2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
arkadaslar bebegim icin aldıgım emzik ve biberonu nasıl dezenfekte edebilirim kaynatsam emzik erirmi acaba?????

kaynar suda 5 dak. falan bekletilecek diye duymuştum canım, ama kaynatılabiliyo mu bilmiyorum, biraz daha araştırmak lazım...

Zatennn gecelik götürüyoruz ya o sebeptennnnnn
Olmadı bi de anne pijaması götürürüz....
Ben arada giyiyorum da anneminkilerden kocacık gülüyooooo

benim durumum daha vahim, ben kocamın pijamalarını giyiyorum :)

bence eşofman gibi rahat bişeyle gitmeli hastaneye, çokışta da yine eşofman gibi rahat bişeyle çıkılmalı, hatta önü açılabilen (emzirme için ) bişey daha mantıklı bence...
hastane terliği de bence peluş uygun değil, aynı terlikle wcye lavaboya gidileceği düşünülürse... ama banyoya ayrı bi terlik götürülecekse peluş bi hastane terliği pijamaların altında şık olacaktır...
kanama için hasta bezi gibi önlemler alınacaksa bence 2 takım yeterli olacaktır, ben bi gecelik bi pijama takımı götürücem...
biberon ve emzik mutlaka sterilize edilmeli ama kaynatmalı mı kaynar suda bekletilmeli mi ona tam emin değilim...
doğum sonrası önü açılabilen ev giysileri almak lazım bence de, önümüzdeki hafta ben de böyle bişeyler almayı düşünüyorum...

geçmiş olsun canım ya Allah korkutmasın, bişey yok heralde şimdi...

sağol cevabın için zaten bende öyle düşünüyorum sezeryan derse eğer normal doğurturum diyeni bulana kadar devam doktor aramaya. hayırlısı artık....

aynen öyle oldu ya 15 gün sonra tekrar gitcem şimdiden korkmaya başladım kaç kilo olur diye... maşallah dimi yaaa bize... paşam aslanım diye sevdiğim oğluşumu tosunum diyede sevmem gerek galiba

eşime bende gülmek isterdim ama aşırı takıntılıdır kendisi son bir ayı burnumdan getirecek biliyorum oy oy. hayırlısı

güzel arabaymış katlanınca ağırlığı nasıl? biraz pahalı gibi ama.
ben şu ince hafif olan baby2go proton modeli alıyım diyorum... oto koltuğu da 0-13değil de daha uzun süre kullanılan bişey olursa sanırım daha iyi olacak.

hatırladım o arabayı dün bize adam göstermişti üstü çıkıyor öyle katlanıyor. 600tlye verecekti ben istemedim. oto koltuksuz baktığım için gerek yok dedim ama eşimin aklı onda kalmıştı

çanta için canım eğer beğenirsen chiccoda var içinde ürünleri ile birlikte 50tl ben onu aldım.

kızlar baby2go proton alan ya da çevrenizde kullanan var mı? graco gibi asla kaliteli,sağlam durmuyor tabi

Son düzenleme:

haklısın cnm borçkayı gördüm hopa ya şükrettim...burda dr va ama o kadar kalbalık ki adam başından atıyor resmen aynı anda 4-5 hasta içerde oluyor...
şimdi netten baktım yıldız güvene akçabat yazıyo ordamı hastane olmazsa karadeniz hastanesine bakcam en azından küvezi var umarım iyi bir dr denk gelirim zaten yüregim agzımda geziyorum resmen acil bişey olsa ne yaparım diye rize araştırma hastanesin de de yenidoğan dr ayrılmış oraya kabul etmitolarmış hastaları rabbim hayırlısını nasip etsin...

inş bebeklerimiz sağlıklı sıhatılı alırız kucaklarımıza öyle gideriz buralardan...doğum iznine mi ayrılacaksın

kızlar, bikaç gün evde yoktum, bugün bütün günüm geçmişi okumakla geçti, ne çok şey yazılmış hepsine cvp vermeye yetişemedim...

bu arada bi de hastane çantamızı tam olarak hazırlamadık ama götüreceklerimi yıkayıp ütüledim katladım bohçaladım... evimizde de boyamız mobilyalarımız tamamlandı artık, bu hafta yavaş yavaş yerleşiriz artık, evde çok işimiz var, bebeğimizin eşyalarını da getirdik ananemizden, hepsi yıkanıcak yerleşicek...
bizim de son günlerdeki sorunlarımız hala uykusuzluk ve ilaveten kabızlık, ve bizr iki kasılma sancı gibi bişey de hissettik ama öyle tekrarlamadı...

ş

Buradaki devlet hastanesine de doktor veriyorlar 2-3 ay kalan gidiyor. En son buralı bir doktoru verdiler birde başhekim yaptılar. Oh biri var derken adam 4 ay dayanamadı gitti. Allah böyle yerlerde sürekli kalanların yardımcı olsun. Off burası hakketen zor ben burda doğumu düşünemiyorum. Umarım bir aksilikle karşılaşmayız. Ben bu hafta çalışabilir raporumu alıp 2 hafta daha çalışıcam sonra istanbula gidicem. Bir evimde orda var. burası bizim eşimle öğrenci evi gibi açtığımız bir ev. Kısmetse doğum orda olacak. Umarım geri dönmeme gerek kalmadan tayinimiz de çıkar. Sizide Allah kurtarsın. Birbirimizi en iyi ikimiz anlıyoruz sanırım.

kızlar ben gyno ferro sanol kullanıyorum.
sabah aç karnına içtim fena halde kabızlık şikayetim oluştu. öğlen içtim aynı. sonra gece yatarken içtim ve kabızlık şikayetim sona erdi. belki size bir faydası olur diye yazayım dedim normalde de çok kolay kabız olabilen bir insanım

canım ben de seni merak ediyordum, face te de göremeyince acaba bir şey mi oldu falan diye geldi aklıma. Neyse ki bebeğin iyi canım. Eşin demek kş çok kıskanç canım, sen oyle olunca senden fazla üzülmüştür ama kıskançlık zor kendini kontrol edemiyodur. Sen boşver alışmaya çalış az biraz. Senin bugunlerde ne bebğini ne de kendini üzme lüksün yok. Çok dikkatli olmamız lazım bizim. Stres kesinlikle yasak biliyosun. Neyse geçmiş gitmiş say, bir daha tekrarlanmasın inşallah

evet canım benim doktorum en baştan beri 2haftaya bir çağırıyor ama biz son aylara doğru 2haftaya bir gitmye başaldık .ay böyle kayınvalidelere sinir oluyorum hayırlısı ne ise o olsun demezlerde durun daha bunun doğurduktan sonraki kısımları var her kafadan bir ses çıkar durmadan emzir açıkmıştır o demeleri ramazanda bebek emziriyorum ama dayanamıyorum napayım birde 2 hamileliğimde ramazana geldi zaten kanamam var rtutsamda iftarda çıkartıyorum bana demez mi ben oruçtan 1 ay sonra doğum yaptım orçuda tutttum ayyyyyyyyyy ne gıcık olmuştum şimdi bile sinirleniyorum ama zamanlaa alışıyr insan doğğumdan sonra daha çekilmez oluyorlar

hay maşallah maşallah bende çok merak ediyorum kzım kaç kilo oldu gerçi kaç kiloolmasından ziyade sağlıklı olması daha önemli ama olmuyor işte insan genede en yiyisi olsun istiyor çevre çok etken bunda

ah şu imkansızlık ne kadar kötü ya inş cnm tayinler çıkarda kurtuluruz...doğumu istanbulda yapman çok iyi olmuş hemde kendi evinde bu daha güzel...ben mecburum burada yapmaya artık
tüp bebek ti senin ki galiba rabbim sabrının müfakatını vermiş hayırlısı ile büyütmeyi de nasip etsin hepimizkini inş....

AMİNNNN Canım hepimizinkini inşallah. Yine buralara gelirsen tanışalım görüşelim

sezeryan ve normal doğğum konuşulmuş kızlar hayırlısı neise o olsun ben sezeryan oldum ama inanın ki sezeryanda çok zor o anda belki acı yok ama sonrası zor normal doğumlarda benim arkadaşım normal doğum yaptı bebeği 3kilonun altında olmasına rağmen doktoru çatın çok dar yapamassın demiş o da sırf çevre baskıısndan diretti normal olacak diye ama sonradan çok sıkıntılar çekti dikişleri çoktu falan filan anlatmayayım ve şimdi diyor 2. keisnlikle sezeryan istiyorum diyor burda en iyisi doktorumuza güvenmek benim çatım dardı 3500 kilo doğmuştu oğlum doktor normal olmaz dedi sezeryan oldum ve eşimin babaannesi bana hemde annemin yanında ne dedi biliyormusunuz sizde annemisiniz kestirip aldırdınız dediyaaaaaaaaaaaaa 85 yaşında kadın ne olursa olsun normal sezeryan en önemli şey anne ve bebek sağlığı takılıp kalamyın hayırlsı ne ise o olsun

Son düzenleme:
Merhaba kızlar uzun zaman oldu girmeyeli inşallah hepiniz iyisiniz dir ben iyiyim allaha şükür ama bugün mide bulantım var üsüyorumda hasta olucam galiba aman allah korusun

Selamlar sizee göbüşünü sevdiğim anneleri ben annemi özledim insan anneliğe yaklaştıkça annesinin kıymetini anlıyo ayol hele bi de kaynana diye bi varlık olunca

canım çok geçmiş olsun ah şu eşler ya, hele evliliğin başında iyice yıldırıyolar.zamanla düzelecekte şunlar keşke yaşanmasaydı, şimdi iyisin dimi ?
ay inş ya tayinleriniz çıkarda, ben Ardanuş luyum, orayı görseniz bence borçkaya hopayada şükredersiniz :) o kadar vahim..

bencede canım inş sezeryanda ısrarcı olmaz.
canım baby2go yu arkadaşım kullanıyodu ve çok memnundu.önermişti yani.o olmazsa kuzenimde kanz dan memnun.

ne kadar var tayininize canım ?
yaa iyiymiş, bende düzenli kabızımdır deneyim bari.
Merhaba kızlar uzun zaman oldu girmeyeli inşallah hepiniz iyisiniz dir ben iyiyim allaha şükür ama bugün mide bulantım var üsüyorumda hasta olucam galiba aman allah korusun
hoşgeldin canım aman dikkat et kendine

canım çok sağol, kıskançlıkla ilgili şimdiye kadar hiç sorun yaşamamıştık neye uğradığmı şaşırdım,sonra oda çok üzüldü benim kadar . Şimdi hareketleri aynı eskisi gibi davranışlarında değişiklik Yok ama yüzüme vurmaktan kaçınmıyo buda beni çok üzüyo. Galiba güven problemi oldu biraz. Inşallah geçip gidecektir..

canım bu çok fonksiyonel bişeymiş, nereden ne kadara aldınız, güle güle kullanın bu arada...

Ankara toker bebe den aldik. Fiyatini hatirlamiyorum cnm. Ama pahali degildi. Tesekkur ederim.

Ben zaten ne zamandir vitamin ve kan ilacini yatarken iciyorum. Erteliyorum yatana kadar. Yutamiyorum haplari.

ben henüz almadım ama eşim eski sebamed satıcısı. ürünlere güvendiğim için sebamad ayarlicak arkadaşından.
çanta güzelmiş, çantayı klasik bi model alıcam içinde biberon saklama kabı alt açma takım halinde oluyo.

cnm araba koltuğu ayrı almadım, almayı da düşünmüyorum çünkü sana bahsettiğim pierre carden in bebek arabasındaki puset araba koltuğu olabiliyor. ha belki en fazla 13 kiloya kadar kullanır ama sonrasında da bi çaresini bulucaz.
arabayı sormuştun ya sana link atayım. resmini atamamıştım.bu resimdekinin yeni modelini aldım. buna benziyor, tammen kırmızı olanını aldım.
Bebek Arabaları :: Çift Yönlü Bebek Arabaları :: Pierre Cardin 2020 Bebek Arabası - Bebeji.com.tr Bebeğiniz için...

ya bu kıskançlık krizleri insanı deli ediyo. canım benim çok yıpratmışsın kendini, üzülme bu kadar,umarım pişman olmuştur söylediklerine. aman bebeğe bişi olmamasına sevindim.

aynı ilacı ben de kullanıyorum ama hiç kabızlıkla alakalı olduğunu düşünmemiştim. düzensiz kullanıyorum, bazen yatarken bazen gündüz. aman bu zamanlarda kabızlığa diikat. bol bol su iç ve kuru kayısı-incir falan ye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…