2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Ben once bebelac verdim osirada biberonu birakti zaten,sonra aptamil denedim almadi hipp denedim istikrarli degildi bibrronu aldigindan beri sma veriyorum....

Bizim yemek duzenimiz soyle bu arada 5 ay 2 gunluguz....
-sabah kahvalti (ceyrek bebek ekmegi kendi mamasi ile islatiyorum icine 1 cay kasigi lor,keciboynuzu pekmezi,yumurta sarisi mamayi 90 cc.hazirliyorum bir kismini kahvaltiya koyunca kalan mamayi biberonla veriyorum...uyku saati geliyor emzirip 45 dak.sabah uykusuna yatiriyorum)
-ara ogun seftali,armut yada elma puresi veriyorum
-oglen yemegi (kabak,havuc,taze fasulye pirinc haslayip pure yapip az z.yagi ile yada pirinc havuc haslayip yogurt ile karistirip veriyorum)
-aksam pirinc mamasi yediremiyorum kendi formul mamasini veriyorum bu arada her uykuya dalmadan once emziriyorum....

Kızlar saç dökülmeniz ne alemde? Benimki eskisi kadar çok olmasa da hala yoğun bir şekilde dökülüyor. Kel kalacağım sanırım.

ben once bebelac verdim osirada biberonu birakti zaten,sonra aptamil denedim almadi hipp denedim istikrarli degildi bibrronu aldigindan beri sma veriyorum....

ben hep aptamıl ar verdim ondanmı sıkıldı acaba artık..ar mamanın tadı biraz kötü gıbı gerci...normal aptamil denedim onuda istemedi..

ek gıdaya geçen arkadaşlar yoğurdu neyle yapırosunuz?inek sütüyle mi yoksa devam sütüyle mi,birde keçi sütüyle yapılıyormuş.
biz daha geçmedik ek gıdalara arada meyvelerin tadına bakıyoruz.
Kızıma annem bakıyor ve yoğurdu evde kendi mayalıyor. İnek sütüyle yapılmış yoğurdu gönül rahatlığıyla verebilirsin. İşlenmiş oluyor çünkü. hatta daha sağlıklı.

Kızlar saç dökülmeniz ne alemde? Benimki eskisi kadar çok olmasa da hala yoğun bir şekilde dökülüyor. Kel kalacağım sanırım.

benim de saçlarım çok dökülmüştü kesildi şimdi. Merak etme devam etmiycek. hamileleikte dökülmesi gereken saçlar mola verdiği için doğumdan sonra hepsi birden dökülüyor. korkacak bir şey yok:) yeniden çıkacaklar nasılsa

ek gıdaya geçen arkadaşlar yoğurdu neyle yapırosunuz?inek sütüyle mi yoksa devam sütüyle mi,birde keçi sütüyle yapılıyormuş.

sütçümüzden aldığım süt ile mayalıyorum

İlk 2 ay sadece aptamil kullandım. Sonra fena iştahsız hale gelince mamadan sıkıldığını düşünerek hero baby ve golden goat aldım. O dönemde iştahunun biraz daha arttığını görünce farklı mamalara devam ettim (oysa 5 kilo da aptamil stoklamıştım eve- ara ara yedirerek neredeyse bitirdim). Golden goat, aptamil, hero baby, bebelac, sma ve humana AR mamalarını denedim. En fazla golden goat ı sevdiğini düşünüyorum. Keçi sütüyle yapılmış. Diğer mamaların 2-3 katı fiyatı neredeyse (400 gram 36 liraydı) ama kokusu tadı daha hoş, ben de baktım tadına :) Diğerlerinin hele ki aptamilin tadı kokusu çok kötü.

Araniza yeni katıldım hepinize Merhaba 15 gun once bebegime reflu ve laktoz intoleransı teshisi kondu emziriyorum fakat her memeden sonra aptamil ar vw bebelac lf mamayi karistirip 45 cc yedirmem lazim napsam nafile cok agliyor biberon zaten tutmuyor kasiklada puskurtuyor hepsini bugun kontrolden geldik gecen aya gore kilo almis yine 2 haftafa 400 gram almis doktor iyi dedi ama mamaya devam nasil yediricem yaaaa lutfen yardim buarada benimde sacim cok dökülüyor

mrb benimde denemediğim mama kalmadı ve şuan hero baby veriyorum kabızlık çekersede conformil ama uyanıkken asla içmiyor kaşıkla hero babynin pirinç ununa ve bebe bisküvisine başladım onları şimdilik yiyo gibi birazda yoğurt veriyorum yavaş yavaş elma suyunada başlıcam mamaları sevmiyor sıkıldı herhalde zaten iştahıda pek yok golden goat demişsiniz ilk defa duydum güvenilirmi bendemi denesem acaba gelişimi olması gerektiğinden biraz az faydası olurmu acaba siz memnun kaldınız mı

bizde de aynı bende aptamıl ar verıyordum hergun bır defa kusması var...bu gune kadar içiyrdu bır haftadır bıeronu bıraktı kqasıklada almıyor yemiyor...seninki kılo almıs gayet iyi sorun olmaz o zaman idare ediyor demekki bizimki kılo vermıstır dıye dusunuyorum doktora gıtmedım daha zaten suan annemin yanına geldık kendı doktorumuzda yok...degısık mamalr deneyecegım galiba

hadı mamadan sıkıldı ıstemıyo anladım ama bieronu neden istemıyo bırden basladı diliyle ıttırmeye içi boş bieronu bile almıyor hemen kafasını cevırıyor...aynı seyı emzıgede yapmaya basladı nadir emzik alıyor...bunun bi sebebi olmalı acaba acıtıyormu dişetlerini sertmı gelıyor dişlerimi acıyor yoksa emmek zormu gelıyor ordan bılmıyorum ki...bu konuda doktoruna danısan oldumu hiç??

kaşıkla vermeyi denedin mi hiç bir şeyleri?

kaşıkla vermeyi denedin mi hiç bir şeyleri?

evet denedım kaşıklada verıyorum yutmuyor bıle cıkarıyor hemen....hatta aglıyor verdıgım zaman neden bı anda boyle oldu ınan hiç anlamadım..arada bıseyde olmadı gayet normal yıyordu her zamankıı gıbı hazırladım verdım bıberonu yok basladı aglamaya cıkarmaya bır haftadır cok fena sıkıntı ıcındeyım üzülüyorum bı yandanda sankı onun sucu gıbı kızıyorum cocuga sinir oluyorum...çok şaşırdım bunun caresını bulana cok dua edecegım inanki..

kızlar gunlerdır yazıyorum bebegım bıebronu mamayı bıraktı istemıyor dıye...düşünüyorumda bastan berı böyle olsa iştahsız derdım yapısı böyle falan dıye ama delı gıbı emen cocuk bırakınca aklıma gene idrar yolu enf. geldi..acaba enf. oldu gene??meme emmede sorun yok ama mamada isteksızlık aglama var...bezinde pembe lekede göruyorum bu aralar ara ara,su ver gecer denıyor ama su içmiyo ki tukuruyor hemen bu lekeler hiç olmadı bizde şimdiye kadar..
bır hafta oldu annemın yanına geldık herseyde burda cıktı aksı gibi sözde tatil yapacaktık biraz dinlenip kendime geleyim diyordum ama dahabeter sıkıntı üzüntü içindeyim burda fazla klınık hastane falanda yok zaten...

sadece sen değilsin ki bakıyorum 2013 ocak şubat mart annelerine çoğunda aynı sorun var. lıkır lıkır mama yiyenine rastlamadım pek. En azından yalnız değilsin. umarım geçici dönemdir dişler vs... biz dün arabada gezdirerek sahil yolu boyunca Pendik - Maltepe

arası yavaş yavaş giderek ve uyurken yedirdik mamasını inanabiliyomusunz? zaten uyurken yemeyi seviyo bibereonu . uyanıkken mümkün değil yediremiyoruz. bu aralar bi de diş sorunumuz var hepten çuvalladık. en azından uyurken yedirebiliyoduk özellikle akşamları. araba çare oldu dün akşamda

e susuzluktan işte. o kristaller. idrar yolu da olabilir. bi tahlil yaptır derim. enf. varsa. ilaç içer geçer en azından. geçer hepsi inşallah.

masallah canim valla iyi gidiyosun ama biz 27subat dogumluyuz verdigim sadece muz kiraz azcikta elma.ben faala acele ztmiyorm bilmiyrm sizler busekilde mamalara corbalara baslayinca gecmi kaldim diyorum ama bitaraftanda kizim iyi emiyo.kilo alimisa iyi simdilik.

Çok geçmiş olsun canımAteşi çıkmaz inşallah
Hayırlı olsun maşallahAllah kolaylık versin bundan sonradaBenim kızımda dönüyor tam olarak ama henüz emekleme yok 8 mart doğumluyuz
Maşallah Allah bağışlasın canım
buda benim yakışıklım... Denize girdikte teyzeleri :)
Allah bağışlasın yakışıklı oğlunu maşallah
Eki Görüntüle 766205
Doğru, arada haylazlıktan yoruluyoruz teyzesi
ee tabi hep hareket olmaz birazda dinlenecekler
kızlar selam yarın ek gıdaya geçeceğim sabahtan akşama kadar ne yedireyim tavsiyelerinizi bekliyorum
Hayırlısı olsun canım,ben pirinç unuyla başlamıştım sonra yoğurt verdim,meyve ardından sebze bazende cici bebe yediriyorum suyla yada mamasıyla karıştırıp.3 saatte bir vermeye çalışıyorum.Pirinç ununu genelde akşamları yediriyorum,Öğlen sebze çorbası bugün tarhana verdim ilk defa çorbaları pek sevmedi yada diğer tatlar benzer bunlar farklı olunca sanırım değişine geldi
Bizede liste verdiğinde meyve ilk baştaydı en son sebzeydi.Dediğin gibi şimdide sebze olsun çorba olsun pek severek yemiyor.Yoğurdu meyveyi pirinç ununu sevdi şükür
Bugün bende ilk defa tarhana verdim ama biraz tadını yadırgadı severek yemedi,az verdim bende
Köyden geliyor bizimkisi normal inek sütü mayalayıp kendim evde yapıyorum

Bizdede öyle kaşıkla yemeye başladıktan sonra sanki biberonu istememeye başladı acaba ek gıdaya geçtiğimiz içinmi öyle oldu bilmiyorum:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…