2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Deryacım bayadır görmüyorum seni:KK3: Herşey yolundamı tatlım?

Offff biri sarma mı dedi:KK56::KK56: Ya olsada yesek :KK50:

Hadi hayırlısı olsun canım. borç yiğidin kamçısıymış. Gelin kredi verelim :KK9::KK9:

Ya kızlar şu hazırlıklar beni korkutmaya başladı:KK53: 1,5 ay önce İstanbula gittiğimde baya bir şey aldım. Ama şimdi ne aldım ne kaldı hiç bir şey hatırlamıyorum:KK50::KK50: 3 hafta sonra gittiğimde alırım desem o zamanda baya ağırlaşım off kafam karıştı be ya :KK53::KK53:

canim hic de agirlasmazsin korkma, hem son haftalarda biraz hareketi arttirmak dogumu kolaylastiran tavsiye edilen bir sey, cok abartmadan yavas yavas yurumek, yuzmek kolay bi dogum icin cok saglikli, tabi doktor tersini onermedikce :KK49:

eşlerin doğumdan sonra bebeklerini kıskandıklarını, daha doğrusu bebeklerini değil de onlara gösterilen ilgiyi kıskandıklarını duymuştum
çok komikler değil mi?

ayyy lutfen bıde kıskanclık la ugrasamıcammm D: barı dogumdan sonra ben sorun yaratabıleyım yaaaa öle bişey olu rmu ki yaaaa D:

kızlar doktorum moralimi cok bozdu ne sorsam dalga geçiyor,normal diyor,küçümser gibi,bu gece cok üzgünüm.........zaten heyecanla gittiğimden hep 9 ua da 11 olan tansiyoum 14 cıktı.kiloma da takmıs durumda ayda 1 kilo alacakmısım ben 3 alıyorum fazla diyor,52 ile hamile kaldım 65 im.çok mu......benim doktordan yana sansım yok,bu normal mi diyorum,ne kadar olumsuzsun neden hep kötü düşünüyorsun diyor.anlamıyor beni...

canım yaaa üzülme sen boşverrr takma canım yaa ayy bu doktorlara gıcık oldum haa en iyi onların alması gerekırken neden böle moral bozuyolar kı yaaa canımsın sen uzulme uzmesın kımse hamılelerı :KK47: cok degıl canım ben 43 le kaldım sımdı 62 felan olmusumdur sanırım sıkma canını
:KK16:

alem bu kaynanalar ya herşeyi çok biliyolar ya.. illa gelinlere zarar verecek bişey olsun gelinler acı çeksin töbe töbeee

saol canım. benim de çok kötüydü artık ağzımdan nefes almaktan bugün sesim neredeyse hiç çıkmamaya başlamıştı dr istediğini kullanabilirsin sorun yok dedi tabi ben abartmıcam yine :)

saol tatlım. grip olmuştum ama baya ağır geçiriyorum hatta geçiremiyorum yapıştı üstüme :KK9:

benim kaynana bizde şuan bende sıkılıyorum baya bazen :KK14: yok annelere anlatılmaz kesinlikle benimki içinde kurar büyütür pireyi deve yapar sonra kocama da kaynanama da düşman olur gör sonra cümbüşü :KK1: bi de benim kardeşim yoook :KK43:( daha önce de grip oldum 1 sefer sadece istirahat önerdi benim dr ilaç konusunda çok cimri :KK9: kullandırmıyo bişey. burun spreyine kullan dedi şaşırdım bende :KK1: bal limon yapıyorum da midemi felaket yaktı bugün. yarın karabiberle deneyeyim. inşallah canım çok saol

yok yok anlatılmazz ne cumbus hemdeee boser bız kaynatırız burdann :KK70::KK70: canım kahve fıncanına bır tatlı kasıgı bal koy 1 2 damla lıomon damlat az karabıber ıyıce karıstır macun gıbı oluyor gelıp gıdıp cay casıgıyla kasıkla mıdenı rahatsız etmez cok lımon sıkma ....canım sen tek cocukmusun bız 4 kardesız en kucuk benım en buyuk ablam sakındır ama ortanca ablam hemen kabarır korkulur ondan zaten 10 gune kadar gelecek bı acık bulmasın dıe cok ugrasacammm :KK70:D:

saol canım. kiloya çok takmamak lazım ya 3 aşağı 5 yukarı aynı hepimizinki zaten sağlıklı olsunlar yeter. benim dr sıkıntı olmaz dedi ama yine de kendi dr una sor istersen canım

inşallah geçersin :KK16:

çantan çok güzel canım güle güle kullan
mustela aldım hepsini. aslında çok önemsemem bende kızıma genelde nivea kullandım hoşuma gidiyor falan ama ne bileyim ilk olacak ya hepsi bir olsun güzel bişey olsun istedim :KK16: ada ya da ilk şampuan vs bakım ürünlerini takım olarak sebamed almıştım.

adaya 0-13 kg lık sonrada 15-36 kg lık almıştık. şuan kullanmıyo serbest takılıyo arkada :KK9: aslında tehlikeli ama napiim durmuyo ki çocuk çileden çıkarıyo insanı :KK37:

nırmalinden çok hassasız eşinin düşünmesi gerekirdi ama düşünmemiş. sen bebişini düşün sakin olmaya çalış bebeğinin durumunun iyi olmasına sevindim

senin kaynana da betermiş. ayyy sinir oldum bak şimdi iyice :KK52: gerçekten doğumdan sonra çok sinir bozucu oldu benimki de. halbuki öncesinde anne- kız gibiydik.. evet çevre çok etken gerçekten ama takmamak lazım ya ne olursa olsun kuzularımız bizim onlar

yahu senin bütün koca tarafı bi alemmiş :KK9: normal doğurmayı ne sanıyolar acaba dünyanın en zor şeyi mi? hamile kalırken normal doğurcam kendimi kanıtlıcam falan diye yapmıyoruz bebeğimiz olsun diye yapıyoruz yani dimi? doğurmaktan çok yetiştirmek önemli farkında değiller :KK20:

yok kızlar hakkkını yemeyim çok kıskanç değildir eşim. geçenlerde şaka konusu oldu hatta eşimle erkek kardeşim arasında. enişte dikkat et telefonuna ablamın dedi. eşimde merak etme oğlum o göbekle beni aldatması imkansız dedi:)))))adam kendi yanaşamıyor bana göbeğimden:))))bi de elin adamı nerden bulup ta yanasacak ben bile göremiyorum artık alt tarafı:))))

şaka bi yana eşler arası güven çok önemli yoksa bu psikoloji ne erkekte ne bayanda sağlam akıl bırakmaz...

günaydın herkese.Bebeğim bugün nedense çok hareketli yramazlaştı. Hareketleri okadar sert ki canımı yakıyor.Bakalım doğunca nasıl olacak çok merak ediyorum.Bu arada ben hiç bir hazırlık yapmadım daha.5-6 gün sonra annem gelecek onunla beraber yaparız inş. bebeğim sabırsızlık yapmazsa.Gerçi evde hastaneye gidecek kadar bişeyler var ama hepsi ayrı yerde.Benim ikisi de normaldi bu da normal görünüyor şimdilik.Doğumdan sonrası için hasta bezi kullanmanız daha iyi 2 gün kadar yoğun oluyor.Sezeryanda nasıl olur bilmiyorum.Hasta bezlerinin büyüğünü almayın sakın çok büyükler.Ben canpedin orta boyunu almıştım iyiydi.

ha bir de doktoru herşeye normal diyen arkadaşım sıkma canını. benimki de herşeye normal diyo. hatta ağzını o şekline getirdi benim kız. sordum doktora ne yapıyor diye. ne yapsın yatıyo keyif yapıyo diyo bana:))) ben de gülüp geçiyorum. netice de en fazla 6 hafta daha hayatımda olacak olan biri. sonra adını bile hatırlamam belki. sen de böyle düşün ve hiiiiççççç canını sıkma:))

canim hic de agirlasmazsin korkma, hem son haftalarda biraz hareketi arttirmak dogumu kolaylastiran tavsiye edilen bir sey, cok abartmadan yavas yavas yurumek, yuzmek kolay bi dogum icin cok saglikli, tabi doktor tersini onermedikce :KK49:

Sağol canım inşallah. İşte iki şehir arasında kalınca insan endişeleniyor. Nerde ne vardı hatırlamıyor :KK53: Benim sezeryan olacak canım. Aman yürüyüş yapıpta normal doğum falan olmasın :18::18:

CANDAS cım yazmayı unutmusum Bizim arabamız ve koltugumuz Graco Fusio ,ben herseyını graco aldım oyun parkımızda var inş memnun kalırım sağlam ve ii görünüolar ama kullanmadan bılemeyız tabı.
bu arada dün bebişim için prima yeni doğan bezi ,ıslak mendıl falan aldım alışveriş arabasına koydum eşim kasada gördü şaştı :) çocuğumuzmu var bizim dio :) ee az kaldı dedım gülüo hala olayın farkında değil gercekten erkekler zor büyüyo bizede herseyı tek basına düşünmek kalıo ...

günaydın kızlarımmm :KK3:

her gün ayrı bir kararsızlıkla işe gelirken ( acaba doğumdan sonra çalışsam mı çalışmasam mı diye)

bugün yine çalışmayıp çocuğuma bakma kararı almıştım kiii eşim aradı doğumdan sonra bi arabaya

girsek çocuk olunca lazım olcak vs. para biriktirelim demez mii :KK53: ben ev borcunu düşünürken

şimdi bide onu soktu aklıma ben zaten çok istediğim için hemen tekrar çalışayım kararı aldım :KK9::KK9:

şu kararsızlıkta sonsy 1 bende 2 yani :KK52::KK52::KK52:

cnm aslında araba evden daha önemli hele birde bebek varsa arabaya gerçekten ihtiyacınız olacak...markası ne olursa olsun fiyatı ne olursa olsun olsunda...böyle dediğime bakma araba kullanmaya başladığımdan beri evimizde yok ama =( her gördüğüm cipte gözüm kalıyor =) kuzenim orta okul mezunu kocası hediye nissan qashqai almış =)) bizde 15 bin liraya arabayı zor aldık ikimizde çalışıyrz he he =) ama en azından her yere rahatlıkla gidiyrz .. istanbulda bir yerden bir yere gitmek için kaç tane otobüse binmemiz gerekyr !!
eğer evinzin borcu bitmek üzereyse girebilrsinz bence arab işine tatlım.. cnm borç işi çok zor bende cesaret edemem.. inşalalh bebeğimiz kısmetiyle gelir =)

Deryacım bayadır görmüyorum

Catlamaya ve buyumeye devam. Bugun doktorumuzun hedefimiz dedigi 34h'i da doldurduk. Cuma gunu doktor kontrolumuz var, artik NST'ye de girecegiz kontrollerde. Oglumun bir bobregi buyuktu, onun durumunu da gorecegiz. İnsallah duzelmistir. 2gece once hareketleri az gibi geldi, biraz cikolata yedikten sonra oglan parti vermeye basladi hic durmadi :)
Bu Cuma doktordan bobreklerde duzelmeve oglanin resmi ile donmeyi umut ediyoruz. Daha henuz hicbir kontrolde yuzunu donmedigi icin bir resmi yok. Oglan kime benziyor acaba merak ediyoruz.

KIZLAR GÜNAYDIN...hadi toplanın bana gelin. akşama sarma yapacağım kocam dün isyan bayrağını çekti:)))siz sarmamı yapın ben de yarın ve sonraki gün yatılı misafire hazırlık yapayım:)))))ya of bu üşengeçlik nedir bendeki:)))

canım kolay gelsin ama ne yatılı misafiri ya geliyorlarsada ne önceden hazırlık yapacan gelsinler yapın beraber vallahi ben bırak misafir kabul etmeyi kendim bile misafirliğe gitmek istemiyorum wc siydi sırt ağrısıydı

CANDAS cım yazmayı unutmusum Bizim arabamız ve koltugumuz Graco Fusio ,ben herseyını graco aldım oyun parkımızda var inş memnun kalırım sağlam ve ii görünüolar ama kullanmadan bılemeyız tabı.
bu arada dün bebişim için prima yeni doğan bezi ,ıslak mendıl falan aldım alışveriş arabasına koydum eşim kasada gördü şaştı :) çocuğumuzmu var bizim dio :) ee az kaldı dedım gülüo hala olayın farkında değil gercekten erkekler zor büyüyo bizede herseyı tek basına düşünmek kalıo ...

insannın alışması zor oluyor benim oğlum var ama bende bu günlerde durmadan çocukların odası deyip duruyorum çok tuhaf oluyor çocuklar artık 1 di 2 oluyorlar bazen eşim diyor hangi çocuklar biizm çocuklar diyorum :)

Hadi hayırlısı olsun canım. borç yiğidin kamçısıymış. Gelin kredi verelim :KK9::KK9:

Ya kızlar şu hazırlıklar beni korkutmaya başladı:KK53: 1,5 ay önce İstanbula gittiğimde baya bir şey aldım. Ama şimdi ne aldım ne kaldı hiç bir şey hatırlamıyorum:KK50::KK50: 3 hafta sonra gittiğimde alırım desem o zamanda baya ağırlaşım off kafam karıştı be ya :KK53::KK53:
:)) dün kanald deki haber başı reklamı aklıma geldi, adamın maaşına icra koycaklar ama iş yoki banka adama iş arıyo filan :))

ya evet ya eksikler bitmiyo ya hep var hep var.
Selamlar tatli anneler ve anne adaylari :KK3: biz de dun baya bi gezdik esimle, bebisin bi tek banyo ihtiyaclari ve yatak malzemeleri kaldi, ama bu sefer de kendime alisverise baslayamadim, dun kucuk gorumcem aradi tamam mi alisveris isleri diye, ben eh iste diyince seni artik alisveris merkezinden hastaneye yetistirirler diye dalga gecti :KK9: ama yok ben hepsini sectim, hangisi nerden biliyorum, eger oolusum bu gece gelmezse yarina tamamim insallah:KK16: hastane cantami da cikardim, bugun guzelce yikiycam, yarin aksam yerlestirmeye baslarim insallah,
bu arada endiseli annelikten bahsedilmis, ben de oyleyim, endiseli, vesveseli, kuruntulu, hepsi uyar bana:KK37: ama bakin ucuncu bebisi bekliyorum, korkmayin ne kadar stres yapsak da insallah hepimiz harika birer anne olucaz, kocaman sevgiler :KK54:
canım sancın mı var ? biz her türlü zorluğun üstesinden geliriz allahın izniyle :)
güle güle kullansın yavrunuz canım, bende arabayıda park yatağıda graco aldım memnun kalırız inş.bezide sizinkinden.eşler alışamıyo demekki :) bizimkide bazen komik oluyo inanamıyo filan, ama az kaldı heps en geç 2 aya alışcaklar yaşayacaklar:) fusio ydu kolay kapanan ve yer kaplamayan hatırladım :)
cnm aslında araba evden daha önemli hele birde bebek varsa arabaya gerçekten ihtiyacınız olacak...markası ne olursa olsun fiyatı ne olursa olsun olsunda...böyle dediğime bakma araba kullanmaya başladığımdan beri evimizde yok ama =( her gördüğüm cipte gözüm kalıyor =) kuzenim orta okul mezunu kocası hediye nissan qashqai almış =)) bizde 15 bin liraya arabayı zor aldık ikimizde çalışıyrz he he =) ama en azından her yere rahatlıkla gidiyrz .. istanbulda bir yerden bir yere gitmek için kaç tane otobüse binmemiz gerekyr !!
eğer evinzin borcu bitmek üzereyse girebilrsinz bence arab işine tatlım.. cnm borç işi çok zor bende cesaret edemem.. inşalalh bebeğimiz kısmetiyle gelir =)

olsun canım ya hiç yoktan ayağınızı yerden kesiyo ya, gönül jeeplerde ama olsun arabasızlıktan iyidir sıradan bi araba.bizde yeni aldık (golf) 4 senedir sıkıntı çekiydouk.gerçi biz şimle birlikte olmadığımızdan alamıyoduk arabayı.

inş günün birinde jeep in olması dileğimle :)

kızlar Graco Fusio ,marka arabadan bahsetmişsiniz bende yeni birtane almak istiyorum oğlumun ki çok eskidi çok kullandık halada kullanıyoruz ama siz hafifliğinden ve yer kaplamadığından bahsetmişsiniz bunlar önemli arabada indir bindir ağır araba zor oluyor ama baktığım kadarı ile tentenesi tam kapanmıyor galiba lux diye geçen bebek arabalarının tentenesi tam kapanmıyor bu nasıl yani netten tam kapanmadığını anladım ama alanlar var galiba nasıl kapanıyor mu tentenesi yani sıfırlanıyormu çünkü biz karda kışta soğukta her zmaan bebekle dışarı çıkmak zorunda kalıyoruz arabanın tentenesinin tam kapanmasıda önemli

kızlar Graco Fusio ,marka arabadan bahsetmişsiniz bende yeni birtane almak istiyorum oğlumun ki çok eskidi çok kullandık halada kullanıyoruz ama siz hafifliğinden ve yer kaplamadığından bahsetmişsiniz bunlar önemli arabada indir bindir ağır araba zor oluyor ama baktığım kadarı ile tentenesi tam kapanmıyor galiba lux diye geçen bebek arabalarının tentenesi tam kapanmıyor bu nasıl yani netten tam kapanmadığını anladım ama alanlar var galiba nasıl kapanıyor mu tentenesi yani sıfırlanıyormu çünkü biz karda kışta soğukta her zmaan bebekle dışarı çıkmak zorunda kalıyoruz arabanın tentenesinin tam kapanmasıda önemli

canım tentesi tam olarak kapanmıyo aynen netteki gibi, ama bayağı korunaklı.uykusunda rahatsız etmeyecek kadar kapanıyo, nette sanki çok kapatmıyo gibi ama kapatıyor.yağmurluğu filanda var, çok hafif ben özellikle onun için tercih ettim ve tekerlekleri biraz daha büyük olduğu için süürmü aşırı rahat.eğer dükkandan bakabilirsen bak öyle karar ver derim.birçoğu hantaldı.tam yatışıda var ama diz bölgesinden kırmalı, yani bebek koltukta oturur gibi dizlerini bükecek, neden demiştim satıcıya ? (bana saçma ve rahatsız gelmişti) ayak sağlığı için bu poziyon iyiymiş ondan özel yaılmış filan öyle anlatmıştı.3 pozisyonda yatırabiliyosun yani ve çift yönlüde kullanabiliyosun, tek sıkıntısı altındaki eşya koyma yeri çok dar.yokuşta durdurma özelliği var.

mutlu yillar canim, ogluna da cok gecmis olsun, bir aya duzelir sanki oglun, yani cocuklar cabuk iyilesiyolar buyukler gibi degil, ben de kirmistim ayak bilegimi lisede, annem bol bol paca corbasi yapmisti, icindeki ilik galiba kirigin kaynamasini sagliyomus, artik ne kadar bilimseldir bilinmez:44:

:

Mutlu yıllar:119: :119: mutlu yıllar iyiki doğdum lolocum:54

doğum gübnün kutlu olsun cnm.ailen ve sevdiklerinle nice yaşlara.

QUOTE=OzOkuN;28532458]ay kaçırmışım ben mutlu yıllar saanaaa mutlu yıllar saaanaaaa :KK16: :KK71: :119:
neden kaynamadı ki oğluşunun ayağı? normalde çocukların daha çabuk kaynar ya kemikleri

Merhabalar herkese...Ben de bugün daha yeni okuyorum.Kızım hastalandı boğazları şişmiş.Ben de kötüyüm aslında ama görünmedim doktora...14 aylık kızım ve ilk antibiyotiğini kullanacak.Çok üzülüyorum antibiyotik kullanınca bağışıklığını çökertiyor. Ama mecburen kullanacağız yavrum çok yıprandı.

ikinizede çok geçmiş olsun canım

canım nice mutlu yıllara inş en kısa zmaandada toparlanır oğlun

Kızlar şimdi doktordan geldim, sancım çok az çıktı ama problem olabilecek boyutta değilmiş, ilaca devam... 10 dk falan mesafe yurumende sakınca yok dedi. :)
kızım tam köfte dudaklı yok boyle bi guzellik. 2 hafta öne geçmişiz ve 2700 kg olmusuz.:nazar::nazar: Boyle giderse nasıl doğurcam bilmem, doğum pozisyonunu aldı ama dr. sen biraz zayıfsın, bakalım çatı kontrolu yaparız sonra dedi:18::18:benden haberle boyle şimdilik.

LOLO ben gormedim senin iletini doğum günün kutlu olsun..

.maşşallah bebişe
oğluna üzüldüm ama geç de olsa doktorunuza düşmüşsünüz
nice nice mutlu yıllara inşallah
doğum günün kutlu olsun canım
bu arada ben 31 yaşındayım ve ilk defa anne olacağım:KK53::KK53::KK53::53

Lolo, dogumgunun kutlu olsun.

nice mutlu yıllaarrr... oğlun için üzüldüm ya 2 hafta da az değil,neden kaynamamış ki. ama sen sıkma canını,herşeyin hayırlısı, toparlar inşallah kendini kıksa sürede.

doğum günümü kutlayan herkeze çoookkk teşekkür ederim
oğlumun ayağının kaynamaması sanırım alçının gevşek yapılmasından oldu
görünüşe göre bu alçı daha uzun süre bizimle olucak en büyük sıkıntıyıda doğum zamanı ve okul açılınca yaşıcaz allah yardımcımız olsun ne diyim
bundada vardır bi hayır heralde

canım ya çok da büyük değil 31 aylık daha 3yaşına basmadık bile ama inan sezeryanı yaşamış eve geldiğimdeki lohusalık psikolojisini falan yaşamış bir insan olarak hiç bir şey gözümde yok tek kafaya taktığım şey oğluşumdan nasıl ayrılmak olacakşimdiden bile durmadan öpüyorum ne bileyim rabbim evlatlarımızın yüzüne baksın

ben napcam peki oğlumun ayağı kırık bana ihtiyacı var bir gece bile olsa tek başına nasıl evde bırakıcam koltuk deynekleriyle yürüyebiliyo
ya bişey olursa ben yokken diye çok üzülüyorum
elimde olsa evde doğurmayı tercih edicem o kadar yani

Bende ilk doğumda çok sakindim eşimin gözleri dolmuştu ben gülerek el sallamıştım ama bu sefer nedense hem korkuyorum hem kızmı nasıl bırakacağımı düşünüyorum. Doğum yaklaştıkça daha beter olmaya başladım :KK43:(

Benim kız da öyle. Kayınvalidem gelirken kızıma bi ton şey almış bebeğe de çarşaf takımı almış çatladı bizimki kendi hediyelerini bıraktı bebeğin çarşafına taktı :))

ay canım ya kıyamam senin ki büüyk oldğu için daha çok dile getiriyor galiba benim ki şu anda sadece bebeğin kıyafetlerini etrafa fırlatmakla ve kurduğum beşiğin içinde sallanmakla kalıyor :)

kızlar ıyı aksamlarrr :KK70::KK70: nasılsınız ....bızzz toktorrr amcaya gıttık bugun 2550 olmus oglusum nts ye gırdık bı turlu kalp atısını bulamdı yanı tam atan yerı bulamdı tekrar kalktık yuruduk meyva suyu felan ıctık geldıkk baska hemsıre buldu nts cekıldı toktor amcaya gosterdıkk:KK70: ıyı 10 gun sonra gorusuruz dedı nasıl gorunuo hersey nortmal dedı ıste ole bızden haberler...

lolo canım gecmıs olsun ıyı olmus bak ınsallh artık kaynar kemıklerr .....yenı yasın harıka seylert getırsın sana ve aılene ınsallhhh:KK70:

ebru91..... canım benım tek sorunum esım aılesıyle bır sorunum yok yanı esımın davranınslarının farkında oldukları ıcın cok destek oluyorlar sagolsunlar kaynanamda yaslı kayın babam cok huysuz bırıdrr :KK70: bırde babanneye bakıo kaynanam yanıı hepımız bırbırımızden cumbusluguzzz:KK70: eşimi de büyütcem artık bebeşimle napalımmmm :KK70:

erkekler geç olgunlaşıyo zaten ben benimkini 17 yıldır büyütemedim inşallah sen büyütürsün

slm kızlar bugün çarşıydı, şuydu buydu kendimi çok yordum galiba. biraz da ağır kaldırdım sanırım. eve geldiğimde siyaha yakın kanamam oldu. dr mu aradım hastahaneye yönlendirdi. hastahanede sancı falan çıkmadı bebeğin de kalp atışları var. bol bol dinlen dediler. devam ederse gel dediler.inşallah bişey lmaz, çok korkuyorum. sizlerde böyle bişey yaşayan var mı, neler yaşadınız, dinlenmek dışında ne yapılabilir? hepinize kolaylıklar.:18:

siyaha yakın kanama genelde eski kan oluyo yani yeni bi kanama olmuyo diye biliyorum
yinede tedbirli ol en ufak bi sorunda hemen doktoruna git
kendiinide yormamaya çalış geçmiş olsun

ayyy çok hastayım kızlar bademciklerim şişti burnum genzim tıkandı tamamen nefes aldırmıyo :2: :2: :2:
kocişim işten gelirken taze meyvesuyu sıktırmış saolsun onu içtim şimdi iyi gelse bari..
of iyileşemedim bş tğrlğ 1 hafta oldu heralde hastayım gittikçe de daha beter oluyorum

geçmiş olsun canım sıcak şeyler iç

biz de dün yine alışverişteydik. Anakucağı ve bebek arabası kalmıştı. artık eşimle alışverişe gitmek eziyet olmaya başladı ben kararsız bir insanım bu da onu sinir ediyor. Gıcık olmaya başladım kendisine, bazen hamile olduğumu unutuyor herhalde. bazen sinirimden ağlayasım geliyor zor tutuyorum kendimi. bebeğimize bişeyler almak keyif mi eziyet mi belli değil yani. Uyuz adam:KK4:

Gelelim muayenemize :) Dün sabah ordaydık.yine yüzünü göremedik kafasını karaciğerinize yaslamış elleri ayakları serbest aşağı çok vuruşlar yapar dedi. gerçekten de sürekli alttan vuruşları var altıma kaçırıcak gibi oluyorum sık sık :) kilosu 2000miş. kafa çapını sordum tam rakam söylemedi 1 hafta ileride çok önemli değil dedi. önceden 2 hafta diyordu... severken hiç zorluk çekmeyeceksiniz yanakları maşallah dedi hakikatten bir yanak var görmeniz lazım :KK9: canım yaa. bir de karnımı sağdan-soldan ve aşağı-yukarıdan elleri arasına alıp tartıyo gibi bir hareket yaptı şaşırdım o ne içindi acaba :44: sonra aşağılara doğru bakıp suyun iyi dedi biraz sancın var dedi buna da şaşırdım sancıyı görebiliyor mu bu şekilde. ellerimin şiştiğini daha önce söylemiştim ayaklarım da şişti dedim tansiyonum da yükseliyor dedim idrarda koyuluk var dedim. internette okumuştum ödem-tansiyon ve idrarda protein olması gebelik zehirlenmesiymiş. doktor da idrar testi,kan testi, tekrar tokluk şekeri istedi. gebelik zehirlenmesi olursa ne olacak dedim. doğurman gerekecek dedi. bu daha kötü durumlara kadar gider dedi. çok korktum ama şükür idrarda protein çıkmadı. kanımda lökosit ve nötrofil biraz fazla, lenfosit de biraz düşük. şeker 92. bugun telefonla soracağım önemli mi diye.

durum böyle kızlar. bu arada aşırı kararsız kaldığım chicco i-feel ana kucağı için fikrinizi merak ediyorum.

Eki Görüntüle 619147 Eki Görüntüle 619146 Eki Görüntüle 619144 Eki Görüntüle 619145
dün o kadar gerildim ki. 4 rengi var. 4ünü de beğenmedim:KK53: seçim yapmam gerekiyor satıcı kız bekliyorum eşim bekliyor ben öyle bakıyorum delirdim. daha önce kırmızıyı beğenmiştim ama orda kırmızıyı bir gördüm kırmızı değil vişne çürüğü. internette kırmızı gözüküyor. mavi zaten olmaz kızım için. yeşili de çok çartlak. moru da güzel ama bilmem hiç mor düşünmemiştim. kırmızıya çok baktım düşündüm orda çok çartlak duruyor o da :18: ayy kararsızlık ne kötü bişeyyy. o an bişey söylemek zorunda kaldım ve mor olsun o zaman o daha sakin bir renk parlamıyo en azından diye ama eve gelince de doğru mu yaptım dedim. ya insan başka bi renk yapmaz mı yaa renklere bak :KK31:

sonra araba krizi...

çift yönlü olsun istedim. bazılarının tekerleri kalın (çok büyük olanlardan değil) ama ağır ve hantal, bazısının da ince ama araba çok hafif ve rahat, tekerleri de içe katlanıyor fakat biraz çıtkırıldım gibi. bahsettiğim marka model "baby2go proton". sonra almadan geldim. kuzenime,teyzeme sordum onlar da bizimkiler kalın hiç rahat kullanamadık bagaja sığmıyordu bence hafif al dediler. bakalım hala düşünüyorum ama sanırım hafif alacağım çünkü zaten kışın çıkmam baharda yazda da teker ince olması önemli değil. annemin evine yürüyerek gideceğim yazın. orda asansör yok bu yüzden hafiflik de önemli.
bu sitede yorum da okudum bu modeli alıp memnun kalanlar var. 2.aydan itibaren kullandık diyorlar.
Eki Görüntüle 619149

ana kucağı mor sipariş verdim ama hala yanlış mı yaptım diyorum İmdaaaaaaaaaat:KK52::KK52::KK52: Neden bu kadar kararsız bir insan oldum ben ya da neden benim beğendiğim şeyleri bulmak bu kadar zor :KK1: Başka marka anakucaklarını da beğmiyorum bu markanın kullanımı çok güzel ama bunun da renkleri.... benim yerimde olsanız ne yapardınız kızlar.

eşim önce kızıyor sonra gülüyor artık sen şaka yapıyorsun di mi diyor. :KK14:

mor iyi bence arabada tabiki hafif olmalı daha rahat olur senin için
bebeğinede maşşallah

Selam kızlar dün sağlık ocağı kontrolüm vardı tansiyonum normaldi :KK31: kilom ( 62 ile başladım ) 75 olmuşum :KK53: veee gebe olarak son kontrolümmüş artık Rabbim inşallah sıkıntısızca kucağıma almayı nasip etsin bebeğim 4-5 günlükken gidecekmişiz :KK55::emir_bebek::nazar: vee ayrıca hemşire bana verdiğini zannetmiş sordu "Devit-3 Damla" vermiş miydim dedi :KK42: hayır dedim hemen verdi bana günde 8 damla iç dedi :KK28: bitene kadar devam dedi :KK42: ve doğum yaptığın hastanede aynı bu damladan reçetene yine yazacaktır dr. dedi alma boşuna parayla çünkü devlet ücretsiz veriyor zaten bebekle geldiğinde ben yine veririm dedi :KK42: sizlere bu damla verilmiş miydi dün kullanmayı da unutmuşum :KK17: ohh neyse hem sağlık ocağı hem dr. kontrolü baymıştı :KK37: neyseki sadece dr. kontrolümüz var hemde her hafta :KK52: darısı sizlere canlar :KK76: öpüldünüz kocaman :KK54::KK55::KK55::KK55::KK55:

o damlayı oğluma vermişlerdi bütün bebekler doğunca o damladan veriyolar d vitamini alsın diye
ben hamileliğimde hiç kullanmadım
benimde sağlık ocağı kontrolüm 7 sinde bakalım belki banada verirler
bebeğininde seninde iyi olmanıza sevindim

günaydın kızlaarrr

iki gündür ellerim şiş canım sıkılıyordu şimdi daha iyiler. hava açtı şimdi biraz yoksa temelli bunalım gezicem. ya tatil tatil diyodum 2 günde sıkıldım:)))))

evi temizledim dün. kocam benim karım bu işte diye sevinerek gezdi odalarımı:))))bayan aldım denedim tutmadı....beğenmiyorum resmen:))))

kızlar benim doktor 15 günde bir çağırıyor sizde de öyle mi. bi de ben en son gittiğimde sezaryen istediğimi söyledim bana güldü normalin nesi var diye. normal doğum yapabilirim diye kendime telkin veriyorum. kötü hikayeler anlatan kaynanamı dinlemeyeceğim:))))kendi annem yaparsın diyo kaynanam çok zor kızım dayanamazsın sen diyo:))))

normal doğumdan korkma kaynanan doğum hikayelerini unutmamış heralde
boş ver kaynananı sen normali neyse onu yap canım
allah hepimize kolaylık versin

geçmiş olsun diyen arkadaşlar çok çok sağolun seviyorum sizi :KK16: :KK54:

veee dr dan geldik kuzucuum çok kilo almış tosun olmuş 3000 gr dedi dr :)) suyu da daha normal dedi izin alıp dinlenmem işe yaramış ya çok sevindim. burun spreyi kullanabilirsin dedi hemen aldım sıktım ooh bi nefes aldım ya :KK70:

maşşallah gerçekten tosuncuk olmuş
iyi olmanada sevindim dikkat et kendine

kızlar bu aylarda sakın kendinizi yormayın,zorlamayın, yükseğe doğru uzanmayın ve ağır kaldırmayın,ben dün bu saydıklarımı maalesef yaptım ve anında kanamam oldu, şimdi bel ağrım çok fazla akşam nts girdim sorun yok dendi, şimdi de doktora gideceğim. artık aışvrişlere çıkmak falan olmamalı bence, her hareket bebeğimizi tehlikeye sokabilir. aman dikkat, ben çekiyorum siz çekmeyin. kolaylıklar hepinize.

bende bu aralar temizliğe başlamayı düşünüyodum yavaş yavaş yapim bari
sende dikkat et kemndine artık seninki bayada büyümüş maşşallah doğum olursa bi sıkıntı olmaz umarım

kızlar kahvaltı hazırlıcam biraz karışık cevapladım sanırım kusuruma bakmayın
ayrıca hepinize GÜNAYDINNNN

ev ve araba mevzusu geçmiş, bende ve eşimde biraz deli cesareti var
evimizin kredisi bitmeden arabanın kredisini çektik
allahım ödeme kolaylığı veriyor, araba hiç aklımızda yoktu ama
ikizler gelince mecburen büyük bir arabaya ihtiyaç duyduk
ben arabamı bekarken almıştım micra
ikizleri öğrenince satıp sedan bir araba aldık
allah sağlık versin , öderiz hepsini inşallah

şulecim ben senden kredi değil ama yapılandırma istiyorum:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

cemreeeeeeeeeee nerdesin?
çık ortaya lütfennnnnnnnnn göremiyorum seni
yoksa doğum mu yaptınnnn?

pek iyi değilim candaşcım yaaaa
midem bulanıyor bugün, ara ara oluyor bu bana
yatıyorum, geçsin diye,
sen nasılsın canım?
canım geçmiş olsun, benimde son zamanlarda ara ara oluyo bulantı.kötü cidden, inş geçer.
geçen bi komşu diyodu, kabuğuyla ince bi dilim limon kesip tuzlayıp yemek bulantıyı alıyomuş denemek istersen.

ev ve araba mevzusu geçmiş, bende ve eşimde biraz deli cesareti var
evimizin kredisi bitmeden arabanın kredisini çektik
allahım ödeme kolaylığı veriyor, araba hiç aklımızda yoktu ama
ikizler gelince mecburen büyük bir arabaya ihtiyaç duyduk
ben arabamı bekarken almıştım micra
ikizleri öğrenince satıp sedan bir araba aldık
allah sağlık versin , öderiz hepsini inşallah

şulecim ben senden kredi değil ama yapılandırma istiyorum:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

Allah kolaylık versin canım ödemelerinizde, ikizlerle kesin şart bide araba.
otomatik mi normal mi kullanıyosun sen ?
biz ben kullanalım diye otomatik aldıkta insan yinede korkuyo
allah esirgesin bizde trafik kazası mağdurları çok.
kullandıkça alışırımda zaten hızda sevmem ben

X