benim de ilk zamanlar olmuştu dr a sormuştuk bebek yerleşirken normal kırmızı olursa hemen gel demişti.ama bu zamanda neden olur onu bilmiyorum canım
canım evet yapmıyorlar dıe bılıyordum ama sorcam bakalım belkı degısmıstırr dogumu gecıktırıyor demıslerdı bana sonucta devlette kımse senın basını bekleyemz
ama bı soracam yınede yazarım burayada aldıgım bılgılerııı
ayyy canım kaynatırızz yavvvv çok ıhtıyacımız var ole seylere
benım bazen gercekten cok ıhtıyacım oluo cunku bu tur seylerı ınsan kendı aılesıne anlatamıyor uzaktalar sonucta sonra hep kotu seyler yasıyor sanır annem dayanamz valla ablam zaten bı alem katar ortalıgı bırbırıne
o yuzden bole sızlere anlatmak daha ıyı
vee canım hastayım dıosun lutfen hemn ıyileş yaaa cok cok sogan ye sarımsak ye ıyyy yazpmayın kızlar valla ben yıyorumm
cunku antıbyotık bunlar ve hep yesıllık felan yıyın cunku bız hastalanınca bebıslerımızde etkılenıyor doktoruna sorsan keske 1 haftadır hastayım dıo cunku bal lımon karabıberyap canım karıstır bogazını yakacak ama ıyı gelır ayak tabanlarını viksle kalın corap gıy yat gecelerı yap ozellıkle inşallh hemen gecer gecmıs olsun canımD:
benim kaynana bizde şuan bende sıkılıyorum baya bazen
yok annelere anlatılmaz kesinlikle benimki içinde kurar büyütür pireyi deve yapar sonra kocama da kaynanama da düşman olur gör sonra cümbüşü
bi de benim kardeşim yoook
( daha önce de grip oldum 1 sefer sadece istirahat önerdi benim dr ilaç konusunda çok cimri
kullandırmıyo bişey. burun spreyine kullan dedi şaşırdım bende
bal limon yapıyorum da midemi felaket yaktı bugün. yarın karabiberle deneyeyim. inşallah canım çok saol
oy oy oyyy maşallah. Nazar değmesin. of yaa daha benimki 2 bile değil. şimdi dinlenmeye çekildim ya inşallah büyür hemen. burun spreyinin bi sıkıntı yaratmıyosa bende kullansam iyi olucak.
ay bunlar bi karışmasa olmuyo ya şu doğum şekline. kesinlikle boşver sen sağlıkla olsun da nasıl olursa olsun. kendi annem de tutturmuş daha 2 kilo olmadı mı diye, strese sokuyo beni, yedirmeye çalışıyo bol bol. ama bilmiyo onlar bana kilo olarak dönüyo.
saol canım. kiloya çok takmamak lazım ya 3 aşağı 5 yukarı aynı hepimizinki zaten sağlıklı olsunlar yeter. benim dr sıkıntı olmaz dedi ama yine de kendi dr una sor istersen canım
aöf sınav sonuçlarım açıklandı kızlar. son 1 hafta kala çalışmıştım, gayet iyi gelmiş valla. sadece 2 dersim sınırda. onları da finalde kurtarırım inşallah. dua edin bana. geçersem kendimi ödüllendirip emzirme koltuğu alıcam :))
inşallah geçersin
kızlar bebeklerinize banyo için hangi markaları aldınız ? (şampuan losyon yağ vs)
ben sudocream almıştım pişik için, çok iyiymiş yatak yaralarına bile iyi geliyomuş.
şampuanda ilk muayenede hediye eildmişti johnson baby nin,
mustela alcaktım aşırı pahalaı geldi, sebamede döndüm.düşündüm gereksiz aslında
dalin nivea johnson gibi markalarda yıllardır kullanıluyor, pintilik değilde, pinpirikli bi anne ollmak istemiyorum.
az evvel johnson babyninkileri aldım, sizleri merak ettim naptınız ? sonuçta bunlarda çok ucuz markalar değil
bu arada anne çantası olarak kullanmak için spor çanta aldım.koyuyorum.
Eki Görüntüle 619485
çantan çok güzel canım güle güle kullan
mustela aldım hepsini. aslında çok önemsemem bende kızıma genelde nivea kullandım hoşuma gidiyor falan ama ne bileyim ilk olacak ya hepsi bir olsun güzel bişey olsun istedim
ada ya da ilk şampuan vs bakım ürünlerini takım olarak sebamed almıştım.
bu arada kızlar bu araba koltukları için ne düşünüyorsunuz. şimdi ben 5,5aylıkken okul açılacak ve her sabah bebeği araba ile anneme bırakmam gerekiyor.
E-bebek sitesine baktığımda 0-13kg 9-18kg 15-36kg 9-36kg diye gruplara ayırmışlar. bu bebek arabaları ile birlikte satılanlar sanırım 0-13kg olanlar. kız bebeklerin kilo tablosuna baktığımda 2 yaşında ortalama 13kg, 1 yaş 3 aylık ise üst sınır 13kg. yani en az 1,5yaşına kadar kullanabilir.
0-13kglık birşey mi almalıyım yoksa 9-18kg mu? ben arabaya yalnız bineceğimizi hiç düşünmemiştim. 18kg olan bebek 5 yaş diyor kızlar. çocukların arabada oto koltuksuz oturmaları yasak di mi. o zaman sürekli yenilememiz lazım büyüdükçe. 36kg da 8-9 yaş yani o zaman da artık otursun normal insan gibi
benim durumumda olan var mı? sizler ne yaptınız bu konuda.
adaya 0-13 kg lık sonrada 15-36 kg lık almıştık. şuan kullanmıyo serbest takılıyo arkada
aslında tehlikeli ama napiim durmuyo ki çocuk çileden çıkarıyo insanı
herkese selamlarr giremedim bi kaç gündür şehir dışından abimin nişanlısı geldi onu ağırladık, hafta sonu kuzenim nişanlandi onunla uğraştık herşey çok güzel derken pazar akşamı eşimle tartıştım, hemde çok basit bişey yüzünden 3 4 ay önce faceden erkek ismiyle bi arama yapmışım kim olduğunu hatırlamıyorum, böyle bişey yaptığımı hatırlamıyorum bile onu inandırmaya çalışırken sinirim bozuldu ağladım çok o içerdeyken ben odamda kriz geçirdim nefesim kesildi elim ayağım yüzüm uyuşmaya başladı, kendimi lavoboya zor attım sesimi duyunca geldi hemen ama 10dakika falan böyle geçirdim ölüyorum sandım kendimi geçtim bebeğe bişey olacak diye çok korktum hemen hastaneye gittik tabi rezillik diz boyu acilde doktor Yok! Ben hala çok zor nefes alıyorum başka bi hastaneye gittik sakinleştirici igne yaptılar Kendime geldim. Bebeğimde iyi şükür ama hala çok kırgınm eşime , ben seni ailenden bile kıskanıyorm diyor ama bana inanmasini beklerdim.. Içimi döktüm size kusura bakmayın :) dün evim temizlendi bugün dinleniyorum yarında kalanlar yapılacak halilar falan gelecek sonra artık bebegmi bekliyorum :) hepinizi öptük çok.
nırmalinden çok hassasız eşinin düşünmesi gerekirdi ama düşünmemiş. sen bebişini düşün sakin olmaya çalış bebeğinin durumunun iyi olmasına sevindim
evet canım benim doktorum en baştan beri 2haftaya bir çağırıyor ama biz son aylara doğru 2haftaya bir gitmye başaldık .ay böyle kayınvalidelere sinir oluyorum hayırlısı ne ise o olsun demezlerde durun daha bunun doğurduktan sonraki kısımları var her kafadan bir ses çıkar durmadan emzir açıkmıştır o demeleri ramazanda bebek emziriyorum ama dayanamıyorum napayım birde 2 hamileliğimde ramazana geldi zaten kanamam var rtutsamda iftarda çıkartıyorum bana demez mi ben oruçtan 1 ay sonra doğum yaptım orçuda tutttum ayyyyyyyyyy ne gıcık olmuştum şimdi bile sinirleniyorum ama zamanlaa alışıyr insan doğğumdan sonra daha çekilmez oluyorlar
hay maşallah maşallah bende çok merak ediyorum kzım kaç kilo oldu gerçi kaç kiloolmasından ziyade sağlıklı olması daha önemli ama olmuyor işte insan genede en yiyisi olsun istiyor çevre çok etken bunda
senin kaynana da betermiş. ayyy sinir oldum bak şimdi iyice
gerçekten doğumdan sonra çok sinir bozucu oldu benimki de. halbuki öncesinde anne- kız gibiydik.. evet çevre çok etken gerçekten ama takmamak lazım ya ne olursa olsun kuzularımız bizim onlar
sezeryan ve normal doğğum konuşulmuş kızlar hayırlısı neise o olsun ben sezeryan oldum ama inanın ki sezeryanda çok zor o anda belki acı yok ama sonrası zor normal doğumlarda benim arkadaşım normal doğum yaptı bebeği 3kilonun altında olmasına rağmen doktoru çatın çok dar yapamassın demiş o da sırf çevre baskıısndan diretti normal olacak diye ama sonradan çok sıkıntılar çekti dikişleri çoktu falan filan anlatmayayım ve şimdi diyor 2. keisnlikle sezeryan istiyorum diyor burda en iyisi doktorumuza güvenmek benim çatım dardı 3500 kilo doğmuştu oğlum doktor normal olmaz dedi sezeryan oldum ve eşimin babaannesi bana hemde annemin yanında ne dedi biliyormusunuz sizde annemisiniz kestirip aldırdınız dediyaaaaaaaaaaaaa 85 yaşında kadın ne olursa olsun normal sezeryan en önemli şey anne ve bebek sağlığı takılıp kalamyın hayırlsı ne ise o olsun
yahu senin bütün koca tarafı bi alemmiş
normal doğurmayı ne sanıyolar acaba dünyanın en zor şeyi mi? hamile kalırken normal doğurcam kendimi kanıtlıcam falan diye yapmıyoruz bebeğimiz olsun diye yapıyoruz yani dimi? doğurmaktan çok yetiştirmek önemli farkında değiller