2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar bebeklerın çiş durumu nedir???eskıden bezi baya bir agır olurdu ama artık baya hafif kalıyor saatler sonra bile...bez degıstırmesem ıdare eder o derece yani...
pek kimse yok artık,herkes tatile cıktı herhalde...

canım ben geceleri bez değiştirmiyorum
eskiden sabahları bezleri çok ağır olurdu
şimdi eskisi gibi ağır olmuyor bizde de
üstelik şimdi istedikleri kadar da su içiyorlar
ben ter ile sıvı atmalarına bağlıyorum az çişlerini

Hem face,hem burası derken yazamaz oldum:-)
Bizimkide emerken kendini geri atıp aaa diye sesler cıkarıo sürekli emzirme modundayım suda veriyorum cok terliyor
Gündüzleri bazen 1saat bazen 15dk uyuyor 2saatte bir sallıorum uyuması icin
Uykusuzluk,emmemesıni sıcaklardan diye düsündüm
Yakari cok sık emince gögüsler dolmuyor sana az geliodur süt ama o doyuyodur.Bez bizde sık degistirmiyoruz ama cok normal terliyolar hava sıcak
Kızlar sac dökülmesi icin ne kullanıosunuz saglık ocagı bisi vermedi bana

biz 5. ayımızı bitirdik
kızım 6400gr oğlum ise 7300 gr olmuş
doktorumuz artık bebeklerimin normal zamanında ve normal kilosunda
yani 3000gr ın üzerinde doğan bir çocukla gelişimlerinin aynı olduğunu söyledi
bu kontrolümüz diğerlerinden epey farklıydı
tırnaklarını inceledi
ellerindeki parmak aralarındaki perdelere
ve avuç içlerine baktı,

oğlumun günde en az iki saat güneş ışığı almasını söyledi
biz de hergün sabah ve öğleden sonra yani 4 den sonra sokaktayız
ağustos ayını iyi değerlendirin dedi

ben günde iki kere mama veriyorum
diğerleri süt çok şükür
ek gıda da aşırıya kaçmamamı söyledi
elma, şeftali ve armut a yeni meyve eklemedi
yoğurt günde 3 yemek kaşığı kadar ver dedi
çorbalardan sadece yoğurt çorbasını önerdi

boyları bana kısa geliyor dedim
boy 6 aydan önce ölçülmez dedi
boy ölçmek için kemiklerin aralarının açılması lazım
bebeğin gerdirilmesi lazım dedi
6 aydan önce bu yapılırsa kalça çıkıklığı oluşacağı için ölçmeyeceğini söyledi

bebeklerimin hala çok seri değiller
istiyorum ki kıpır kıpır dönsünler
ama tembeller sanırım
Masallah kuzulara:-) aman cok kıpır kıpırda iyi degil

masallah onlara ne kadr güzel hem süt hem mama ile beslenmeleri...belki sacma gelcek ama ben artık mama yıyen bebeklere özenıyorum vede biberon alanlara...kzım bıraktı bıberon almıyor mama yemıyor bugun seftalı verdım yemedı su içmiyor....sadece benı emmeye basladı cok sevdıgı mamayı itiyor dılıyle :KK43: çok sacma bıle gelse ben bebegıme bıberon vermeyı özledim...(en azından beslendıgıne emındım suan az sut emıyor gıbı gelıyor sütüm azaldı cünkü )

Benim biberondan mama yiyen ayi yavrusuna imrenerek kiskanarak bakmam gibi :-) :-) :-)

yeni kullanıcı

ben kızım kaka yapmadığında 3. günü tatlı badem yağı içiriyorum 4 damla kadar. ertesi gün yapmadıysa bir daha veriyorum. sonra yapıyor. bazen kulak çöpüne zeytin yağı sürüp poposunu uyarıyorum. aaa eczacım küçük bir enjektör verdi. içine yarım çay kaşığı kadar zeytin yağı çek poposuna sık dedi. eşi öyle yapıyormuş onun. ben denemedim. diğer yazdıklarımla yaptı. ama aklına yatarsa yap istersen...

evet aynen bızde ıstah gıttı malaesef:KK43: mama ve bıberonu ıstemıyor bugun seftalı püresi vereyım dedım almadı suyu zaten almıyor memeden baska hıcbırsey almamaya basladı :KK43: zatern sımdıye kadar alt sınırdaydı kılos artık cok düşmüştür dıye düşünüyorum..nıye böyle oldu kızım acaba...
Aynen bizim de oyle hep alt sinirda yasitlarinin yanında hep kucuk bu durumu pek takmiyorum aslinda gelisimi iyi olsun kafi bide bizimki cok haraketli doktor kilo tutmaz bu diyor bilmiyorum boyle nolcak 10 gundur de emekliyor masallah artik hic kilo tutmaz rota virüs de etkliyormus ayin 15inde kontrolumuz var 5. Ay dogal olarak rota virus var nolcak bilmiyorum mamayi viraz koyu yapip parmaginla vermeyi denesen bende suursuzca mama icen bebeklere cok ozeniyorum bide bana bakamiyomus muamelesi yapiyorlar hepten sinir oluyorum

mama verip anne sütünü reddeden bebekleri olan arkadaşlar; mamayı memenizin üzerinden akıtıp bebeğinize vermeye çalışın belki mamayı emerken göğsünüzüde çeker sütünüz aşağı iner...
Bemde senin dediğin gibi yapıyorum mama yerine pekmez sürüyorum onu emerken süt iniyo ve bırakmıyo tontişim memeyi;-)

biz 5. ayımızı bitirdik
kızım 6400gr oğlum ise 7300 gr olmuş
doktorumuz artık bebeklerimin normal zamanında ve normal kilosunda
yani 3000gr ın üzerinde doğan bir çocukla gelişimlerinin aynı olduğunu söyledi
bu kontrolümüz diğerlerinden epey farklıydı
tırnaklarını inceledi
ellerindeki parmak aralarındaki perdelere
ve avuç içlerine baktı,

oğlumun günde en az iki saat güneş ışığı almasını söyledi
biz de hergün sabah ve öğleden sonra yani 4 den sonra sokaktayız
ağustos ayını iyi değerlendirin dedi

ben günde iki kere mama veriyorum
diğerleri süt çok şükür
ek gıda da aşırıya kaçmamamı söyledi
elma, şeftali ve armut a yeni meyve eklemedi
yoğurt günde 3 yemek kaşığı kadar ver dedi
çorbalardan sadece yoğurt çorbasını önerdi

boyları bana kısa geliyor dedim
boy 6 aydan önce ölçülmez dedi
boy ölçmek için kemiklerin aralarının açılması lazım
bebeğin gerdirilmesi lazım dedi
6 aydan önce bu yapılırsa kalça çıkıklığı oluşacağı için ölçmeyeceğini söyledi

bebeklerimin hala çok seri değiller
istiyorum ki kıpır kıpır dönsünler
ama tembeller sanırım
maşallah gülüm kuzucuklarına allah nazarlardan korusun bende bizim oğlanın kilosunu çok merak ediyorum ama bizim oğlan zayıf ne kadar doğrudur bişmem ama ben taze sağılmış keçi sütü alıp yoğurdu onunla mayalıyorum bife altta 2 dişi olunca besinleri biraz pütürlü veriyorum yiyo maşallah ama biberonla katiyyen bişey içmiyo tam alıştı kaşığa

Kızlar ben hiç bebişmi yüz üztü yatırmıyorum kafasını pek tutamıyo kaldırcam kafayı derken burnu felan kıpkırmızı oluyo o şekilde yatırmadan emekleyemez dimi?

Kızlar ben hiç bebişmi yüz üztü yatırmıyorum kafasını pek tutamıyo kaldırcam kafayı derken burnu felan kıpkırmızı oluyo o şekilde yatırmadan emekleyemez dimi?

Her nekadar doktorlar yatirmayin deselerde 2.ayindan beri geceleri hep yüzüstü uyudu simdi sirtustu yatirsamda kendi yüzüstü dönüyor suan 4.5 aylik 10 gundur falan emekliyor masallah subhanallah

Boyun kaslarının gelişmesi için yanındayken önce kısa aralıklarla sonra yavaş yavaş süreyi arttırarak yatırsan iyi olur aslında canım. Öyle öyle boyun kasları gelişir. Boynunu rahat tutmaya başlar.

Her nekadar doktorlar yatirmayin deselerde 2.ayindan beri geceleri hep yüzüstü uyudu simdi sirtustu yatirsamda kendi yüzüstü dönüyor suan 4.5 aylik 10 gundur falan emekliyor masallah subhanallah
maşallah rabbim nazarlardan korusun bende denesem olcak bizim oğlanda çok hareketli ama yüz üstü yattımı başlıyo mızlanmaya

Boyun kaslarının gelişmesi için yanındayken önce kısa aralıklarla sonra yavaş yavaş süreyi arttırarak yatırsan iyi olur aslında canım. Öyle öyle boyun kasları gelişir. Boynunu rahat tutmaya başlar.
Evet denicem önüce sevdiği oyuncağı koyarak işe baişıyım bari aslında kucakta kafasını güzel tıutuyo ama yatınca mozmızlanıyo

maşallah gülüm kuzucuklarına allah nazarlardan korusun bende bizim oğlanın kilosunu çok merak ediyorum ama bizim oğlan zayıf ne kadar doğrudur bişmem ama ben taze sağılmış keçi sütü alıp yoğurdu onunla mayalıyorum bife altta 2 dişi olunca besinleri biraz pütürlü veriyorum yiyo maşallah ama biberonla katiyyen bişey içmiyo tam alıştı kaşığa

keçi sütü eşek sütünden sonra anne sütüne en yakın gıda canım
imkanın varsa ne mutlu sana
ben ankaradayım ve taze sıkılmış keçi sütü bulmama imkansız
benimkiler de kaşığı hiç yadırgamadılar
rahatlıkla alıyorlar

keçi sütü eşek sütünden sonra anne sütüne en yakın gıda canım
imkanın varsa ne mutlu sana
ben ankaradayım ve taze sıkılmış keçi sütü bulmama imkansız
benimkiler de kaşığı hiç yadırgamadılar
rahatlıkla alıyorlar

Benimkide öyle maşallah bozulmucağını bilsem gönderirdim valla gülüm burda 2-3 yerde buluyorum ben

kızlar bebeklerın çiş durumu nedir???eskıden bezi baya bir agır olurdu ama artık baya hafif kalıyor saatler sonra bile...bez degıstırmesem ıdare eder o derece yani...
pek kimse yok artık,herkes tatile cıktı herhalde...

geceleri bizim de bezimiz dolmuyo sabah nerdeyse temiz olarak değiştiriyorum, ama gündüzleri normal canım eğer bizim evdeysek, çünkü evde klimadan dolayı terlemiyo, o gün iyi emdiyse çişi de gayet normal...
ama misafirliğe falan gittiğimiz günler çok terliyo ve yabancı mekanlarda etrafı incelemekten pek emmiyo o zaman oldukça az oluyo çişi... senin bebeğin de gün içinde terliyosa çok ondandır diye düşünüyorum canım...

Hayırlı cumalar... Bu aralar sadece takip ediyorum forumu maşallah bebeklerimize emekleyen bile var :) Kızım çok hareketliydi durgunlaştı bu aralar, anlamsız seslerle meşgulüz konuşma yetisini kazanmaya çalışıyor. Tam bir taklitçi oldu, yemek yerken bizi izlediğinden sürekli biz bakınca ağzında yiyecek var gibi çiğneme, dudak ve dil hareketleri yapıp gülücükler saçıyor :)

Sürekli oyun istiyor artık ve ben bu konu da üretkenliğimi kaybettim sanırım, sizler ne çeşit oyunlar oynuyorsunuz tavsiyelerinize ihtiyacım var. Biz yüz ve vücut tanıma, parmaklarla sayı saymaca, çocuk şarkıları ile el ve ayak egzersizleri yapıyoruz ama artık kızım yeni şeyler istiyor sıkılmaya başladı :KK43:

geceleri bizim de bezimiz dolmuyo sabah nerdeyse temiz olarak değiştiriyorum, ama gündüzleri normal canım eğer bizim evdeysek, çünkü evde klimadan dolayı terlemiyo, o gün iyi emdiyse çişi de gayet normal...
ama misafirliğe falan gittiğimiz günler çok terliyo ve yabancı mekanlarda etrafı incelemekten pek emmiyo o zaman oldukça az oluyo çişi... senin bebeğin de gün içinde terliyosa çok ondandır diye düşünüyorum canım...

hemde ne terlemek hele emerken cok terlıyor ana kucagına yatarsa terlıyor bazende yemek yeme savasında terlıyor baya terleyen bı bebek...artı kusması var vede bolca salya...sanırım bunlar yuzunden ama çiş yapmasıda lazım böbrekler için bezınde turunccu lekeler oluyor bu ara..

Hayırlı cumalar... Bu aralar sadece takip ediyorum forumu maşallah bebeklerimize emekleyen bile var :) Kızım çok hareketliydi durgunlaştı bu aralar, anlamsız seslerle meşgulüz konuşma yetisini kazanmaya çalışıyor. Tam bir taklitçi oldu, yemek yerken bizi izlediğinden sürekli biz bakınca ağzında yiyecek var gibi çiğneme, dudak ve dil hareketleri yapıp gülücükler saçıyor :)

Sürekli oyun istiyor artık ve ben bu konu da üretkenliğimi kaybettim sanırım, sizler ne çeşit oyunlar oynuyorsunuz tavsiyelerinize ihtiyacım var. Biz yüz ve vücut tanıma, parmaklarla sayı saymaca, çocuk şarkıları ile el ve ayak egzersizleri yapıyoruz ama artık kızım yeni şeyler istiyor sıkılmaya başladı :KK43:
Bu aylarda aynanin bebekler için çok iyi oldugunu zekasini gelistirdigini soyledi doktorumuz biz aynada baya vakit geciriyoruz okadar gülüyorum ki kendisiyle konusmasina bide emeklemeyi kesfetti ya pratik yapiyoruz surekli ama cabuk yoruluyor daha cabuk sikiliyor benim kiz haci yatmaz onun icin oturarak pek oyun oynayamiyoruz degisik oyuncak olursa ozaman biraz oturuyoruz ama aynayi dene bence

maşallah rabbim nazarlardan korusun bende denesem olcak bizim oğlanda çok hareketli ama yüz üstü yattımı başlıyo mızlanmaya

Evet denicem önüce sevdiği oyuncağı koyarak işe baişıyım bari aslında kucakta kafasını güzel tıutuyo ama yatınca mozmızlanıyo

Yuzustu yatan cocuk 5 yaslarina geldiginde genelde sirtustu yatan cocuklardan % 50daha zeki oluyormus doktorumuz gun icinde bol bol yatir demisti bana sende yatir birak bagirsin azicik biz kolikliydik mecburen gece gunduz surekli yüzüstü yatti...alisik degilse gece sakin yatirma

X