2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
3.5 ayı doldurduk çok şükür ve kızımda baya değişimler var:KK70:
beni tanımaya başladı özellikle başkasının kucağındaysa ve ben ona konuşuyorsam dudak büküyor ve kollarını açıp bana yöneliyor:KK70:
sevildiğini anlamaya başladı altını açınca kolunu bacağını öpünce ağız dolusu gülüyor fıstık:KK70:
ve şu 2 gündür önünde oynattığım hareket ettirdiğim şeyleri tutmaya tutarsa da ağzına götürmeye çabalıyor:KK70:
son olarak kucağımda öyle tepiniyor ki bıraksam koşacak küçük civciv
bu dünyada gördüğüm en güzel şey kızım heralde bütün gün onunlayım kardeşim bile abla sürekli kızla uğraşıyorsun yorulmadın mı sıkılmadın mı diyor ama nafile ben çok memnunum hayatımdan
2 kg lık kızımın kanlanıp canlanıp tepindiğini oynaştığını görmekten daha güzel ne olabilir ki
hele bir de ağlarken konuşmaya uğraşıyor ağzından arada anne gibi sesler çıkarıyor ya da ben öyle anlamaya çabalaıyorum kimbilir:KK52:
:KK52: anne diyor anne :KK52:
benim kızımda eskiden inga diye ağlıyordu şimdi anne diye ağlıyor :KK9:
kızıma polardan bi kurbağa oyuncak diktim...çok sevdi ..karşısına koyunca zıplıyor eliyle tutuyor
Allah sağlıklı uzun ömürler versin bebişlerimize inşallah..rabbime hergün şükrediyorum birdaha bu duyguyu tattırdığı için
Allah olmayan herkese nasip etsin
arkadaşlar benim kız sürekli sağ eliyle sağ kulağını elliyo, asılıyo, saçlarını yoluyo:KK50: sonrada canı acıyınca başlıyo ağlamaya
önceleri kulağını keşfetti herhalde diye düşünmüştüm, ama sürekli eli kulağında ve kulağının arkasındaki saçlarında
acaba kulağı mı ağrıyo, görünürde bişey yok; iltihap, akıntı vs.
böyle bir durumla karşılaşan var mı aranızda?
cnm bebeklerde banyo yaparken kulağına su falan kaçtığı için kulak ağrısı olurmuş
sen bişey göremezsin ama bi dr götür bence kulak ağrısı zor..Allah esirgesin eğer enfeksiyon varsa tedaviside zor diye biliyorum
yok canım gitmedik henüz bi aksilik çıkmazsa haftaya gidicez inşallah avşaya gidicektik ama bebek kusmaya başlayınca tedirgin oldum ben adada hastane yok bi sorun olursa istanbula gelemem sürekli feribotta yok belki tekirdağa gideriz eskiden bize yakın oturan aile dostumuz vardı karıkoca bizi çağırıp duruyolardı 2 senedir belki otarafa gideriz otelde kalırız gündüzde onlarla beraber oluruz eşimle bazen istanbuldan taşınmayı düşünüyorduk orada evler çok ucuzmuş benim evimi satarsak benim evim genişliğinde 2 ev alınabilirmiş ama ben tekirdağ şarköyde yaşayabilirmiyim bilemiyorum son zamanlarda istanbulda yaşamak daha bi zorlaştı pazar günü bi avmye gidicektik ailece son anda karar değiştirip başka biyere gittik bizim gideceğimiz saatte gaz bombası atmışlar avmye verilmiş sadakamız varmış iyikide gitmemişiz oryaagitseydik iki çocukla biri bebek daha bebeğim o dumanda kalsaydı allah korusun düşünmek bile istemiyorum

hadi hayırlısı cnm...
bende uzun zaman gelmeyince gittiniz sandım tatile
istanbula 2009 da gitmiştim çok sevmiştim..hatta eşime tayin iste gidelim falan dedim
eşimde sen yaşamadın güzel yerleri gezdinde sevdin..İstanbul yaşanacak değil gezilecek yer dedi
bu senede düğün için gidecez ama inşallah bişey çıkarda gidemem diye dua ediyorum...yalnız olsak uça uça gelecem istanbula ama kaynanamlarla orda olacağımız için istemiyorum :KK37:
İstanbul zor olsada alışkanlığıda var..gerçi giderseniz gittiğiniz yerede alışırsınız..insan nelere alışmıyorki :KK14:...hakkınızda hayırlısı olsun

arkadaşlar benim kız sürekli sağ eliyle sağ kulağını elliyo, asılıyo, saçlarını yoluyo:KK50: sonrada canı acıyınca başlıyo ağlamaya
önceleri kulağını keşfetti herhalde diye düşünmüştüm, ama sürekli eli kulağında ve kulağının arkasındaki saçlarında
acaba kulağı mı ağrıyo, görünürde bişey yok; iltihap, akıntı vs.
böyle bir durumla karşılaşan var mı aranızda?

dişinin ağrısını kulağında hissedebilir yinede devam ederse bi doktora danış bence her zaman tedbiri elden bırakmamak en iyisidir

ben sağlık sorunları nedeniyle 100 kilodan 65 e düşmüştüm 65le hamile kaldım şimdi 71 72 arası gidip geliyorum benimde hedefim 60 a düşmek hiç kuşan diyetine bakmadım kilo verdikten sonra kan grubuma göre besleniyordum ve gerçekten çok sağlıklı bi beslenme şekli

100 mü :KK53: resimlerde çıtı pıtı duruyorsun ..seni 100 hiç hayal edemiyorum

kızım başladı dün kuşhan diyetine..ohh ziyafet var diyor...yapması hiç zor değil..birde ailecek aynı yemekleri yiyoruz...benim içinde çok kolay oluyor 2 hafta ne yemek yapıyım diye düşünmüyorum
kan grubuna göre beslenme nasıl oluyor
bizim evde aynı gruptan olan kimse yokki
herkes ayrı ayrı
netten bi araştırıyım bakıyım

:KK39:
:KK52: anne diyor anne :KK52:
benim kızımda eskiden inga diye ağlıyordu şimdi anne diye ağlıyor :KK9:
kızıma polardan bi kurbağa oyuncak diktim...çok sevdi ..karşısına koyunca zıplıyor eliyle tutuyor
Allah sağlıklı uzun ömürler versin bebişlerimize inşallah..rabbime hergün şükrediyorum birdaha bu duyguyu tattırdığı için
Allah olmayan herkese nasip etsin

cnm bebeklerde banyo yaparken kulağına su falan kaçtığı için kulak ağrısı olurmuş
sen bişey göremezsin ama bi dr götür bence kulak ağrısı zor..Allah esirgesin eğer enfeksiyon varsa tedaviside zor diye biliyorum

hadi hayırlısı cnm...
bende uzun zaman gelmeyince gittiniz sandım tatile
istanbula 2009 da gitmiştim çok sevmiştim..hatta eşime tayin iste gidelim falan dedim
eşimde sen yaşamadın güzel yerleri gezdinde sevdin..İstanbul yaşanacak değil gezilecek yer dedi
bu senede düğün için gidecez ama inşallah bişey çıkarda gidemem diye dua ediyorum...yalnız olsak uça uça gelecem istanbula ama kaynanamlarla orda olacağımız için istemiyorum :KK37:
İstanbul zor olsada alışkanlığıda var..gerçi giderseniz gittiğiniz yerede alışırsınız..insan nelere alışmıyorki :KK14:...hakkınızda hayırlısı olsun

bence şu sıralar sakın gelmeyin gelince hangi semtte kalıcaksınız bilmiyorum ama bu aralar istanbula gelmeyin eşin çok haklı istanbul çok güzel biyer alışan kolay kolay vazgeçemez özellikle buranın kalabalığına canlılığına alıştım ben burası gece bile gündüz gibi her yer ışıl ışıl kapımın önünde mobese kamerası bile var ayrıca çocuk parkımda önümde ve camide dibimde sabaha kadar insan sesi susmuyo bu yüzden sakin biyer bana çok tuhaf gelir bakıcaz artık zaman kader ne göstericek bize

100 mü :KK53: resimlerde çıtı pıtı duruyorsun ..seni 100 hiç hayal edemiyorum

kızım başladı dün kuşhan diyetine..ohh ziyafet var diyor...yapması hiç zor değil..birde ailecek aynı yemekleri yiyoruz...benim içinde çok kolay oluyor 2 hafta ne yemek yapıyım diye düşünmüyorum
kan grubuna göre beslenme nasıl oluyor
bizim evde aynı gruptan olan kimse yokki
herkes ayrı ayrı
netten bi araştırıyım bakıyım

evet 100 şu an banada tuhaf geliyo o zamanlar kendimi normal görüyodum benim gibi olanlara bakıyorum şu an onlar çok kilolu görünüyo gözüme demekki diyorum bende böyleymişim önceden şu an normal görünüyorum ne çok zayıf ne kilolu hatta hafif zayıf bile görünüyorum çünkü boyum uzun 65 kiloya düştüğümde çok zayıf görünüyordum ama ben inatla 60 a düşmek istiyorum 35 kiloyu inanmazsın ama 1 ayda verdim o ara çok rahatsızdım çünkü

:KK3:kızlar netten hangi sitelerden bebek kıyafeti alıyosunuz güvenilir ve malı iyi olan va kıyafetler ayına uygunmu

günaydın
geçmişi okumadan direk daldım topiğe
benim kızımda son 10 gündür çok aşırı kusuyordu
dr götürdüm idrar tahlili istedi kültür bakılsın dedi
idrar temiz çıktı ama kültür bakılamamış mikropluymuş.tekrar istediler
dünde artık sinirlerim iyice bozulmuştu 1 saatte 8 kere kusunca acile götürdük..yine idrar tahlili yaptırdık..biraz enfeksiyon çıktı ama çok değilmiş..önemsemedi dr
az öncede kültür için idrar gönderdim hastaneye
uzman dr kusmaları için gaviscon infant yazdı...reflü tedavisine başladık
gün içinde 3-4 defa kussa bana normal gelir ..benim kızım 20-25 kere kusuyor
kıyafet yetişmiyor...bugün rüyamda bile çok kusuyor diye alışverişe gidiyorum ama tişört bulamıyorum :KK37:

Hiç öyle kusmuyordu, bir anda kusmaya başlaması sorun mu var acaba dedirtiyor insana canım ya. Size de geçmiş olsun reflü için yatağının baş kısmının olduğu yeri alttan yükseltiyorlar diye biliyorum.

Arkadaşlar ek gıdaya başladınız mı ?
biz doktorumuzun izniyle başladık pirinç unu veriyoduk beğenmedi beyimiz ama bebe bisküvisini ılık suyla ezip içine meyve rendesi ve birazda suyunu koyup yediriyorum bayılıyo oğluşum bittiği an başlıyo ağlamaya ilk biraz zorlandı ilk beş gün eesini yapamadı ama şimdi baya düzene girdi ama katı yapıyo biz şu kavanoz mamalarından da veriyoruz şükür güzel kilo aldı oğluşum ama günde ikikereden fazla vermiyoruz emmeyede full devam:KK34:

:KK3:kızlar netten hangi sitelerden bebek kıyafeti alıyosunuz güvenilir ve malı iyi olan va kıyafetler ayına uygunmu

Canım ben daha sipariş vermedim ama beğendiğim bir site var arkadaşım oradan alıyor hep bir sıkıntı yaşamadı daha. Şuan ihtiyacım yok ama eylül gibi 6-9 ay kıyafetleri için ben de oradan almayı düşünüyorum. www.bebekcocukkiyafetleri.com site bu canım

:KK39:

bence şu sıralar sakın gelmeyin gelince hangi semtte kalıcaksınız bilmiyorum ama bu aralar istanbula gelmeyin eşin çok haklı istanbul çok güzel biyer alışan kolay kolay vazgeçemez özellikle buranın kalabalığına canlılığına alıştım ben burası gece bile gündüz gibi her yer ışıl ışıl kapımın önünde mobese kamerası bile var ayrıca çocuk parkımda önümde ve camide dibimde sabaha kadar insan sesi susmuyo bu yüzden sakin biyer bana çok tuhaf gelir bakıcaz artık zaman kader ne göstericek bize
düğün ramazandan sonra...belki o zamana kadar durulur ortalık
büyük görümcük sefaköyde ,küçük görümcük avcılarda oturuyor
ikisinede gideriz...ve tabiki Osmanlı hastası kocik için topkapıya ve Eyüp sultana gidecez şimdilik planımız böyle

evet 100 şu an banada tuhaf geliyo o zamanlar kendimi normal görüyodum benim gibi olanlara bakıyorum şu an onlar çok kilolu görünüyo gözüme demekki diyorum bende böyleymişim önceden şu an normal görünüyorum ne çok zayıf ne kilolu hatta hafif zayıf bile görünüyorum çünkü boyum uzun 65 kiloya düştüğümde çok zayıf görünüyordum ama ben inatla 60 a düşmek istiyorum 35 kiloyu inanmazsın ama 1 ayda verdim o ara çok rahatsızdım çünkü
1 yılda verilecek kiloyu 1 ayda vermişsin :nazar:
ben en son 77 kiloya çıkmıştım...diyet yapmak zoruma gittiği için kendi kendimi ben böyle güzelim diye kandırıyordum ...hiçte güzel değilmişim :KK9: bebişlerimiz büyürken biz küçülelim incelelim güzelleşelim :nazar:
Hiç öyle kusmuyordu, bir anda kusmaya başlaması sorun mu var acaba dedirtiyor insana canım ya. Size de geçmiş olsun reflü için yatağının baş kısmının olduğu yeri alttan yükseltiyorlar diye biliyorum.

evet cnm insan panik yapıyor...dün tahlil sonucu beklerken artık bişey çıksında tedavisi neyse yapılsın bile dedim yani o derece sinirim bozulmuştu
sonrada bişey çıkmayınca sevindim tabiki :KK53:
kızım gece hiç kusmuyor..emdikten sonra daha doğrultmadan kusuyor..ben onu değişirken defalarca kusuyor
artık yüzüstü yere tutuyorum yada lavaboya götürüyorum çözümü öyle buldum

Veeer sonuc alindi keseyi gorduk 2. Kez anne oluyorum..:KK16:

Hayirli olsun insallah annemde arka arkaya ablam ve beni dogurup buyutmus ablamla aramizda 16 ay var...simdi hep beraber kizlar kulubu kurduk aramiza ablamin kizi benim minnos kizim ohhh hep beraber...allah hayirli hamilelik ve dogum nasip etsin insallah

Bugun spora basladim ama cok yoruldum her adimda her pedalda yedigim tatlilara cikolatalara kizdim yemeseydim simdi bu kadar yorulmazdim dedim...3 ay surecek 70 kiloyum yasim 31 metabolizma yasim37 cikti utandim....ama yeni dogum yaptigin icindir dedi hoca...3.ayin sonunda 1 aylik power plate yapicam bakalim 4 ayin sonunda ne kadar zayiflamis ne kadar sikilasmis olucam

hayırlı olsun çok heyecanlısındır :) seni okudukça bende korktum hala adet olmadım..sen iğne olmuşsun neden korumamıs doktor bısey dediimi??bebegını emzırıyordun galiba?? ben düşünmüyorum ikinciyi,bu günlerde halsizlik baş dönmesi oluyor inşallah bişey yoktur...

hakkında hayırlısı cnm. ikiz gibi büyüyecekler ne güzel. benimde ikizim var ve çok yardımcı oluyoruz birbirimize. seninkilerinde aralarında yaş farkı çok olmayacağı için birbirlerini çok daha iyi anlayacaklar....

Tesekkur ederim kizlar cok garip bi duygu gercekten Allahtan oğlum uslu bi bebek insallah bu da oyle olur inandığım tek şey allah dagina gore kar veriyo bakabilcegime inanıyorum oğlum beni cok yormuyo şans iste yuzde birlik ihtimal beni buldu fakat sezeryani yeni oldugum icin biraz tehlikeliymis erken alinmasi gerekecekmis hayirlisi olsun bu arada esime halaaaa soylemedimm :))))

X