evet canım denedım o zaman yedi bende kendimi çok zeki sandım oh dedim işte böyle yedirirler :) ama ikinci denemede işe yaramadı o şekilde de istemiyor bi kere yedi o numarayı gecen gün saatlerce bişey vermedim o zaman aldı biberonu...
ne kadar sürede veriyorsunuz mamayı yada memyi acaba tam acıkmıyorda ondanmı almıyor?
kızlar selam yarın ek gıdaya geçeceğim sabahtan akşama kadar ne yedireyim tavsiyelerinizi bekliyorum
Oglum 4 ay 1haftalik olmak uzere. 2 haftadir gunduzleri uyutamiyorum. Normalde gunduz 2 3 kere uyurdu. Simdi yataga koyunca dovmus gibi bagiriyor. Kucakta gezmek istior. Isi gucu birakip onu gezdireyim istiyor. Isim gucum olmasa gezdireyim sipayi da ev isi yemek camasir mecbur uyumasi gerekio.Bir turlu tracy teyzeyi de uygulayamadim. Uygulamak istiyorum ama ramazandan snra baslim diorum. Yatir kaldir metodu mu uyguladi uygulayanlaryardimci olabilir mi. Benim gibi uyku duzeni bozulan var mi.sinirlerim bozuldu. Hadi hep bole olursa die
canım ben ilk başlangıçta muhallebi ve yoğurtla başladım doktorunuz mu söyledi ek mamaya geçmenizi?
kızlar selam yarın ek gıdaya geçeceğim sabahtan akşama kadar ne yedireyim tavsiyelerinizi bekliyorum
bebeğim dün 4 ayını doldurdu geçen haftalarda yazmıştım iştahsız zaten beni emmedi mamayıda arık istemiyor bir haftadan beri sütlü pirinç unu ve bebe bisküvisi veriyorum bigün pirinç unun bi gün bebe bisküvisi beb bisküvisini suyla pişirp kaşıkla veriyorum mmamaya nispeten yiyo hiç değilse aç olmadığını biliuorum yoksa 8 saat sadeca 60 ml le duruyor hatta bazen 40ml zaten içtiği mama maksimum 100 ü geçmez oda çok derin uykudayken ve açken uyanıkken asla biberon almıyor artık bide 10 gündür falan yoğurt veriyorum onu seviyo gibi şimdilik bi yemek kaşığı kadar yiyo sormak istediğim çorba falan yada meyva suyu falan vermelimiyiym ne ile hangi meyva ile başlayayım biraz daha beklesemmi çorbaya başlarken ne çorbası yapıcam
canım önce meyve suyu veriyorsun
şeftali, armut, elma en kolay sindirebildikleri
sonra bunların pürelerini veriyorsun
bir hafta sonra yoğurt vermeye başlıyorsun
ben sonrasında bir süre meyveleri birbiriyle karıştırıp verdim
bir süre sonra bu meyvelerle yoğurdu karıştırıp verdim
sonra muzu yoğurtla veya sütümle karıştırıp verdim
iki gün önce de yoğurt çorbası verdim, oğlum bayıldı ama kızım sevmedi:26:
bugün ise ev yapımı tarhanayı tadacak benim kuzular
bizimkiler
her gün meyve ve yoğurtlarını yiyorlar şu an
iki gündür çorbaya da başladılar günde bir sefer
canım önce meyve suyu veriyorsun
şeftali, armut, elma en kolay sindirebildikleri
sonra bunların pürelerini veriyorsun
bir hafta sonra yoğurt vermeye başlıyorsun
ben sonrasında bir süre meyveleri birbiriyle karıştırıp verdim
bir süre sonra bu meyvelerle yoğurdu karıştırıp verdim
sonra muzu yoğurtla veya sütümle karıştırıp verdim
iki gün önce de yoğurt çorbası verdim, oğlum bayıldı ama kızım sevmedi:26:
bugün ise ev yapımı tarhanayı tadacak benim kuzular
bizimkiler
her gün meyve ve yoğurtlarını yiyorlar şu an
iki gündür çorbaya da başladılar günde bir sefer
arkadaşlar benimle aynı durumda olan var mı;
şöyle ki, kızım 4 buçuk aylık, sadece emziriyorum, yaklaşık on gündür hero baby nin kaşık mamasını sulu bir kıvamda hazırlayıp 150 ml kadar biberonla veriyorum, günde birkere ve yatmadan önce,
onun dışında ufak tattırmaları saymazsak ek gıda vermiyorum,
bu dönemde kızıma bir hal oldu, artık memeyi de eskisi kadar almıyor, emzirirken çok ağlıyor, daha doğrusu emmek istiyor ama ememiyor gibi, tıpkı gazlı günlerimizdeki gibi...
resmen savaşıyoruz emzirirken, zaten öyla aman aman kilolu bir bebek de değil, bu gidişle kilo verecek,
korkarım bu gidişle memeyi de bırakacak
aklıma iki ihtimal geliyor bu durumda;
1- biberona alıştığı için memeyi almıyor
2-hala gaz sancısı çektiği için ememiyor
böyle bişey yaşayan varmı aranızda, siz ne dersiniz :44:
bende elma suyu vereyim ozaman 15 cc falan ilk başlangıç için yeterli değilmi benimki pirinç unununa ve bebe bisküvisine alıştı ama çorbayı biraz daha beklesemmi acaba diyorum
buda benim yakışıklım... Denize girdikte teyzeleri :)