- 23 Aralık 2012
- 248
- 0
bence sorun olmasın:)..idrar yolu enfeksiyonu zor..dünden beri memeye hiç itiraz etmedi çok şükür
kan almayacakları için rahatım...idrar tahlili canını acıtmıyor çünkü .. :)
bezimiz prima değil..primadan memnun kalmadım..can bebe kullanıyorum çok memnunum
dün kokuyordu çişi,sabahta kokuyordu ama az önce baktım koku falan yok...eşim koku kalmazsa huysuzluğu geçerse götürme dr diyor ama ben içim rahat etsin diye götürmek istiyorum
diş için erken gibi ama arada bende diş yerlerine elimle masaj yapıyorum rahatlasın diye
daha küçükler ama belli olmaz çıkabilir dişi :)akşama kadar o kadar çok mama önlüğü değişiyorumki...birde hemen değiştiğimi yıkıyorum yoksa yetişmiyor..çok akıyor tükürüğü
bende sadece emziriyorum..kilo alımı yavaş ,aynı aylık bebeklere kıyasla zayıf..ama hiç önemli değil ..sütüm yettiği kızımda emdiği müddetçe emziririm
destekli oturmak için 6 ay çok geç..hadi ben oturtmadım diyim herkes oturtuyor...büyüklerede bişey denmiyorki
babalar günü için kopya çek bizdenherkes aklına geleni paylaşsın benim aklıma sihirli kupa geldi..düşün düşün bunu bulabildim anca
benim kızımda kucağımdayken alıp başını gitmek istiyor gibi bide kesinlikle yüzü bana dönük olmıcak kıyameti koparıyor kanguruyada koyduk bağırıyor ters çevirdik etrafa bakbaka geziyor o zaman susuyor bütün günde kucakta etrafa bakarak gezidiriyor annem balkondan bakar gibi gaz çıkarma pozisyonunda haytta durmaz hep etrafa bakıcak bide biz resmen konuşuyoruz kızımla keyfi yerinde olunca özellikle sabahları gülüyor sesler çıkarıyor ben konuşuyorum o hı hı ıııı sesler çıkarıyor ben bidaha konuşuyorum cevap verir gibi yine güle güle sesler çıkarıyor :)
kizlar dun gece oglum saat 10da yatti.sabah 5 te kalkti. 5-10 dk emip tekrar uyudu.sabah 7.15 te kalkti. bu kadar uyumasi normalmi acaba. normalde geceleri 5 saatte bir uyanirdi.gerci dun sabah sadece 1.30 saat uyudu.disarida oldugumuzdan gunun geri kalan kismini uyanik gecirdi.sevinsemmi uzulsemmi bilemedim bu duruma
canım, bebeğin tam olarak kaç kilo ve kaç aylık, bizim dün üç aylık kontrolümüz vardı, kızım bir ayda 500 gr almış, alt sınır 600 gr mış, hemşiremiz bir ay sonra bi daha bakalım, kilo alımı aynı olursa mamaya başlayalım, dedi,
ben de biraz endişelendim acaba doymuyo mu ki diye, en azından günde bir kere gece yatarken mama versem mi diyorum
zaten herkes küçük deyip duruyo
burada kızım tam üç aylık, 6200 gr.
canım benim kız da az kilo alıyor. ilk ay 800 gram ikinci ay 900 gram almıştı 3500 doğmuştu
iki aylık kontrolünde 5250 olmuş. ilk ay doktorumuz az demişti ama yinede sınırın üztünde diye
mama vermek istemedi çünkü bbğim ağlamıyordu. bi de ben şuna bağlıyorum benimki çok uyuyor
geceleri de kesintisiz 5 veya 6 saat uyuyor acıksa muhakkak uyanır demek ki sütüm yetiyor ama az emiyor
5 dakkia yada en fazla 10 dakkia. bu ay sanki daha az alacak gibi geliyor bana da 15 gün oldu kontrolün üstünden geçeli.
evde tartıyorum daha 250 gram almış doktor gerçi bundan sonra her ay aldığı kilo dahada azalacak demişti ama
yinede çok az geliyor bana. sanırım önmüzdeki aylarda mama başaltacak(
bence doktoruna sor dediğni yap tabi yine sen bilirsin.
canım, bebeğin tam olarak kaç kilo ve kaç aylık, bizim dün üç aylık kontrolümüz vardı, kızım bir ayda 500 gr almış, alt sınır 600 gr mış, hemşiremiz bir ay sonra bi daha bakalım, kilo alımı aynı olursa mamaya başlayalım, dedi,
ben de biraz endişelendim acaba doymuyo mu ki diye, en azından günde bir kere gece yatarken mama versem mi diyorum
Kizlar bu mama vermekten neden bukadar korkuyosunuz ben gece yatarken veriyorum hem bebisim rahat uyuyo hemde kilo alimimiz iyi. eger gun icinde sutum yetmezse yne. veriyorim zehir vermiceksiniz kizlar bebeginizin saglikli olmasindan dahami onemli evet keske sutleriniz cesme gibi aksada hic mama vermesek ama olmuyosada niye bebislere eziyet edelimki yani tabiki kendi dusuncem herkesin dusuncesi farkli olabilir
Kizlar bu mama vermekten neden bukadar korkuyosunuz ben gece yatarken veriyorum hem bebisim rahat uyuyo hemde kilo alimimiz iyi. eger gun icinde sutum yetmezse yne. veriyorim zehir vermiceksiniz kizlar bebeginizin saglikli olmasindan dahami onemli evet keske sutleriniz cesme gibi aksada hic mama vermesek ama olmuyosada niye bebislere eziyet edelimki yani tabiki kendi dusuncem herkesin dusuncesi farkli olabilir
bebeğim 4 gün sonra 3 aylık olacak..11 haziranda kontrolümüz varcanım, bebeğin tam olarak kaç kilo ve kaç aylık, bizim dün üç aylık kontrolümüz vardı, kızım bir ayda 500 gr almış, alt sınır 600 gr mış, hemşiremiz bir ay sonra bi daha bakalım, kilo alımı aynı olursa mamaya başlayalım, dedi,
benim oğlumda tam üç aylık ve 6 kilo. Ben de korkuyordum kilosu az diye ama doktorumuz zaten üç ayda 6 kiloyu hedefliyoruz dedi mamaya da gerek görmedi.sen endişelenme bence.canım, bebeğin tam olarak kaç kilo ve kaç aylık, bizim dün üç aylık kontrolümüz vardı, kızım bir ayda 500 gr almış, alt sınır 600 gr mış, hemşiremiz bir ay sonra bi daha bakalım, kilo alımı aynı olursa mamaya başlayalım, dedi,
evet canım aynen ya kucak istiyor dediğin gibi yüzü bize dönük olmayacak şekilde ya da destekli oturmak istiyorbenim kızımda kucağımdayken alıp başını gitmek istiyor gibi bide kesinlikle yüzü bana dönük olmıcak kıyameti koparıyor kanguruyada koyduk bağırıyor ters çevirdik etrafa bakbaka geziyor o zaman susuyor bütün günde kucakta etrafa bakarak gezidiriyor annem balkondan bakar gibi gaz çıkarma pozisyonunda haytta durmaz hep etrafa bakıcak bide biz resmen konuşuyoruz kızımla keyfi yerinde olunca özellikle sabahları gülüyor sesler çıkarıyor ben konuşuyorum o hı hı ıııı sesler çıkarıyor ben bidaha konuşuyorum cevap verir gibi yine güle güle sesler çıkarıyor :)
aynenn yaaa sanki yürüyecek hemen gibi geliyoo banadaaynı benim kızım da öyle, bazen kalkıp yürüyecek sanıyorum
kızlar sizin bebişlerin maşallahı var benim kızım yarın tam 3 aylık olcak 5500gr 3400 doğmuştu bende sadece anne sütü veriyorum herhalde sütüm yetmezse ağlar ve uyumazdı diye düşünüyorum boyu falanda iyi geçen ay 61 cmdi hareketlide maşallah napim benim kızda ufak tefek olsun bende öleyim 1.57 boyum var evlenene kadarda 47 48 kilo idim hep minyondum yani
kızlar sizin bebişlerin maşallahı var benim kızım yarın tam 3 aylık olcak 5500gr 3400 doğmuştu bende sadece anne sütü veriyorum herhalde sütüm yetmezse ağlar ve uyumazdı diye düşünüyorum boyu falanda iyi geçen ay 61 cmdi hareketlide maşallah napim benim kızda ufak tefek olsun bende öleyim 1.57 boyum var evlenene kadarda 47 48 kilo idim hep minyondum yani