nice mutlu yıllaarrr... oğlun için üzüldüm ya 2 hafta da az değil,neden kaynamamış ki. ama sen sıkma canını,herşeyin hayırlısı, toparlar inşallah kendini kıksa sürede.
doğum günümü kutlayan herkeze çoookkk teşekkür ederim
oğlumun ayağının kaynamaması sanırım alçının gevşek yapılmasından oldu
görünüşe göre bu alçı daha uzun süre bizimle olucak en büyük sıkıntıyıda doğum zamanı ve okul açılınca yaşıcaz allah yardımcımız olsun ne diyim
bundada vardır bi hayır heralde
canım ya çok da büyük değil 31 aylık daha 3yaşına basmadık bile ama inan sezeryanı yaşamış eve geldiğimdeki lohusalık psikolojisini falan yaşamış bir insan olarak hiç bir şey gözümde yok tek kafaya taktığım şey oğluşumdan nasıl ayrılmak olacakşimdiden bile durmadan öpüyorum ne bileyim rabbim evlatlarımızın yüzüne baksın
ben napcam peki oğlumun ayağı kırık bana ihtiyacı var bir gece bile olsa tek başına nasıl evde bırakıcam koltuk deynekleriyle yürüyebiliyo
ya bişey olursa ben yokken diye çok üzülüyorum
elimde olsa evde doğurmayı tercih edicem o kadar yani
Bende ilk doğumda çok sakindim eşimin gözleri dolmuştu ben gülerek el sallamıştım ama bu sefer nedense hem korkuyorum hem kızmı nasıl bırakacağımı düşünüyorum. Doğum yaklaştıkça daha beter olmaya başladım
(
Benim kız da öyle. Kayınvalidem gelirken kızıma bi ton şey almış bebeğe de çarşaf takımı almış çatladı bizimki kendi hediyelerini bıraktı bebeğin çarşafına taktı :))
ay canım ya kıyamam senin ki büüyk oldğu için daha çok dile getiriyor galiba benim ki şu anda sadece bebeğin kıyafetlerini etrafa fırlatmakla ve kurduğum beşiğin içinde sallanmakla kalıyor :)
kızlar ıyı aksamlarrr
nasılsınız ....bızzz toktorrr amcaya gıttık bugun 2550 olmus oglusum nts ye gırdık bı turlu kalp atısını bulamdı yanı tam atan yerı bulamdı tekrar kalktık yuruduk meyva suyu felan ıctık geldıkk baska hemsıre buldu nts cekıldı toktor amcaya gosterdıkk
ıyı 10 gun sonra gorusuruz dedı nasıl gorunuo hersey nortmal dedı ıste ole bızden haberler...
lolo canım gecmıs olsun ıyı olmus bak ınsallh artık kaynar kemıklerr .....yenı yasın harıka seylert getırsın sana ve aılene ınsallhhh
ebru91..... canım benım tek sorunum esım aılesıyle bır sorunum yok yanı esımın davranınslarının farkında oldukları ıcın cok destek oluyorlar sagolsunlar kaynanamda yaslı kayın babam cok huysuz bırıdrr
bırde babanneye bakıo kaynanam yanıı hepımız bırbırımızden cumbusluguzzz
eşimi de büyütcem artık bebeşimle napalımmmm
erkekler geç olgunlaşıyo zaten ben benimkini 17 yıldır büyütemedim inşallah sen büyütürsün
slm kızlar bugün çarşıydı, şuydu buydu kendimi çok yordum galiba. biraz da ağır kaldırdım sanırım. eve geldiğimde siyaha yakın kanamam oldu. dr mu aradım hastahaneye yönlendirdi. hastahanede sancı falan çıkmadı bebeğin de kalp atışları var. bol bol dinlen dediler. devam ederse gel dediler.inşallah bişey lmaz, çok korkuyorum. sizlerde böyle bişey yaşayan var mı, neler yaşadınız, dinlenmek dışında ne yapılabilir? hepinize kolaylıklar.:18:
siyaha yakın kanama genelde eski kan oluyo yani yeni bi kanama olmuyo diye biliyorum
yinede tedbirli ol en ufak bi sorunda hemen doktoruna git
kendiinide yormamaya çalış geçmiş olsun
ayyy çok hastayım kızlar bademciklerim şişti burnum genzim tıkandı tamamen nefes aldırmıyo :2: :2: :2:
kocişim işten gelirken taze meyvesuyu sıktırmış saolsun onu içtim şimdi iyi gelse bari..
of iyileşemedim bş tğrlğ 1 hafta oldu heralde hastayım gittikçe de daha beter oluyorum
geçmiş olsun canım sıcak şeyler iç
biz de dün yine alışverişteydik. Anakucağı ve bebek arabası kalmıştı. artık eşimle alışverişe gitmek eziyet olmaya başladı ben kararsız bir insanım bu da onu sinir ediyor. Gıcık olmaya başladım kendisine, bazen hamile olduğumu unutuyor herhalde. bazen sinirimden ağlayasım geliyor zor tutuyorum kendimi. bebeğimize bişeyler almak keyif mi eziyet mi belli değil yani. Uyuz adam
Gelelim muayenemize :) Dün sabah ordaydık.yine yüzünü göremedik kafasını karaciğerinize yaslamış elleri ayakları serbest aşağı çok vuruşlar yapar dedi. gerçekten de sürekli alttan vuruşları var altıma kaçırıcak gibi oluyorum sık sık :) kilosu 2000miş. kafa çapını sordum tam rakam söylemedi 1 hafta ileride çok önemli değil dedi. önceden 2 hafta diyordu... severken hiç zorluk çekmeyeceksiniz yanakları maşallah dedi hakikatten bir yanak var görmeniz lazım
canım yaa. bir de karnımı sağdan-soldan ve aşağı-yukarıdan elleri arasına alıp tartıyo gibi bir hareket yaptı şaşırdım o ne içindi acaba :44: sonra aşağılara doğru bakıp suyun iyi dedi biraz sancın var dedi buna da şaşırdım sancıyı görebiliyor mu bu şekilde. ellerimin şiştiğini daha önce söylemiştim ayaklarım da şişti dedim tansiyonum da yükseliyor dedim idrarda koyuluk var dedim. internette okumuştum ödem-tansiyon ve idrarda protein olması gebelik zehirlenmesiymiş. doktor da idrar testi,kan testi, tekrar tokluk şekeri istedi. gebelik zehirlenmesi olursa ne olacak dedim. doğurman gerekecek dedi. bu daha kötü durumlara kadar gider dedi. çok korktum ama şükür idrarda protein çıkmadı. kanımda lökosit ve nötrofil biraz fazla, lenfosit de biraz düşük. şeker 92. bugun telefonla soracağım önemli mi diye.
durum böyle kızlar. bu arada aşırı kararsız kaldığım chicco i-feel ana kucağı için fikrinizi merak ediyorum.
Eki Görüntüle 619147 Eki Görüntüle 619146 Eki Görüntüle 619144 Eki Görüntüle 619145 dün o kadar gerildim ki. 4 rengi var. 4ünü de beğenmedim
seçim yapmam gerekiyor satıcı kız bekliyorum eşim bekliyor ben öyle bakıyorum delirdim. daha önce kırmızıyı beğenmiştim ama orda kırmızıyı bir gördüm kırmızı değil vişne çürüğü. internette kırmızı gözüküyor. mavi zaten olmaz kızım için. yeşili de çok çartlak. moru da güzel ama bilmem hiç mor düşünmemiştim. kırmızıya çok baktım düşündüm orda çok çartlak duruyor o da :18: ayy kararsızlık ne kötü bişeyyy. o an bişey söylemek zorunda kaldım ve mor olsun o zaman o daha sakin bir renk parlamıyo en azından diye ama eve gelince de doğru mu yaptım dedim. ya insan başka bi renk yapmaz mı yaa renklere bak
sonra araba krizi...
çift yönlü olsun istedim. bazılarının tekerleri kalın (çok büyük olanlardan değil) ama ağır ve hantal, bazısının da ince ama araba çok hafif ve rahat, tekerleri de içe katlanıyor fakat biraz çıtkırıldım gibi. bahsettiğim marka model "baby2go proton". sonra almadan geldim. kuzenime,teyzeme sordum onlar da bizimkiler kalın hiç rahat kullanamadık bagaja sığmıyordu bence hafif al dediler. bakalım hala düşünüyorum ama sanırım hafif alacağım çünkü zaten kışın çıkmam baharda yazda da teker ince olması önemli değil. annemin evine yürüyerek gideceğim yazın. orda asansör yok bu yüzden hafiflik de önemli.
bu sitede yorum da okudum bu modeli alıp memnun kalanlar var. 2.aydan itibaren kullandık diyorlar.
Eki Görüntüle 619149 ana kucağı mor sipariş verdim ama hala yanlış mı yaptım diyorum İmdaaaaaaaaaat
Neden bu kadar kararsız bir insan oldum ben ya da neden benim beğendiğim şeyleri bulmak bu kadar zor
Başka marka anakucaklarını da beğmiyorum bu markanın kullanımı çok güzel ama bunun da renkleri.... benim yerimde olsanız ne yapardınız kızlar.
eşim önce kızıyor sonra gülüyor artık sen şaka yapıyorsun di mi diyor.
mor iyi bence arabada tabiki hafif olmalı daha rahat olur senin için
bebeğinede maşşallah
o damlayı oğluma vermişlerdi bütün bebekler doğunca o damladan veriyolar d vitamini alsın diye
ben hamileliğimde hiç kullanmadım
benimde sağlık ocağı kontrolüm 7 sinde bakalım belki banada verirler
bebeğininde seninde iyi olmanıza sevindim
günaydın kızlaarrr
iki gündür ellerim şiş canım sıkılıyordu şimdi daha iyiler. hava açtı şimdi biraz yoksa temelli bunalım gezicem. ya tatil tatil diyodum 2 günde sıkıldım:)))))
evi temizledim dün. kocam benim karım bu işte diye sevinerek gezdi odalarımı:))))bayan aldım denedim tutmadı....beğenmiyorum resmen:))))
kızlar benim doktor 15 günde bir çağırıyor sizde de öyle mi. bi de ben en son gittiğimde sezaryen istediğimi söyledim bana güldü normalin nesi var diye. normal doğum yapabilirim diye kendime telkin veriyorum. kötü hikayeler anlatan kaynanamı dinlemeyeceğim:))))kendi annem yaparsın diyo kaynanam çok zor kızım dayanamazsın sen diyo:))))
normal doğumdan korkma kaynanan doğum hikayelerini unutmamış heralde
boş ver kaynananı sen normali neyse onu yap canım
allah hepimize kolaylık versin
geçmiş olsun diyen arkadaşlar çok çok sağolun seviyorum sizi
veee dr dan geldik kuzucuum çok kilo almış tosun olmuş 3000 gr dedi dr :)) suyu da daha normal dedi izin alıp dinlenmem işe yaramış ya çok sevindim. burun spreyi kullanabilirsin dedi hemen aldım sıktım ooh bi nefes aldım ya
maşşallah gerçekten tosuncuk olmuş
iyi olmanada sevindim dikkat et kendine
kızlar bu aylarda sakın kendinizi yormayın,zorlamayın, yükseğe doğru uzanmayın ve ağır kaldırmayın,ben dün bu saydıklarımı maalesef yaptım ve anında kanamam oldu, şimdi bel ağrım çok fazla akşam nts girdim sorun yok dendi, şimdi de doktora gideceğim. artık aışvrişlere çıkmak falan olmamalı bence, her hareket bebeğimizi tehlikeye sokabilir. aman dikkat, ben çekiyorum siz çekmeyin. kolaylıklar hepinize.
bende bu aralar temizliğe başlamayı düşünüyodum yavaş yavaş yapim bari
sende dikkat et kemndine artık seninki bayada büyümüş maşşallah doğum olursa bi sıkıntı olmaz umarım
kızlar kahvaltı hazırlıcam biraz karışık cevapladım sanırım kusuruma bakmayın
ayrıca hepinize GÜNAYDINNNN