasıl içli içli avaz avaz ağlama sesi geldi koştum hemen yanına, ondan sonra onu yatakta göremeyip o arada grdüğümdeki halimi tahmin edemezsiniz, allah kimseye yaşatmasın, hemen komodini ittim o kadar dar ki çünkü itmeden tutup alamam,aldığımda bebeğim eskisi gibi olmıycak gibi başına bişey geldi gibi düşündüm çok kötü bi duygu... bişeyciği yok yavrumun, kucağıma alınca bikaç dakikaya sustu, zaten acıya çok dayanıklıdır öyle herşeye ağlamaz,aşıda bile o anlık ağlıyo bitince susuyo hemen yavrum,baktık heryerine ezik morarma falan yok sadece düştüğü yanında pembe sıyrık gibi olmuşt azcık, bekledik 2-3 saat, kusmadı, zaten çok uykusu vardı uyuttuk sonra... beklerken yineendişeliydi, hep yaptığı tepkilerini ölçtüm, ayağa bastırıp adımlar attırdım, yatırıp güldürerek tekmelenmesini çırpınmasını sağladım falan, neşesi yerine geldi iyi maşalah yavrum ama çok korkuttu... bütün bunlar bikaç dakika içinde oldu kimse sakın yüksek biyerde ne kadar büyük geniş olursa olsun yalnız bırakmasın bebeklerini...
Çok geçmiş olsun canım,Allah beterinden korusun:KK50::nazar::emir_bebek:Hareketli çağları artık bir anlık dalgınlık bile Allah korusun dikkat etmek lazım:KK31:
kızlar cevaplarınız için tesekkurler bıraz daha rahatlatıyor benı çünkü kafayı yemek uzereyım strese gırdım bayaca....sütüm artık azalmaya basladı ve kızım mamayı bıraktı..ne yapcam bılemedım denedıgım metodları yazayım size,kucakta oturarak yatakta yatırarak kucakta gezınerek tv karsısında oyun yaparak dısarda her sekılde denedım almıyor bıeronu...bıberona gıcık oldu dedım mamayı kaşıkla verdım yıne cevırdı kafasını almıyor...baska metod varmı????
o bıberonda ne var anlamadım boş bıberon verıyorum agzına deger degmez yuzu burusu cevırıyo boşken bıle bıberon basını almıyor,delırecegım...bı arkadasım diş cıkarırken almayabılır dedı ama bılmıyorum...sizlerde varmı böyle bıberon düşmanlığı???
sütüm azaldı ve cok fazlada emmıyor zaten bıraz emmıp duruyor annemlerın yanına geldım burnumdan geldı sözde bıraz rahat edecektım ama dakıka durmuyor cocuk ac kaldıkca daha mızmız oluyor hep aglıyor :KK43:
Biberenu kızımda istemiyor bazen,ek gıdaya geçincemi böyle oldu bilemedim:44:
buarada kızlar yapanın oyuncuklarını öneririm size ben ilk kitabını ve çıngıraklarını aldım bebeğimin hem organik hem yumaşak bebeğin damağına zarar vermiyo
Bende şu bez kitaplardan almayı düşünüyorum kızıma internetten baktımda hoşuma gitti:KK34:
kızım uyusunda halı sileyim diye bekliyordum, kızım uyuyalı 1saat oldu, nerdeyse uyanıcak ben hala kalkıp bir işe başlamadım:) yarında kayınvalidemler geliyor bayramda bendeler. biri bana kalk desin artıkkkk:)
Allah kolaylık versin canım bazen oturup kalıyoruz pc nin başında işte:KK1::KK31:
selam kızlar biz ek gıdaya başlıyoruz artık
bebeğim anne sütü alıyo şu an aslında sütümde yetiyo ama ek gıdaya başlayın dedi doktor
kabız olduğu için patates muz şeftali verme dedi
havuç kabak ve biraz yağ damlatarak püre hazırla ver dedi
birde elma posasıyla beraber meyve suyu verme meyveleri posasıyla ver dedi
elmadan başka kabız yapmayan meyve neler bide yoğurt falandemedi
yoğurt veriyomusunuz muallaebi hazır mamalar ek olarak daha başka kabız yapmayan yiyecekler aarasında neler verebilirim oğluma
yoğurdu nasıl yapıyosunuz hazır yoğurt versem hangi markayı kullanıyosunuz
Hayırlı olsun canım inşallah keyifle yer bebeğin:KK16:Yoğurt veriyorum ben kendim yapıyorum köyden süt getirtiyor eşim onunla yapıyorum,hazır sütle hiç denemedim:KK34:
Bursadayim arkadasim merkezde heykelde oturuyorum...doktora medical park yard.doc.nurettin vurguna goturuyorum...sen nerede oturuyorsun kime goturuyorsun bebegini
Bende Bursada yaşıyorum:KK3::KK55:
Bende niluferdeyim canim doktorada cekirge dorukta cenk gocer er goturuyoruz
Mudanyada yaşıyorum kızımında doktoru Cenk bey memnunuz iyi bir doktor,dorukta belkide karşılaşmışızdır:KK1::KK55:

biz 5. ayımızı bitirdik
kızım 6400gr oğlum ise 7300 gr olmuş
doktorumuz artık bebeklerimin normal zamanında ve normal kilosunda
yani 3000gr ın üzerinde doğan bir çocukla gelişimlerinin aynı olduğunu söyledi
bu kontrolümüz diğerlerinden epey farklıydı
tırnaklarını inceledi
ellerindeki parmak aralarındaki perdelere
ve avuç içlerine baktı,

oğlumun günde en az iki saat güneş ışığı almasını söyledi
biz de hergün sabah ve öğleden sonra yani 4 den sonra sokaktayız
ağustos ayını iyi değerlendirin dedi

ben günde iki kere mama veriyorum
diğerleri süt çok şükür
ek gıda da aşırıya kaçmamamı söyledi
elma, şeftali ve armut a yeni meyve eklemedi
yoğurt günde 3 yemek kaşığı kadar ver dedi
çorbalardan sadece yoğurt çorbasını önerdi

boyları bana kısa geliyor dedim
boy 6 aydan önce ölçülmez dedi
boy ölçmek için kemiklerin aralarının açılması lazım
bebeğin gerdirilmesi lazım dedi
6 aydan önce bu yapılırsa kalça çıkıklığı oluşacağı için ölçmeyeceğini söyledi

bebeklerimin hala çok seri değiller
istiyorum ki kıpır kıpır dönsünler
ama tembeller sanırım
Maşallah Allah bağışlasın,benim kızımın boyu her ay ölçülüyor ama:44:

keçi sütü eşek sütünden sonra anne sütüne en yakın gıda canım
imkanın varsa ne mutlu sana
ben ankaradayım ve taze sıkılmış keçi sütü bulmama imkansız
benimkiler de kaşığı hiç yadırgamadılar
rahatlıkla alıyorlar
Keçi sütünün faydasını bende duydum ama doktoruda vermeyin sakın dedi.Kimi verin diyor kimi vermeyin diyor anlamadım hangisi mantıklı acaba:KK19:
evet ya güya yüzünü öpmüyolar elini öpüyolar daha kötüsünü yapıyolar çünkü benim kızımda hep elini emiyo onların salyasınıda emmiş oluyo ben bişe deyince çevremdekiler bi senin çocuğun var diyolar artık biyere gitmek istemiyorum elimde değil geriliyorum aslında annenin tutumuna bakacaksın rahatsız olduğu bişeyi yapmayacaksın ne gerek var bi başkasını germeye ben kimsenin çocuğunu öpmeme niye öpeyimki.

Öncelikle Allah sabir versin opmeyin alerjisi var diceksin gerci dinlemiyorlar ya eger yinede operse sert tepki ver bi arkadasim benim kizimi resmen vakumladi cocuk bir korktu 2 saat kesintisiz katila katila agladi sert tepki verdim dahada gorusmuyorum esimde bi tuhaf tutturmus gecen gun kaynanama dudagindan opsene diyor ne mantik niye opsun diyorum sen anneme cocugu sevdirmiyosun diyor gicik oluyorum ya bidr ben suyu doktora sordum her ek gidadan sonre 2 yada 3 cay kasigi dedi daha isterse cok az daha verin dedi ama bi sonraki ogunu engellemesin su dedi
Öpme işine bende karşıyım ama gelde anlat,eşim doğduğundan beri öpüyor kızıyorum bebek cildi hassas oluyor öyle başkasına öptürmem ama bazende bakıyorsun şap diye öpüyorlar söylüyorum bazende öptürmüyorum cildi hassas diye çokta bir yere çıkarmıyorum zaten:KK19::KK55:Ya yanağını bırak dudağından öpsün annem nasıl demiş ya valla benimki dese kıyameti kopartmıştım,öyle bişeyde demez zaten,dudaktan olurmu ya hiç öpülmemesi lazım aslında sende kız öptürme sakın:KK31:
kadir gecemiz mübarek olsun arkadaşlar

Sagol canim. Allah hepimizin dualarini kabul etsin insallah... Herkesin Kadir Gecesi mubarek olsun...

Rabbim bütün evlatlarımızı korusun, sağlıkla sıhhatle, huzur ve mutlulukla bizlere bağışlasın inşallah..
Kadir gecemiz mübarek olsun teyzeleri..

arkadaşlar kadir geceniz mubarek olsun.
Allah dualarımızı kabul etsin..
ailemizi kazadan beladan korusun..

saolsun oğluşum bu gece kolayca uyudu.
bende kendimce ibadet edebildim allah kabul ederse :)

herkese iyi geceler :)
Aminnn sizlerinde geçmiş kandili mübarek olsun,Allah dualarımızı kabul etsin:KK16:
benim kocamda değişik bir tür, insan kendi ailesini istemez mi ya? ikimizinde ailesi memlekette, burda kimse yok aile akraba felan. ben çalışmaya başlayınca kızıma bakıcı buluruz diyorduk ama kıyamıyorum bakıcıya kalmasına, anneanne babaanne daha iyi bakar diye aileler gelsin baksın diyorum sırayla, bir ay onun ailesi, bir ay benimkiler. tutturdu ben babamla yaşayamam, gelmesin bizimkiler istemiyorum diye, ya hep sizinkiler gelsin ya da bakıcı bulucaz diyor. bizimkilerde sürekli kalmayı kabul etmezki, hem kayınvalidemlere ayıp yahu, tek torunları onlarında, sizi istemiyoruz hep bizimkiler bakıcak mı dicez? tamam bende çok meraklı değilim büyüklerle yaşamaya ama kızım için katlanıcam yani. ama bu gidişle mecbur bakıcıya kalıcak kızım:KK43:
Canım çoğu kişi istemez gelmelerini sende tersi olmuş:KK1:Eşin istemiyorsa gelemsinler işte daha iyi:KK1:Çünkü büyükler torunu seveyim mutlu olsun derken zararda verebiliyorlar gerek beslenme gerek davranış konusunda,bu sefer çocuk çift karakterli gibi birşey oluyor ilerde,oyüzden bakıcı tutmak en doğrusu bencede:KK34:
bugün tarhana çorbası yaptım kuzularıma
ama pek sevdiklerini söyleyemem
tatsız tuzsuz pek bir şeye benzemedi
Benim kızımda sevmedi pek tarhanayı ve sebzeyide:18::KK19:
kızla bişey sorucam, bebeklerinizi nasıl yıkıyosunuz tek başına yıkayabilen var mı, biz iki kişi yıkıyoruz ama istediğim zaman tek başına yıkayabilmeyi istiyosum... 1 buçuk ay öncesine kadar annemle kendi küvetinde odada yıkıyorduk, annem tutup yıkıyordu ben su döküp sabun şampuan havlu veriyodum... şimdi eşimle yıkıyoruz o küvette tabureye oturuyo kucağında tutuyo kızımı, ben su döküp yıkıyorum, havluyla sarıp götürüp giydiriyorum... zsizler nasıl yapıyosunuz, tek başına yıkayabilen var mı yıkıyosa nasıl diye merak ettim...

Banyo filesine yatırıp kendim yıkıyorum,bazende eşimle yıkıyoruz:KK12:

selam annişler..benim kızım 4 aylık oldu.hal günde 4 -5 defa kakasını yapıyo..ve zayıf bi kız 5400 gr 61 cm boyu var.ek gıdaya başladım.elma armut püresi yoğurt birde 1 öğün kaşık mamsı.kilosu normale döner mi?bu ay 400gr almış.ne ypabilirim?bu arada bunlara ek gıgaya birden başlamadım tabi sırası ile 3günde bir yeni bişey verdim..

selam annişler..benim kızım 4 aylık oldu.hal günde 4 -5 defa kakasını yapıyo..ve zayıf bi kız 5400 gr 61 cm boyu var.ek gıdaya başladım.elma armut püresi yoğurt birde 1 öğün kaşık mamsı.kilosu normale döner mi?bu ay 400gr almış.ne ypabilirim?bu arada bunlara ek gıgaya birden başlamadım tabi sırası ile 3günde bir yeni bişey verdim..

Canim benimki de o ay 420 gram almis simdi toparlamistir diye umut ediyorum benimkide 4.ayin sonunda 5350 gram 60.5 du ama bizimki kucuk dogdu 2600 46 cm di dogdugunda bide bize reflu ve laktoz intoleransı teşhisi konuldu 4.ay kontrolunde 15 gun sonra kontrole gittik 5800 olmustu ayin 16sinda tekrar kontrol dun kiyafetlerle 6100gram cikti bakalim ayi ne kadarla kapaticaz ilaclar ve memeden hemen sonra mama ise yaradi gibi hernekadar zorla ve yarisini tukurerek yesede 7 dk kadar emiyor sonra 60 cc mama vermeye calisiyorum gunde toplam 5 defa ama yarisini tukuruyor ve tam 1 saatte yiyor

Çok geçmiş olsun canım,Allah beterinden korusun:KK50::nazar::emir_bebek:Hareketli çağları artık bir anlık dalgınlık bile Allah korusun dikkat etmek lazım:KK31:

Biberenu kızımda istemiyor bazen,ek gıdaya geçincemi böyle oldu bilemedim:44:

Bende şu bez kitaplardan almayı düşünüyorum kızıma internetten baktımda hoşuma gitti:KK34:

Allah kolaylık versin canım bazen oturup kalıyoruz pc nin başında işte:KK1::KK31:

Hayırlı olsun canım inşallah keyifle yer bebeğin:KK16:Yoğurt veriyorum ben kendim yapıyorum köyden süt getirtiyor eşim onunla yapıyorum,hazır sütle hiç denemedim:KK34:

Bende Bursada yaşıyorum:KK3::KK55:

Mudanyada yaşıyorum kızımında doktoru Cenk bey memnunuz iyi bir doktor,dorukta belkide karşılaşmışızdır:KK1::KK55:

Maşallah Allah bağışlasın,benim kızımın boyu her ay ölçülüyor ama:44:

Keçi sütünün faydasını bende duydum ama doktoruda vermeyin sakın dedi.Kimi verin diyor kimi vermeyin diyor anlamadım hangisi mantıklı acaba:KK19:

Öpme işine bende karşıyım ama gelde anlat,eşim doğduğundan beri öpüyor kızıyorum bebek cildi hassas oluyor öyle başkasına öptürmem ama bazende bakıyorsun şap diye öpüyorlar söylüyorum bazende öptürmüyorum cildi hassas diye çokta bir yere çıkarmıyorum zaten:KK19::KK55:Ya yanağını bırak dudağından öpsün annem nasıl demiş ya valla benimki dese kıyameti kopartmıştım,öyle bişeyde demez zaten,dudaktan olurmu ya hiç öpülmemesi lazım aslında sende kız öptürme sakın:KK31:

Aminnn sizlerinde geçmiş kandili mübarek olsun,Allah dualarımızı kabul etsin:KK16:

Canım çoğu kişi istemez gelmelerini sende tersi olmuş:KK1:Eşin istemiyorsa gelemsinler işte daha iyi:KK1:Çünkü büyükler torunu seveyim mutlu olsun derken zararda verebiliyorlar gerek beslenme gerek davranış konusunda,bu sefer çocuk çift karakterli gibi birşey oluyor ilerde,oyüzden bakıcı tutmak en doğrusu bencede:KK34:

Benim kızımda sevmedi pek tarhanayı ve sebzeyide:18::KK19:

Banyo filesine yatırıp kendim yıkıyorum,bazende eşimle yıkıyoruz:KK12:
Allahtan kayınvalidem bu konuda akli basindada opmedi hic opmez hep koklar ama bizim baba bir tuhaf ona zaten soz geciremezsin buarada kac gundur yokmussun sanirin ama acigi kapatmissin valla :)

Merhaba...

kızım anne sütü ile besleniyo ve 12 gündür falan kakasını yapmıyo, doktorumuz geçen ayki kontrolünde 9 güne kadar normal olduğunu söylemişti, doktorumuz hastaneden ayrılmış, bu ay 5. ay kontrolüne başka bi doktor bulup gidicez, şu an sorabileceğim kimse yok, sizde böyle bişey yaşayan var mı, bebeği bu kadar uzun süre kakasını yapamayan var mı, ne yapmalıyız bu durumda... 1-2 güne çözemezsem 5.ay kontrolünü beklemeden bi doktora gidicez... bu arad kabızlık dolayısıyla bi sıkıntısı sancısı falan yok bebeğimin, sorunsuzca gaz çıkarabiliyo sadece kakasını yapamıyo...

canım geçmiş olsun zeytin yağı ve kulak çöpüyle hallettim ben çok hafif poposuna masaj yapar gibi zeytin yağını sokunca 1 saate falan yapıyordu

ne güzel canım ya her gün yıkayabiliyosun hem de iki bebeği...
biz haftada 2 ya da 3 kez yıkıyoruz, utandım şimdi :) ama terlemiyo pek bizimki, bi tek gezmelere gittiğimizde pasaklı hissediyorum kızımı, o zaman da hemen yıkıyoruz o akşam yada uyuduysa sabah babası işe gitmeden :)
bizimki de suyu seviyodu hiç ağlamazdı şimdilerde bi bağırma çığlıklar atma bağırarak ağlama huyu çıktı, kafasını yıkarken de biraz uzun sürerse sıkılınca da başlıyo bağırmaya... aceleyle suları döküp döküp çıkıveriyoruz...

bi kere bağırmayı bağırınca istediğini yaptırmayı öğrendi ya bikaç gündür çok huysuzlaştı kızım yatmak istemiyosa, istediği bişey uzanamıyosa, yastığı tekmelerken düşüremiyosa, emmek istemiyosa, veya emmek istiyosa, kucak istiyosa, herşeyi artık bağırıp çığlık atarak anlatıyo...

ben kışın haftada iki üç kere yıkıyordum
sonradan havalar ısındı, bir de ben pratik kazandım
şimdi her gün yıkıyorum
suya çok alıştılar
hem de banyo sonrası çok kolay uyuyorlar

benim bir tanıdığım karı koca doktor olan birilerinin çocuğuna bakıyor
onlar tanıdığımdan günde iki kere yıkamalarını istemişler bebeklerini
duyunca dikkatimi çekti
doktorumuz da her gün yıkamamı söyledi

bu arada benim de oğlum isteklerini ağlayarak yaptırmak istiyor ve maalesef bunu başarıyor

Slmmm hepinize ayyy ozledim hepinizi biz urfaya tasindik onun icin bayadir giremiyodum simdi biraz okudumda baya azalmisiz kimsecikler kalmamis buralarda ya asil ben ne sorucam size benim kucugum kucak istemiyo yatabiliyo ama surekli yaninda birini istiyo ve surekli goz temasi kur benle konus benle diyo sizinkiler napiyo kendini oyalayabiliyormu

Canim benimki de o ay 420 gram almis simdi toparlamistir diye umut ediyorum benimkide 4.ayin sonunda 5350 gram 60.5 du ama bizimki kucuk dogdu 2600 46 cm di dogdugunda bide bize reflu ve laktoz intoleransı teşhisi konuldu 4.ay kontrolunde 15 gun sonra kontrole gittik 5800 olmustu ayin 16sinda tekrar kontrol dun kiyafetlerle 6100gram cikti bakalim ayi ne kadarla kapaticaz ilaclar ve memeden hemen sonra mama ise yaradi gibi hernekadar zorla ve yarisini tukurerek yesede 7 dk kadar emiyor sonra 60 cc mama vermeye calisiyorum gunde toplam 5 defa ama yarisini tukuruyor ve tam 1 saatte yiyor
canım seninle aynı dururmumuz.benimkide4ay 1 haftalık şimdi 5400 61 cm boyu.benimkide 2690gr 47 cm doğdu.gören herkes bu çocuk çok küçük diyip duruyo benimde moralim bozuluyo.sıkıldım artık bu laflardan.benimkide zorla 10 dk emiyo.gece yatmadan mama veriyorum daha yeni başladım.inş işe yarar.

biz 16 gündür kaka yapamıyoruz da, günde 4-5 kere de yapması normal miymiş canım sordun mu hiç doktora...

canım geçmiş olsun zeytin yağı ve kulak çöpüyle hallettim ben çok hafif poposuna masaj yapar gibi zeytin yağını sokunca 1 saate falan yapıyordu
2 kez denedim canım zeytinyağlı kulak çubuğunu da, 2 günüdr sabah aç karnına 1 çay kaşığı zeytinyağı da içiriyorum, bize hiç bişey fayda etmedi, bekliyoruz... ama bi sıkıntısı sancısı falan yok ...

Slmmm hepinize ayyy ozledim hepinizi biz urfaya tasindik onun icin bayadir giremiyodum simdi biraz okudumda baya azalmisiz kimsecikler kalmamis buralarda ya asil ben ne sorucam size benim kucugum kucak istemiyo yatabiliyo ama surekli yaninda birini istiyo ve surekli goz temasi kur benle konus benle diyo sizinkiler napiyo kendini oyalayabiliyormu

benim kızım bütün gün kucakta dursa hiç hayır demez, ama sürekli kucakta taşıyamayacağım için yatırıyorum ben de, ama yatarken mutlaka ama mutlaka birini istiyo yanında, eğer odadan çıkıyosam başlıyo mırıldanmaya, hemen dönmezsem de bağırmaya... o yüzden ev işlerini doğru düzgün yapamıyorum, uykusu hafif olduğu için uyuduğunda da çok bişey yapamıyorum, eğer gün içinde çok yorulmadıysam babası gelince o zaman ne yapabilirsem artık, biraz da eşim yardım ediyo tabi... yine de oyun halısında yerde falan bi süre bırakabiliyorum, orda da istediği şeyi alamayınca falan sinir yapıyo bağırıyo çok tutamıyorum, zaten bi süre sonra çıkıyo içinden halıda parkede falan buluyorum...

annem mutlaka çok ince bişey de olsa uyurken mutlaka üstüne bişey ört diyo ama üzerine bişey örtünce kızım hemen tekmelenmeye başlıyo uyanıyo ağlıyo... o yüzden gündüzleri hiç bişey örtmüyorum ben... akşamları da iyice uykusu derinleşince biz yatarken örtüyorum bazen duruyo bazen yine tekmeleniyo bırakıyorum öyle, örtüsüz uyuyo... siz napıyosunuz, özellikle gece örtüsüz uyutan var mı...

anneler merhaba, bu sayfanın ilk üyelerindendim varsa eski arkadaşlardan ki gördüm bi kaç isim hatırlarlar beni :)hamileliğimin belirli bir süresinden sonra giriş yapamadım e doğumdu bebeğe alışmaydı derken sosyal hayata dönmeye çalışıyorum...

ben de kızımı 19 mart tarihinde kucağıma aldım ve büyütmeye devam ediyoruz nefes almadan :KK70: yeniden aranızda olduğum için çok mutluyum.

güzel paylaşımlarımız olması dileğiyle...sizi ve bebeklerinizi çokkk öpüyorum...

annem mutlaka çok ince bişey de olsa uyurken mutlaka üstüne bişey ört diyo ama üzerine bişey örtünce kızım hemen tekmelenmeye başlıyo uyanıyo ağlıyo... o yüzden gündüzleri hiç bişey örtmüyorum ben... akşamları da iyice uykusu derinleşince biz yatarken örtüyorum bazen duruyo bazen yine tekmeleniyo bırakıyorum öyle, örtüsüz uyuyo... siz napıyosunuz, özellikle gece örtüsüz uyutan var mı...

ben mutlaka örtüyorum
gece üstlerini açıyorlar ama ince pikeleri var onu yataklarının kenarlarına sıkıştırıyorum o zaman debelenip onu açmaları zaman alıyor

bugün tarhana çorbası yaptım kuzularıma
ama pek sevdiklerini söyleyemem
tatsız tuzsuz pek bir şeye benzemedi

Ben corbalarina az birsey tuz katiyorum. Hastanenin verdigi beslenme kitapcigindaki corba tariflerindede hep bir tutam tuz yaziyor. Tuz olunca tadi cok kotu olmuyor. Insallah zararli degildir.

kızla bişey sorucam, bebeklerinizi nasıl yıkıyosunuz tek başına yıkayabilen var mı, biz iki kişi yıkıyoruz ama istediğim zaman tek başına yıkayabilmeyi istiyosum... 1 buçuk ay öncesine kadar annemle kendi küvetinde odada yıkıyorduk, annem tutup yıkıyordu ben su döküp sabun şampuan havlu veriyodum... şimdi eşimle yıkıyoruz o küvette tabureye oturuyo kucağında tutuyo kızımı, ben su döküp yıkıyorum, havluyla sarıp götürüp giydiriyorum... zsizler nasıl yapıyosunuz, tek başına yıkayabilen var mı yıkıyosa nasıl diye merak ettim...

Bende 2aylik oldugundan beri kendim yikiyorum. Onceden odada kuveti ve filesiyle yikiyordum ama havalar isindiktan sonra banyoda yikamaya basladim. Yere bir havlu serip uzerine sirtustu yatiriyorum bebegi, oyle bir guzel lifleyip duruluyorum. Sonrada ters cevirip bir elimle gogsunden tutuyorum ve oylede sacini yikayip durulayip cikariyorum. Cokda seviyor banyo etmeyi, surekli elimden tasi almaya calisiyor, su doktukce oyun saniyor guluyor:)

Bizimkide cok aciyor ama ben israrla ince bir pikeyle ortuyorum. Kendim acikta uyursam kesin usuyorum cunku.

canım seninle aynı dururmumuz.benimkide4ay 1 haftalık şimdi 5400 61 cm boyu.benimkide 2690gr 47 cm doğdu.gören herkes bu çocuk çok küçük diyip duruyo benimde moralim bozuluyo.sıkıldım artık bu laflardan.benimkide zorla 10 dk emiyo.gece yatmadan mama veriyorum daha yeni başladım.inş işe yarar.
Ohooo bana bakamiyorsun bu cocuga sutun yaramiyor princ unu ver toparlasin diyo herkes sallamiyorum artik sagligi yerinde olsunda varsin minyon olsun cok kafana takiyorsan ki bence takma ver princ unu bak nasil kilo aliyor mamanin 100cc 66 kalori princ unu 100cc 600 kalori benim arkadasim mama veriyor soylemiyor ama memeden kesti galiba bide patates nisastasi veriyormus cocuk 3 aylik 7kilo ama benim kizim 4.ayini doldurdu emeklemeye basladi onunkinde 0 hareket cocuk kilodan hareket edemiyor normal olsunlar

Bende mutlaka orterim ki bence ortmesekte olur ama hani derler ya uyuyanin uzerine kar yagar :) onun için ortuyorum

navlacım ,bebeğinin sağlığı yerindeyse,algısı açıksa,ayına göre motor gelişimi normalse bin şükür..kilosunun bi önemi yok..insanlar düşüncesiz,umursayıp da canını sıkma.her insan bi olmaz ..minyon olabilir,sonra birden gelişebilir,hiç önemli değil bence..

örtüyorum.pikeyi beşiğin kenarlarına sabitliyorum.ama uyandığında emzirmek için yanıma alıyorum,çoğu zaman yanımda kalıyo ve üzerimizi açıyo.ben de yatarken uzun pijama giydiriyorum.terlerse üzerini değiştiriyorum

Ben corbalarina az birsey tuz katiyorum. Hastanenin verdigi beslenme kitapcigindaki corba tariflerindede hep bir tutam tuz yaziyor. Tuz olunca tadi cok kotu olmuyor. Insallah zararli degildir
Bizimkide cok aciyor ama ben israrla ince bir pikeyle ortuyorum. Kendim acikta uyursam kesin usuyorum cunku.

canım tuzu bebeklerin böbrekleri süzemiyormuş
doktorumuz tuz ekleme dedi
ben de eklemiyorum
ben de dışarı 50 derece bile olsa üzerimde bir şey yoksa üşürüm
bebeklerimi de üşüyecek zannediyorum
incecik pikeleri var örtüyorum onu

Benimki üstüne örtü örtmeden uyuyacağını anlamıyor. :KK1: Emziği almayı reddediyor ki emziksiz uyuyamaz. Boğazına kadar battaniyesini örtüyorum da anca uyuyacakmışım diyerek emziğini alıyor battaniyesiyle oynayarak uyuyor. Şimdi bir de beşiğine küçük pelüş bir kuzu koydum, onu uyku arkadaşı yapmak istiyorum. Sadece uyuyacağı zaman koyuyorum yanına ki onu uykuyla bağdaştırsın istiyorum. Emziği sürekli düşürdüğü ve uyandığı için onun uyku arkadaşlığından şikayetçiyim. :)

canım bir ordayız bir burda, ne olacak halimiz, ama buradan da vazgeçemiyoruz değil mi :KK14:
vallahi cnm her yere laf yetistiriyorum ama burasi ilk goz agrisi ;-)

canım bana uyar, haber vermeniz yeterli
sen bizlere ön ayak olsan ya canım
hem facede hem burada varsın

olmaya olurumda cnm face kolay..ama burda db55,sonsy,cemre,candas hani hic biri gelmiyo nasil ulasacam ki..hadi ozelden yazdim ne zaman gorecekler de cvp verecekler :-:-)-(

sen nie faceye gelmiyosun :-:-)-(

X