tamam kızlar hemmen açıyorumne zamandır aklımdaydı ama aramızda açmak isteyen olursa diye pişti olmayalım demiştim ayy hadi bismillah link ilk sayfaya listenin altına eklerim kızlar
canım alıntı ile cevaplanın yanında ki butona tıkla sayfa atlayarak kimlerin mesajını cevaplayacaksan aynen o butona bas sonra cevaplamaya geç bu kadar
Hay Allah endişelendim şimdi... Face dende bulamadım seni Aslında buldumda baya bir Cennet Kokulum çıktı karşıma. Bugün tanıştık ama en yakının benim burda sanırımCuma günü bende trabzonda olacağım gelişmelerden beni bir şekilde haberdar et. Umarım herşey yolunda gider
kızlar babamıza; oğlum benim KÜÇÜK ERKEĞİM diyorum donuk donuk suratıma bakıyo.. ya kıskanıyo yada saçmaladığımı düşünüyo
eşlerin doğumdan sonra bebeklerini kıskandıklarını, daha doğrusu bebeklerini değil de onlara gösterilen ilgiyi kıskandıklarını duymuştum
çok komikler değil mi?
eşlerin doğumdan sonra bebeklerini kıskandıklarını, daha doğrusu bebeklerini değil de onlara gösterilen ilgiyi kıskandıklarını duymuştum
çok komikler değil mi?
benim kaynanamda normal doğur diye tutturdu,ben de ona sinir oluyorum, şeker problemim var,hipoglisemi problemim var. diyorum şekerim düştü doğum esnasında bilinç kaybı yaşadım ne olucak? zaten şekerim yükseliyor diyet yapıyorum dememe rağmen,tatlı yemememe ,ekmek az tüketmeme taktı. karnın küçücük kalmış, yemezsen yürüyüş yaparsan büyümez tabi diyip duruyor. anlatamıyorsun da. herkesin kaynanası gelinin dediğinin zıttını söylüyor herhalde. benimki de sezaryenle doğurmuş bu arada.
ayy süperr 3000 gr maşallah=)
bende burun spreyi istiyrm korkyrm burnum 3 haftadr kapalı grip düzelmedi gitti burnumu silmekten bir hal oldum burnumdn nefes alamıyrm boğazım kuruyr artık yaa!!!
tatlım neyin vardı kaçırmışım ben :26: daha iyisindir umarımvuu maşallah yaaa kilosu şahane maşallah yeğenimizinde güzel haberlerini aldık sıradaki kontrolün ne zaman
benim de ilk zamanlar olmuştu dr a sormuştuk bebek yerleşirken normal kırmızı olursa hemen gel demişti.ama bu zamanda neden olur onu bilmiyorum canım
canım evet yapmıyorlar dıe bılıyordum ama sorcam bakalım belkı degısmıstırr dogumu gecıktırıyor demıslerdı bana sonucta devlette kımse senın basını bekleyemzama bı soracam yınede yazarım burayada aldıgım bılgılerııı ayyy canım kaynatırızz yavvvv çok ıhtıyacımız var ole seylere benım bazen gercekten cok ıhtıyacım oluo cunku bu tur seylerı ınsan kendı aılesıne anlatamıyor uzaktalar sonucta sonra hep kotu seyler yasıyor sanır annem dayanamz valla ablam zaten bı alem katar ortalıgı bırbırıne o yuzden bole sızlere anlatmak daha ıyı vee canım hastayım dıosun lutfen hemn ıyileş yaaa cok cok sogan ye sarımsak ye ıyyy yazpmayın kızlar valla ben yıyorumm cunku antıbyotık bunlar ve hep yesıllık felan yıyın cunku bız hastalanınca bebıslerımızde etkılenıyor doktoruna sorsan keske 1 haftadır hastayım dıo cunku bal lımon karabıberyap canım karıstır bogazını yakacak ama ıyı gelır ayak tabanlarını viksle kalın corap gıy yat gecelerı yap ozellıkle inşallh hemen gecer gecmıs olsun canımD:
benim kaynana bizde şuan bende sıkılıyorum baya bazenyok annelere anlatılmaz kesinlikle benimki içinde kurar büyütür pireyi deve yapar sonra kocama da kaynanama da düşman olur gör sonra cümbüşü bi de benim kardeşim yoook ( daha önce de grip oldum 1 sefer sadece istirahat önerdi benim dr ilaç konusunda çok cimri kullandırmıyo bişey. burun spreyine kullan dedi şaşırdım bende bal limon yapıyorum da midemi felaket yaktı bugün. yarın karabiberle deneyeyim. inşallah canım çok saol
oy oy oyyy maşallah. Nazar değmesin. of yaa daha benimki 2 bile değil. şimdi dinlenmeye çekildim ya inşallah büyür hemen. burun spreyinin bi sıkıntı yaratmıyosa bende kullansam iyi olucak.
ay bunlar bi karışmasa olmuyo ya şu doğum şekline. kesinlikle boşver sen sağlıkla olsun da nasıl olursa olsun. kendi annem de tutturmuş daha 2 kilo olmadı mı diye, strese sokuyo beni, yedirmeye çalışıyo bol bol. ama bilmiyo onlar bana kilo olarak dönüyo.
saol canım. kiloya çok takmamak lazım ya 3 aşağı 5 yukarı aynı hepimizinki zaten sağlıklı olsunlar yeter. benim dr sıkıntı olmaz dedi ama yine de kendi dr una sor istersen canım
aöf sınav sonuçlarım açıklandı kızlar. son 1 hafta kala çalışmıştım, gayet iyi gelmiş valla. sadece 2 dersim sınırda. onları da finalde kurtarırım inşallah. dua edin bana. geçersem kendimi ödüllendirip emzirme koltuğu alıcam :))
inşallah geçersin
kızlar bebeklerinize banyo için hangi markaları aldınız ? (şampuan losyon yağ vs)
ben sudocream almıştım pişik için, çok iyiymiş yatak yaralarına bile iyi geliyomuş.
şampuanda ilk muayenede hediye eildmişti johnson baby nin,
mustela alcaktım aşırı pahalaı geldi, sebamede döndüm.düşündüm gereksiz aslında
dalin nivea johnson gibi markalarda yıllardır kullanıluyor, pintilik değilde, pinpirikli bi anne ollmak istemiyorum.
az evvel johnson babyninkileri aldım, sizleri merak ettim naptınız ? sonuçta bunlarda çok ucuz markalar değil
bu arada anne çantası olarak kullanmak için spor çanta aldım.koyuyorum.Eki Görüntüle 619485
çantan çok güzel canım güle güle kullan
mustela aldım hepsini. aslında çok önemsemem bende kızıma genelde nivea kullandım hoşuma gidiyor falan ama ne bileyim ilk olacak ya hepsi bir olsun güzel bişey olsun istedimada ya da ilk şampuan vs bakım ürünlerini takım olarak sebamed almıştım.
adaya 0-13 kg lık sonrada 15-36 kg lık almıştık. şuan kullanmıyo serbest takılıyo arkadabu arada kızlar bu araba koltukları için ne düşünüyorsunuz. şimdi ben 5,5aylıkken okul açılacak ve her sabah bebeği araba ile anneme bırakmam gerekiyor.
E-bebek sitesine baktığımda 0-13kg 9-18kg 15-36kg 9-36kg diye gruplara ayırmışlar. bu bebek arabaları ile birlikte satılanlar sanırım 0-13kg olanlar. kız bebeklerin kilo tablosuna baktığımda 2 yaşında ortalama 13kg, 1 yaş 3 aylık ise üst sınır 13kg. yani en az 1,5yaşına kadar kullanabilir.
0-13kglık birşey mi almalıyım yoksa 9-18kg mu? ben arabaya yalnız bineceğimizi hiç düşünmemiştim. 18kg olan bebek 5 yaş diyor kızlar. çocukların arabada oto koltuksuz oturmaları yasak di mi. o zaman sürekli yenilememiz lazım büyüdükçe. 36kg da 8-9 yaş yani o zaman da artık otursun normal insan gibi
benim durumumda olan var mı? sizler ne yaptınız bu konuda.aslında tehlikeli ama napiim durmuyo ki çocuk çileden çıkarıyo insanı
herkese selamlarr giremedim bi kaç gündür şehir dışından abimin nişanlısı geldi onu ağırladık, hafta sonu kuzenim nişanlandi onunla uğraştık herşey çok güzel derken pazar akşamı eşimle tartıştım, hemde çok basit bişey yüzünden 3 4 ay önce faceden erkek ismiyle bi arama yapmışım kim olduğunu hatırlamıyorum, böyle bişey yaptığımı hatırlamıyorum bile onu inandırmaya çalışırken sinirim bozuldu ağladım çok o içerdeyken ben odamda kriz geçirdim nefesim kesildi elim ayağım yüzüm uyuşmaya başladı, kendimi lavoboya zor attım sesimi duyunca geldi hemen ama 10dakika falan böyle geçirdim ölüyorum sandım kendimi geçtim bebeğe bişey olacak diye çok korktum hemen hastaneye gittik tabi rezillik diz boyu acilde doktor Yok! Ben hala çok zor nefes alıyorum başka bi hastaneye gittik sakinleştirici igne yaptılar Kendime geldim. Bebeğimde iyi şükür ama hala çok kırgınm eşime , ben seni ailenden bile kıskanıyorm diyor ama bana inanmasini beklerdim.. Içimi döktüm size kusura bakmayın :) dün evim temizlendi bugün dinleniyorum yarında kalanlar yapılacak halilar falan gelecek sonra artık bebegmi bekliyorum :) hepinizi öptük çok.
nırmalinden çok hassasız eşinin düşünmesi gerekirdi ama düşünmemiş. sen bebişini düşün sakin olmaya çalış bebeğinin durumunun iyi olmasına sevindim
evet canım benim doktorum en baştan beri 2haftaya bir çağırıyor ama biz son aylara doğru 2haftaya bir gitmye başaldık .ay böyle kayınvalidelere sinir oluyorum hayırlısı ne ise o olsun demezlerde durun daha bunun doğurduktan sonraki kısımları var her kafadan bir ses çıkar durmadan emzir açıkmıştır o demeleri ramazanda bebek emziriyorum ama dayanamıyorum napayım birde 2 hamileliğimde ramazana geldi zaten kanamam var rtutsamda iftarda çıkartıyorum bana demez mi ben oruçtan 1 ay sonra doğum yaptım orçuda tutttum ayyyyyyyyyy ne gıcık olmuştum şimdi bile sinirleniyorum ama zamanlaa alışıyr insan doğğumdan sonra daha çekilmez oluyorlar
hay maşallah maşallah bende çok merak ediyorum kzım kaç kilo oldu gerçi kaç kiloolmasından ziyade sağlıklı olması daha önemli ama olmuyor işte insan genede en yiyisi olsun istiyor çevre çok etken bunda
senin kaynana da betermiş. ayyy sinir oldum bak şimdi iyicegerçekten doğumdan sonra çok sinir bozucu oldu benimki de. halbuki öncesinde anne- kız gibiydik.. evet çevre çok etken gerçekten ama takmamak lazım ya ne olursa olsun kuzularımız bizim onlar
sezeryan ve normal doğğum konuşulmuş kızlar hayırlısı neise o olsun ben sezeryan oldum ama inanın ki sezeryanda çok zor o anda belki acı yok ama sonrası zor normal doğumlarda benim arkadaşım normal doğum yaptı bebeği 3kilonun altında olmasına rağmen doktoru çatın çok dar yapamassın demiş o da sırf çevre baskıısndan diretti normal olacak diye ama sonradan çok sıkıntılar çekti dikişleri çoktu falan filan anlatmayayım ve şimdi diyor 2. keisnlikle sezeryan istiyorum diyor burda en iyisi doktorumuza güvenmek benim çatım dardı 3500 kilo doğmuştu oğlum doktor normal olmaz dedi sezeryan oldum ve eşimin babaannesi bana hemde annemin yanında ne dedi biliyormusunuz sizde annemisiniz kestirip aldırdınız dediyaaaaaaaaaaaaa 85 yaşında kadın ne olursa olsun normal sezeryan en önemli şey anne ve bebek sağlığı takılıp kalamyın hayırlsı ne ise o olsun
yahu senin bütün koca tarafı bi alemmişnormal doğurmayı ne sanıyolar acaba dünyanın en zor şeyi mi? hamile kalırken normal doğurcam kendimi kanıtlıcam falan diye yapmıyoruz bebeğimiz olsun diye yapıyoruz yani dimi? doğurmaktan çok yetiştirmek önemli farkında değiller
kızlar babamıza; oğlum benim KÜÇÜK ERKEĞİM diyorum donuk donuk suratıma bakıyo.. ya kıskanıyo yada saçmaladığımı düşünüyo
oto koltuğu konusunda; 9-18 almak daha mantıklı gibi gözükse de bunlar arabadan 0-13 ler gibi kolaylıkla takılıp çıkarılamıyor.hani arabaya bağlar yolculuk bitince bebeği sarsmadan oto koltuğuyla alırım dersen 0-13,koltuk arabada kalsın sabit olarak;ben bebeği taşırım uyansa da sıkıntı olmaz diyorsan 9-18 daha iyi.bir de bebişler çok küçük kalıyormuş içlerinde 9-18 kg ların .böyle de bir durum var...
bebek bakımı konusunda görümcem sudo pişik kremi çok methetti,mustelanın da şampuanı konaklar için çok iyiymiş ama ben bunu bilmiyordum chicco aldık.
artık doğum hikayeleri başlıklı konumuz var
kızlar doktorum moralimi cok bozdu ne sorsam dalga geçiyor,normal diyor,küçümser gibi,bu gece cok üzgünüm.........zaten heyecanla gittiğimden hep 9 ua da 11 olan tansiyoum 14 cıktı.kiloma da takmıs durumda ayda 1 kilo alacakmısım ben 3 alıyorum fazla diyor,52 ile hamile kaldım 65 im.çok mu......benim doktordan yana sansım yok,bu normal mi diyorum,ne kadar olumsuzsun neden hep kötü düşünüyorsun diyor.anlamıyor beni...
evet şimdi baktım da ne kadar varmış...resimsiz olan benim...
herşeyi hazırladım bi türlü uyku tutmuyo birazda korkuyorum en son bu ağrı ile gittigimde dr hemen yatış demişti
inş öyle bişey olmazda hayırlısı ile hemen dönerim...evet sanırım en yakınım oldun....
sude beni de alın aranıza. kararsız ve bezgin diyebilirsin 3 numara:)))günaydın kızlarımmm
her gün ayrı bir kararsızlıkla işe gelirken ( acaba doğumdan sonra çalışsam mı çalışmasam mı diye)
bugün yine çalışmayıp çocuğuma bakma kararı almıştım kiii eşim aradı doğumdan sonra bi arabaya
girsek çocuk olunca lazım olcak vs. para biriktirelim demez miiben ev borcunu düşünürken
şimdi bide onu soktu aklıma ben zaten çok istediğim için hemen tekrar çalışayım kararı aldım
şu kararsızlıkta sonsy 1 bende 2 yani
güzel arabaymış katlanınca ağırlığı nasıl? biraz pahalı gibi ama.
ben şu ince hafif olan baby2go proton modeli alıyım diyorum... oto koltuğu da 0-13değil de daha uzun süre kullanılan bişey olursa sanırım daha iyi olacak.
hatırladım o arabayı dün bize adam göstermişti üstü çıkıyor öyle katlanıyor. 600tlye verecekti ben istemedim. oto koltuksuz baktığım için gerek yok dedim ama eşimin aklı onda kalmıştı
çanta için canım eğer beğenirsen chiccoda var içinde ürünleri ile birlikte 50tl ben onu aldım.
kızlar baby2go proton alan ya da çevrenizde kullanan var mı? graco gibi asla kaliteli,sağlam durmuyor tabi
sude beni de alın aranıza. kararsız ve bezgin diyebilirsin 3 numara:)))
Gunaydin anneler ve canlari
KIZLAR GÜNAYDIN...hadi toplanın bana gelin. akşama sarma yapacağım kocam dün isyan bayrağını çekti:)))siz sarmamı yapın ben de yarın ve sonraki gün yatılı misafire hazırlık yapayım:)))))ya of bu üşengeçlik nedir bendeki:)))
günaydın kızlarımmm
her gün ayrı bir kararsızlıkla işe gelirken ( acaba doğumdan sonra çalışsam mı çalışmasam mı diye)
bugün yine çalışmayıp çocuğuma bakma kararı almıştım kiii eşim aradı doğumdan sonra bi arabaya
girsek çocuk olunca lazım olcak vs. para biriktirelim demez miiben ev borcunu düşünürken
şimdi bide onu soktu aklıma ben zaten çok istediğim için hemen tekrar çalışayım kararı aldım
teşekkürler canım çanta için, bende sonradanda kullanırım diye aldım.genel olarak sebamed almış anneler demek.teşekkürşer.ben henüz almadım ama eşim eski sebamed satıcısı. ürünlere güvendiğim için sebamad ayarlicak arkadaşından.
çanta güzelmiş, çantayı klasik bi model alıcam içinde biberon saklama kabı alt açma takım halinde oluyo.
inş canım tez vakitte olur tayininiz.temmuz yada ağustos inş cnm ....
aman :)) bu kocalar ne kıskançmış böyle yahu ? biz 4 yıldır evliyiz, 1 yılda nişanlı kaldık ve sadece bu 5 sene içinde 6 ay birlikteydik aynı şehirde, hep bi eş var ama kendi yoktu.dairedekiler bekar sanıp birilerini getiriyolardu tanışmaya :) eşime de kız ayarlamaya çalışanlar varmış, kendimi kıskanç sanardım ama sizn eşleri görünce çok relaks olduğumuzu farkettim :) şimdi bide çocuk ohh adam hepten rahatladı.ay kızlar ya bu kocaları toplayalım bi yere kilitleyelim kalsınlar orada:)))))benimki de paketimdeki dakikalarım ilk kez bitince detaylı fatura istemiş kimlerle kaç dakika konuştum diye...denetlemiş beni deli şey:)))) ay ben onu kıskanıyorum deli gibi o da beni kıskanırmış meğer benden fazla:))))detayı gördü ne oldu kocamı annemle aldatmışım:))))
saol canım inş aynısından bulursun bende çok beğendim denk gelirsem satışa çıktığında haber veririm.ya bu arada bende de çok akıntı var ama fitil filan kullanmıyoumay ben bu çantana bayıldımmm aynısından bulurum inşallahhh.. aminnn
aman da aman şulem herkese de cavap yazarmış tek tek
canım ben de kazara bebek olursa diye olmaması için bildiğim tüm yöntemleri kullanacağım
canım kraftlar çok ağırdı bende bakmıştım ve satıcı onlar çabuk bozuluyor gracoyla kıyaslamayın demişti.ama fiyatı bayağı uygunmuş bizim sorduğumuzda aralarında100-200 fark vardı değmez dedik...Bende araba konusunda kararsız kalanlardanim, graco almaya ikna etmişti eşim takı kraftin penta 6 travelsistem arabasıni görene kadar hem çift yönlü geniş tam yatabiliyorkılıflar yikanabiliyor ayak örtüsü ve yağmurlugu var hello baby de 539 lira ama hala kararsızım graco mu kraft mi diye
:)) bizimkide mest oluyo öyle deyince, oğluma emanetsin kimsede o varken bakamaz diyo :))kızlar babamıza; oğlum benim KÜÇÜK ERKEĞİM diyorum donuk donuk suratıma bakıyo.. ya kıskanıyo yada saçmaladığımı düşünüyo
mustelanın konalara iyi geldiğini bende duymuştum olmadı 2. de ona geçerim.oto koltuğunuda 0-13 lük aldık biz,oto koltuğu konusunda; 9-18 almak daha mantıklı gibi gözükse de bunlar arabadan 0-13 ler gibi kolaylıkla takılıp çıkarılamıyor.hani arabaya bağlar yolculuk bitince bebeği sarsmadan oto koltuğuyla alırım dersen 0-13,koltuk arabada kalsın sabit olarak;ben bebeği taşırım uyansa da sıkıntı olmaz diyorsan 9-18 daha iyi.bir de bebişler çok küçük kalıyormuş içlerinde 9-18 kg ların .böyle de bir durum var...
bebek bakımı konusunda görümcem sudo pişik kremi çok methetti,mustelanın da şampuanı konaklar için çok iyiymiş ama ben bunu bilmiyordum chicco aldık.
bakalım ilk kim yazacak bizim sıralarımız kaçt a olcak ? hayırlı olsun hepimzeartık doğum hikayeleri başlıklı konumuz var
bencede :)
çok komikler değil mi?
bizimkide kıskanmıyo kısknmazda asanırım dediğin gibi çok bekledik.evet canim bende duymustum.ama benimki hic kiskanmadi.biz bebisimizin yolunu 3 sene bekledik belkide ondandir.
bu arada herkese iyi geceler/
benim dr da aynı ya çıldırtıyo adamı, bende 11 kilo aldım ama çok kızıyo.sende çok almamışsın neden strese sokuyolar anlamıyorum ki ?kızlar doktorum moralimi cok bozdu ne sorsam dalga geçiyor,normal diyor,küçümser gibi,bu gece cok üzgünüm.........zaten heyecanla gittiğimden hep 9 ua da 11 olan tansiyoum 14 cıktı.kiloma da takmıs durumda ayda 1 kilo alacakmısım ben 3 alıyorum fazla diyor,52 ile hamile kaldım 65 im.çok mu......benim doktordan yana sansım yok,bu normal mi diyorum,ne kadar olumsuzsun neden hep kötü düşünüyorsun diyor.anlamıyor beni...
teşekkür ederim canım, senin 3. çocuğun dimi ? sebamed ve mustela çoğunlukta, aklımda bulunsun beğenmezsek dönerim onlardan birine.çantan çok güzel canım güle güle kullan
mustela aldım hepsini. aslında çok önemsemem bende kızıma genelde nivea kullandım hoşuma gidiyor falan ama ne bileyim ilk olacak ya hepsi bir olsun güzel bişey olsun istedimada ya da ilk şampuan vs bakım ürünlerini takım olarak sebamed almıştım.
günaydın kızlarımmm
günaydın cnm graco hem kolay katlanılabilir hemde katlanınca küçücük oluo arabamızın bagajı küçük olduğu için bunu tercih ettım, çanta icinde aslında sampuanını kremını almıstım ama fazlası göz çıkarmaz bi bakıyım chiccoyada :)