2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
slm doktora gittik bugün sevinsem mi üzülsem mi bilemedim... oğlum 2900 olmuş :KK53: beklemiyodum bukadar ben mutlu oldum büyümüş kilo almış diye ama sağolsun doktorum sinir etti. neymiş efendim böyle giderse 4 - 4,5 kiloyu bulurmuş ozamanda sezeryan olurmuşum normal doğuramazmışım bla bla bla... çevremde 4 kilo üstü normal doğuran epeyce kişi var ki bu benim ikinci bebeğim. sinir oldum eşimde sağolsun bundan sonra yemek yeme aç kal falan dedi ciddi ciddi. sevinemedim yani sizin anlayacağınız :KK50: :KK43:

Elif canım yee tabıı banada anlat bugun buraya gıttık surtda bu varmıs su degısmıs dıe:KK70::KK70:

zeyas canım yaa hevesın kursagında kalmıs Allah askına eşinede kızdım haaaa öle lafmı olıurmus ne adam korkmustur canım doktor ole dıyınce sen bakma kjımseye canım ben ne 4 kılo ustuı cocklar gordum catır catırda dogurdular bu doktorlar cok sacmalıo artık yaaa gul gec gıuzelım yemegınıde yaa:KK70::KK70: maslllah sızeee:nazar::nazar::nazar::nazar:

bu arada kızlar bu araba koltukları için ne düşünüyorsunuz. şimdi ben 5,5aylıkken okul açılacak ve her sabah bebeği araba ile anneme bırakmam gerekiyor.

E-bebek sitesine baktığımda 0-13kg 9-18kg 15-36kg 9-36kg diye gruplara ayırmışlar. bu bebek arabaları ile birlikte satılanlar sanırım 0-13kg olanlar. kız bebeklerin kilo tablosuna baktığımda 2 yaşında ortalama 13kg, 1 yaş 3 aylık ise üst sınır 13kg. yani en az 1,5yaşına kadar kullanabilir.

0-13kglık birşey mi almalıyım yoksa 9-18kg mu? ben arabaya yalnız bineceğimizi hiç düşünmemiştim. 18kg olan bebek 5 yaş diyor kızlar. çocukların arabada oto koltuksuz oturmaları yasak di mi. o zaman sürekli yenilememiz lazım büyüdükçe. 36kg da 8-9 yaş yani o zaman da artık otursun normal insan gibi :KK1:

benim durumumda olan var mı? sizler ne yaptınız bu konuda.

slm doktora gittik bugün sevinsem mi üzülsem mi bilemedim... oğlum 2900 olmuş :KK53: beklemiyodum bukadar ben mutlu oldum büyümüş kilo almış diye ama sağolsun doktorum sinir etti. neymiş efendim böyle giderse 4 - 4,5 kiloyu bulurmuş ozamanda sezeryan olurmuşum normal doğuramazmışım bla bla bla... çevremde 4 kilo üstü normal doğuran epeyce kişi var ki bu benim ikinci bebeğim. sinir oldum eşimde sağolsun bundan sonra yemek yeme aç kal falan dedi ciddi ciddi. sevinemedim yani sizin anlayacağınız :KK50: :KK43:
canım dr un muhtemelen sezeryan yanlısı, bende de pıhtılamşma var, dr lar ikiye ayrılmış pıht maya sezeryan iyi gelir diyenler ve normal iyi gelir diyenler.bizimki kesinlikle normal olamaz diyor, bence sezeryan yanlısı.bide tüp filna benimki, sanırım normaldende korkuyodum işime geldi, ama illa normal istiyosan doğuma dek yeni bi dr mu bulsan yoksa bu adam seni sezeryana alır gibi.
Sebamedin urunlerini aldim. Memnun kalmazsam mustela dusunuyorum.
bende eğer beğenmezsem direk mustela alcam
canım çantan çok güzel güle güle kullan. Benimki seninki kadar güzel değil ama henüz almayanlar için yazıyım... dün alışverişte bir kampanyaya rastladım ben aldım çanta bedavaya hatta içindeki ürünler de ucuza geldi. Chicco da içinde 5 parça ürün var Şampuan,pişik kremi,bebe yağı,ıslak mendil,sabun ve büyük Çanta 50 TL internette ürünlerin tek tek fiyatlarına baktım toplam 80TL ediyordu. 50ye hem ürünleri hem çantayı almış oldum. Kırmızısı ve mavisi vardı. sağlam kalın bir çanta.:KK34:
teşekkür ederim canım, kız bende onu bugün gördüm çantasıda kullanılır iyiymiş diye içimden geçirdim.güle güle kullanın sizde.hangi rengini aldın, ben kırmızısını beğenmiştim onun
Süslü plegsglas böle kadeh şeklinde resim eklicem,tanesini 2 tl verio 6sı 12 tl kaç tane isterseniz ayrıca onu isterseniz içenlere :KK16:hediye ediyorsunuz
tamamdır canım, bi ara resmi eklere süper olur, alırsam yabancıya gitmesin hem.bizde sevgi dolu içeriz bardaklardan:))
Canım ben sebamed almıştım ama pişik içinde ayrı bir krem varmıydı hatırlayamadım şimdi. O zaman sudocream mi alalım

Çanta çok şirin canım anne çantası derken hastaneye giderken kendi kıyafetlerin için değil mi?
canım pişik kremi için bunu çok tavsiye eden oldu mothercareden aldım ama eczanelerde de varmış, sivilcede bile etkili filan deişlerdi cidden her türlü yara bereye iyi geliyo, aklında olsun pişik kremleri etki etmezse kullanırsın.teşekkür ederim çanta içinde, yok hastaneye giderken değilde bebekle birlikte gezerken bebeğin eşyalarını koymak için kullanacağım çanta.kocaman bide . bende büyük takardım normalde bu süper oldu.markafoniden nıkeden 49 tl ye almıştım.
Eki Görüntüle 619500 Benim aldigim bu. Hem mama sandalyesi hem besik. Kendiliginden sallaniyor. Prize takiyoruz fisini.

bayağı işlevli görünüyo canım iyi günlerde kullanırsınız inş

mrh arkadaşlar ben de mart annesiyim
ama sorunlu bi hamilelik geçiriyorum 24 haftada plesanta içi kanamam oldu 3 gün hastane de yattım tam onu atlatdım bu defa da 30 haftada 2 haftalık gelişim geriliği ve plasenta içi kanamam yeniden başladı şimdi 33+3 günlük olduk ama erken doğum riskim çok fazla

2013 bende senin gibi artvinin bir ilçesindeyim hopada..buradaki imkanlar malesef ki yok...kontrollere rize şar a gidiyorum ama burdaki doktorum da hastanedeki kuvezler yetersiz olduğu için doğumu orda yapmaya sıcak bakmıyor trabzona yönlendirdi ama trabzonuda hiç bilmiyorum zaten buraya geleli de 7 ay filan olcak
duydugum tek yerde özel karadeniz hastanesi küvezleri yeterli olduğu için sanırım sende kontrollere trabzona gidiyorsun bana tavsiye edebilecegin bir doktor veya hastane varmı
rabbim hepimizin bebegini korusun saglıkla sıhatle kucagımıza almayıda nasip etsin..

Öncelikle aramıza hoşgeldin :KK3:Zor bir hamilelik geçiriyorsun. Heleki buralarda:KK50::KK50: Ama Allahın izniyle inşallah evlatlarımızı sağ salim alacağız kucağımıza.

Canım ben hamileliğin ilk başlarında Trabzona gidiyordum sonra her ay İstanbula gitmeye başladım. Şimdi sadece ultrasonla bakmak ve çalışabilir raporu için Trabzona gidiyorum. daha evvel düşüğüm olmuştu Trabzondaki doktorumdan çok memnun kalmıştım ama benim tüp bebek olduğu için istanbulda takibi uygun gördük. Sama önerebileceğim öncelikle Yıldızlı Güven Hastanesi Asiye Semra Kadıoğlu, Sonra İmprial Hastanesi Ayşe Hanım veya Dilek Hanım. Ama küvez olayına gelince inan onu hiç bilmiyorum.

Bu arada Hopalımısın? Görev icabı mı buralardasın?

teşekkür ederim canım, kız bende onu bugün gördüm çantasıda kullanılır iyiymiş diye içimden geçirdim.güle güle kullanın sizde.hangi rengini aldın, ben kırmızısını beğenmiştim onun

kırmızı aldım canım.

ama benim evde mustela şampuanım, sebamed banyo köpüğüm vardı. şimdi chiccolar da oldu. onlar bitince kullanırım dedim ama ürün değiştirmek bebeği kötü etkiler mi ki. hani biz şampuan değiştirince saçımıza iyi gelmiyor ya:KK1:

bu arada kızlar bu araba koltukları için ne düşünüyorsunuz. şimdi ben 5,5aylıkken okul açılacak ve her sabah bebeği araba ile anneme bırakmam gerekiyor.

E-bebek sitesine baktığımda 0-13kg 9-18kg 15-36kg 9-36kg diye gruplara ayırmışlar. bu bebek arabaları ile birlikte satılanlar sanırım 0-13kg olanlar. kız bebeklerin kilo tablosuna baktığımda 2 yaşında ortalama 13kg, 1 yaş 3 aylık ise üst sınır 13kg. yani en az 1,5yaşına kadar kullanabilir.

0-13kglık birşey mi almalıyım yoksa 9-18kg mu? ben arabaya yalnız bineceğimizi hiç düşünmemiştim. 18kg olan bebek 5 yaş diyor kızlar. çocukların arabada oto koltuksuz oturmaları yasak di mi. o zaman sürekli yenilememiz lazım büyüdükçe. 36kg da 8-9 yaş yani o zaman da artık otursun normal insan gibi :KK1:

canım ben graco symbio nun setini aldım, puseti araba koltuğuda oluyo ya.0-13 kg.lık, diğerini alsam büyük gelirdi bebeğe araba içn, eğer imkan varsa önce bi 0-13 ten başla derim.kuzenimin oğlu 1,5 yaşında gelişimide oldukça iyi olmasına rağmen hala pusetine sığıypr

kırmızı aldım canım.

ama benim evde mustela şampuanım, sebamed banyo köpüğüm vardı. şimdi chiccolar da oldu. onlar bitince kullanırım dedim ama ürün değiştirmek bebeği kötü etkiler mi ki. hani biz şampuan değiştirince saçımıza iyi gelmiyor ya:KK1:

güle güle kullan canım kırmızı süperdi, bence etkilemez bebeği ya, muhtemelen daha iyisine geçeceğin için bebekte sıkıntı olmaz gibime geliyo.gerçi chicco da gayet iyi bi markada.

cennetteki, canım allah kolaylık versin ya, inş sağlıcakla yavruna kavuşursun.ben artvinliyim ama h yaşamadım orda, 2013 ten sonra anladım ki ciddi zorlukları var yaşayanlar için, özelliklede hastane olayları.dilerim birgün düşünen biri olurda işinin ehilleri orda muayenehanelerini en iyi hastanleri açarlar.

Öncelikle aramıza hoşgeldin :KK3:Zor bir hamilelik geçiriyorsun. Heleki buralarda:KK50::KK50: Ama Allahın izniyle inşallah evlatlarımızı sağ salim alacağız kucağımıza.

Canım ben hamileliğin ilk başlarında Trabzona gidiyordum sonra her ay İstanbula gitmeye başladım. Şimdi sadece ultrasonla bakmak ve çalışabilir raporu için Trabzona gidiyorum. daha evvel düşüğüm olmuştu Trabzondaki doktorumdan çok memnun kalmıştım ama benim tüp bebek olduğu için istanbulda takibi uygun gördük. Sama önerebileceğim öncelikle Yıldızlı Güven Hastanesi Asiye Semra Kadıoğlu, Sonra İmprial Hastanesi Ayşe Hanım veya Dilek Hanım. Ama küvez olayına gelince inan onu hiç bilmiyorum.

Bu arada Hopalımısın? Görev icabı mı buralardasın?

hoşbulduk canım eşimde bende memuruz görev için geldik ama buraları hiç sevemedim özelliklede sağlık acısından çok zor inş yaza tekrar tayin istiyecegiz bizde istanbulla gitmek istiyoruz tekrar...aslında rize deki doktorumdan çok memnuun çok ilgili ama o da göe alamiyor galiba küvez olayı yüzünden cuma günü trabzona gitmeyi düşünüyoruz özel karadeniz ve bide yıldız güvene bakayım umarım onun da küvez olayı vardır tşk ederim

sen hangi ilçesindensin...rabbim bizi buralardan kurtarsın hayırlısıyla

herkese selamlarr giremedim bi kaç gündür şehir dışından abimin nişanlısı geldi onu ağırladık, hafta sonu kuzenim nişanlandi onunla uğraştık herşey çok güzel derken pazar akşamı eşimle tartıştım, hemde çok basit bişey yüzünden 3 4 ay önce faceden erkek ismiyle bi arama yapmışım kim olduğunu hatırlamıyorum, böyle bişey yaptığımı hatırlamıyorum bile onu inandırmaya çalışırken sinirim bozuldu ağladım çok o içerdeyken ben odamda kriz geçirdim nefesim kesildi elim ayağım yüzüm uyuşmaya başladı, kendimi lavoboya zor attım sesimi duyunca geldi hemen ama 10dakika falan böyle geçirdim ölüyorum sandım kendimi geçtim bebeğe bişey olacak diye çok korktum hemen hastaneye gittik tabi rezillik diz boyu acilde doktor Yok! Ben hala çok zor nefes alıyorum başka bi hastaneye gittik sakinleştirici igne yaptılar Kendime geldim. Bebeğimde iyi şükür ama hala çok kırgınm eşime , ben seni ailenden bile kıskanıyorm diyor ama bana inanmasini beklerdim.. Içimi döktüm size kusura bakmayın :) dün evim temizlendi bugün dinleniyorum yarında kalanlar yapılacak halilar falan gelecek sonra artık bebegmi bekliyorum :) hepinizi öptük çok.

ben chicco eletta aldım, 0-18 ,daha kullanışlı geldi. yatar pozisyona geçiyor 4 kademeli,hem ters hem düz bağlanabiliyor araca.

Son düzenleme:
...................

Eklentiler

• $TAC.JPG
    $TAC.JPG
    87,9 KB · Görüntüleme: 41
  • $TAC1.JPG
    $TAC1.JPG
    89,7 KB · Görüntüleme: 52
  • $BARDAK.JPG
    $BARDAK.JPG
    79,5 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
HANGİ YAŞA HANGİ KOLTUK

0-12 aylık (0-9 kg) bebekler için yapılmış olan ana kucağı modeli tercih ediliyor. Arka koltuğa, bebeğin yüzü arka cama bakacak şekilde yerleştiriliyor.

1-4 yaşına kadar (10-18 kg) hareketli çocuk güvenlik koltukları kullanılmalı.

4-12 arasında (15-36 kg arası) çocuk, boy ve kilo olarak hareketli koltukları kullanamayacaktır ve henüz emniyet kemeri de kullanmaya hazır olmadığından yükseltici çocuk güvenlikli oto
koltukları kullanılmalı.

Emniyet kemeri, 12 yaşından sonra takılmalı.

bu durumda ya 0-9 alıp sonra da 10-18 alıcam :KK37: ya da 6aylıktan sonra yalnız çıkacağımız için 10-18 alıcam 0-18 gibi kullanıcam.

merhaba kızlar.
bir süredir takip edemedim sizleri..umarım sizlerde bebişlerinizde iyisinizdir :))

öyleydi böyleydi derken iyice büyüdü artık kuzucuklar yaa..
hareketlerini ne zaman hissedicez diye sabırsızlanıyorduk bir zamanlar
artık hareket ettiği zaman karnımda depremler oluyo resmen.sarsılıyorum feci bi şekilde :KK1:
nostalji yaptım şimdi kendi kendime.hamileliğimizide özlücez heralde doğumdan sonra :KK16:

hoşbulduk canım eşimde bende memuruz görev için geldik ama buraları hiç sevemedim özelliklede sağlık acısından çok zor inş yaza tekrar tayin istiyecegiz bizde istanbulla gitmek istiyoruz tekrar...aslında rize deki doktorumdan çok memnuun çok ilgili ama o da göe alamiyor galiba küvez olayı yüzünden cuma günü trabzona gitmeyi düşünüyoruz özel karadeniz ve bide yıldız güvene bakayım umarım onun da küvez olayı vardır tşk ederim

sen hangi ilçesindensin...rabbim bizi buralardan kurtarsın hayırlısıyla

:KK9::KK9: Kusura bakma gülüyorum ama sanki yukarıdaki yazıyı ben yazmışım gibi

Bizde eşimle bankacıyız görev nedeniyle burdayız. Önümüzdeki ay itibariyle 2 senemiz doluyor tayin bekliyoruz.Bizde inşallah yine İstanbula diyoruz ama hayırlısı. sağlık ve ulaşım imkanı olsun o na da razıyım. Sana çok uzak sayılmam. Borçkadayım. Canım inan beterin beteri var. Burası Hopadan da kötü. Orda en azından kadın doğum doktoru varmış Burda oda yok :KK50: Bu arada ben Cuma günü TYrabzona gidicem Cmt İmprial de randevum var.Yoldızlı Güvendeki Asiye Semra Hanım 4 Şubat itibariyle işe başlıyor. Şimdi izinli diye biliyorum

çok güzelmiş. yükseliyordur bu di mi. oh iyi o sallansın sen yemek yap :)

Evet yukseliyor ve yatiyor da ayrica.

herkese selamlarr giremedim bi kaç gündür şehir dışından abimin nişanlısı geldi onu ağırladık, hafta sonu kuzenim nişanlandi onunla uğraştık herşey çok güzel derken pazar akşamı eşimle tartıştım, hemde çok basit bişey yüzünden 3 4 ay önce faceden erkek ismiyle bi arama yapmışım kim olduğunu hatırlamıyorum, böyle bişey yaptığımı hatırlamıyorum bile onu inandırmaya çalışırken sinirim bozuldu ağladım çok o içerdeyken ben odamda kriz geçirdim nefesim kesildi elim ayağım yüzüm uyuşmaya başladı, kendimi lavoboya zor attım sesimi duyunca geldi hemen ama 10dakika falan böyle geçirdim ölüyorum sandım kendimi geçtim bebeğe bişey olacak diye çok korktum hemen hastaneye gittik tabi rezillik diz boyu acilde doktor Yok! Ben hala çok zor nefes alıyorum başka bi hastaneye gittik sakinleştirici igne yaptılar Kendime geldim. Bebeğimde iyi şükür ama hala çok kırgınm eşime , ben seni ailenden bile kıskanıyorm diyor ama bana inanmasini beklerdim.. Içimi döktüm size kusura bakmayın :) dün evim temizlendi bugün dinleniyorum yarında kalanlar yapılacak halilar falan gelecek sonra artık bebegmi bekliyorum :) hepinizi öptük çok.

Gecmis olsun. Kolay sinirleniyoruz agliyoruz artik. Bende ortada bir neden olmasa bile eskileri dusunup neden buluyorum agliyorum. :KK50:

HANGİ YAŞA HANGİ KOLTUK

0-12 aylık (0-9 kg) bebekler için yapılmış olan ana kucağı modeli tercih ediliyor. Arka koltuğa, bebeğin yüzü arka cama bakacak şekilde yerleştiriliyor.

1-4 yaşına kadar (10-18 kg) hareketli çocuk güvenlik koltukları kullanılmalı.

4-12 arasında (15-36 kg arası) çocuk, boy ve kilo olarak hareketli koltukları kullanamayacaktır ve henüz emniyet kemeri de kullanmaya hazır olmadığından yükseltici çocuk güvenlikli oto
koltukları kullanılmalı.

Emniyet kemeri, 12 yaşından sonra takılmalı.

bu durumda ya 0-9 alıp sonra da 10-18 alıcam :KK37: ya da 6aylıktan sonra yalnız çıkacağımız için 10-18 alıcam 0-18 gibi kullanıcam.

ben iki tane almamak için eletta aldım,boşuna masraf dedim. tek koltukla işi bitirdim,hem 0-13 gibi arkaya bakar konumda, hem de 9-18 ler gibi kullanabiliyorsun.

kızlar bende graco aldım bebek arabası ve araba koltuğunu , şimdi eksiğim bebek çantası ve bebek şekerleri onlara karar veremedım çantayı spor cantamı alsam dıyorum bılemedım evdende çıkamıyorum gezip baksam , bu hafta basur oluştu bende çok rahatsız edici bsy merhem aldım faydasıda yok ben gıbı aynı acıyı ceken varmı :KK43:

ben iki tane almamak için eletta aldım,boşuna masraf dedim. tek koltukla işi bitirdim,hem 0-13 gibi arkaya bakar konumda, hem de 9-18 ler gibi kullanabiliyorsun.

evet canım sen iyi yapmışsın bir de 9-36 kg olanlar var yoksa onlardan alıp ömürlük mü yapsam :KK1: amma cimriyim:KK9:

ama almak şart di mi yaa ben 6 aylık bebeği arabada nereye koyacağım :KK53:

kızlar bende graco aldım bebek arabası ve araba koltuğunu , şimdi eksiğim bebek çantası ve bebek şekerleri onlara karar veremedım çantayı spor cantamı alsam dıyorum bılemedım evdende çıkamıyorum gezip baksam , bu hafta basur oluştu bende çok rahatsız edici bsy merhem aldım faydasıda yok ben gıbı aynı acıyı ceken varmı :KK43:

çantayı ben de almadım, bebek çantaları pek hoşuma gitmiyor,spor çanta alıcam ama sıra ona gelmedi daha diğer eksiklerden.

X