2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bende dayanamadım kiraz suyu sıkarak kaşıkla az az verdim dün ve bugün :KK56: içti valla :KK52: günde 1 adet kiraz suyu vermeyi düşünüyorum :KK28: aslında vermeyecektim ama bende bebekle ilgili bi dergi var beslenme konusuna dün bakınabildim :KK9:

tadlara alışması amacıyla günde 2-3 çay kaşığı kadar verebilirsiniz diyor :KK34: ve verdiğiniz ilk menüyü 3-4 gün devam edip bebeğinizi gözlemleyin alerjik durum, bağışıklık durumu (dışkı farklılığı ) v.s veee eğer ki bebeğiniz verdiğinizi yutmayıp çıkarıyorsa bebeğiniz henüz ek besine hazır değildir 10 gün bekleyip tekrar denemenizi öneririz diyor dergide aklımda kalanlar bunlar :KK16:
yarasın bebişlerimize vitamin olsun inşallah :KK56:
kilo konuşulmuş,oğlum 2 gün sonra 3 aylık olcak dün tartıldık 6400 olmuş,3100 doğmuştu..boyuna emin olamadık 50 cm doğmuştu,2.ayında hastanede doktor 61 cm ölçtü,bir hafta sonra sağlık ocağında hemşire 57 cm dedi..61 dedi doktor dedim 61 olmasına imkan yok dedi:KK1: yani boyunu bilemiyorum..ortalama bir bebek,çok toplu da durmuyor çelimsiz de.yüzü bana benziyor minicik,kedi surat denilen gruptan:KK9:. yani hiçbir zaman tombul gözükmez..zaten açıkçası kiloya boya takılmak istemiyorum..algısı yüksek,hareketleri güzel,sağlığı yerinde çok şükür..hatta doktorumuz geçen gün senin motor gelişimini seveyim dedi :KK9: gerisi önemli değil,her bebek iri olacak diye bir kural yok..ama bir kısım insanlar moral bozmak için yaratıldıklarını düşündüklerinden olsa gerek,"sütün yaramamış,filancanın kızı kırkı çıkmadan bilmem ne kadar oldu" deyip duruyorlar..duymuyorum hiç..Allah herkesin bebeğine sağlık versin,akıl versin..moral bozucuların da kem gözlerinden korusun inşallahhh

benim kızımda kedi surat denilen grupta işte ...bilmiyordum öyle bi grup olduğunu ama yazdığın tarife uyuyor:KK52:
yüzden belli etmiyor, tombiş yerleri saklı tulumların içinde kalıyor

benim kızımda hala kusmaya devam ediyor biz surup kullanıyoruz azaldı baya kusması ama gecmedi tamamen..azalsada kilo aımı az kızımın...
gecen gün tek mmeyı almamış cıglık atmıstı dedim ertesi gün düzeldi gene alıyor memeyi ama süt az gelirse gene bırakıp aglıyor sıkılıyor cekmek istemiyor kolay gelsin istiyor onu fark ettim...
benım kızım idrar yolu enf. gecirdi ve bezi kokuyordu öyle anlamıstım ben...bu günlerde gene koku var tahlil yaptırmadım henüz,eski kokudan daha farklı eskiden yogun bi idara kokusu oluyodu keskin bi koku,bu koku sanki daha bi degısik..bılmıyorum hiçmi koku olmamalı bezde..

bizimki azalmadı cnm hala devam
benim kızıda anlamak zor
süt gelmezse sinirleniyor
çok gelirse çıldırıyor

kızlar kızıma az önce kirazla muz verdim şapur şupur emdi ..ağzından çekmeyim diye elleriyle yapıştı resmen :KK9:çok komikti tipi kirazı yerken
bittikten sonrada daha yokmu der gibi baktı ...hemen arkasından meme verdim yalan yanlış ağzında dolandırdı emmedi

siz meyvelerden tattırıyormusunuz
daha erkenmi sizce..eşim verme şimdiden bişey tadını alırsa meyvelerin daha seni emmez dedi ama ben verdim yinede :KK53:

bugün arkadaşın bahçesindeydik,eşim çilek ve kara dut topladı..yanımızda çocuklu 4 aile vardı,hepsi bizden büyük..oğluma da verelim duttan azcık,suyunu emsin bakalım ne yapacak dedim..bir arkadaş dutu emdirmeye çalışırken bir kısmı müdehale etti vee ne olduğunu anlamadan bıraktık dut tattırma işini:KK52: bakalım bir daha ne zaman deneriz

yarasın bebişlerimize vitamin olsun inşallah :KK56:

benim kızımda kedi surat denilen grupta işte ...bilmiyordum öyle bi grup olduğunu ama yazdığın tarife uyuyor:KK52:
yüzden belli etmiyor, tombiş yerleri saklı tulumların içinde kalıyor

:emir_bebek:

öyle bir grup yok esasında, yüzü ve yüz hatları minik olan kişileri kastetmiştim:KK34:ben de onlardanım.ne kadar kilo alırsam alayım yüzde değişme olmaz..oğlum da bana çekmiş,yüzü yuvarlak,çenesi minicik,yanakları tombiş değil,minyon baya..bilekleri tombul ama:KK34:

bugün arkadaşın bahçesindeydik,eşim çilek ve kara dut topladı..yanımızda çocuklu 4 aile vardı,hepsi bizden büyük..oğluma da verelim duttan azcık,suyunu emsin bakalım ne yapacak dedim..bir arkadaş dutu emdirmeye çalışırken bir kısmı müdehale etti vee ne olduğunu anlamadan bıraktık dut tattırma işini:KK52: bakalım bir daha ne zaman deneriz

benim kızım 3 aylık ve herşeyi tattırıyorum bişey de yok gibi. olsa da alışacak mecbur diye veriyorum ha bre. çok zararını görmedikçe verecem. kahvaltı yapıyoruz beraber peynir zeytin domates suyu bazen reçel sadece tattırıyorum parmağımın ucu ile yalatıyorum. akşamda karpuz kiraz şeftali emdiriyorum suyunu çok az. valla şappıdu şappudu emiyo benimde hoşuma gidiyo aşırıya kaçmadan bence zararı yoktu diye düşünüyorum. bildiğim tek zararlı şey bal. bi yaşına kadar verilmez bide emin değilim ama balık.

canım nerelerdesin, uğramiyon kaç gündür

Canim arada girip okuyorum ama yazacak vakit ve moralim yoktu hic..
Esiimle baya kavga ediyoruz kac gundur kaynanam yuzunden daha bugun iyi gibiyiz aksam yine hafif bi surtusme oldu da hafif atlattik:)
Oglum da olanlardan etkilendi sanirim huysuzlasti o da ugrastiriyor biraz sen nasilsin cnim

Artık biz ellerimizden tutulunca kalkıp oturur hal alabiliyoruz. Önceden kalkmak isterdi de kuzum, poposuyla ayaklar kalkardı :KK53:

Bugün tam 3 aylık olduk. Artık bir süredir biz ellerimizden tutulunca kalkıp oturur hal alabiliyoruz. Önceden kalkmak isterdi de kuzum, poposuyla ayaklar kalkardı :KK53:

benim kızım 3 aylık ve herşeyi tattırıyorum bişey de yok gibi. olsa da alışacak mecbur diye veriyorum ha bre. çok zararını görmedikçe verecem. kahvaltı yapıyoruz beraber peynir zeytin domates suyu bazen reçel sadece tattırıyorum parmağımın ucu ile yalatıyorum. akşamda karpuz kiraz şeftali emdiriyorum suyunu çok az. valla şappıdu şappudu emiyo benimde hoşuma gidiyo aşırıya kaçmadan bence zararı yoktu diye düşünüyorum. bildiğim tek zararlı şey bal. bi yaşına kadar verilmez bide emin değilim ama balık.

ben de emzik alsın diye reçel sürüp verdim.reçeli emdi emziği attı..ondan sonra da dünki deneyim oldu,hafif hafif tattırılabilir bence de.anneannem bize turşu suyu bile veriyomuş zamanında:KK9:doyacak kadar değil tadılık verilebilir meyve filan..

Kızlae rota aşısı yaptırdınız mı 2. Ayda?

biz yaptırdık,rotarix önerdi doktorumuz.

şu düşüncesiz insanlardan illallah geldi bebek doğdu doğalı yaa. bebeğim sevgi dolu bi ortamda büyüsün istediğim için bebeğimi seven herkesle yakın olmak istiyorum ben. bu yüzden bebeğimi çok seven bi aile dostumuzun ısrarlarını kıramayıp misafirliğe gittik dün eşim bebeğim ben. kadın hırpalayarak seviyor. defalarca uyardık kar etmedi. en son benim sırtım dönükken bebeği balkondan aşağı sallandırmaya kalkmış. kızı bağırdı anne ne yapıyorsun diye. diyo ki kadın aşagıdaki yeşillikleri görsün istedim. kızı da anne risk almaya değer mi ya bi şey olsa diye payladı annesini:KK43:((

ben de evden bir daha çıkmama kararı aldım. can sıkıcı olabiliyor bazen sevginin boyutu. resmen düşündükçe kadını parçalamak istiyorum. 3 aylık bebek gitmek istediği adamı seçer mi? benimki seçiyor. o kadını görünce bana yapışıyor resmen

Artık biz ellerimizden tutulunca kalkıp oturur hal alabiliyoruz. Önceden kalkmak isterdi de kuzum, poposuyla ayaklar kalkardı :KK53:
Bugün tam 3 aylık olduk. Artık bir süredir biz ellerimizden tutulunca kalkıp oturur hal alabiliyoruz. Önceden kalkmak isterdi de kuzum, poposuyla ayaklar kalkardı :KK53:
işte bizde 3 aylıkken başladı bu istek son bikaç gündür destekle oturtuyorum kızımı :KK9::KK52: çok mutlu oluyor oturunca gülücükleri artıyor :KK9: yatırınca da ağlıyor :KK53: hadi bakalım kızıma arkadaş gelmiş keyifli oturmacalar :KK3::KK54:

şu düşüncesiz insanlardan illallah geldi bebek doğdu doğalı yaa. bebeğim sevgi dolu bi ortamda büyüsün istediğim için bebeğimi seven herkesle yakın olmak istiyorum ben. bu yüzden bebeğimi çok seven bi aile dostumuzun ısrarlarını kıramayıp misafirliğe gittik dün eşim bebeğim ben. kadın hırpalayarak seviyor. defalarca uyardık kar etmedi. en son benim sırtım dönükken bebeği balkondan aşağı sallandırmaya kalkmış. kızı bağırdı anne ne yapıyorsun diye. diyo ki kadın aşagıdaki yeşillikleri görsün istedim. kızı da anne risk almaya değer mi ya bi şey olsa diye payladı annesini:KK43:((

ben de evden bir daha çıkmama kararı aldım. can sıkıcı olabiliyor bazen sevginin boyutu. resmen düşündükçe kadını parçalamak istiyorum. 3 aylık bebek gitmek istediği adamı seçer mi? benimki seçiyor. o kadını görünce bana yapışıyor resmen
ahh tatlım yaa benimde başımdan geldi :KK5: ne anlarlarsa hırpalayarak sevmekten :KK30: yuhhh balkondan aşağı mı sarkıttı bebeğini o kadın :KK53::KK53::KK53: kızı annesinden oldukça olgunmuş valla :KK42: seçer canım bebeklerimiz herşey farkında bence istediklerini-istemediklerini aslında çok güzel belli edebiliyorlar :emir_bebek::nazar: sıkma canını sık görüşmemeye bak bence sen o bayanla :KK19:

Bebegimib gazi dun hem onu hem beni mahvetti. butun gun zaten surekli mizikladi gecede 3 e kadar uyumadi 10 gun sonra 3 aylik olucaz nezaman gecicek bu gaz bitsin artik yaa kizim mahvoldu tabi bende ortada uykusuzluktan zombi gibi geziyorum gunduz uykumuzda zaten yok ve uyumadigi icin surekli aglamaya calisiyo gezdirsemde ne yapsam kar etmiyo salliorum uyuyo en fazpa 10 dakika sonra kalkiyo sonra basliyo aglamalar cok yoruldum artik coook buyu kizim buyu buyu buyu

:emir_bebek:

öyle bir grup yok esasında, yüzü ve yüz hatları minik olan kişileri kastetmiştim:KK34:ben de onlardanım.ne kadar kilo alırsam alayım yüzde değişme olmaz..oğlum da bana çekmiş,yüzü yuvarlak,çenesi minicik,yanakları tombiş değil,minyon baya..bilekleri tombul ama:KK34:
:KK37: bende öyle bi grup var sanmıştım ciddi ciddi :KK9:..neyse yaa iri yüzlerden daha sevimli duruyor kedi surat
kızımı doğdu doğalı hep kedicik pisicik diye seviyordum..suratıda kedi surat işte :KK1: minik kedim benim :KK9:
yuhh diyorum o kadına...Allah göstermesn elinden kaysa gitse hesabını nasıl verir
biz gözümüzden sakınalım siz hacamat edin ne güzel :KK19:..valla ben açık açık söylüyorum ısırmayın canını acıtmayın doğru düzgün sevin diyorum
Bebegimib gazi dun hem onu hem beni mahvetti. butun gun zaten surekli mizikladi gecede 3 e kadar uyumadi 10 gun sonra 3 aylik olucaz nezaman gecicek bu gaz bitsin artik yaa kizim mahvoldu tabi bende ortada uykusuzluktan zombi gibi geziyorum gunduz uykumuzda zaten yok ve uyumadigi icin surekli aglamaya calisiyo gezdirsemde ne yapsam kar etmiyo salliorum uyuyo en fazpa 10 dakika sonra kalkiyo sonra basliyo aglamalar cok yoruldum artik coook buyu kizim buyu buyu buyu

cnm gaz damlasını düzenli kullandınmı..yani gaz olunca değil olsada olmasada gün içinde 3 veya 4 kere dr ne tavsiye ettiyse verilmesi gerekiyormuş
birde ayaklarını sıcak tut bebeğinin..biz bile ayaklarımızı üşütünce gaz sancısı çekiyoruz..

ben şanslıyım ..kızımın gaz problemi kalmadı...ilk 2 ay çok az oldu sadece...3 çeşit gaz ilacımız var hepsi duruyor kullanmadım çok fazla

kelebex nasılsın cnm...evlilik yıldönümünüzü kutladınızmı
gavura kızıp oruç bozma..kaynanana sinirlenip eşinle aranı açmaya değmez:KK34:...olan sana ve bebeğine olur

:KK37: bende öyle bi grup var sanmıştım ciddi ciddi :KK9:..neyse yaa iri yüzlerden daha sevimli duruyor kedi surat
kızımı doğdu doğalı hep kedicik pisicik diye seviyordum..suratıda kedi surat işte :KK1: minik kedim benim :KK9:

yuhh diyorum o kadına...Allah göstermesn elinden kaysa gitse hesabını nasıl verir
biz gözümüzden sakınalım siz hacamat edin ne güzel :KK19:..valla ben açık açık söylüyorum ısırmayın canını acıtmayın doğru düzgün sevin diyorum

cnm gaz damlasını düzenli kullandınmı..yani gaz olunca değil olsada olmasada gün içinde 3 veya 4 kere dr ne tavsiye ettiyse verilmesi gerekiyormuş
birde ayaklarını sıcak tut bebeğinin..biz bile ayaklarımızı üşütünce gaz sancısı çekiyoruz..

ben şanslıyım ..kızımın gaz problemi kalmadı...ilk 2 ay çok az oldu sadece...3 çeşit gaz ilacımız var hepsi duruyor kullanmadım çok fazla
Canim gercelten sanslisin bizim icin kabus gibi gecen 3 ay oldu. en kotusu caresiz olmak kizim sanci cekerken hic bisi yapamiyorum. evet canim gaz damlasini duzenli kullaniyorum ama yok hic fayda etmiyo. Ayaklarina cift corap giydiriyorum zaten kundakla uyuyo ama gazliyiz iste

Kızlae rota aşısı yaptırdınız mı 2. Ayda?

biz yaptırmadık valla kaç tane dr sordum hepsi sen bilirsin anne karar verir dedi ama biz yaptırmadık dediler. yani bana da sadece söylemek zorundalar diye öneriyorlar gibime geldi. kendi dr um yaptır dedi ama tanıdığım akrabalar vardı çocuk dr kimse illa yaptır yaptırma demiyo ama hepsi de biz yaptırmadık diyolar. bende onlara güvendim valla biraz da kendisi aşsın kızımın hastalıkları düşüncesindeyim.

$IMG418.jpg $DSCN9873.jpg
arkadaşlar bebişlere kısa kollu ve şhort giydiriyor musunuz. ben ara sıra giydiriyorum bakıyorum bacakları soğuk tekrar uzunlara geçiyorum
bu arada buda benim kuzum: azra'mmmm

Son düzenleme:
X