2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar oğlum emziği alıyor.2-3 dk emip geri atıyor.tekrar verdiğimde gene alıyor. sorum şu; bebeğinizi emziğe nasıl alıştırdınız?bebeğiniz emziği verdiğinizde ne kadar süre ağzında tutuyor.bir de ayaktayken emzik ağzında durabiliyor mu?

arkadaşım ben şunu görüyorum doğar doğmaz verirsen bebeğe alıştırma evresi olmuyo direk alıyo. ama sonradan biraz zor oluyo.ben iki aylıkken alıştırdım sadece uyuyacağı zaman alıyo ve uyuyo. zaten böyle olmasını istiyordum sürekli de ağzında emzik olsun istemiyordum. uykuya dalınca da kendisi dudağında düşürüyor. sana tavsiyem sadece ağladığında vermen o zaman kolay alıyorlar sonra da alışıyorlar. ama şunu diyebilirim ki emzik harika bişey.

3 aylık olunca düzeir derlerdi evet 3 ayı bitirdi bir hafta pamuk gibiydi kızım sakin aglamıyor düzenli uyuyor falan,tamam bu iş oldu artık koay dedim...ama bu hafta gene başladı mızmızlıklar uyku düzeni yok uyanıp duruyor sık sık,uyanırken aglayarak uyanıyor bide...sürekli mızmız cıglık falan oluncada evde bütün gün sakin kalmak çok zorlaşmaya başladı:KK43: bu hafta cok sık acıkıyor saat başı emzırıyorum bazen oda yetmıyor gecen hafta 3 saat duruyordu emmeden aglamadan.....şaşırmıs vaziyetteyim günü gününü tutmuyor ve gercekten cok zor yalnız olunca helede,gelip 1 saat bile yanında duran bırı olsaydı keşke...

bu arada bende adet olmadım hala bu aralar kendimi yorgun bitkin hissediyırum bazen başım dönüyor korktum hamilelik konuşuluyr bu ara burda...ılk 6 ay adet olmamak normal dıyor doktorlar düzenli emziren anneler için....korunmaya ragmen halıme kalan arkadaslar var okudukça endişelendim alıp test yapmaya bile korkuyorum..

3 aylık olunca düzeir derlerdi evet 3 ayı bitirdi bir hafta pamuk gibiydi kızım sakin aglamıyor düzenli uyuyor falan,tamam bu iş oldu artık koay dedim...ama bu hafta gene başladı mızmızlıklar uyku düzeni yok uyanıp duruyor sık sık,uyanırken aglayarak uyanıyor bide...sürekli mızmız cıglık falan oluncada evde bütün gün sakin kalmak çok zorlaşmaya başladı:KK43: bu hafta cok sık acıkıyor saat başı emzırıyorum bazen oda yetmıyor gecen hafta 3 saat duruyordu emmeden aglamadan.....şaşırmıs vaziyetteyim günü gününü tutmuyor ve gercekten cok zor yalnız olunca helede,gelip 1 saat bile yanında duran bırı olsaydı keşke...

Canim zaten surekli kandiriyolar ilk once 40 i cikinca dediler bisey. degismedi 3 aylik dediler bisey degismedi simdi ben 4 ayi bekliyorum herkes 4. Ayda duzelir diyolr bir ay kaldi dayan sonra hersey duzelicek :)

Canim mamasini rezeneyle falan yap biraz daha farkli oluyo daha tatli oluyo belki ole alir meme icinde napabilirsin bilmiyorum amaazicik recel falan sursen belki alir kolay gelsin canim
canım çok sağol desteğin için ama deniyorum reçel de sürdüm memeye yine almadı mamaya şeker bile koysan almıyor sadece uyku arasında içiyor
Bende birtek benim pamugummu bibero almiyor diyordum iyi oldu okudugum....onceden biberon aliyordu bir birakti simdi akla karayi seciyorum...bende gece uykuda veriyorum ama artik onuda hissediyor uykusunda agliyor yeni yontem basinin altina yastik koyuyorum bir haftadir oyle bberon aliyor ama artik gece almiyor bende gece ac kalmasin diye 2 aksamdir yarim olcek pirinc mamasi veriyorum gece ileriki saatte uyaniyor emziriyorum oyle idare ediyorum bu arada asla emzik emmedi...her marka her cesit ldim evde 12 tane emzik var oylece duruyor....

benimkide önceden çok severdi biberonu şimdi ne meme emiyor ne biberon ikisininde bıraktı aç kalamsın diye uyku arasında zorla veriyorum biberonu ama memeyi uyku arsondada almıyor.emzikte bir tek bakal emziği emiyor oda olmasa saatlerce ağlıyor uyumuyr emziksiz.

canım çok sağol desteğin için ama deniyorum reçel de sürdüm memeye yine almadı mamaya şeker bile koysan almıyor sadece uyku arasında içiyor

benimkide önceden çok severdi biberonu şimdi ne meme emiyor ne biberon ikisininde bıraktı aç kalamsın diye uyku arasında zorla veriyorum biberonu ama memeyi uyku arsondada almıyor.emzikte bir tek bakal emziği emiyor oda olmasa saatlerce ağlıyor uyumuyr emziksiz.
Emzik alan bebekleri duydukca imreniyorum...benim pamugum beni emzik niyetine kullaniyor ben olmadan uykuya dalamiyor...simdiki bebekler bir garip hic biberon almayan bebek duymamistim kizimla tecrube ettim...gun icinde biberon almiyorsa enjektorde deneyebilirsin en kucuk boy...mama koydugun kabin altina sicak su koyup soguma suresini uzatabilirsin...enjektoru yanagina dogru az az sikip yedirebilirsin.cok sinir bozucu oluyor ama yeterki doysun herseye raziyim ben

herkeze iyi akşamlar
benim bebiş bu aralar çok kusmaya başladı nerdeyse her emme sonrası kusuyo
böyle devam ederse doktora götürücem
bide çok mızmız oldu evdeki tartıda kilosu aynı gibi acaba hiç kilo almadımı
gerçi aşıya önümüzdeki ayın 8 inde çağırdılar bakalım gözle görülür bi şey olursa yada içim rahat etmezse bi kontrole götürürüm

kilolar konuşulmuş ben çok yiyorum yaa hiç boğazım durmuyo kendime çok kızıyorum
hamileyken bile bu kadar çok yemiyodum 7 kilo fazlam var acil vermem lazım
şu boğazımı tutmam kilo vermem için yeterli olucak gerçi ama ahh işte sorun orda başlıyo zaten

geçmişi çok detaylı okuyamadım umarım kimsede bi sorun sıkıntı yoktur

ben oğluma emzik veremedim emmek istemiyo sürekli ağzından atıyo bende çok fazla zorlamıyorum zaten
benim bebeğimde emmesin napim dediğim gibi biraz mızmız oldu susturmak zor oluyo ama napalım sevmedi malesef

Selam kızlar nasılsınız çok uzun zamandır giremedim topiğe.eşimin yanına gittik döndük tekrar geri gitcez
göçebe hayata hala devam tayinle ilgili henüz gelişme yok inş ağustosta olacakmış
k.validemle ilişkimiz bitti mevlüt yaptığımızda evime birkaç komşusuyla gelip bacısıyla birlikte beni tüm akrabalara kesmiiş
iftira atmış torunumu göstermiyolar bana kapıılardan kovulduk diye şok oldum kimse görmeeye bile gelmedi ilk 10 günden sonra
eşimledee girdik birbirimize.bu dedikoduyu öz teyezmede yapmış hergün birileri tel açıp kızım topla kendini diyordu düşünün
en son patladım eşimde gitti anneme sorcam ne cesaret deyip tabiki inkar etmiş yeminler etmiş zaten huyudur yalana yemin etmek
eşimde ona inandı o gece eve gelmedi ailemle tartıştı vs huzurumuz çok bozulmuştu yeni yeni topluyoruz ama bende eşime artık güvenmiyorum oraya gittiğimizde bile tad vermedi bize yüzünü güldürmedi annesinin acısını almaya
farkında olduğumu ısrarla belirttikten sonra topladı daha doğrusu böyle giderse hiç korkmam boşanmaktan deyince düzeldi ama kırıldım ben çok
meriçte şükürler olsun iyi kahkahalarıyla çınlatıyo evimizi onun gülen yüzü varlığı sağlığı herşeye değer
sizler nasılsınız bebkleriniz nasıl özledim sohbetinizi

Ben de kızımı emzige alistiramadim, kauçuk uçlu emzik deniyeyim dedim, en azından tutuyo bakalım. Bu arada biz hiç dışarı çıkamıyoruz çünkü ev dışında uyuması zor oluyor. Çabuk uykusu geliyor, az uyuyor o nedenle dışarısı ya da başka bir ev zor oluyor bize. Bu arada kızım onu görmeye gelenler kucağına alınca ağlıyor, yabancilamaya başladı yani sizlerde de var mı merak ettim..

kızımda sürekli çıkarttı verdim sabırla bi ara öğğğğ bile dedi ara verdim yine denedim şimdi her türlü emiyo tabi istedigi sürece emiyo istemiyorsa tutmuyo

Bizimkide sadece uyurken emiyor
geçenlerde kirazın tatına baktık biz 5 sefer yaladı devam etmek istedi ağladı bağırdı emzirdim sustu sevdi kirazı
Bende kiraz yalattım ama doktor daha vermeyin dıyince bıraktım
Selam kızlar nasılsınız çok uzun zamandır giremedim topiğe.eşimin yanına gittik döndük tekrar geri gitcez
göçebe hayata hala devam tayinle ilgili henüz gelişme yok inş ağustosta olacakmış
k.validemle ilişkimiz bitti mevlüt yaptığımızda evime birkaç komşusuyla gelip bacısıyla birlikte beni tüm akrabalara kesmiiş
iftira atmış torunumu göstermiyolar bana kapıılardan kovulduk diye şok oldum kimse görmeeye bile gelmedi ilk 10 günden sonra
eşimledee girdik birbirimize.bu dedikoduyu öz teyezmede yapmış hergün birileri tel açıp kızım topla kendini diyordu düşünün
en son patladım eşimde gitti anneme sorcam ne cesaret deyip tabiki inkar etmiş yeminler etmiş zaten huyudur yalana yemin etmek
eşimde ona inandı o gece eve gelmedi ailemle tartıştı vs huzurumuz çok bozulmuştu yeni yeni topluyoruz ama bende eşime artık güvenmiyorum oraya gittiğimizde bile tad vermedi bize yüzünü güldürmedi annesinin acısını almaya
farkında olduğumu ısrarla belirttikten sonra topladı daha doğrusu böyle giderse hiç korkmam boşanmaktan deyince düzeldi ama kırıldım ben çok
meriçte şükürler olsun iyi kahkahalarıyla çınlatıyo evimizi onun gülen yüzü varlığı sağlığı herşeye değer
Neyseki simdi düzelmişsiniz canım anneleri cok kıymetli biz ne desek zor inanırlar sende inadına aranı iyi tut kocanla

Günaydın hanımlar. Benim de kızım kusmaya başladı çok az kusuyor ama önceden hiç kusmazdı, emdiğinin fazlasını bırakırdı bazen şimdi ki resmen peynirimsi, gün içinde 3-4 defa kusuyor :KK43:

3.5 ayı doldurduk çok şükür ve kızımda baya değişimler var:KK70:
beni tanımaya başladı özellikle başkasının kucağındaysa ve ben ona konuşuyorsam dudak büküyor ve kollarını açıp bana yöneliyor:KK70:
sevildiğini anlamaya başladı altını açınca kolunu bacağını öpünce ağız dolusu gülüyor fıstık:KK70:
ve şu 2 gündür önünde oynattığım hareket ettirdiğim şeyleri tutmaya tutarsa da ağzına götürmeye çabalıyor:KK70:
son olarak kucağımda öyle tepiniyor ki bıraksam koşacak küçük civciv
bu dünyada gördüğüm en güzel şey kızım heralde bütün gün onunlayım kardeşim bile abla sürekli kızla uğraşıyorsun yorulmadın mı sıkılmadın mı diyor ama nafile ben çok memnunum hayatımdan
2 kg lık kızımın kanlanıp canlanıp tepindiğini oynaştığını görmekten daha güzel ne olabilir ki
hele bir de ağlarken konuşmaya uğraşıyor ağzından arada anne gibi sesler çıkarıyor ya da ben öyle anlamaya çabalaıyorum kimbilir:KK52:

Günaydın hanımlar. Benim de kızım kusmaya başladı çok az kusuyor ama önceden hiç kusmazdı, emdiğinin fazlasını bırakırdı bazen şimdi ki resmen peynirimsi, gün içinde 3-4 defa kusuyor :KK43:

günaydın
geçmişi okumadan direk daldım topiğe
benim kızımda son 10 gündür çok aşırı kusuyordu
dr götürdüm idrar tahlili istedi kültür bakılsın dedi
idrar temiz çıktı ama kültür bakılamamış mikropluymuş.tekrar istediler
dünde artık sinirlerim iyice bozulmuştu 1 saatte 8 kere kusunca acile götürdük..yine idrar tahlili yaptırdık..biraz enfeksiyon çıktı ama çok değilmiş..önemsemedi dr
az öncede kültür için idrar gönderdim hastaneye
uzman dr kusmaları için gaviscon infant yazdı...reflü tedavisine başladık
gün içinde 3-4 defa kussa bana normal gelir ..benim kızım 20-25 kere kusuyor
kıyafet yetişmiyor...bugün rüyamda bile çok kusuyor diye alışverişe gidiyorum ama tişört bulamıyorum :KK37:

cnm benim kadın doğum doktorum 4 yılda anca uyku düzeni alır ...4 yıl bize uyku haram demişti..oda yeni doğum yapmış kızının uyku düzeninden şikayet ediyordu
bu arada bende adet olmadım hala bu aralar kendimi yorgun bitkin hissediyırum bazen başım dönüyor korktum hamilelik konuşuluyr bu ara burda...ılk 6 ay adet olmamak normal dıyor doktorlar düzenli emziren anneler için....korunmaya ragmen halıme kalan arkadaslar var okudukça endişelendim alıp test yapmaya bile korkuyorum..
neyle korunuyorsun cnm...bence korkunun ecele faydası yok test yap için rahat etsin...süt kimini 6 ay kimini emzirmeyi bırakana kadar koruyor..süte güvenme her bünye farklı
ben 3 aylık iğne vuruldum...ilk doğumumdan sonrada vurulmuştum hiç adet olmamıştım ama bu sefer oldum
kelebex ten sonra bende güvenmemeye başladım

herkeze iyi akşamlar
benim bebiş bu aralar çok kusmaya başladı nerdeyse her emme sonrası kusuyo
böyle devam ederse doktora götürücem
bide çok mızmız oldu evdeki tartıda kilosu aynı gibi acaba hiç kilo almadımı
gerçi aşıya önümüzdeki ayın 8 inde çağırdılar bakalım gözle görülür bi şey olursa yada içim rahat etmezse bi kontrole götürürüm

kilolar konuşulmuş ben çok yiyorum yaa hiç boğazım durmuyo kendime çok kızıyorum
hamileyken bile bu kadar çok yemiyodum 7 kilo fazlam var acil vermem lazım
şu boğazımı tutmam kilo vermem için yeterli olucak gerçi ama ahh işte sorun orda başlıyo zaten

geçmişi çok detaylı okuyamadım umarım kimsede bi sorun sıkıntı yoktur

ben oğluma emzik veremedim emmek istemiyo sürekli ağzından atıyo bende çok fazla zorlamıyorum zaten
benim bebeğimde emmesin napim dediğim gibi biraz mızmız oldu susturmak zor oluyo ama napalım sevmedi malesef

selam cnm...topikçe bütün bebekler kusmaya başlamış anlaşılan
bizim son 10 gündür çok aşırıydı kusma dr gittik bişeyde çıkmıyor sinir oldum
reflü tedavisine başladık..birde kültür bakılacak..enfeksiyon çıkarsa onunda tedavisi yapılacak
çok sinir bozucu bir durum
bazı bebekler 6 ay bazıları 8 ay bazılarıda 1 yaşına kadar kusarmış..normalmiş :KK14:
en kısa zamanda biter inşallah yoksa ben sıyıracam:KK53:

tatile gittinizmi cnm ..

evliliklerde dış etkenler yüzünden böyle sıkıntılı süreçler yaşanabiliyo malesef önemli olan bu süreçte elele verip sabırla olayların üzerine gitmemektir birde dış etken anne olunca iş biraz daha zorlaşıyo tabiki siz aile olduğunuzu unutmazsanız böyle olayları daha hafif atlatırsınız seninde eşini korkrutman iyi olmuş sessiz kalsaydın eşin bildiğini okumaya devam ederdi tabi boşanma kelimesini çok sıkda söylememek lazım kaynanalar niye bu kadar fesat olur hiç anlamam benim 2 oğlum var yani inşallah 2 gelinim olucak kıskanmasına kıskanırım ilk zamanlar ama içime atarım huzurlarını bozucak şeyler yapmam inşallah oğullarımda anneleriyle eşlerinin uzlaşmasını iyi yaparsa bi sorun çıkmaz inşallah televizyonun netini kullandığım için pek düzgün yazamadım kusura bakma bebiş büyüdü dimi öp bebişi benim için annesi

fazla kilolardan bahsedilmiş
bende muzaffer kuşhan 2 haftada 8-10 kg verdiren diyeti başlayacaktım ama misafirlerden başlayamıyorum...
kuşhan diyetiyle hiç spor yapmadan yata yata 7 kilo vermiştim...bence emzirirkende yapılabilir...extra acıktıkça listede olmadığı halde meyve veya salatalık falan yiyordum
şuan 68 kiloyum...64 le hamile kalmıştım
hamile kalmadan önce diyet yapıyordum hedefim 60 a düşmekti...hala hedefim 60

arkadaşlar benim kız sürekli sağ eliyle sağ kulağını elliyo, asılıyo, saçlarını yoluyo:KK50: sonrada canı acıyınca başlıyo ağlamaya
önceleri kulağını keşfetti herhalde diye düşünmüştüm, ama sürekli eli kulağında ve kulağının arkasındaki saçlarında
acaba kulağı mı ağrıyo, görünürde bişey yok; iltihap, akıntı vs.
böyle bir durumla karşılaşan var mı aranızda?

cnm benim kadın doğum doktorum 4 yılda anca uyku düzeni alır ...4 yıl bize uyku haram demişti..oda yeni doğum yapmış kızının uyku düzeninden şikayet ediyordu

neyle korunuyorsun cnm...bence korkunun ecele faydası yok test yap için rahat etsin...süt kimini 6 ay kimini emzirmeyi bırakana kadar koruyor..süte güvenme her bünye farklı
ben 3 aylık iğne vuruldum...ilk doğumumdan sonrada vurulmuştum hiç adet olmamıştım ama bu sefer oldum
kelebex ten sonra bende güvenmemeye başladım

selam cnm...topikçe bütün bebekler kusmaya başlamış anlaşılan
bizim son 10 gündür çok aşırıydı kusma dr gittik bişeyde çıkmıyor sinir oldum
reflü tedavisine başladık..birde kültür bakılacak..enfeksiyon çıkarsa onunda tedavisi yapılacak
çok sinir bozucu bir durum
bazı bebekler 6 ay bazıları 8 ay bazılarıda 1 yaşına kadar kusarmış..normalmiş :KK14:
en kısa zamanda bityer inşallah yoksa ben sıyıracam:KK53:

tatile gittinizmi cnm ..

yok canım gitmedik henüz bi aksilik çıkmazsa haftaya gidicez inşallah avşaya gidicektik ama bebek kusmaya başlayınca tedirgin oldum ben adada hastane yok bi sorun olursa istanbula gelemem sürekli feribotta yok belki tekirdağa gideriz eskiden bize yakın oturan aile dostumuz vardı karıkoca bizi çağırıp duruyolardı 2 senedir belki otarafa gideriz otelde kalırız gündüzde onlarla beraber oluruz eşimle bazen istanbuldan taşınmayı düşünüyorduk orada evler çok ucuzmuş benim evimi satarsak benim evim genişliğinde 2 ev alınabilirmiş ama ben tekirdağ şarköyde yaşayabilirmiyim bilemiyorum son zamanlarda istanbulda yaşamak daha bi zorlaştı pazar günü bi avmye gidicektik ailece son anda karar değiştirip başka biyere gittik bizim gideceğimiz saatte gaz bombası atmışlar avmye verilmiş sadakamız varmış iyikide gitmemişiz oryaagitseydik iki çocukla biri bebek daha bebeğim o dumanda kalsaydı allah korusun düşünmek bile istemiyorum

arkadaşlar benim kız sürekli sağ eliyle sağ kulağını elliyo, asılıyo, saçlarını yoluyo:KK50: sonrada canı acıyınca başlıyo ağlamaya
önceleri kulağını keşfetti herhalde diye düşünmüştüm, ama sürekli eli kulağında ve kulağının arkasındaki saçlarında
acaba kulağı mı ağrıyo, görünürde bişey yok; iltihap, akıntı vs.
böyle bir durumla karşılaşan var mı aranızda?

Canım dişine baktın mı hiç? Diş etini kontrol etmeni tavsiye ederim şişmiş patlamak üzere olabilir.

fazla kilolardan bahsedilmiş
bende muzaffer kuşhan 2 haftada 8-10 kg verdiren diyeti başlayacaktım ama misafirlerden başlayamıyorum...
kuşhan diyetiyle hiç spor yapmadan yata yata 7 kilo vermiştim...bence emzirirkende yapılabilir...extra acıktıkça listede olmadığı halde meyve veya salatalık falan yiyordum
şuan 68 kiloyum...64 le hamile kalmıştım
hamile kalmadan önce diyet yapıyordum hedefim 60 a düşmekti...hala hedefim 60

ben sağlık sorunları nedeniyle 100 kilodan 65 e düşmüştüm 65le hamile kaldım şimdi 71 72 arası gidip geliyorum benimde hedefim 60 a düşmek hiç kuşan diyetine bakmadım kilo verdikten sonra kan grubuma göre besleniyordum ve gerçekten çok sağlıklı bi beslenme şekli

X