bizde düzen yok kafasına göre takılıyorkızlar ya gündüz uykusu düzenli olan var mı. kaç saat ayakta tutuyorsunuz da yatırıyorsunuz. ve kaç saat uyuyo. benim kız bi saatten fazla uyumuyo ve uykusunu alamadığı için de bi saat mızmızlanarak ayakta duruyo bi daha uyutuyom yine bi saat uyuyo en fazla. bide benim kız çok ii konuşurdu artık konuşmuyor sadece gülüyo, çok az konuşuyo sizde de var mı bu durum. ve çok sıçrayarak uyuyo gazdan mı ki
sütüm yetmese bende verirdim ..ama sadece akşam yatarken...Ya tabi buyumesi iyi aglamiyosa mama vermenin bi anlami yok. ama benimki aksam bidaha aglarken kiyametleri kopariyo sut kalmadigi icin onun icin veriyorum aksamlari. bu arada kizlar bebegimle disari cikril. esim arkadaslar falan kahvaltiya gittik 1 saat falan oturdum sonra kucuk hanim bir aglamaya basladi uykusu gelmis kendi kendine uyuyamiyo arabada tabi apartopar eve geldik simdi uyuyo hanimefendi ama saat daha 2 benim pilim bitti artik gece olsun yatalim. diye bakiyorum cok yordu beni kucugum
2 aylıkken 61 cm miydi boyu? MaşAllahVe minyon diyorsunuz. :)
Kızım 2 aylık kontrolünde 54 cm idi. :) Ama 46 cm doğdu. Yine iyi büyüdü minnoşum maşAllah
2 aylıkken 61 cm miydi boyu? MaşAllahVe minyon diyorsunuz. :)
Kızım 2 aylık kontrolünde 54 cm idi. :) Ama 46 cm doğdu. Yine iyi büyüdü minnoşum maşAllah
canım nasıl küçük diyorlar senin kızın 6200 çok normal maşallah bence
merhabalar bizde dün kontroe gittik..yine az kilo almış bu ay 650 civarı benim kız doğdugundan beri az kilo alıyor..boyu fazla uzuyor gelişimi normal bi sorun yok ama kio alamıyor...gunde 2 defa mama ver dedi doktor,bakalım deneyecegım gercı sütümde geliyor ama tam doyurmuyor herhalde kızımı...
canım ben zaten boyu iyi diyorum ama kilosu az ben ufak tefek olduğum için o da normaldir herhalde diyorum:)bide benim kız 51 cm doğdu.
merhabalar bizde dün kontroe gittik..yine az kilo almış bu ay 650 civarı benim kız doğdugundan beri az kilo alıyor..boyu fazla uzuyor gelişimi normal bi sorun yok ama kio alamıyor...gunde 2 defa mama ver dedi doktor,bakalım deneyecegım gercı sütümde geliyor ama tam doyurmuyor herhalde kızımı...
Kizlar bu mama vermekten neden bukadar korkuyosunuz ben gece yatarken veriyorum hem bebisim rahat uyuyo hemde kilo alimimiz iyi. eger gun icinde sutum yetmezse yne. veriyorim zehir vermiceksiniz kizlar bebeginizin saglikli olmasindan dahami onemli evet keske sutleriniz cesme gibi aksada hic mama vermesek ama olmuyosada niye bebislere eziyet edelimki yani tabiki kendi dusuncem herkesin dusuncesi farkli olabilir
mama zehir değil tabi. ama her cocukda gecerli olmasada bu durumlarda genelde bebek memeyi bırakır. cevrenize bakın bi suru ornek goreceksiniz. benimde sutum azdı denemedik sey bırakmadım cogalsın diye. simdi hic bisey yapmıyorum sadece 3 litre su iciyorum ve saat bası emzirdim bugune kadar cogaldı. mamayı keseli cok oldu. simdide benim sıpa emmiyor ama napiim( kendinize guvenin her annenin bebegine yetecek kadar sut uretme kapasitesi var bunu kendinize telkin ettikce ve cocuk talep ettikce sut artıyor. bigun hic unutmuyorum bos memeyi verdim cekiyor oglum, bir yandanda sinirleniyor, sonra uyudu memede ama memeden cekmedim hala emiyordu emzik gibi, bes dakika sonra deli gibi sut gelmeye basladı, yutmaya yetisemedi oglum. ogun bu arz talep meselesini anladım. emzirmek gercekten hersey bi yana cok guzel bi bag anneyle bebek arasında,bu yuzden biberon kullanmayı mecbur degilseniz bırakın bence.
boşver tatlım sen onların söyledikleriniaslında bence de iyi; hareketli, sağlıklı, kıpır kıpır bi bebekama nebileyim, bi kişi söylese umurumda olmaz, ama üç dört kişiden duyunca (bi de kıyaslamaları yok mu, benim bilmem kimimin bebeği de aynı yaş ama daha toplu vs. gibi) doymuyomu diye tek kaygım bu, dili yok ki yavrucakların açım desin, yoksa öyle kiloyu takan birisi değilim, önemli olan sağlığı.
bende dayanamadım kiraz suyu sıkarak kaşıkla az az verdim dün ve bugünkızlar kızıma az önce kirazla muz verdim şapur şupur emdi ..ağzından çekmeyim diye elleriyle yapıştı resmençok komikti tipi kirazı yerken
bittikten sonrada daha yokmu der gibi baktı ...hemen arkasından meme verdim yalan yanlış ağzında dolandırdı emmedi
siz meyvelerden tattırıyormusunuz
daha erkenmi sizce..eşim verme şimdiden bişey tadını alırsa meyvelerin daha seni emmez dedi ama ben verdim yinede
benim kızımın adı da zeynepadaşlarmış bebişler
benim kızımın adı da zeynepp
kızlar ya gündüz uykusu düzenli olan var mı. kaç saat ayakta tutuyorsunuz da yatırıyorsunuz. ve kaç saat uyuyo. benim kız bi saatten fazla uyumuyo ve uykusunu alamadığı için de bi saat mızmızlanarak ayakta duruyo bi daha uyutuyom yine bi saat uyuyo en fazla. bide benim kız çok ii konuşurdu artık konuşmuyor sadece gülüyo, çok az konuşuyo sizde de var mı bu durum. ve çok sıçrayarak uyuyo gazdan mı ki
aynı benim kızım da öyle, bazen kalkıp yürüyecek sanıyorum