kaynar suda 5 dak. falan bekletilecek diye duymuştum canım, ama kaynatılabiliyo mu bilmiyorum, biraz daha araştırmak lazım...
benim durumum daha vahim, ben kocamın pijamalarını giyiyorum :)
bence eşofman gibi rahat bişeyle gitmeli hastaneye, çokışta da yine eşofman gibi rahat bişeyle çıkılmalı, hatta önü açılabilen (emzirme için ) bişey daha mantıklı bence...
hastane terliği de bence peluş uygun değil, aynı terlikle wcye lavaboya gidileceği düşünülürse... ama banyoya ayrı bi terlik götürülecekse peluş bi hastane terliği pijamaların altında şık olacaktır...
kanama için hasta bezi gibi önlemler alınacaksa bence 2 takım yeterli olacaktır, ben bi gecelik bi pijama takımı götürücem...
biberon ve emzik mutlaka sterilize edilmeli ama kaynatmalı mı kaynar suda bekletilmeli mi ona tam emin değilim...
doğum sonrası önü açılabilen ev giysileri almak lazım bence de, önümüzdeki hafta ben de böyle bişeyler almayı düşünüyorum...
geçmiş olsun canım ya Allah korkutmasın, bişey yok heralde şimdi...
kızlar hepinize çok çok teşekür ederim, dr gittim, bebein eşi inden aşağı doğru inmeye çalışmış. bol bol dinlen dedi. zaten 15 tatilde olduğumuzdan sorun yok.
bu arada ben bebeğime kimyasallardan ziyade doğalı tercih edeceğim.1. çocuğumda çok heveslenip aldım ama zamanla doğal olan herşeyi tercih etmem gerektiği anladım. mesela yeni doğan çocuğa ıslak mendil kullanmak doğru olmayabilir, ister en pahalı nemlendirici olsun.ister ucuz hepsi kimyasal. ıslak mendil (bebek büyüğünce yine ıslak mendil kullanabiliriz) yerine ılık suyyla pamuk kullanmalı, ardından kurutmalı ve sonradan pişik olmasın diye önceden yakıp soğuttuğumuz zeytin yağı kullanmak en sağlıklı olanı, nemlendirici olarak da tüm vücut için bu yağı kullanabiliriz. şampuan konusunda ben dalin, jansn bv koku oranları ççok olduğundan sebamed tercih ediyorum. göğüs ucumda da herhangi bir yara olmamıştı , ben şimdiden her banyodan sonra vücuduma zeytin yağıdan az bişi sürüyorum. inanın biçok kremden daha faydalı. göğüs ucu çıkık olmayanlarda ve teni çok hassas olanlarda göğüs ucu problemi çıkıyor. esmerler bu konuda şanslı merak etmeyin, herkeste sorun olmuyor.
bu konuları dün sağlık ocağı kontrolünde de birebir yarım saat oturup anlattlar, ben de ilk oğlumda bunların deneyimini yaşamış biri olarak sizlerle paylaşmak istedim.
ayrıca bebek doğunca her ağlayışta ısrarla emzirmeli, her emzirme 5 dk civarı olmalı. zamanla 1-2 saatte sonra2-3 saat arayla 20 şer dk emzirilmeli. (not :benim asıl sütüm 3 gün sonra gelmişti. ısrarla mama vermedik bebek de ilk suyla beslenmişti ve bebeğim neadar emerse o kadar sütüm gelmişti. bu kurala uyarak emzirdim 5 aylıkken oğlun sade anne sütüyle maşaallah 9 kg olmuştu üstelik 3.100g doğdu)şunu da unutmayalım su=süt. ben 1. oğluşumda sürekli su içiyordum. dolayısıyla süt oluyordu.
bugün çok yazasım vardı galiba,, size uyanlar aklınızda bulunsun, aklınıza yatmayanlar da bana kalır. tecrübemi paylaşayım dedim. hepinize tekrar eşekkürler
tesekkurler bilgilerin icin .bu arada gecmis olsun.dikkatli olmak lazim tabi.bebisin ikinci oldu icin daha tecrubelisin.benim ilk ya emzirme ve banyo konusunda acemilik yasarmiyim diye.offf!yazmissin sagolasin ama acaba denileni yaparmiyim die tereddutlerim var.bide benim gogus ucum onceden hic yoktu.oynayinca biraz cikiyodu sadece.o da sol gogsumun ucu.sag cikmazdi.simdiyse sol gogsumun ucu iyice cikti ama sagdaki azcik cikti.bilemiyorum sorun yasarmiyim emziriken.masaj da yapamiyorum dogumu tetikleyebilir diye.ne yapsam kiiii.
bide zeytinyagi ni yakmadan sursek olmaz mi?