2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım aslında çok takmıyorum milleti ama, son zamanlarda sütümün azaldığını düşünüyorum, önceki gibi değil en azından, acaba doymuyo mu diye kaygılandım sadece :)))

Bizim de gece başladı, sağolsun dengesiz bir komşum var

Allah yardımcın olsun..aynısından bende de var
benim üstümde aile değil kabile yaşıyor ...dublex daire ve 8 kişiler..6 tane çocuk gerisini sen düşün işte

benim minnak kuzumda sese duyarlı..biz yatarken yukardakilerin gürültüsünü duymamak için sabaha kadar tv'yi açık bırakıyoruz
büyük kızımda dalana kadar kulağında kulaklıkla müzik dinliyerek uyuyor
şimdi tv açık ..kızım sesle uyumaya alıştı..sessiz ortamda en ufak tıkırtıda uyanıyor hemen
sesli ortama alışkın olmaları iyi aslında

aynı sorun bizde de var..az önce emzirdim..boydan aşağı kustu olduğu gibi..yatarkende fışkırtıyor üstelik
benim üstüm başım kalmadı,halılar ve battaniyesi hep kusmuk..sürekli üst değişip çamaşır yıkıyorum, halı siliyorum
bebişim bugün tam 2 ay 2 hafta 2 günlük...2 aylık aşımızda kilosu 5100 dü....aşıdan 1 hafta sonra dr gittik nezle olmuştu kızım..tarttırdık 5200 geldi
yani 1 haftada 100 gr almış sadece

dünde bebek görmeye misafirim geldi..hiç gelişmemiş sütün yaramamış dediler...bende benim sütüm zaten yaramaz ilk kızımada yaramamıştı dedim
sütüm çok yaramasın önemli değil..kızım çok hareketli ve akıllı maşallah
tepki veriyor gülüyor sesler çıkarıyor ve sırt üstü yatarken kalkmaya çalışıyor...yan dönüyor

ilk kızımda bunalıma sokmuşlardı beni hiç büyümemiş bakamamışsın diye..bunda hiç takmıyorum bile
siz haticeye değil neticeye bakın..onuda ablasına benzetirim diyorum
ablası biraz tombişte

bebeğinin doyduğunu bezinden anlarsın..bezi doluyosa karnı doyuyordur
bence hiç evham yapma..bebişin kilosuda gayet iyi

maşallah size
ben korkuyorum zaten sıcagı sevmiyo tatil hem onun için hem benim için işkenceye döner korkusuyla eşime sürekli hayır ne tatili biz bebekliyiz diyorum

arkaaşım daha ne olsun bebeğinin maaşallahı var aya 1400 kilo düşüyor benim bebeğim 1400ü iki ayda alabildi.
ve benim kızım 3500 doğdu iki aylık olmasına rağmen daha senin bebişinin kilosunda değil 5250 gram.
bence sen millete aldırma. 1400den fazla kilo alması da iyi değil bence. gayet ideal. ben bile aldırmıyorum artık kilosuna.
benim çok yakın arkadşalarım ikisinin de bebişi benim kızdan küçük doğdular kilo olarak.
benim kız doğduğunda bebişleri altı aylık falandı. görmeye geldiler ayy ne kadar küçük falan. çok minik bu..
sankim onların bebişlerini görmedik :))) benimkinden de miniktiler ama haliyle şu anda o günleri unuttular ve sanki bebişleri hiç o kadar minik olmamış gibi geliyor ve bizim
çocuklar gözlerine çok küçük görünüyor normal olarak. emin ol 5- 6 ay sonra bizde öyle olacağız. bence hiç aldırma sütün de gayet yarıyordur daha ne olsun
benim kız ayda 800 gram alıyor ona bile bişi demedei doktor gayet iyi dedi.

canım sen bence muhakkak hamak almalısın. senin işine en çok yarayacak şey o. sadece tatil için değil evde de rahatlıkla kullanırsın
ve bebişler evde onunla uyumayı çok seviyorlar çok rahat edersin .bak sana şu linki atayım incele.
Fili tuttuğum yerden bir de ben tarif edeyim...: Bebeği Uyutmanın En Kolay Yolu Nedir? Bebek Hamağı - Çingene Beşiği
burada yazılanları okursan tatilde hamağın ne kadar işe yaradığını görürsün. bende almayı düşünüyorum araştırdım yorumlar güzel.
paşa hamak sanırım bunun adı. sistemi çok basit ve o sisteme göre parası biraz pahalı gibi 174 tl
ama nelere veriyoruz parayı 4 yaşına kadar da kullanabileceğini düşününce her tatilde işine yarar insanın

haklısın canım hiç aklımda yoktu bakıcı ama iyi biri dedikleri ve çocuk sıkıntı yaşar geç verirsen dedikleri için biraz aklım karıtı. eşime bahsettim boşver sen bak ben kızımı vermem kimseye diyo.. hayırlısı bakalım... hamileyken espri yapıyordum 2 sene ücretsiz alıcam bakıcam sonra işe başlayınca ikinciyi doğurucam onada 2 sene bakıcam belki 3 üde yaparım artık işten atarlar diyordum. sanırım gerçek olacak yasayı sabah duydum haberlerde çok sevindim bu arada senelik 30 gün rapor hakkımız varya onu parça parça mı alıyoruz en fazla kaç gün alabiliyoruz.

ah ah kadın olmak tatilde bile çocukla uğraş eşin ütüsüyle yemeğiyle ilgilen. bebeği hiç saymıyorum zaten 7/24 e kedi de var ( çok severim hayvanları) yok bacım kadına bu dünyada rahat babaannemin bir lafı vardı rahmetli. unuttum şimdi biz çocukken söylerdi. adamın biri beddua etmiş derdi. ardıç yeşilin gitmeye/ kadın işin bitmeye.... bir kaç tane daha vardı.... onun için adıç kışın bile yeşildir. ve kadının hep işi vardır derdi o zamanlar anlamazdım aklımdada kalmamış ondan... şimdi çok iyi anlıyorum habire o beddua eden adama niye kızdığını tatilden dönüşte bile izin bitmeden 2 gün önce geliyorum ki çamaşır ütü ev alışverişi onları halledeyim. koca napıyo hemen çarşıya yada hop sabah işe...akşam yemeğe sebze var mı düşünen yok...

sanırım taşıması kolay baston tarzı bir bebek arabası ve sahilde kullanmak içinde bir puset lazım...
pusetli bebek arabası da pratik olur feribotta yatar içinde hem tek parça olduğu için rahat taşınır istediğinde pusetini çıkarır öyle taşırsın bebişini.

bizde hala tatil planları yok ( her sene olduğu gibi ) hep ben söylüyorum şuraya gidelim buraya gidelim diye. şimdi bebişe güvenemiyorum benimde sesim çıkmıyor. memlekete gider gelirsem benden iyisi yok heralde...

önce ben tecrübe edcem demekki bebekle tatil nasıl yapılır ders konusu gibi oldu konumuz bu bakalım yaşayıp görücez
bende anlatırım size artık benden tecrübe edinip herkez gider
keşke benden öncede gidenler olsaydı
benim için erkenden düşünmeye başlasan banada bi fikir olsa
bende hep bavulları açmadan dönüyodum bu sefer bizim için fazla bişey koymucam
bebek için sanırım biraz abartabilirim
hem bebek arabası hem anakucağı ağır gelir üff ne yapsam bilemiyorum
biz haziranın son haftası gidicez aslında hava çok yakmıyo bizim gittiğimiz zamanda benim içinde iyi oluyo bebek içinde iyi olur

evet canım, benim kızım da çok hareketli, tepkileri, çıkardığı sesler, hareketleri gayet normal. bezinin de maşallahı var günde üç dört kez kakasını yapiyor. Rabbim sağlıklarını sakınmasın evlatlarımızın, sağlıkları yerinde çok şükür.

aynen dediğin gibi eşim bana şimdiden ne alınıcaksa al hazırla her şeyi diyo
ama ne almam gerektiği konusunda hiç yardım etmiyo
orda ne güzel istediği gibi gidip güneşlenicek denize giricek ben
yok bebek acıktı meme ister eş acıkıcak yemek ister büyük oğlan herşeyi yemez yemek seçer
yok güneş var bebeğe zarar verir beklim ben o ara uykusu gelicek bebeğin uyanmasını beklicem uyandığında bir kere girebilirsem denize şükür
belki eşim biraz vicdana gelir bebeğe o bakar yemeği o yapar beni hiç sıkmaz o zaman iyi olur işte
ama nerdeeeeee:))

bebek arabamız var şimdi bir tane daha almak çok gelir
acaba sadece taşınan anakucaklarındanmı alsam ama onlarında içi küçük gibi geliyo bana bir kaç gün için değermiki

evet canım ya haklısın, herkes kendisinin bebeğini unutuyor, sonra da bizimkilere laf söylüyorlar, tek yaptıkları bizim moralimizi bozmak işte

Sağol canım düşünmen yeterli bende beklerim buyur gel
Gözünüz aydın,Allah şifa versin canım
Büyüdükçe huylarda değişiyor canım,olur bazen böyle şeyler
Bazen her evde olan şeyler,sıkma canını gönlünü aldıysa barış
İyi canım en azından laftan anlamışlar kesmişler halı çırpmayı,Bizdede kaçıncı oldu bu. ayy görmedim etmedim diyor belli müddet sonra yine çırpıyor,komşulıkta olsa idare edersinde oda yok hayırlısı iyi bir bulabilirsek taşınacağız evdenGürültüleride olmaz inşallah zor apartman hayatı hem güzel hem zor.Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah
A.s maşalllah bebeğinekızımda konuşmak oyun istiyorTaşınma işiniz varmış sanırım,Allah kolaylık versin canım kolay değilkendi ailen yakınındamı peki?benim yakınımda ailem akrabam yok,kayınvaldemlede resmiyim oyüzden sıkılmıyorumda değil,komşulukta olmayınca koca evde bebekle ben bütün gün yalnız.arkadaşlarıma gidip geliyorum,onlar geliyor sağolsun,yakında adanadan akrabam gelicek,kolay değil tek başına bebek bakıp büyütmek,kendimden biliyorum
slm arkadslar oglusum emzık emmıyor sureklı benı emmek ıstıyor ve bende bıtap dusuyorum.ıse baslayacagım emzıke alıstrmak ıstıom yoksa bensız uyumaz bılgısı olanlr cvp acılll
ben damaklı kaliteli olan emzikten vermiştim,onu almadı bür türlü,ucuz olan klasik emziği tuttudenedinmi klasik emziği:44:

Tatile gitmek değişiklik olur sizin için,iyi gezmeler şimdidenkedinizde var demek

evet canım ya haklısın, herkes kendisinin bebeğini unutuyor, sonra da bizimkilere laf söylüyorlar, tek yaptıkları bizim moralimizi bozmak işte

ben onlara kızmıyorum zaten normal buluyorum.
biz de öyle olacağız gibime geliyor
çünkü bizim bebbişler büyücek sonra yeni doğmuş mini mini bir bebiş görünce ne kadar tuhafımıza gidecek
ve bize çok ama çokk ufakmış gibi gelecek

canım sağol ama hamak ağırmış biz arabayla gitmicez malesef
bana hafif pratik bişey lazım

elde taşınan anakucağı çok ağır canım ya, iki adımlık yere giderken bile kolum kopuyor benim, ama arabada oto koltuğu olarak çok kullanışlı, başka bir çözüm yolu bulursun umarım, bebek arabası da sahilde zor olur sanki, kum filan ama bilemedim ki :44:

Sağol canım düşünmen yeterli bende beklerim buyur gel

Tatile gitmek değişiklik olur sizin için,iyi gezmeler şimdidenkedinizde var demek

sağol canım
evet kedimiz var evimizin biricik kızı
geçen sene görümceme anahtarı verdim arada bizim kıza bakın korkmasın dedim
görümcemin kızı ne yaptıysa kızım o kadar korkmuştuki geldiğimizde zavallı günlerce dibimizden ayrılmadı hep bizimle yatmıştı korkudan
kediyi aldığımızda daha yeni doğmuştu ellerimle besledim büyüttüm hasta olduğunda bebek gibi veterinere götürdüm ilaçlarını zorla içirdim
yemeğini bile hastayken püre haline getirip ağzına enjektörle sıkıyodum

bebek arabasını akşam gezmesi için yanıma almayı düşündüm
avşa adası çok güzel akşam çıkıp dolaşırken bebeğinde uykusu gelir muhakkak arabasında uyur diye düşündüm
feribottada bebek arabasına yatabilir aslında iyide olur
ama motelde bebek arabasıyla dolaşıcak yer yok üff neyse ben biraz daha düşünim artık

valla cnm eşime ne olacak nasıl olacak diyorum..hallederiz sen sıkma canını diyor
en son babalar duyardaki hallederiz kadire benzetiyorum çoğu zaman
bizde benim denize girmem hiç sorun olmaz..biz büyük kızımla denizde eşim hep kenarda olduğu için bebişede eşim bakar..kendi gönüllü oldu bakmaya..ben kızımla kenarda oynarım siz keyfinize bakın diyor

o gidişin o bavulların birde geri dönüşü var :18: tatilin en sıkıcı tarafı o yaws
maşallah canım daha ne olsun...

çok şükür cnm
Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah

geçen gün internetten alışverişi sormuştun yazacaktım unutmuşum
bende kızımla çarşıya çıkamıyorum..olay oluyor hanımefendi acıkınca kıyamet kopuyor
internetten LCW sitesine bakıyorum
beğendiğim birkaç parça var
eşim burdaki mağazaya gider bakarız bulamazsak internetten alırız dedi
LCW olunca güveniyorum kalitesine...XSİDE diye bi markada var..ama ben özellikle LCW olanı tercih edecem

tişörtlerde "herkes beni sever ama ben en çok annemi" " annem beni herşeyden korur" "babam beni herşeyden korur" "canım annem" yazanları beğendim
resimleride çok şirin..
biraz bencilce oldu ama herkesin gözüne sokacam kızımın en çok beni sevdiğini

Son düzenleme:

Eşimde bebek yokken kedi alalım demiştide ben evde istemedim:18:Sevaba girmişsin zavallı hayvancıklar dilleri var ama derdini anlatamazlarAlışmıştır sana

LCW yı bende beğeniyorum,internet sitesinden hiç sipariş vermedim.Mağazaya gittiğimizde bende o dediğin tişörtlerden birini almıştım canımkalpli herşey annem için yazıyordu,çok hoşuma gitmişti,biraz büyüsün yaz sonu gibi olur üzerine diyerek almıştımneden bencilce olsunki ne mutluki anne olmak nasip olmuş bizleri seven bebişlerimiz varhayırlı sağlıklı evlat olsunlar inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…