2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım, bebeğin tam olarak kaç kilo ve kaç aylık, bizim dün üç aylık kontrolümüz vardı, kızım bir ayda 500 gr almış, alt sınır 600 gr mış, hemşiremiz bir ay sonra bi daha bakalım, kilo alımı aynı olursa mamaya başlayalım, dedi,
ben de biraz endişelendim acaba doymuyo mu ki diye, en azından günde bir kere gece yatarken mama versem mi diyorum
zaten herkes küçük deyip duruyo
burada kızım tam üç aylık, 6200 gr.

aynı benim kızım da öyle, bazen kalkıp yürüyecek sanıyorum

canım dışsrı çıktığınuızdan olabilir. dışarı çıkmak yoruyor bebişleri o gün çok uyuyorlar.
geçen gün bende de aynısı odlu şok oldum akşam üzeri 4 buçukta babası uyutmuş ben yemek yapaken.
3 gibi banyosunu yaptırmıştık 4 buçukta bir uyudu yatış o yatış sabaha karşı 4 e kadar
yani 12 saat. bende sevinsem mi üzülsem mi bilemedim o gün hatta arada ellrini tutup kızım kızım diye
uyandırmaya çalıştım birazcık mızırdanıp gözlerini açar gibi oldu mu hemen emziriyordum 3-5 dakika emip
uykuya devam ediyordu. gece 4 te emip tekrar uykuya daldı 7 de kalktık sabah.
bugün de aynısı olacak sanırım akşam 6 da yatmıştı 10 gibi gözünü açar gibi oldu emzirdim tekrar daldı uykuya.
aslında uyuması güzel bişi ama benim kız uykuya düşkünlükten az emiyor. kilo alımı az herkesin bir derdi var işte...

canım benim kız da az kilo alıyor. ilk ay 800 gram ikinci ay 900 gram almıştı 3500 doğmuştu
iki aylık kontrolünde 5250 olmuş. ilk ay doktorumuz az demişti ama yinede sınırın üztünde diye
mama vermek istemedi çünkü bbğim ağlamıyordu. bi de ben şuna bağlıyorum benimki çok uyuyor
geceleri de kesintisiz 5 veya 6 saat uyuyor acıksa muhakkak uyanır demek ki sütüm yetiyor ama az emiyor
5 dakkia yada en fazla 10 dakkia. bu ay sanki daha az alacak gibi geliyor bana da 15 gün oldu kontrolün üstünden geçeli.
evde tartıyorum daha 250 gram almış doktor gerçi bundan sonra her ay aldığı kilo dahada azalacak demişti ama
yinede çok az geliyor bana. sanırım önmüzdeki aylarda mama başaltacak (
bence doktoruna sor dediğni yap tabi yine sen bilirsin.

ya kızlar benim kız 3 aylık olacak 12 sinde. ve şu anda 5700 gr falan. hemşire iyi dedi
inş 6 kilo olur dedi. mama falan başlama sakın dedi. aylık ortalama 1 kilo civarında almış oluyo. 3200 doğmuştu hemen 3 e düştü. bana da ii geliyor. ama sizin konuşmalarınızdan acaba iyi değil mi diyedüşğnüyorum.

Kizlar bu mama vermekten neden bukadar korkuyosunuz ben gece yatarken veriyorum hem bebisim rahat uyuyo hemde kilo alimimiz iyi. eger gun icinde sutum yetmezse yne. veriyorim zehir vermiceksiniz kizlar bebeginizin saglikli olmasindan dahami onemli evet keske sutleriniz cesme gibi aksada hic mama vermesek ama olmuyosada niye bebislere eziyet edelimki yani tabiki kendi dusuncem herkesin dusuncesi farkli olabilir

Benim kızımda 3 aylık ve geçtiğimiz hafta 3 aylık kontrolü vardı, 500 g almış, 6300 olmuş, çok benziyoruz yani. Doktor çok sempatik, çok iyi bakmışsınız dedi hatta. Doğum kilosu 3130, hemşire gereksiz konuşmuş bence

ne biliyim canım herkes çok korkuyor ben mama veriyorum üstüne emzirince kızım mememi kapıyor bile çok açmış gibi hiç memeyi bırakma gibi bi durumuda olmadı doktor bize maşallah 5 aylık bebek gelişiminde çok iyi baş cevresi boyu kilosu dedi ben ama yetişemiyorum 1 saatte acıkıyor mama veriyorum arada dediğimde mamayla destekle tabi aç bırakma ama 6 aydan önce ek gıdaya geçmiyoruz kesinlikle dedi ve kapısında kuyruk olunan bi doktor bunu söyleyen gerçi ben hamileykende kızım hep iriydi 3 hafta önde gidiyordu 4 hafta önce doğuma girerken 36.haftamda 39 hafta 3 günlük gözüküyor demişti doktorum genetikte iri olabilir bende uzun boylu iriyim annemi emmeyi 2.ayda bırakmışım 4200 doğmuşum her bebek farklı farklı olabilir hepsi aynı olmıcak yani geçen gün markette uyuz bir komşumu gördüm kucağında kızı vardı bende işten geliyordum nekadarlık dedim 2 buçuk dedi benimde kızım 3 dedim ilk söylediği şey aaaa işemi başladın mama yiyor yazıkkkk oldu yooo tek mama değil falan desemde acır sözlerle ağzıma tıkadı yeni doğmuş gözüken minik kızıyla birlikte gitti bende şaşkın bi şekilde kaldım öle :)

canım nasıl küçük diyorlar senin kızın 6200 çok normal maşallah bence

canım mama vermekten korkmuyorum elbet
tabiki gerekirse vereceğiz de ama sütüm varken bebeğim emiyor ve doyuyorken
geceleride delkisiz uyuyabiliyorken açlıkten ağlamıyorken ki bebeğim huysuz bir bebek değildir pek ağlamaz
sırf çok kilo almıyor diye mama vrmek istemiyorum sınrın altında değil çok şükür kilosu.
ama minik bir bebek. benim de nacizane dşüncem en kötü anne sütü en iyi mamadan çok daha iyidir
bu sebepten en az altı ay sadece anne sütü vermek istiyorum benim kaygım bu canım
ama belki de dediğim gibi vermek zorunda da kalabilirim kesinlile vermem demiyorum yani
ama umarım vermek zorunda da kalmam
açıkçası bir korkum da şu çok obur bir bebek olmadığı için mama ile karnını doyurup emmeyi bırakır gibime geliyor
azıcık tembel benim kızım kolayına gider işin..

Son düzenleme:
bebeğim 4 gün sonra 3 aylık olacak..11 haziranda kontrolümüz var
en son 5200 gr 56 cm idi
benim tahminim 5800 falan olur anca ..senin bebeğin iyi maşallah tabi bide benimki 2700 doğdu..onuda hesaba katarsak aslında bana göre iyi ama etrafa göre minicik hiç gelişmemiş sütüm yaramamış

mama vermekten korkmuyorum cnm..çok şükür sütüm yetiyor bebeğim doyuyor
doymasa tabiki verirdim aç bırakmazdım...yarasın yaramasın yettiği müddetçe emziririm
ilk kızımada sütüm çok yaramamıştı..aynı lafları onda da işittim
şimdi 12 yaşında 1.60 boyunda 65 kg...
işte ,kızın küçük diyenlere büyük kızımı gösterip siz hiç canınızı sıkmayın onada ben baktım bunada ben bakıyorum.. evelallah onuda şişiririm diyorum tabi bu işin şakası
asla kilolu çocuğum olsun istemezdim ama maalesef biri kilolu oldu
inşallah bu kızım çıtı pıtı kibar olur

Ben mama vermekten hic korkmuyordum. Hatta doguma gitmeden once eve mama bile aldim. Hala mama durur. Ama doktor ve hemsireler korkutuyor. Sutum yetmiyor diye mama veriyim deme sIk sIk emzir dedi.

benim oğlumda tam üç aylık ve 6 kilo. Ben de korkuyordum kilosu az diye ama doktorumuz zaten üç ayda 6 kiloyu hedefliyoruz dedi mamaya da gerek görmedi.sen endişelenme bence.

kızlar sizin bebişlerin maşallahı var benim kızım yarın tam 3 aylık olcak 5500gr 3400 doğmuştu bende sadece anne sütü veriyorum herhalde sütüm yetmezse ağlar ve uyumazdı diye düşünüyorum boyu falanda iyi geçen ay 61 cmdi hareketlide maşallah napim benim kızda ufak tefek olsun bende öleyim 1.57 boyum var evlenene kadarda 47 48 kilo idim hep minyondum yani

evet canım aynen ya kucak istiyor dediğin gibi yüzü bize dönük olmayacak şekilde ya da destekli oturmak istiyor aynen artık minik minik kikirdeşiyoruz kahkahalar havalarda uçuşur yakında inşallah

aynı benim kızım da öyle, bazen kalkıp yürüyecek sanıyorum
aynenn yaaa sanki yürüyecek hemen gibi geliyoo banada

canım senin kızında iyi
benim kızla araları 5 cm.. benim minnak 56 cm...bende 1,65 boyundayım..

kızlar ya gündüz uykusu düzenli olan var mı. kaç saat ayakta tutuyorsunuz da yatırıyorsunuz. ve kaç saat uyuyo. benim kız bi saatten fazla uyumuyo ve uykusunu alamadığı için de bi saat mızmızlanarak ayakta duruyo bi daha uyutuyom yine bi saat uyuyo en fazla. bide benim kız çok ii konuşurdu artık konuşmuyor sadece gülüyo, çok az konuşuyo sizde de var mı bu durum. ve çok sıçrayarak uyuyo gazdan mı ki

Ya tabi buyumesi iyi aglamiyosa mama vermenin bi anlami yok. ama benimki aksam bidaha aglarken kiyametleri kopariyo sut kalmadigi icin onun icin veriyorum aksamlari. bu arada kizlar bebegimle disari cikril. esim arkadaslar falan kahvaltiya gittik 1 saat falan oturdum sonra kucuk hanim bir aglamaya basladi uykusu gelmis kendi kendine uyuyamiyo arabada tabi apartopar eve geldik simdi uyuyo hanimefendi ama saat daha 2 benim pilim bitti artik gece olsun yatalim. diye bakiyorum cok yordu beni kucugum

2 aylıkken 61 cm miydi boyu? MaşAllah Ve minyon diyorsunuz. :)

Kızım 2 aylık kontrolünde 54 cm idi. :) Ama 46 cm doğdu. Yine iyi büyüdü minnoşum maşAllah

kızlar anne sütü alan bebek sağlıklı mama içen bebek sağlıksız diye düşünmeyin
kendimden örnek veriyim..ben 6 ay zor emmişim annemi...o zamanda varmış demekki 6 aylık olana kadar ek gıdaya geçmemek..annem şu 6 ayı bi doldursakta yemeklerden versem dermiş..kendi anlatıyor
kızkardeşim benden 2 yaş küçük...oda 4 yaşına kadar emdi annemi..geçen gün annem ablam ben otururken anne sütünden söz konusu oldu
ablam ,annemi en az emen sensin en sağlıklımızda sensin..en çok emen sevil oda en çürüğümüz dedi
annem bize gece sütü hazırlardı içine yumurta sarısıyla bal koyardı
ya o sütü içecez yada sabaha kadar başımızda dikilir içirene kadar uyutmazdı...ben direnmezdim kafaya diker yatardım..kardeşim zırıl zırıl ağlardı içmemek için
kafamı yastıkların altına sokardım içte artık uyuyalım derdim
her sabah okula giderkende aynı terane...evin kapısının önünde annem yine ballı yumurta sarılı sütle dikilirdi..ben yine 2-3 yudumda içerdim..kardeşim apartmanı inletirdi ölsemde içmesem şunu diye
benim taa o zamandan mantığım alıyordu ya içecez ya içecez kurtuluşumuz yok...inatlaşmazdım..ama kardeşim öyle değildi

demekki neymiş..anne sütü tartışmasız en iyi besin ama olmazsada olurmuş
ben emzirmeyi kızımla daha yakın her an temasta olmak için istiyorum...
anneme duygusal anlamda en uzak ben ,en düşkün olanda kardeşim
aradaki bağlar daha güçlü oluyor emzirmeyle
babaannem babamı doğurunca çok hastalanmış..ailesi almış götürmüş bakmaya..bebeği götürmemişler..65 yıl önceki akıl işte anneyle bebeği ne diye ayırıyorsunuz..babam babaannemi hiç emmemiş..süt annesi varmış
hiç düşkün değildi annesine..babaannemde babama düşkün değildi sanki üvey evladı
gerçi o zaman çocuğun kıymetimi varmış...yeni nesil çok şanslı ..sevgi ve ilgiyle büyüyorlar

Yalın - Keyfi Yolunda, Aşkı Sonunda ........bebeğinizi düşünerek dinleyin
bizden size gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…