2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bizde düzen yok kafasına göre takılıyor
uyku bile sayılmaz ara ara şekerleme diyelim
sürekli kucağımda ...kızımla ve babasıyla sırayla taşıyoruz
konuşma bizde de azaldı..eskiden ben konuşurdum gözlerini gözlerime diker kendince sesler çıkararak cevap verirdi
şimdi ben konuşuyorum sağa sola bakıyor kalkmaya çalışıyor..etraf ilgisini çekmeye başladı
sütüm yetmese bende verirdim ..ama sadece akşam yatarken...
benim kızım gezmeyi çok seviyor..dışarda hiç çıtı çıkmıyor..geçen gün 2 saat alışveriş yaptık hiç ağlamadı...
2 aylıkken 61 cm miydi boyu? MaşAllah Ve minyon diyorsunuz. :)

Kızım 2 aylık kontrolünde 54 cm idi. :) Ama 46 cm doğdu. Yine iyi büyüdü minnoşum maşAllah

bizde 56 cm...az önce ölçtüm 57 cm olmuş..tabi ne kadar doğru ölçtüm bilemem

Son düzenleme:
2 aylıkken 61 cm miydi boyu? MaşAllah Ve minyon diyorsunuz. :)

Kızım 2 aylık kontrolünde 54 cm idi. :) Ama 46 cm doğdu. Yine iyi büyüdü minnoşum maşAllah

canım ben zaten boyu iyi diyorum ama kilosu az ben ufak tefek olduğum için o da normaldir herhalde diyorum:)bide benim kız 51 cm doğdu.

gündüz uykularımız hala düzenli değil bizimde.
bebeklerini düzene koyanlara imreniyorum maaşallah.

gündüzleri uyuyoruz biz ama hafif sallanma temposuyla. belli olmuyor bazen 40 dk da uyanırken bazen 2-3 saat uyuyabiliyor. biraz önce mesela 35 dk uyudu ağladı aldım beşiğinden. baktım hala ağlıyor. tekrar emzirdim 40 dk dır uyuyor.umarım biraz daha uyur.
geceleri de çok düzenli değil. bazen 8 de yatıyor.bazen 9 bazen 10 bazen 12.ama eğer gece uykusuna geçmişse ilk 4-5 saat deliksiz uyuyor sonra emiyor 3 saat sonra kalkıyor.sabaha doğru 1-2 saatte bir kalkıyor.kaçta yatarsa yatsın bu sabah 5-6 ya kadar devam ediyor.genelde sabahları 6 gibi uyanıyor.anlayacağınız hala daha karmakarışık.

bir de bebeklerini babalarıyla büyütebilen anneler çok şanslısınız.eşim işinden dolayı sabah 8.3 gibi gidiyor akşam 9.3-10 gibi geliyor. eğer geldiğinde uyumuyorsa ancak öyle sevebiliyor bebeğini.daha banyo yaptığını bile bir kere görebildi.onun dışında hep annemle yıkadık.şimdi artık tek başıma yıkıyorum.

kizlar nasilsiniz.bebisler nasillar/hepsi byumuslerdir mashallah onlara.en tatli zamanlari.bizde iyiyiz kizlarimizla.sadece ben biraz iyi degilim.iyi olmama nedenim kilolarim.hamilelik sonrasinda 3 fazla kilom vardi.9 ay kustugum icin ozledigim her seyi yedim.2 ay sonra bi tartildim 6 kilo almisim.toplamda 9 kilo etti.:18::18::18:ne yapicam hic bilmiyorum.emzirdigim icin diyet yapmaya korkuyorum.sutum zaten az dahada azalirsa cok kotu olur.:18::18::18:

canım nasıl küçük diyorlar senin kızın 6200 çok normal maşallah bence

aslında bence de iyi; hareketli, sağlıklı, kıpır kıpır bi bebek ama nebileyim, bi kişi söylese umurumda olmaz, ama üç dört kişiden duyunca (bi de kıyaslamaları yok mu, benim bilmem kimimin bebeği de aynı yaş ama daha toplu vs. gibi) doymuyomu diye tek kaygım bu, dili yok ki yavrucakların açım desin, yoksa öyle kiloyu takan birisi değilim, önemli olan sağlığı.

merhabalar bizde dün kontroe gittik..yine az kilo almış bu ay 650 civarı benim kız doğdugundan beri az kilo alıyor..boyu fazla uzuyor gelişimi normal bi sorun yok ama kio alamıyor...gunde 2 defa mama ver dedi doktor,bakalım deneyecegım gercı sütümde geliyor ama tam doyurmuyor herhalde kızımı...

canim merhaba benim kizda oyle.boyu iyi uzuyor.kilosu cok az artiyor.benimde sutum var.ama mama denedim onuda almiyor kesinlikle.biberonu ememiyorbu ay 600 qram almis sadece.4 yinda insallah kasik mamisna baslamayi dusunuyorum.belki o zaman alir/

benim kızımda hala kusmaya devam ediyor biz surup kullanıyoruz azaldı baya kusması ama gecmedi tamamen..azalsada kilo aımı az kızımın...
gecen gün tek mmeyı almamış cıglık atmıstı dedim ertesi gün düzeldi gene alıyor memeyi ama süt az gelirse gene bırakıp aglıyor sıkılıyor cekmek istemiyor kolay gelsin istiyor onu fark ettim...
benım kızım idrar yolu enf. gecirdi ve bezi kokuyordu öyle anlamıstım ben...bu günlerde gene koku var tahlil yaptırmadım henüz,eski kokudan daha farklı eskiden yogun bi idara kokusu oluyodu keskin bi koku,bu koku sanki daha bi degısik..bılmıyorum hiçmi koku olmamalı bezde..

canım alt sınır 600 gr mış, hemşiremiz öyle dedi bize, seninki normal oluyo bu durumda, bizim de 500 gr almış, önümüzdeki ay yine az alırsa mamaya başlarız dedi bize de ( alt sınır 600 üst sınır1000 gr mış )

mama zehir değil tabi. ama her cocukda gecerli olmasada bu durumlarda genelde bebek memeyi bırakır. cevrenize bakın bi suru ornek goreceksiniz. benimde sutum azdı denemedik sey bırakmadım cogalsın diye. simdi hic bisey yapmıyorum sadece 3 litre su iciyorum ve saat bası emzirdim bugune kadar cogaldı. mamayı keseli cok oldu. simdide benim sıpa emmiyor ama napiim( kendinize guvenin her annenin bebegine yetecek kadar sut uretme kapasitesi var bunu kendinize telkin ettikce ve cocuk talep ettikce sut artıyor. bigun hic unutmuyorum bos memeyi verdim cekiyor oglum, bir yandanda sinirleniyor, sonra uyudu memede ama memeden cekmedim hala emiyordu emzik gibi, bes dakika sonra deli gibi sut gelmeye basladı, yutmaya yetisemedi oglum. ogun bu arz talep meselesini anladım. emzirmek gercekten hersey bi yana cok guzel bi bag anneyle bebek arasında,bu yuzden biberon kullanmayı mecbur degilseniz bırakın bence.

Kesinlikle hak veriorum canim ama sutu gelsin diye benim kadar cabalayan yoktur herhalde gunde 4_4.5 lt su iciyorum cig maya bile yedim sut yapiyo diye ictigim caylarin yedigim kuru incirlerin meyvelerin haddi hesabi yok ama yok aksama yatma saatine yetmiyo artik hatta ondan biraz daha once bitiyo ama oyaliyorum bi kere mama veriyim diye. evet keske bunuda vermesem ama yok aksam artik bitmis oluyo zorundaliktan veriorum. ilk baslarda bende mama vermicem diye kizimi resmen ac biraktim surekli bos memeyi cekeledi o zamanlar aglamayi ogrendi oglen uyumamayi ogrendi simdi surekli agliyp doktor bile dedi aglamayi ogrenmis diye yani benim hatam belki ozamanlar mama verseydim kizim bu kadar huzursuz bi bebek olmayacakti. bunun icin mama verebiliriz dedim yani kendi dilim yandi.

Ben de bebeğim ilk doğduğu zaman sütüm çok olmadığı için mama ağırlıklı besliyordum.Hem emziriyor,hem de mama veriyorsanız size tavsiyem gaz sancısına karşı üretilen biberonlardan kullanmanız.Onlardan sütün gelmesi,memeden gelir gibi,yavaş.Normal biberonlardan bebek kolayca içtiği için,ilerde memeyi istemiyor.Bebeğim 2 ayını bitirdiğinde benim sütüm arttı.Şu anda 3 aylık ve de neredeyse mamayı haftada 1-2 defa veriyorum.Süt gelmesi için çok stres yaratmayın kendinize,tam ters etki eder.Bir de elektrikli pompanın faydasını gördüm.Zira memede süt kanallarını açıyor.Siz de sağmayı deneyebilirsiniz.İlk çocuğumda sütüm hemen hemen hiç yoktu,mama ağırlıklı beslendi.Şu anda 6 yaşında ve de çok şükür ki kolay kolay hasta olmaz,gayet sağlıklı.Siz de çok üzülmeyin yani,yettiği kadar artık....

Son düzenleme:
boşver tatlım sen onların söylediklerini bana da diyorlar bende kendi çapımda cevaplıyorum hepimiz aynı boy ve kiloda değilsek bebeklerde de aynen öyledir diyorum susup kalıyorlar ve ardından benim için kilo sorun değil tek kafama takacağım şey vitamin eksikliği v.s. yaşarsak o olur endişem diyorum sende bu tarz cevaplarla kıyaslamaları durdurabilirsin belki

kızlar kızıma az önce kirazla muz verdim şapur şupur emdi ..ağzından çekmeyim diye elleriyle yapıştı resmen çok komikti tipi kirazı yerken
bittikten sonrada daha yokmu der gibi baktı ...hemen arkasından meme verdim yalan yanlış ağzında dolandırdı emmedi

siz meyvelerden tattırıyormusunuz
daha erkenmi sizce..eşim verme şimdiden bişey tadını alırsa meyvelerin daha seni emmez dedi ama ben verdim yinede

bende dayanamadım kiraz suyu sıkarak kaşıkla az az verdim dün ve bugün içti valla günde 1 adet kiraz suyu vermeyi düşünüyorum aslında vermeyecektim ama bende bebekle ilgili bi dergi var beslenme konusuna dün bakınabildim

tadlara alışması amacıyla günde 2-3 çay kaşığı kadar verebilirsiniz diyor ve verdiğiniz ilk menüyü 3-4 gün devam edip bebeğinizi gözlemleyin alerjik durum, bağışıklık durumu (dışkı farklılığı ) v.s veee eğer ki bebeğiniz verdiğinizi yutmayıp çıkarıyorsa bebeğiniz henüz ek besine hazır değildir 10 gün bekleyip tekrar denemenizi öneririz diyor dergide aklımda kalanlar bunlar

biz sabah 7-8 gibi uyanıyoruz,gece uykusunu almış oluyor oğlum.
gündüz 2 saatte bir uyuyor.uykusu geliyor.uyku belirtisi yoksa da ben anakucağında sallayıp ya da emzirip uyutmaya çalışıyorum,düzenli uyusun diye..genelde başarılı oluyorum..akşam 9 a kadar 2 saat aralıklarla uyuyor,uykuları 30 dakika oluyor ortalama..gündüz uykusunu alamazsa huysuzluk yapıyor..her gün bu şekilde şimdilik,inşallah değişmez..bizim konuşmalarda azalma yok,yüzümüze bakıp uzun uzun sesler çıkarıyor,gülüyor,tv ye tepki veriyor,izlemek istiyor,konuşuyor onunla:)

aynı benim kızım da öyle, bazen kalkıp yürüyecek sanıyorum

oğlum da oturur pozisyonda durmak istiyor,özellikle yüzünün tv ye dönük olmasını istiyor..o şekildeyken kafasını sırtını kaldırıyor,daha çok erken oturması için..bir de bacaklarımı dizden kırıp oğlumu yüzü bana bakar şekilde bacaklarımın arasında tutuyorum,o haldeyken ayaklarını ağzıma sokuyor sürekli

kilo konuşulmuş,oğlum 2 gün sonra 3 aylık olcak dün tartıldık 6400 olmuş,3100 doğmuştu..boyuna emin olamadık 50 cm doğmuştu,2.ayında hastanede doktor 61 cm ölçtü,bir hafta sonra sağlık ocağında hemşire 57 cm dedi..61 dedi doktor dedim 61 olmasına imkan yok dedi yani boyunu bilemiyorum..ortalama bir bebek,çok toplu da durmuyor çelimsiz de.yüzü bana benziyor minicik,kedi surat denilen gruptan. yani hiçbir zaman tombul gözükmez..zaten açıkçası kiloya boya takılmak istemiyorum..algısı yüksek,hareketleri güzel,sağlığı yerinde çok şükür..hatta doktorumuz geçen gün senin motor gelişimini seveyim dedi gerisi önemli değil,her bebek iri olacak diye bir kural yok..ama bir kısım insanlar moral bozmak için yaratıldıklarını düşündüklerinden olsa gerek,"sütün yaramamış,filancanın kızı kırkı çıkmadan bilmem ne kadar oldu" deyip duruyorlar..duymuyorum hiç..Allah herkesin bebeğine sağlık versin,akıl versin..moral bozucuların da kem gözlerinden korusun inşallahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…