- 8 Temmuz 2012
- 9
- 0
bende enfeksiyondan şüpheleniyorum,bu yüzden sorucam doktora, sadece akıntı olduğunda kaşınıyo zaten, gidip çamaşırı değiştirip bir de orayı yıkadığımda geçiyo. bu kaşıntı her zaman olmuyo yani.
bencede sormanda yarar var.ama bende kasinti hep vardi.cok surmedi zaten antibiyotik verdi,birkac gun icinde tamamen gecti.
Eki Görüntüle 619176
evet canım benimkiler çift yumurta ikizi
canım kendince zorlukları illaki var
ikisinin toplamı şuana ortalama 4 kilo
doktoru tekil gebeliklerin son haftada yaşadıklarını sen şimdi yaşıyorsun dedi
sanırım sizden erken doğuracağım
doktorum 35. hafta gibi alırız dedi, zaten almasam bile sen bana al diye yalvarırsın dedi
Hoşbulduk 2013 face ye giriyorum ya burayı o kadar aramıyorum artık aslında arıyorum da telefondan buraya girmek zor oluyorzaten face ye gire gire eşimin faturasını 57 tl ye çıkartmisim bir görse soracak bana ne yaptın diye :-x artık kendi telimden giricem
canım dr un muhtemelen sezeryan yanlısı, bende de pıhtılamşma var, dr lar ikiye ayrılmış pıht maya sezeryan iyi gelir diyenler ve normal iyi gelir diyenler.bizimki kesinlikle normal olamaz diyor, bence sezeryan yanlısı.bide tüp filna benimki, sanırım normaldende korkuyodum işime geldi, ama illa normal istiyosan doğuma dek yeni bi dr mu bulsan yoksa bu adam seni sezeryana alır gibi.
bende eğer beğenmezsem direk mustela alcam
teşekkür ederim canım, kız bende onu bugün gördüm çantasıda kullanılır iyiymiş diye içimden geçirdim.güle güle kullanın sizde.hangi rengini aldın, ben kırmızısını beğenmiştim onun
tamamdır canım, bi ara resmi eklere süper olur, alırsam yabancıya gitmesin hem.bizde sevgi dolu içeriz bardaklardan:))
canım pişik kremi için bunu çok tavsiye eden oldu mothercareden aldım ama eczanelerde de varmış, sivilcede bile etkili filan deişlerdi cidden her türlü yara bereye iyi geliyo, aklında olsun pişik kremleri etki etmezse kullanırsın.teşekkür ederim çanta içinde, yok hastaneye giderken değilde bebekle birlikte gezerken bebeğin eşyalarını koymak için kullanacağım çanta.kocaman bide . bende büyük takardım normalde bu süper oldu.markafoniden nıkeden 49 tl ye almıştım.
bayağı işlevli görünüyo canım iyi günlerde kullanırsınız inş
Belgincim zaten zor zamanlar geçirdin, üzme kendini. Eminim eşin de pişman olmuştur. Medicanaya gitmiyor muydun sen bu arada? Orada mı doktor yokmuş?
canım inş güzel haberlerle gelirsin ya çok geçmiş olsun üzüldüm bende....
kızlar bebeklerinize banyo için hangi markaları aldınız ? (şampuan losyon yağ vs)
ben sudocream almıştım pişik için, çok iyiymiş yatak yaralarına bile iyi geliyomuş.
şampuanda ilk muayenede hediye eildmişti johnson baby nin,
mustela alcaktım aşırı pahalaı geldi, sebamede döndüm.düşündüm gereksiz aslında
dalin nivea johnson gibi markalarda yıllardır kullanıluyor, pintilik değilde, pinpirikli bi anne ollmak istemiyorum.
az evvel johnson babyninkileri aldım, sizleri merak ettim naptınız ? sonuçta bunlarda çok ucuz markalar değil
bu arada anne çantası olarak kullanmak için spor çanta aldım.koyuyorum.Eki Görüntüle 619485
Selam millet size klasik birşey söyleyeceğim. Uykum var ve çalışmak istemiyorummmmm
Canım geçmiş olsun ya. Gelişmelerden haberdar et bizi merak ettim şimdibirde kendini bu kadar çok yorma....
Amin Papatyam ne yalan söyliyeyim Elif İlkim emmeye bıraksın başlıcam 2. çalışmasına
Canım öncelikle geçmiş olsun. Bol bol yat dinlen. Tabi yatmak ta çekilmez amaAmannnn 41 kere maşallah kuzuna ben olsam artık beklemeye gerek yok doğurayım derdim
Şifam dikkat et kendine
Bir maşallahdasana arkadaşım
Adanam yeni resminiz çok beğendim
Canım o şişlikler bende de var ya.
Evet bak o Cemre yok piyasadahem dalga geçti şimdi yok. Birde utanmadan sen excel istiyosun not tutuyorsun tablet alma dediydi
adaşım bende senin gibi daha temizlik faslı falan başlamadıAfferim kız sanaşu hamilelikte onca sınava girdinya. Helal
geçmiş olsun dikkat etmek lazım gerçekten...
kaynar suda 5 dak. falan bekletilecek diye duymuştum canım, ama kaynatılabiliyo mu bilmiyorum, biraz daha araştırmak lazım...
benim durumum daha vahim, ben kocamın pijamalarını giyiyorum :)
bence eşofman gibi rahat bişeyle gitmeli hastaneye, çokışta da yine eşofman gibi rahat bişeyle çıkılmalı, hatta önü açılabilen (emzirme için ) bişey daha mantıklı bence...
hastane terliği de bence peluş uygun değil, aynı terlikle wcye lavaboya gidileceği düşünülürse... ama banyoya ayrı bi terlik götürülecekse peluş bi hastane terliği pijamaların altında şık olacaktır...
kanama için hasta bezi gibi önlemler alınacaksa bence 2 takım yeterli olacaktır, ben bi gecelik bi pijama takımı götürücem...
biberon ve emzik mutlaka sterilize edilmeli ama kaynatmalı mı kaynar suda bekletilmeli mi ona tam emin değilim...
doğum sonrası önü açılabilen ev giysileri almak lazım bence de, önümüzdeki hafta ben de böyle bişeyler almayı düşünüyorum...
geçmiş olsun canım ya Allah korkutmasın, bişey yok heralde şimdi...
ben de uyuyamayanlardanım canım, hergün bikaç saat bölük pörçük uykuyla duruyorum...
ben zararlı olabileceğini düşünüyorum canım, bence kullanmadan önce mutlaka doktoruna sor...
canım çok şık ve sevimli tam bebek odası, güle güle kullanın, daha önce başka bi model beğenmiştin diye hatırlıyorum ondan vaz mı geçtin...
ben de hacışakirin toz sabununu almıştım, hastaneye gidecek benim geceliğim bebeğimin giysileri falan ananemizdeyken yıkandı, ekstra durulama falan yapmadan 30 derecede yıkadık hiç sabun kalıntısı yoktu, askıda çok güzel kokuyolardı ama kuruyunca hiç koku kalmamış, ki bence daha iyi daha sağlıklı bi durum bu... memnun kaldım yani, bundan sonra da ek gıdalara başlayana kadar sabun tozuyla devam edebilirim...
canım artık herkes dikkat etsin kendisine fazla yormamalıyız kendimizi ne olursa olsun...
sonsycim anakucağı gerçekten çok güzel, biz böyle bişey almadık, gerekli olursa bunların daha basit olanlarınndan yeğenlerimizde var muhtemelen onlardan alırız,ama almış olsaydım ben de bu modeli tercih ederdim güle güle kullanın...
ben 6 aydan sonra karyolasına yatıracağım o zamn ben de yatağını değiştiricem, mobilyacının verdiği yatağı kullanmıycam, ben de idaş ya da yataş alırım diye düşünüyorum, muhtemelen idaş alırım biz idaş kullanıyoruz ve çok memnunuz...
canım bu çok fonksiyonel bişeymiş, nereden ne kadara aldınız, güle güle kullanın bu arada...
canım yok yere yine sıkıntı yaşamışsın, geçmiş olsun...temizlikte falan da dikkat et kendine...
çok geçmiş olsun canım
korku, endişe ve acaba duygusu bizi delirtiyor sanırım
şule kendine ödül olarak emzirme koltuğu mu alacaksın?
yani yine bebeğin için bir şey alacaksın
ahhhhh ahhhhhhhhh annelik işte
kızlar bebeklerinize banyo için hangi markaları aldınız ? (şampuan losyon yağ vs)
canım hepsini sebamed aldım
aman da aman şulem herkese de cavap yazarmış tek tek
canım ben de kazara bebek olursa diye olmaması için bildiğim tüm yöntemleri kullanacağım
sevincini doya doya yaşa sen
maşallah kuzuna
kızlar hepinize çok çok teşekür ederim, dr gittim, bebein eşi inden aşağı doğru inmeye çalışmış. bol bol dinlen dedi. zaten 15 tatilde olduğumuzdan sorun yok.
bu arada ben bebeğime kimyasallardan ziyade doğalı tercih edeceğim.1. çocuğumda çok heveslenip aldım ama zamanla doğal olan herşeyi tercih etmem gerektiği anladım. mesela yeni doğan çocuğa ıslak mendil kullanmak doğru olmayabilir, ister en pahalı nemlendirici olsun.ister ucuz hepsi kimyasal. ıslak mendil (bebek büyüğünce yine ıslak mendil kullanabiliriz) yerine ılık suyyla pamuk kullanmalı, ardından kurutmalı ve sonradan pişik olmasın diye önceden yakıp soğuttuğumuz zeytin yağı kullanmak en sağlıklı olanı, nemlendirici olarak da tüm vücut için bu yağı kullanabiliriz. şampuan konusunda ben dalin, jansn bv koku oranları ççok olduğundan sebamed tercih ediyorum. göğüs ucumda da herhangi bir yara olmamıştı , ben şimdiden her banyodan sonra vücuduma zeytin yağıdan az bişi sürüyorum. inanın biçok kremden daha faydalı. göğüs ucu çıkık olmayanlarda ve teni çok hassas olanlarda göğüs ucu problemi çıkıyor. esmerler bu konuda şanslı merak etmeyin, herkeste sorun olmuyor.
bu konuları dün sağlık ocağı kontrolünde de birebir yarım saat oturup anlattlar, ben de ilk oğlumda bunların deneyimini yaşamış biri olarak sizlerle paylaşmak istedim.
ayrıca bebek doğunca her ağlayışta ısrarla emzirmeli, her emzirme 5 dk civarı olmalı. zamanla 1-2 saatte sonra2-3 saat arayla 20 şer dk emzirilmeli. (not :benim asıl sütüm 3 gün sonra gelmişti. ısrarla mama vermedik bebek de ilk suyla beslenmişti ve bebeğim neadar emerse o kadar sütüm gelmişti. bu kurala uyarak emzirdim 5 aylıkken oğlun sade anne sütüyle maşaallah 9 kg olmuştu üstelik 3.100g doğdu)şunu da unutmayalım su=süt. ben 1. oğluşumda sürekli su içiyordum. dolayısıyla süt oluyordu.
bugün çok yazasım vardı galiba,, size uyanlar aklınızda bulunsun, aklınıza yatmayanlar da bana kalır. tecrübemi paylaşayım dedim. hepinize tekrar eşekkürler
şifaacm canım editörüm bu iletim sana :) bizde doğum topiğimizı açsak mi artıkkk şubat geldi bizim bebeklerde yavaş yavaş gelmek üzeredirler? :):)
evettttttttşifaacm canım editörüm bu iletim sana :) bizde doğum topiğimizı açsak mi artıkkk şubat geldi bizim bebeklerde yavaş yavaş gelmek üzeredirler? :):)
faceden hangi gruptan giriyosunuz.ben daha önce giriyodum fakat gözükmüyor artık gizli bi grup değil mi?nasıl bulup tekrar girebilirim acaba?
kaynar suda 5 dak. falan bekletilecek diye duymuştum canım, ama kaynatılabiliyo mu bilmiyorum, biraz daha araştırmak lazım...
benim durumum daha vahim, ben kocamın pijamalarını giyiyorum :)
bence eşofman gibi rahat bişeyle gitmeli hastaneye, çokışta da yine eşofman gibi rahat bişeyle çıkılmalı, hatta önü açılabilen (emzirme için ) bişey daha mantıklı bence...
hastane terliği de bence peluş uygun değil, aynı terlikle wcye lavaboya gidileceği düşünülürse... ama banyoya ayrı bi terlik götürülecekse peluş bi hastane terliği pijamaların altında şık olacaktır...
kanama için hasta bezi gibi önlemler alınacaksa bence 2 takım yeterli olacaktır, ben bi gecelik bi pijama takımı götürücem...
biberon ve emzik mutlaka sterilize edilmeli ama kaynatmalı mı kaynar suda bekletilmeli mi ona tam emin değilim...
doğum sonrası önü açılabilen ev giysileri almak lazım bence de, önümüzdeki hafta ben de böyle bişeyler almayı düşünüyorum...
geçmiş olsun canım ya Allah korkutmasın, bişey yok heralde şimdi...
kızlar hepinize çok çok teşekür ederim, dr gittim, bebein eşi inden aşağı doğru inmeye çalışmış. bol bol dinlen dedi. zaten 15 tatilde olduğumuzdan sorun yok.
bu arada ben bebeğime kimyasallardan ziyade doğalı tercih edeceğim.1. çocuğumda çok heveslenip aldım ama zamanla doğal olan herşeyi tercih etmem gerektiği anladım. mesela yeni doğan çocuğa ıslak mendil kullanmak doğru olmayabilir, ister en pahalı nemlendirici olsun.ister ucuz hepsi kimyasal. ıslak mendil (bebek büyüğünce yine ıslak mendil kullanabiliriz) yerine ılık suyyla pamuk kullanmalı, ardından kurutmalı ve sonradan pişik olmasın diye önceden yakıp soğuttuğumuz zeytin yağı kullanmak en sağlıklı olanı, nemlendirici olarak da tüm vücut için bu yağı kullanabiliriz. şampuan konusunda ben dalin, jansn bv koku oranları ççok olduğundan sebamed tercih ediyorum. göğüs ucumda da herhangi bir yara olmamıştı , ben şimdiden her banyodan sonra vücuduma zeytin yağıdan az bişi sürüyorum. inanın biçok kremden daha faydalı. göğüs ucu çıkık olmayanlarda ve teni çok hassas olanlarda göğüs ucu problemi çıkıyor. esmerler bu konuda şanslı merak etmeyin, herkeste sorun olmuyor.
bu konuları dün sağlık ocağı kontrolünde de birebir yarım saat oturup anlattlar, ben de ilk oğlumda bunların deneyimini yaşamış biri olarak sizlerle paylaşmak istedim.
ayrıca bebek doğunca her ağlayışta ısrarla emzirmeli, her emzirme 5 dk civarı olmalı. zamanla 1-2 saatte sonra2-3 saat arayla 20 şer dk emzirilmeli. (not :benim asıl sütüm 3 gün sonra gelmişti. ısrarla mama vermedik bebek de ilk suyla beslenmişti ve bebeğim neadar emerse o kadar sütüm gelmişti. bu kurala uyarak emzirdim 5 aylıkken oğlun sade anne sütüyle maşaallah 9 kg olmuştu üstelik 3.100g doğdu)şunu da unutmayalım su=süt. ben 1. oğluşumda sürekli su içiyordum. dolayısıyla süt oluyordu.
bugün çok yazasım vardı galiba,, size uyanlar aklınızda bulunsun, aklınıza yatmayanlar da bana kalır. tecrübemi paylaşayım dedim. hepinize tekrar eşekkürler
tesekkurler bilgilerin icin .bu arada gecmis olsun.dikkatli olmak lazim tabi.bebisin ikinci oldu icin daha tecrubelisin.benim ilk ya emzirme ve banyo konusunda acemilik yasarmiyim diye.offf!yazmissin sagolasin ama acaba denileni yaparmiyim die tereddutlerim var.bide benim gogus ucum onceden hic yoktu.oynayinca biraz cikiyodu sadece.o da sol gogsumun ucu.sag cikmazdi.simdiyse sol gogsumun ucu iyice cikti ama sagdaki azcik cikti.bilemiyorum sorun yasarmiyim emziriken.masaj da yapamiyorum dogumu tetikleyebilir diye.ne yapsam kiiii.
bide zeytinyagi ni yakmadan sursek olmaz mi?
Ohhh kaçaklar gelmişYeni kullanıcı, puppa, baharım hoşgelmişizniz
Dün ilk posta camasırı yıkarken kayınvalidenin yaptığı ağız bezlerini de atmıştım. Bir tanesinin kenarı mordu, o renk vermiş. 10 parça falan lekelenmiş. Sonra 2 defa daha yıkadım çoğu çıktı neyse ki...
yazık olmuş canım ya can sıkıcı ama çıkmış neyse ki sıkma canını sağlık olsun...
bana da göbeğin aşağı inmiş diyolar yaaa susun diyorum daha var doğurmıcam
ay o patavatsızlardan heryerde var canım, bana hatta masada otururken göbeğim görünmediği halde göbeğin düşmüş artık senin diyen bile oldu :)
şifaacm canım editörüm bu iletim sana :) bizde doğum topiğimizı açsak mi artıkkk şubat geldi bizim bebeklerde yavaş yavaş gelmek üzeredirler? :):)
ayy heycanlandım okuyunca gelır mı kı bızım bebısler bakalım ılk kım doguracakkhayırlarla saglıkla gelsınler ınsallhhhh
tamam kızlar hemmen açıyorumevetttttttt
canım alıntı ile cevaplanın yanında ki butona tıkla sayfa atlayarak kimlerin mesajını cevaplayacaksan aynen o butona bas sonra cevaplamaya geç bu kadaralıntıları yapamamışım, ama öğrenicem zamanla
mrh msj aldım ama msj sayım 100 olmadığı için özel yazamıyomuşum...
bende işler değişti karnımda yine ağrılarım artı cuma yerine yarına gidcem trabzona sabah 6 da yola çıkıcaz
ne olur ne olmaz diye çantalarıda hazırlıyom yanıma alcam inş gerek kalmaz da stres oldum resmen
bu arada face ten ekleye bilirsin Cennet Kokulum adım....
artık doğum hikayeleri başlıklı konumuz var
ilk sayfada listenin altında link ekledimBulamadım linki ?
evet canım hızır gibi yetiştin hoş geldinçoktan cevap yazdım.Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar.bakalım ilk kim yazacak
canım alıntı ile cevaplanın yanında ki butona tıkla sayfa atlayarak kimlerin mesajını cevaplayacaksan aynen o butona bas sonra cevaplamaya geç bu kadar
çok teşekkür ederim, yardımcı olduğun için.
tesekkurler bilgilerin icin .bu arada gecmis olsun.dikkatli olmak lazim tabi.bebisin ikinci oldu icin daha tecrubelisin.benim ilk ya emzirme ve banyo konusunda acemilik yasarmiyim diye.offf!yazmissin sagolasin ama acaba denileni yaparmiyim die tereddutlerim var.bide benim gogus ucum onceden hic yoktu.oynayinca biraz cikiyodu sadece.o da sol gogsumun ucu.sag cikmazdi.simdiyse sol gogsumun ucu iyice cikti ama sagdaki azcik cikti.bilemiyorum sorun yasarmiyim emziriken.masaj da yapamiyorum dogumu tetikleyebilir diye.ne yapsam kiiii.
bide zeytinyagi ni yakmadan sursek olmaz mi?
canım emzirme konusu sıkıntı olmaz çünkü ilk emzirişlerde hemşireler anlatıyor bir de bebek kucağına gelir gelmez sanki yıllardır anneymişsin gibi yabancılık çekmeyeceksin inan.bebeğin ilk banyosu göbek bağı düştükten sonra olacağı için artık alışmış olursun o süreçte bebek tutmaya falan, ama yine de ilk banyoda biri olmalı yanında.göğüs ucunu da takma eğer bebek emdiğinde çıkmazsa emmeden önce bi sğuk suya tut ucunu muhtemelen çıkar. zamanla halolur.zeytin yağı yapım aşamasında ister istemez bir çok işlemden geçiyor, mikroplar ölsün diye yakılıyor, kendi öz hali 230 derecelere kadar bozulmuyor.o nedenle amaçhijyen.
ayrıcanormal doğumdan korkan arkadaşlar ben 1. doğumumda normalin tüm sacısını çektim, hatta suni sancı da çıktim ama suyum da geldi fakat hiç açılma olmadı, ve kalple ilgili sorun çıktı dolayısıyla sezeryan olmak zorunda kaldım. pişmanmıyım hayır en azından normalini denemiş oldum evlladımla. sağlığınız elverdiğince normal doğumu tercih edin derim, ama eğer çok yüksek miktarlarda suni sancı verilicekse sezeryan düşünülebilir (belki) yoksa doğal olan sancılar adet sancısının şiddetlisi gibi.zatan 4cm açılmadan sonra spinal ya da epidural uyuşturma yöntemleri de var o yüzden kagılanmayın(bu arada bu son günlarde doğum korkusu yaşamanız ve kolay gözükeni seçmek isteğini, hatta bi bahane olsa da sezeryan olsam gibi hissetmeniz normal. ben birebir yaşadıklarımdan biliyorum) slmlar herkese.