2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Hadi hayırlısı olsun canım. borç yiğidin kamçısıymış. Gelin kredi verelim

heheee kredi deyinceee zorla gülüyorumm

daha bankaya günahımı vermem param varsa alırım yoksaa amannn uzak dursun..

dün ara ödeme yaptık 1.5 sene geriye geldik. eşim diyo ki

kredinin bittiği gün gelcem banakada bağırcam pis faizcilerr yediniz bitirdiniz ulan beni diye

ne olsa işimiz bitcek o zaman

h

canım ya :) siz ev kredisi ödüysounuz dimi ? bu gidile sana çalışma yolu görünür :) inş kızında çok akıllı uslu olurda aklın kalmaz

evet canım ev kredisi ödüyoruz araba için tekrar kredi çekmeyizde 3 -5 ayarlarsak öyle alırız belkimde. oda ben çalışırsam tabi.

aman ne bilim hayırlısı olsun....

bu arada akıntım var demişssin benim akıntım çok oluyodu o yüzden fitil kullandım 2 günde bile super iyi geldi. altıma işemiş

gibi dolanıyodum ya. vagi-hex önerdi doktor. devlet karşılamıyor. ama gebelerde en iyisi önerilen buymuş.

ahhh ahh aynı durumlar işte. anneme 2 vesaitle gidiyorum, bide bebek olunca nasıl gitcem. dediğin gibi,

İstanbul trafiği malum. hep millletin ağzına bakıyoruz bi yerden bir şey alınacak arabaya ihtiyaç olunuyo..

bende diyorum şöyle 12 milyara bile opel corsalar var. ayağımızı yerden keser valla canıma yetti benimde.

ev meselesine gelince daha 6 buçuk sene var bitmesine. aman daha krediye bulaşmam.

cemreeeeeeeeeee nerdesin?
çık ortaya lütfennnnnnnnnn göremiyorum seni
yoksa doğum mu yaptınnnn?

ağzını hayra aç kızzz :18:

merhabalar arkadaslar herkese kolay gelsin son haftalarda işler heyecan hersey bı arada... bişey sormak istiyorum bu son haftalarda kişisel temizlik olayını nasıl yapıyorsunuz? zor oluyor artık

merhabalar arkadaslar herkese kolay gelsin son haftalarda işler heyecan hersey bı arada... bişey sormak istiyorum bu son haftalarda kişisel temizlik olayını nasıl yapıyorsunuz? zor oluyor artık

ben en son 2 hafta önce zorlanarakta olsa ağda yaptım. en rahatı o çünkü...

bu ay yapabilecekmiyim bilmiyorum. yaparım inşallah :26:

ağda zararlı vs diyolar ama bence hem en uzun vadeli olanı hemde ne zararı olcak ki ya.

ben yapmaya devam edicem.

Sağol canım inşallah. İşte iki şehir arasında kalınca insan endişeleniyor. Nerde ne vardı hatırlamıyor Benim sezeryan olacak canım. Aman yürüyüş yapıpta normal doğum falan olmasın :18::18:

aman yok canim, zaten planli sezeryan tdt den iki hafta once oluyor bildigim kadariyla, sancilar baslamadan yani, ben normal dogum icin soyledim, korkma hic

sorma biz de esimle jeep hastasiyiz ama cok pahalilar hatta bir ara su Duster'lara baya bi niyetlenmistik ama esim markaya guvenemedi, vazgectik, biz de papatya gibi sedan tarzi bir araba sectik, ev de cok onemli tabi, Rabbim herkese once saglik, sonra da borcsuz harcsiz mal sahibi olabilmeyi nasib etsin, amin.

ben de cok merak ediyorum bu seferki kime benziycek diye, ilk kizim esimin kopyasi, ikincisi kimseye benzemiyor, gercekten ne bizden ne de esimin ailesinden kimseyle alakasi yok cocugun bakalim bu minnak kime benziycek bu arada insallah guzel haberlerle donersin canim

:))
canım sancın mı var ? biz her türlü zorluğun üstesinden geliriz allahın izniyle :)

yok canim cok sukur sancim filan yok, destegin icin cok sagol, Allah kolayliklar versin hepimize insallah

ben hep sir agda yaptim, aletim var cok da pratik ama artik ne mumkun, gobekten bisey goremiyorum ki, egilmek bile mumkun degil o yuzden koltuk alti ve biyik harici jilet yapiyorum heryere

cemreeeeeeeeeee nerdesin?
çık ortaya lütfennnnnnnnnn göremiyorum seni
yoksa doğum mu yaptınnnn?

ayyy allah korusun daha var ama benımde aklıma gelmedi degıl.. okadar rahat görünüyodu bi de doğuruyomuşş hayırlısı..

ya zaten bırımızın ısmını 2 gun burda görmesek hemen doğum yapabilecegı aklımıza geliyo.. psikolojik işte

aynı sorun bendede var malesef.hastane çantam 2 hafta önce hazırlandı ama hala birşeyler ekliyorum..
birde benim evim hastaneye yürüyerek 10-15 dakika uzaklıkta.yani birşey eksik kalsa eşim anında getirir ama rahat edemiyorum bende işte
bebişlerin kilo konusuna gelince aynı fikirdeyim.yanılma payı yüksek..sağlıklı bir şekilde kucağımıza alalımda detaylar önemli değil

Son düzenleme:
kizlardogum hikayeleri sayfamiza ilk dogum hikayesi yazilmis bu arada, okumayan varsa tavsiye ederim, cok duygusal, cok guzel...

kaç kılo bebeklerınız şekerden dolayı iri olabılıyor dıyorlar korkutan bu oluyor sanırım...

bende öyle yapmaya calısıyorum cok hassas cıldım zaten normalde yara oluyordu şimdi hiç dayanamıyorum... jilette uzun sürelı olmuyor bazı doktorlar kızıp söyleniyormuş eger tüylü görürlerse.. o yuzden cekınıyorum acıl bısey olursa napıcam dıye

enerji dolu bir gün diliyorum bütün annişlere

bu sabah milupa anne bebek kulübü bebeğime hediye paket göndermiş.
içinde nıveanın tester ürünleri var..emziren anneler için bir adet %100 doğal bitki çayı
birde "bebeğimi beklerken" diye bir kitapçık..yararlı bilgiler var..
hamileliğimin ilk haftalarında üye olmuştum siteye.doğum yaklaştı diye ürünleri yollamışlar,şaşırdım..
isterseniz üye olun diye söylemek istedim.. :))

birde dün gece kasık ağrılarıyla uykumdan uyandım..adet sancısı gibi bir sancı yokladı 3 kez.. :18:
sabahtan beri kendimi dinliyorum ama böyle bir ağrı yaşamadım bida..
sanırım yalancı doğum sancılarıydı..alıştırmalara başladık yani.1 hafta var doktorumuza kontrole gitmeye.
artık doğum hakkında daha uzun konuşmanın her ayrıntıyı düşünmenin vakti geldi :26:

Son düzenleme:
kaç kılo bebeklerınız şekerden dolayı iri olabılıyor dıyorlar korkutan bu oluyor sanırım...

benim şeker problemin yok cnm. kilosuda çok değil.bir hafta kadar önde gidiyor sadece.
en son 34 haftalıkken gitmiştik 2500 gr idi :)

oyle tabi jilet pek uzun surmuyor ama dogum sancilari basladiginda bol bol dusa giricez nasilsa, sanci aralarinda yenileriz artik ben oyle yapmistim ilk iki dogumumda, tabi dedigin gibi acil bi durum olursa da artik ne yapalim kismet

güle güle kullanın papatyacım yeni arabanızı... e geniş aile oluyosunuz anca sığarsınız :)

PERİNE MASAJI
GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) DOĞUM YIRTIKLARINI ÖNLEMEK İÇİN PERİNE MASAJI YAPILMASI

Perine vajina ile anüs arasındaki bölgeye verilen isimdir. Burası yaklaşık 2-3 cm çapında bir alandır ve normal doğum sırasında yırtıkların en çok yaşandığı bölgedir. Bazı normal doğumlarda uygulanan doğum kesisinin (epizyotomi) amacı perine bölgesinde olabilecek yırtıkları önlemektir. Epizyotomi ile istenilen şekilde düzgün bir kesi yapılabilir ve doğumdan sonra aynı şekilde düzgünce onarılabilir ancac istemsiz oluşabilecek yırtıklar düzensiz şekilde olabilir ve onarılması daha zor olabilir. Bu konuda perinatal perine masajı (perineal massage) denilen uygulama epizyotomi kesisi gereksinimini azaltır mı? Perine yırtıklarını önler mi? Faydası veya zararı var mı? gibi konular bu konudaki bilimsel araştırmalardan örnekler vereren tartışılacaktır.

Perine masajı nedir? Nasıl yapılır?
Perine masajı bu bölgeye 5-10 dakika süreyle kayganlaştırıcı bir madde sürerek (gliserin, badem yağı v.b) elle masaj yapılmasıdır. Masaj haftada 3-4 gün yapılır. Perineal masajı kadının kendisi ayna yardımıyla yapabilir ancak bu zor olabilir, bu yüzden hastanın eşinin yapması tercihe edilir. Masaja gebeliğin 34 haftasından sonra başlanır ve doğuma kadar devam edilir. masajı yapmadan önce eller iyice yıkanmalıdır, anne adayı idrarını yaparak mesanesini boşaltmalıdır. Anne masajı kendi kendisine uygulayacaksa başparmağını kullanmalıdır. Hastanın eşi veya başkası (doğum ebesi) masajı uygulayacaksa işaret parmağını kullanmalıdır. Parmak vajina içerisine en fazla 3-4 cm kadar girmelidir. Parmak sağa-sola saat 3-9 arasında salıncak gibi hareket ederek vajina alt duvarını ve perineyi esnetmelidir. Bu esnada parmak sağa sola hareket ettirilirken hafifçe aşağıya anüse doğru bastırılır. İşlem sırasında hafif yanma ve ağrı olabilir. Doğum sırasında da perine masajı ebe veya doktor tarafından perinenin esneyerek bebeğin çıkışının kolaylaştırılması için uygulanmaktadır.

Bunun dışında elle yapılan masajın yerine geçebilecek balon sistemleri üretilmiştir. Elle yapılan masaja benzer şekilde küçük balon şişerek-küçülerek perine bölgesinin esnemesini sağlar. Ülkemizde bulunmayan bu balon sistemlerine örnek olarak şu web sitesini inceleyebilirsiniz.

Perine masajının faydaları:
Perine masajı bu bölgedeki dokuların ve kasların esnekliğini arttırarak doğumda oluşabilecek yırtıkları önlemeyi amaçlar.
- Ülkemizde Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde bu konuda yapılan bir çalışmada perineal masaj uygulanan 50 hastanın sadece 5 tanesinde doğumda epizyotomi uygulanması gerekmiştir, perineal mesaj uygulanmayan 50 hastanın ise 46 tanesine doğumda epizyotomi uygulanmıştır, arada büyük bir fark vardır. Bu çalışmaya göre perineal masaj doğumda epizyotomi kesisi uygulanmasını önemli oranda azaltmıştır. (kaynak)
- 2008 yılında yapılan diğer bir çalışamada ilk doğumunu yapan 234 anne değerlendirilmiştir. Bu çalışmada perineal masaj yapan annelerde doğum sırasında yırtık oranı masaj yapmayanlarla benzer saptanmıştır. Bu çalışmaya göre perineal masaj yapılmasının bir faydası veya zararı olmadığı bildirilmiştir. (kaynak)
- 2006 yılında yapılan ve bir çok çalışmayı derleyen bir araştırmada perineal masajın epizyotomi kesisi ve doğum sırasında oluşan yırtıkları azalttığı bildirilmiştir. Yalnız bu faydalı etki daha önce normal doğum yapmayan kadınlarda saptanmıştır. Daha önce normal doğum yapmış olan kadınalarda perineal masajın etkisi gözlenmemiştir. (kaynak)

Sonuç olarak bu günene kadarki deneyimler ve araştırmalar çoğunlukla perine masajının özellikle ilk doğumunu yapacak annelerde faydalı olabileceğini bildirmektedir. Daha önce normal doğum yapmış kadınlarda faydası olmadığı görüşü ağır basmaktadır.

kızlar size bişey soracaktım ya 34 haftalık hamileyim ve karnımda aşırı derece küçülme var anlamadım sebebi ne olabilir

ne güzel bir hediye olmuş =) bende dün gece öyle bir sancı yaşadım tekme mi değil mi anlamadım ama çok şiddetliydi 10 dkk 1 olmak üzere 3 defa oldu off çok kötüydü ben o acıya dayanamazken normal doğuma nasıl dayanrm =)

Arkadaşlar merhaba bebek arabası ve araba koltuğu alanlar hangi markaları tercih ettiniz?

ben chicco nun travel sistem arabasını ve araba koltuğunu aldım ama şimdi alsaydım Graco Symbio Bebek Arabası Chili Red alırdım malesef artık 2. ye =)

evet sabah sabah tebessüm ettirdi..hiç beklemiyordum :)
artık yalancı doğum sancıları dedikleri başlıyor demekki..tekme gibi değildi benimki.tekmelerde şiddetli oluyor artık ama bu 2 dakikaya yakın sürdü..
karnımda sertleşti..saate baktım baya aralıklarla olduğu için bu sancılar çok panik yapmadım :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…