- 29 Ekim 2008
- 13.077
- 5.614
- 45
yarasın bebişlerimize vitamin olsun inşallahbende dayanamadım kiraz suyu sıkarak kaşıkla az az verdim dün ve bugün içti valla günde 1 adet kiraz suyu vermeyi düşünüyorum aslında vermeyecektim ama bende bebekle ilgili bi dergi var beslenme konusuna dün bakınabildim
tadlara alışması amacıyla günde 2-3 çay kaşığı kadar verebilirsiniz diyor ve verdiğiniz ilk menüyü 3-4 gün devam edip bebeğinizi gözlemleyin alerjik durum, bağışıklık durumu (dışkı farklılığı ) v.s veee eğer ki bebeğiniz verdiğinizi yutmayıp çıkarıyorsa bebeğiniz henüz ek besine hazır değildir 10 gün bekleyip tekrar denemenizi öneririz diyor dergide aklımda kalanlar bunlar
kilo konuşulmuş,oğlum 2 gün sonra 3 aylık olcak dün tartıldık 6400 olmuş,3100 doğmuştu..boyuna emin olamadık 50 cm doğmuştu,2.ayında hastanede doktor 61 cm ölçtü,bir hafta sonra sağlık ocağında hemşire 57 cm dedi..61 dedi doktor dedim 61 olmasına imkan yok dedi yani boyunu bilemiyorum..ortalama bir bebek,çok toplu da durmuyor çelimsiz de.yüzü bana benziyor minicik,kedi surat denilen gruptan. yani hiçbir zaman tombul gözükmez..zaten açıkçası kiloya boya takılmak istemiyorum..algısı yüksek,hareketleri güzel,sağlığı yerinde çok şükür..hatta doktorumuz geçen gün senin motor gelişimini seveyim dedi gerisi önemli değil,her bebek iri olacak diye bir kural yok..ama bir kısım insanlar moral bozmak için yaratıldıklarını düşündüklerinden olsa gerek,"sütün yaramamış,filancanın kızı kırkı çıkmadan bilmem ne kadar oldu" deyip duruyorlar..duymuyorum hiç..Allah herkesin bebeğine sağlık versin,akıl versin..moral bozucuların da kem gözlerinden korusun inşallahhh
benim kızımda kedi surat denilen grupta işte ...bilmiyordum öyle bi grup olduğunu ama yazdığın tarife uyuyor
yüzden belli etmiyor, tombiş yerleri saklı tulumların içinde kalıyor