2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
slm kızlar
cok uzun zamandır giremiyorum okuyamıyorum yazamıyorum ama aklım hep burada bebekler iyidir inşallah ve tatlı anneleride

kızlar bebegim 2 buçuk aylık ve artık emmek istemiyor sürekli biberonda istiyor mama destekli besliyodum sütüm iyice bitti sayılır sağıyorum sürekli 2 ölçü ancak çıkıyor oda 4 saatte biriken süt bebeğin emmesi gerek ama almıyor göğsümü çok fena ağlayamaya başladı sizdede böyle durumlar oldumu ne yapabilirim lütfen acil cevap yazın

ya cahil insana laf anlatmak gerçekten mucize. ya ben bebeğimin başına bi şey gelse parçalarım var ya o kadını. biliyor da ne kadar hassas davrandığımı. bundan önce de yanağını sıkmış çocuk feryat etti ben de mutfaktan uçtum geldim aldım hemen kucağıma aldım zor sustu. arkadaşım da mutfaktaydı. ya filiz teyze sana kaç kez söylenmesi gerekiyor anlaman için şu bebeğin canını yakmadan sev diye dedi. kızdı bi de arkadaşıma dilin fazla uzamış diye. yazık kızın yanağı iki gün mor gezdi. nefret ediyorum şöyle insanlardan ve kalın kafalılıklarından. ya düşse sen önce Allah a sonra bana nasıl hesap vereceksin. öldürürüm var ya adamı ben. bebeğim incinsin yakarım dünyayı. kibarlığım ve eşimin baskısı nedeniyle ikisinde de sustum. ve haklısın şifa en iyisi görüşmemek

Masallah kucuk azraya nasil guzel kucuk hanim. canim ben kisa kolluya daha gecmedim gerci biz disari cikamiyoruz zaten ciktikmi bebegim kiyameti kopariyo onun icin evde kisa kollu giydirmiyorum bide bebisin kac gunluk masallah nasil basini kaldiriyo yakinda emeklicekmis gibi gorunuyo :)

Kizlar gaz icin sab simplex kullanan oldumu. biz buna baslamaya karar verdik doktoru aradim bunu al dedi kullananlar varmi etki ettimi

allah bağışlasın.çok tatlı.ben daha erken olduğunu düşünüyorum.tabi bu yaşadığımız şehirle de alakalı. ankaradayım ve bazen hava çok güzel olsa da rüzgar esebiliyor.ben ara sıra bezini bağladıktan sonra pantolonunu giydirmiyorum.10-15 dk .bayılıyor öyle durmaya.

Bence tamamen görüsmeyi kes kücücük bebegin yanagının mor olması nedemek ben sevmeye bile kıyamıyorum

kelebex nasılsın cnm...evlilike yıldönümünüzü kutladınızmı
gavura kızıp oruç bozma..kaynanana sinirlenip eşinle aranı açmaya değmez...olan sana ve bebeğine olur

Saol canim unutmamissin gece oyle kutlu olsun dedik 12 yi gecince :) esim daha iste aksam gelince bisey yapmasini bekliyorum da nerdee cocugu bugun kalca ultrasonuna gtrdum krsidan karsiya gecilen yer cok tehlikeli nerden geciyim bebek arabasiyla zor araba carpar diye korkuyorum deedim istersen ben gelip gecireyim dedi. Bugun hastanede herkesin esi yanindaydi bi ben sap gibi tek gittim hem de o kadar yol teptim bebek arabasiyla taksiye de binebilirdim ama yine onu dusundum maddi acidan. Yani cok olmaya basladi emin ol hic ustune gitmiyorum ne derse susuyorum biraz annemin yanina gideyim sen sakinles dedim ona da yok diyo ne yapcam bilmiyorum kucagimda kucucuk bebegim evde bi gram huzur yok dun aldigim yere vebebege saygimdan bu evdesin dedi bazi soylediklerinin gercekten donusu olmuyo farkinda degil olay kaynanadan cikti artik meger ne doluymus da kocam ben farkinda degilmisim.kusura bakma hayatim senin de kafani sisirdim burdan baska anlatacagim kmsem yok

bizde yaptırmadık ben cok sordum bu konuyu burda da cok sordum en sonunda tekrar doktorla konustum yaptırma dedi...zorunlu degıl bu aşıyı olanda hastalanabılır kesin önlemiyor dedi falan biraz ticari sebeplerle önerilen bi aşı sadece amerikan ve ingiliz 2 firma üretiyor dünyada ve sürekli birbirlerine çamur atıp duruyor iki firmada güvenemedim para için herşeyi yapıyorlar çünkü...ilacın yan etkileride olabilirmiş..bagısıklık sistemini bozmak gibi bi durum olmasını istemedim virüs kaparsada serum alacak...hayırlısı olsun hakkımızda.

çilegi yememi söyledik doktor bana alerji yapabilir bebege diye
sonra öğrendim 1 yaşından önce verilmiyormuş alerjikmiş

hafta sonu eşimle dışarı çıktık babaannesi baktı kızıma durudamayınca emzigine bal sürmüş eşim çok kızdı kayınvalidemde aman sinirlenme emmedi zaten sana verdim hep neyin var dedi
çok şükür sağlıklı biraz abartıyormuyuz bilmiyorum

Kızlar merhaba,
Geçen sayfalarda kilo konuşulmuş. Aşk ağlatır dert söyletirmiş. Hamileliğimde 27 kilo aldım ben. 37. hafta gebeliğimde bebeğim 3,450 görünüyordu, doktorum "bak haftan dolmaya bu bebek 4 kilo olur, normal doğum düşünüyorsun, zor olur" diyordu. Yavrumu 40. hafta bitiminde normal doğumla kucağıma aldım, 2,750 gr doğdu.
Hani ultrasonda da az gözükseydi problem etmeyecektim, sağlıklıydı yaa, çook şükür; insanlar ya da insancıklar "hep sen beslenmişsin bebeği hiç beslememişsin" demeseydi yine dert etmeyecektim.
O kadar üzüldüm o kadar üzüldüm ki bebeğimi her gün tartar oldum. Hâlâ da öyle
Yavrumun kırış kırış cildi, kurumuş toprak gibi kabuk kabuk teni, yenidoğan kıyafetlerinin içinde kaybolmuş hali..
Hiç unutamayacağım
Sırf etrafımdaki insanlar yüzünden bebeğinin kilosuna takan saplantılı bir anne oldum. Annelik sevinci yaşayamadım ilk birkaç hafta..
Sarılık olunca yavrum fototerapi aldı. 4 anne 4 bebek o odadaydık, gelen geçen makine içindeki yavruma bakıp "erken mi doğdu bu" diyordu. Sezeryanlı bir anne vardı orda, bebeği makinada sıkça uyanıyor emmek istiyordu, bense gayet iyiydim, anneye "sen kalkma bebeği ben alır veririm" dedim, onun bebeği 3,250 grdı.. O bebeği kucağıma alıp anneye verdikçe o 500 gr orda farkettim ben.. O 500 gram var ya o 500 gr. Benim yavrum kuş tüyü gibi elimde kalıyor onun bebeği külçe altın gibi ağır geliyordu..
Ama Allah o kadar büyük o kadar büyük ki..
Oğlum ilk ay 500 -1000 gr arası alınması normal iken 1750 gr. birden aldı..
2. ay yine 1500 gr aldı..
3. ay .... gr. aldı
Şimdi -beni mazur görün kızlar nolur, nazardan korktuğumdan yazamıyorum kilosunu- maşallah maşallah 3 ayını bitirmek üzere kilosu yerinde bir bebek.. Hatta muayenelerde ve de ev gezmelerinde "maşallah iyi bakmışsın" diyorlar..
Hele o eski "hep sen yemişsin" diyenler bu sefer "iyi beslemişsin" diyor..
Bre vicdansız hangi anne çocuğunu besler ya da aç kor! Oysa hamileliğimde çok kaliteli beslenmiştim ben.. Kilomun çoğu istirahat ve sigarayı bırakmam sebebiyleydi.
Neyse kızlar..
Şükür sağlıklı ya bebeklerimiz kilo hiiiiiiiiiiç önemli değil..
Ama o etraf yok mu o etraf..
Şimdi gülüp geçiyorum.. Her gün ahmak gibi tartmayı bıraktım..
Ha bir de yenidoğan bebeklerin kilosunu sormayı :)

canım biz 12 sinde 3 aylık olucaz inş. başımız dik çok şükür ilk günden böyleydi ve bu şekilde yüzüstü yatmayı çok seviyor. başını kaldırıp oraya buraya bakıyor. bana da erken emekler gibi geliyor ama hayırlısı...

Canm bnmde oyle olmustu gun boyu emzir bos olsa da elbet alacaktir memeyi pes edip mama verme yanlis anlama bn de mama takviye veriyorum sutum azaldikca mamaya dayandi baktim olmicak tum gun emzirdim bi wcyle yemege kalktim reddettigi de oldu zorla tik agzina

3. ayda rota virüs yaptıran arkadaşlar. aşı yaptırdığınızda kaç haftalıktı bebeğiniz. 12 haftadan önce yapılması gerekiyorya. dr bize şimdi yapsak olur dedi kızım 12 haftayı bitirdi perşemde 13 haftalık olacak...

Canım biz 12. hafta dolmasına 3 gün kala yaptırdık. Bildiğim kadarıyla 12. haftayı geçirmemek gerekiyormuş. Doktorun yapılabilir dediyse problem olmaz herhalde

madem herşeyi denedin hiçbişey fayda etmiyor o zaman en kısa zamanda geçmesini dilemekten başka çare yok..
haa birde tek koluna yüzüstü yatırıp hafif hafif karnını okşasana salayarak
abimin kızıda anca öyle susuyordu
maşallah canım Allah bağışlasın prensesini
biz kısa kollu giydirmek şurda dursun son 1 haftadır kadife tuluma geçiş yaptık
nerdeyse kombi yakacaz sivas o kadar soğuk...kadifenin içinde bile kızımın kulakları burnu ve elleri üşüyor
temmuzun ortasına kadar sivas ısınmaz
unutmam en hassas olduğum konu ...tekrar nice mutlu yıllar dilerim eşinle ve çocuğunla bir ömür boyu
Allah Allah ..neden o kadar dolmayı beklemiş..ne derdi varsa yada ne hata ettiysen niye hemen canım şu hareketin veya lafın hoşuma gitmedi birdaha yapma demiyorda biriktirip patlamayı beklemiş
eşimle evliliğimizin ilk 5 yılı bizimde küslükle falan geçmiştir...sonradan anladıkki herşey boş...erkek olsun kadın olsun evlenip bir yuva kurduktan sonra ikiside ailelerinin yanına sığmıyor...çoluk çocuğa karışıyoruz,onlarda 2 gün sonra evlenip gidecek herkes yuvasını kuracak...kalacağız başbaşa..birbirimize muhtacız yani ...
aslında birazda erkeklerin anneye olan düşkünlüğünden ileri geliyor bu durum
birtane oğlum olmadıki bana düşkün olsun..kızlarımın ikiside babaya aşık...hele bu yeni doğan minnak baba işten gelince şımarmalar çığlıklar gülücükler...gelde ortadan ikiye çatlama
hastaneye tek gitme meselesine gelince valla benim eşim öyle bi durumda işten izin alır gelir ama ben gelsin istemem...tek başıma daha iyiyim ben...hastane ortamı malum ,beni sinir eder strese sokar aman ne gereği var ...
aslında tek başına biyerlere gitmende bi nimet...benim eltim 7 yıllık evli daha tek başına hiçbiryere gitmedi...ya kocasıyla ya kaynanamla yada kaynatamla gidebilir anca
benden sana tavsiye evde gergin ortam olmasına müsaade etme...eşinle konuş,kırıldığın şeyleri anlat,onada sor seni kızdıracak ne yaptım diye...sarıl öp aranıza soğukluk girmesin
bu arada kafam şişmez merak etme sen yaz içini boşalt biz okuruz..çok iyi okuyucularız topikçe
Bu arada yazmayı unuttum..
Sadece anne sütü ile beslendi bebeğim. Mama takviyesi yoktu..

maşallah cnm bebeğine Allah nazardan saklasın...hamilelikte aldığın 27 kilo bebeğine yarıycakmış işte

Kizlar gaz icin sab simplex kullanan oldumu. biz buna baslamaya karar verdik doktoru aradim bunu al dedi kullananlar varmi etki ettimi

Biz kullandık ilk ay gaz sansıcı çoktu sık sık emzirmekten bebekte küçük olduğu için sonr dr bize bir damla verdi bio gaia diye ama eşim onu almamış azmış sab simplex kullandım hergün düzenli gece uykusundan önce emzirmeye başlarken çay kaşığına üç damla ve biraz sütüm sıktım daha kolay alsın diye çok rahat ettik gece uykusunda hiç ağlamaz oldu gazını çabuk çıkarıyor tavsiye ederim.bazıları 3 4 kez veriyormuş sadece 1 kez verdim 2 ay kadar kullandım şimdi vermiyorum artık gazı olmuyor çok fazla alışmasını istemedim

Arkadaşlar oğlum 3 aylık rota virüs aşısını yaptırdık kontrolde 6 kilo çıktı.bu ay 600 gr civarı almış 3200 gram doğmuştu ilk ay 1300 2.ay 900 gr aldı ben 600 gr duyunca üzüldüm tabii sütüm yetmiyormu diye dr normal aslında dedi sınır değermiş sadece emzriyorum bu arada emzirmeye devam etmemi söyledi 4 ay ek gıdaya başlıycam dedi eğer istersen 15 gün sonra gel tartalım 300 gr alamamışsa biraz mama takviyesi yapalım dedi ama başlamak istemiyorum mamaya 4 ayda ek gıdaya başlıycak olan varmı önceki sayfalarda bebeği 6 kilo olanlar sizin doktorlarınız ne diyor cevaplarsanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…