Ben size yazdığımı,,yanlış bir bilginiz olmasın diye yazdım,,inanıp inanmamak,,araştırıp araştırmamak tamamen sizin insiyatifinizde,,
2013 mart annesi adayı olan çok yakın bir arkadaşım bu aysonu işi bırakıyor ve sgk.dan dogum parasını da alacak!Çünkü doğumdan önce 90 gün gibi çalışması gerekiyor bu parayı almak için(detayı araştırın)
Maaaşımızda her ay yansıtılan çocuk yardım parası ayrı canım,o zaten her sgk.lı çalışana ödeniyor.
Ben size yazdığımı,,yanlış bir bilginiz olmasın diye yazdım,,inanıp inanmamak,,araştırıp araştırmamak tamamen sizin insiyatifinizde,,
2013 mart annesi adayı olan çok yakın bir arkadaşım bu aysonu işi bırakıyor ve sgk.dan dogum parasını da alacak!Çünkü doğumdan önce 90 gün gibi çalışması gerekiyor bu parayı almak için(detayı araştırın)
Maaaşımızda her ay yansıtılan çocuk yardım parası ayrı canım,o zaten her sgk.lı çalışana ödeniyor.
Geçen sene bu zamanlarda bebişle ilgili birçok detaylarla bu konularla araştırma içindeydim
Hatta inanmayıp eşimin malimüşavir bir arkadaşına da sordum tel.de,,ben işe geri döneceğim için şirketim benim maaşımı kesmedi(anlaşmam böyleydi),,
üstüne birde sgk.dan size bahsettiğim yardımı aldım arkadaşlar,,demem şu ki: iyi araştırın,,devlette de hakkınız olanı bırakmayınBebiş olunca ihtiyaçlar çok malumunuz Hayırlı doğumlar
canım inanmamak değil, neden sinirleniyosun anlamadım ki ? ben bu paranın tam olarak ne ad altında alındığını anlayamadım.ona göre araştıralım istiyorum.sonuçta tabiki almak isterim bilmediğimiz şeyleri paylaşmak gerek, ama tam olarak adı nedir, doğum parasımı ? dr a ne demeliyiz.ve sadece işi bırakanlar için mi geçerli bu ?
Geçen sene bu zamanlarda bebişle ilgili birçok detaylarla bu konularla araştırma içindeydim
Hatta inanmayıp eşimin malimüşavir bir arkadaşına da sordum tel.de,,ben işe geri döneceğim için şirketim benim maaşımı kesmedi(anlaşmam böyleydi),,
üstüne birde sgk.dan size bahsettiğim yardımı aldım arkadaşlar,,demem şu ki: iyi araştırın,,devlette de hakkınız olanı bırakmayınBebiş olunca ihtiyaçlar çok malumunuz Hayırlı doğumlar
Ne demek neden sinirleneyimkiBen size bi faydam olsun diye girip yazdım,,yanlış yönlendirilmenizi istemem,,bende yaşadım bunları.Sonucunu paylaşayım dedim Hayır canım,,işi bırak yada bırakma geçerli(ben işi bırakırsam alamam diye biliyordum hatta),,siz bi dr.unuza sorun,,,o size bi kağıt verecek,,o kağıdı işyerinizin muhasebesine vereceksiniz,,zaten dr. anlatıyor bunu,,siz biz sorun,,atlanmasın!vizite kağıdı gibi bişeydi,,gebelik bildireceğini söyle iş yerine,, doğum parası de dr. bilir mutlaka.
ben ilk zamanlar bebe yağı aldım, sonra mustela kullanmaya başladım ama hiç düzenli kullanmıyorum. çok kaşınınca aklıma geliyo. henuz çatlağım yok ama kasıntım çok. bazen badinin ustunden kaşıyorum acaip yanıyo sizin de oyle oluyo mu? sonra pişman oluyorum çatlıcak diye odum kopuyo ama dedikleri doğru çatlıyacağı varsa ne yapsan boş
kizlar bebeklerimizin kordon bagi kanini kordon bagi bankasina verecek olan var mi?
benim kızımın hala ismi yok
canım senin o dediğin doğum parası değil süt izninde çalışma karşılığı alınan ücret.maaşın diyelim.doğru anladım değil mi ? yoksa başka bi para erilmiyor.ama bankada çalışanların iyi bi doğum parası aldığını biliyorum bankacı ark ların aklında olsun.gerçi muhasebeden uyarıyolar ama.
üfffff.... canım sıkıldı biraz önce yine... o kadar dikkat ediyorum beslenmeme şuna buna aman bebeğime bi zararı olmasın diye, sakındıkça sakınan göze çöp batıyo... uykudan kalktım kuruyemişlerimi yiyeyim dedim, bakmadan kuru inciri ısırdım hafif ekşiydi meyvenin ekşimiş hali gibi geldi önemsemedim yarıdan çoğunu yedim, bi ara bi baktım içine kapkara, inanamazsınız hiç bu kadar küf görmemiştim bi yiyecekte, içi tamamen kapkara küfmüş ve onu yedim, inşallah bebeğime bi zararı olmaz çok canım sıkıldı, bilen var mı bi zararı var mıdır, eşimi aradım onu fırçaladım niye iyisini almıyosun bak ne oldu diye, o da iyisi diye alıyo aslında napsın, bişey olmaz yoğurt ye dedi gıda müh. eşim, ama ben paniklemeyeyim diye de öyle diyebilir, fikri olan var mı bişey olur mu... kusmak aklıma geldi ama onu da beceremem ve ondan da korkarım bebeğime zarar verir miyim diye, hamileliğimde de hiç kusmadım zaten, kızlar içimi rahatlatın nolur bi bilgisi olan paylaşsın, akla gelmeyen başa geliyo ya...
üfffff.... canım sıkıldı biraz önce yine... o kadar dikkat ediyorum beslenmeme şuna buna aman bebeğime bi zararı olmasın diye, sakındıkça sakınan göze çöp batıyo... uykudan kalktım kuruyemişlerimi yiyeyim dedim, bakmadan kuru inciri ısırdım hafif ekşiydi meyvenin ekşimiş hali gibi geldi önemsemedim yarıdan çoğunu yedim, bi ara bi baktım içine kapkara, inanamazsınız hiç bu kadar küf görmemiştim bi yiyecekte, içi tamamen kapkara küfmüş ve onu yedim, inşallah bebeğime bi zararı olmaz çok canım sıkıldı, bilen var mı bi zararı var mıdır, eşimi aradım onu fırçaladım niye iyisini almıyosun bak ne oldu diye, o da iyisi diye alıyo aslında napsın, bişey olmaz yoğurt ye dedi gıda müh. eşim, ama ben paniklemeyeyim diye de öyle diyebilir, fikri olan var mı bişey olur mu... kusmak aklıma geldi ama onu da beceremem ve ondan da korkarım bebeğime zarar verir miyim diye, hamileliğimde de hiç kusmadım zaten, kızlar içimi rahatlatın nolur bi bilgisi olan paylaşsın, akla gelmeyen başa geliyo ya...
kizlar bebeklerimizin kordon bagi kanini kordon bagi bankasina verecek olan var mi?
Bilmiyorum ki. Yogurt ye bir sey olmaz heralde. Arkadasim hamileyken son kullanma tarihi gecmis yogurt yemis. Paniklemis doktoru aramis. Doktor hicbirsey olmaz korkma demis.
benim de yerken en cok kortugum bakmadan yıyemecegım ıkı sey var kiraz ve incir.. cnm gecmış olsun ben birşey olacagını sanmıyorum eşinde doğru yönlendırmıstır.. hepsının oyle oldugundan emınmısın? yoksa o ısırık aldıgın mı acaba sadece öyleydi? yok için rahat etmedıyse bı dr ara ıstersen..
Bir an önce doğum yapmak istiyorum kime benzyo çok merak ediyorum ama hastane falan oralar emen geçsin oğlumu eve getirek hemen olsun istiyorum acım olmasın istiyorum bebeğimi emzirmek emzirirken hani bırc bırc diye ses cıkıyoa o sesi hemen duymak istiyorum emzirirken gözleimin içine aksın bi yandand parmağımı sıkıca tutsun istiyorum ay ne çok sey istiyom ben yaaaaa allahım gönlumuze göre versin
canlar merhabaaaaaaaa
biz bugün doktora gittik , geldik
çok şükür her şeyimiz yolundaymış
kızım 1700 gr oğlum1900 gr olmuş
küsürleri de var da ben takılmıyorum onlara
kontrollerimiz haftada 1 olacakmış artık
doğumu sordum doktoruma
her şey iyi gidiyor, doğumu 34. haftada konuşalım dedi
ama doğum bu belli olmaz dedi,
iki gün sonra gece 2 de beni arayabilirsin, doğuruyorum diye dedi
ama öngörülerime göre şubat sonu gibi gelirler dedi
kızımın boyunu ölçemedi çünkü miniğimin kemiğini bulamadı
amaaannnnn kızlar bir karışık içerisi sormayın gitsin
kimin eli kimin cebinde belli değil yani
bizden haberler bu kadar
şimdi gidip bi geçmişi okuyayım
Bir an önce doğum yapmak istiyorum kime benzyo çok merak ediyorum ama hastane falan oralar emen geçsin oğlumu eve getirek hemen olsun istiyorum acım olmasın istiyorum bebeğimi emzirmek emzirirken hani bırc bırc diye ses cıkıyoa o sesi hemen duymak istiyorum emzirirken gözleimin içine aksın bi yandand parmağımı sıkıca tutsun istiyorum ay ne çok sey istiyom ben yaaaaa allahım gönlumuze göre versin
canlar merhabaaaaaaaa
biz bugün doktora gittik , geldik
çok şükür her şeyimiz yolundaymış
kızım 1700 gr oğlum1900 gr olmuş
küsürleri de var da ben takılmıyorum onlara
kontrollerimiz haftada 1 olacakmış artık
doğumu sordum doktoruma
her şey iyi gidiyor, doğumu 34. haftada konuşalım dedi
ama doğum bu belli olmaz dedi,
iki gün sonra gece 2 de beni arayabilirsin, doğuruyorum diye dedi
ama öngörülerime göre şubat sonu gibi gelirler dedi
kızımın boyunu ölçemedi çünkü miniğimin kemiğini bulamadı