2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
evet canım denedım o zaman yedi bende kendimi çok zeki sandım oh dedim işte böyle yedirirler :) ama ikinci denemede işe yaramadı o şekilde de istemiyor bi kere yedi o numarayı gecen gün saatlerce bişey vermedim o zaman aldı biberonu...
ne kadar sürede veriyorsunuz mamayı yada memyi acaba tam acıkmıyorda ondanmı almıyor?

Ben gecmisin en buyuk biberon zedesi olarak mamayi 3 saatte bir veriyorum zaten suan rutin olarak 3 saatte bir acikip 2 saatte bir uykusu geliyor....sabir arkadasim ben sirf tekrar biberonla yesin diye adak bile adamistim...biberonu sen verme esin denesn yaramaz kizim biberon almazken bir ara esimden annemden aldi benden almadi...sonra onlardanda almadi gerci ama...bir donem kucakta gezerek yedi,bir donem cikarcigimiz anlamsiz sesleri dinleyerek yedi...veeeee birgun disarida isim vardi eve geldim annem kizimin biberonu itirazsiz aldigini soyledi yastiga ona yerde yuvarlansin diye hazirladigim battaniyelerin uzerinde kucaga almadan gozlerinin icine bakip elini tutup gulerek verdigini soyledi o gun bugundur ayni sekilde iciyor...hatta asla agzina emzik almayan kizim 5. Aya birkac gun kala yani tam 1 hafta once emzik aldi...cok saskinim....bizi cok sasirtiyor....

Hatta biberon almadigi ve benim aglamak uzere oldugum bir sabah haberlerde ayi yavrusu bulmuslar biberonla mama veriyorlar ayi yavrusu istahla iciyordu...kizima bakip bak hayvan evladi bile biberonla iciyor sen insan evladisin sen niye icmiyorsun diye aglamistim :-) :-) :-)

Oglum 4 ay 1haftalik olmak uzere. 2 haftadir gunduzleri uyutamiyorum. Normalde gunduz 2 3 kere uyurdu. Simdi yataga koyunca dovmus gibi bagiriyor. Kucakta gezmek istior. Isi gucu birakip onu gezdireyim istiyor. Isim gucum olmasa gezdireyim sipayi da ev isi yemek camasir mecbur uyumasi gerekio.Bir turlu tracy teyzeyi de uygulayamadim. Uygulamak istiyorum ama ramazandan snra baslim diorum. Yatir kaldir metodu mu uyguladi uygulayanlaryardimci olabilir mi. Benim gibi uyku duzeni bozulan var mi.sinirlerim bozuldu. Hadi hep bole olursa die

biz de iki gündür mamayı bıraktık, sadece annesütü veriyorum, ama ne vermek;
binbir şaklabanlık ve oyunla, resmen oyuncu oldum :KK9:

çok acıkmış olacak, ortam sessiz olacak, dikkatini dağıtacak gürültü, ses, ışık, ani hareket olmayacak vs. ortam sağlandıktan sonra anca öyle emiyo benim nazlı kızım, o da beş ya da on dakika sürüyor, bide memeyi bıraktıktan sonra bidaha asla almıyor,
neyse buna da şükür değil mi?

kızlar selam yarın ek gıdaya geçeceğim sabahtan akşama kadar ne yedireyim tavsiyelerinizi bekliyorum

Oglum 4 ay 1haftalik olmak uzere. 2 haftadir gunduzleri uyutamiyorum. Normalde gunduz 2 3 kere uyurdu. Simdi yataga koyunca dovmus gibi bagiriyor. Kucakta gezmek istior. Isi gucu birakip onu gezdireyim istiyor. Isim gucum olmasa gezdireyim sipayi da ev isi yemek camasir mecbur uyumasi gerekio.Bir turlu tracy teyzeyi de uygulayamadim. Uygulamak istiyorum ama ramazandan snra baslim diorum. Yatir kaldir metodu mu uyguladi uygulayanlaryardimci olabilir mi. Benim gibi uyku duzeni bozulan var mi.sinirlerim bozuldu. Hadi hep bole olursa die

bizde de durum çok parlak değil, neredeyse beş aylık oluyoruz, daha uyku düzenimiz oturmadı, 4. ay aşımızdan sonra herşey altüst oldu,
kızım gündüz çok uyumaz zaten, yarım saat kırk dakika, bazen yirmi hatta on dakikalık şekerlemelerle yetiniyoruz; ama akşam on, onbuçuk gibi yatar ve gecede iki kere emmek için kalkar sonra tekrar yatardık,

oysa şimdi gündüz yine aynı, akşam onikiyi buluyor yatmamız ve sürekli mızıldanmalar, kucakta gezmeler;
herşeyi aşıya yoruyoruz canım ama bu aylarda bebekler büyüme atağı yaşarlar ve düzen bozulurmuş, biyerde okumuştum, ve herkes aynı şeyden muzdarip, sanırım biraz da bu yüzden bebişlerin huysuzluğu,

ramazandan sonra ben de tracy yöntemini denemeyi düşünüyorum, bakalım neler olacak :44:

oğlum,sanırım 3.ayında çıldırtmıştı beni.gece iyi uyumasına rağmen gündüz uykusu geldiği halde uyumak istemiyordu,omzumda ya da memede uyuyordu.yatağına bıraktığımda uyanıyordu.ya da ben uyudu diye yanından ayrılınca kısa süre içinde uyanıyordu..hiç bir iş yapamaz olmuştum,gün boyu kucağımdaydı.ve o dönem annem yanımda değildi,kafayı yemek üzereydim..bir gün ıhlamur kaynattım,bir çay kaşığı içirdim artık uyusun diye.ıhlamur bahanesi oldu sanırım,bir iki gün içinde normale döndü..bir ara da kısa kısa emip,acıktı diye emzirmek istediğimde emmiyordu..ayakta emzirmiştim hatta bir keresinde..o da geçti..yani bu uyumamalar,iştahsızlıklar,memeyi ya da biberonu reddetmeler geçici olabilir..stres olmadan,sabırla yola getirmek lazım diye düşünüyorum nacizene..şimdi de olur olmaz şeylere takılıp memeyi bırakıyor emerken.ama sık sık emdiği için takılmıyorum ona,emmek istemediği zaman çok üzülmüştüm çünkü,sütümün tadına bakmıştım,acı mı acaba niye istemiyor diye:KK19:

kolay gelsin kızlar
bebişlere kocaman maaşalah..
hareketlenmeler var bizde de kuzucuğumu yere koymaya gelmiyor
hemen dönüyor ve ilerlemek için o kadar çabalıyor ki
ayak uçlarını yere koyark destek yapıyor poposunu havaya kaldırıyor ve kendini öne atıyor
ancak omuzlar ve göğüs yerde olduğundan sadece cm cm ilerleyebiliyor ve buna
gıcık oluyor kan ter içinde kalıyor :) sonrada bağırıyor tabi :)
ben düzeltüyorum o yine dönüp aynı şeyleri yapmaya başlıyor bu şekilde döngü gün içinde uzayıp gidiyor..
kucakta pusette durmuyor kendini geriye atıyor anlayacağınız sabit durmak yok hep hareket halinde..
ne yapmak istiyor anlamış değilim sanırım uçacak kanatları olsa :))
yarın aşımız var bakalım nasıl olacak..

uyku ve yemek en büyük problemi sanırım çocukların bizimki o konularda ne çok iyi nede çok kötü..
yarım sat içinde uykuya dalabiliyor bir şekilde ayakta sallayarak kucakta memede vs..
yani yormuyor uykuya geçerken ama kendi kendine de uykuya dalmıyor..
gündüz ve gece uykuları iyi ama saatleri belli değil ne zaman uykusu gelirse.. bazen ikisaat uyuduğu da oluyor
bazen 10 dakika uyuduğu da. yani anlayacağınız bir rutinimiz yok..
yemek desen sadece anne sütü alıyor ek gıda yok şimdilik doktorumuz bir ay daha bekleyelim dedi.
anne sütü de saati belli değil bazen saat başı bzen üç saatte bir onda da rutin yok yani...
bakalım nasıl oalacak büyüdükçe bu rutinsizlik başımıza iş açacak gibi ileride
ama bende öyleyimdir pek planı programı sevmem. herşeyi canım ne zaman isterse yaparım
sanırım bugidişle kızımı da kendime benzeteceğim :KK1::KK1::KK1:

adanam ek gıda sanırım önce meve suyula başlıyordu sonra meyve püresi.
sonra yoğurt ve çorbaalr.. muhallebi için erken diye duymuştum
ben geçmediğim için henüz pek de bilgim yok aslında.. başlayan arkadaşalr tavsiyelerde bulunur sanırım.

yakari bencede biberonu değştirmeyi dene ve arkadaşalrın dediği gibi
veriş şeklini yerini değiştitrirsen iyi olur sonuçta çok aç olunca alacaktır muhakkak diye düşünüyorum allah yardımcın olsun
umarım bu sorun kısa sürede hallolur.

kızlar selam yarın ek gıdaya geçeceğim sabahtan akşama kadar ne yedireyim tavsiyelerinizi bekliyorum

Canım biz önümüzdeki ay başlıyacağız son kontrolümüzde doktor sebze ile başlamamız gerekiyor önce tadı güzel olanları verirsek sebzeyi sevdiremeyiz demişti sen liste almadın mı doktordan bize liste verecekmiş saat saat...

kızlar cevaplar için tesekkurler...ben nuk biberon kullanıyorum uzun zamandır sorunsuz alıyordu..ucu hala 0-6 ay arası ıcın olanlardan...
daha sonra wee dıye bı bıberon denedım onun ucu 6 aydan buyukler ıcın yanı daha fazla gelıyor mama ama onuda almadı...mamayı kaşıkla içireyım dedim ama gene aynı mama agzına gırınce anında yuzu burusuyo..mama bozuk dıye yenı aldım ondada aynısını yaptı...yani mamayı istemıyor....aptamıl kullanıyorum tadındanmı sıkıldı, artık tat almaya basladı ve hoşuna gıtmıyormu bılemedım....mama önerileriniz varmı degıstırsem markayı düzelirmı acaba??

bebeğim dün 4 ayını doldurdu geçen haftalarda yazmıştım iştahsız zaten beni emmedi mamayıda arık istemiyor bir haftadan beri sütlü pirinç unu ve bebe bisküvisi veriyorum bigün pirinç unun bi gün bebe bisküvisi beb bisküvisini suyla pişirp kaşıkla veriyorum mmamaya nispeten yiyo hiç değilse aç olmadığını biliuorum yoksa 8 saat sadeca 60 ml le duruyor hatta bazen 40ml zaten içtiği mama maksimum 100 ü geçmez oda çok derin uykudayken ve açken uyanıkken asla biberon almıyor artık bide 10 gündür falan yoğurt veriyorum onu seviyo gibi şimdilik bi yemek kaşığı kadar yiyo sormak istediğim çorba falan yada meyva suyu falan vermelimiyiym ne ile hangi meyva ile başlayayım biraz daha beklesemmi çorbaya başlarken ne çorbası yapıcam

bebeğim dün 4 ayını doldurdu geçen haftalarda yazmıştım iştahsız zaten beni emmedi mamayıda arık istemiyor bir haftadan beri sütlü pirinç unu ve bebe bisküvisi veriyorum bigün pirinç unun bi gün bebe bisküvisi beb bisküvisini suyla pişirp kaşıkla veriyorum mmamaya nispeten yiyo hiç değilse aç olmadığını biliuorum yoksa 8 saat sadeca 60 ml le duruyor hatta bazen 40ml zaten içtiği mama maksimum 100 ü geçmez oda çok derin uykudayken ve açken uyanıkken asla biberon almıyor artık bide 10 gündür falan yoğurt veriyorum onu seviyo gibi şimdilik bi yemek kaşığı kadar yiyo sormak istediğim çorba falan yada meyva suyu falan vermelimiyiym ne ile hangi meyva ile başlayayım biraz daha beklesemmi çorbaya başlarken ne çorbası yapıcam

canım önce meyve suyu veriyorsun
şeftali, armut, elma en kolay sindirebildikleri
sonra bunların pürelerini veriyorsun
bir hafta sonra yoğurt vermeye başlıyorsun
ben sonrasında bir süre meyveleri birbiriyle karıştırıp verdim
bir süre sonra bu meyvelerle yoğurdu karıştırıp verdim
sonra muzu yoğurtla veya sütümle karıştırıp verdim
iki gün önce de yoğurt çorbası verdim, oğlum bayıldı ama kızım sevmedi:26:
bugün ise ev yapımı tarhanayı tadacak benim kuzular
bizimkiler
her gün meyve ve yoğurtlarını yiyorlar şu an
iki gündür çorbaya da başladılar günde bir sefer

bizimkiler

tüm bu süreci 20 güne yaydım canım
bugün itibariyle 5. ayımız doldu
28 şubat doğumluyuz

bizimkiler

bende elma suyu vereyim ozaman 15 cc falan ilk başlangıç için yeterli değilmi benimki pirinç unununa ve bebe bisküvisine alıştı ama çorbayı biraz daha beklesemmi acaba diyorum

arkadaşlar benimle aynı durumda olan var mı;
şöyle ki, kızım 4 buçuk aylık, sadece emziriyorum, yaklaşık on gündür hero baby nin kaşık mamasını sulu bir kıvamda hazırlayıp 150 ml kadar biberonla veriyorum, günde birkere ve yatmadan önce,
onun dışında ufak tattırmaları saymazsak ek gıda vermiyorum,
bu dönemde kızıma bir hal oldu, artık memeyi de eskisi kadar almıyor, emzirirken çok ağlıyor, daha doğrusu emmek istiyor ama ememiyor gibi, tıpkı gazlı günlerimizdeki gibi...
resmen savaşıyoruz emzirirken, zaten öyla aman aman kilolu bir bebek de değil, bu gidişle kilo verecek,
korkarım bu gidişle memeyi de bırakacak :KK5:

aklıma iki ihtimal geliyor bu durumda;
1- biberona alıştığı için memeyi almıyor
2-hala gaz sancısı çektiği için ememiyor

böyle bişey yaşayan varmı aranızda, siz ne dersiniz :44:

var var ben aynı şeyleri yaşıyorum. benda kızıma üç kere mama veriyorum devam sütü . göğsüme aldığımda hiç durmuyo yerinde aynı gazı var gibi kendini bi o yana atıyo bi bu yana. azcık gazını çıkarıyım diyorum bazan çıkıyo da ama memeden bi ayrılıncada daha geri gelmiyor. acaba diyorum biberondan hızlı geliyor buranın yavaşlığına mı tahammül edemiyo. sütüm çok azaldı benim. şöyle yaklaşık 2-3 dk çekiyo çekiyo ancak iniyo. o kadar da sabredemiyor kendi atıp atıp duruyo. süt inince de biraz emiyo bırakıyo. valla beni bırakacak diye korkuyorum vermeyim mama diyorum ama kilosu ve boyu az son ay gelişememiş mamayı mecbur veriyorum. ama gece gündüz sürekli uyurken ve uykudan uyanınca veriyorum o zaman biraz daha iyi.iki kez emziriyorum üçüncüye mama veriyorum sürekli. buda günde 6 anne sütü 3 mama oluyor. mamayıda 120 cc yapıyorum.

bende elma suyu vereyim ozaman 15 cc falan ilk başlangıç için yeterli değilmi benimki pirinç unununa ve bebe bisküvisine alıştı ama çorbayı biraz daha beklesemmi acaba diyorum

ben ilk 20 cc ile başladım canım
pirinç ununu ya da bebe bisküvisini hiç kullanmadım canım
sen meyve suyuna başla bu süreç 10 gün kadar sürsün bence çorba için

ek gıdaya geçen arkadaşlar yoğurdu neyle yapırosunuz?inek sütüyle mi yoksa devam sütüyle mi,birde keçi sütüyle yapılıyormuş.
biz daha geçmedik ek gıdalara arada meyvelerin tadına bakıyoruz.

X