2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım inanmamak değil, neden sinirleniyosun anlamadım ki ? ben bu paranın tam olarak ne ad altında alındığını anlayamadım.ona göre araştıralım istiyorum.sonuçta tabiki almak isterim bilmediğimiz şeyleri paylaşmak gerek, ama tam olarak adı nedir, doğum parasımı ? dr a ne demeliyiz.ve sadece işi bırakanlar için mi geçerli bu ?

yok ya estgfrullah neden inanmayalım. ben birebir sgkyla konuştuğum için yazdım.

ama böyle bir hakkımız varsa tabiki gider faydalanırız. allah razı olsun haber verdiğin için.

sgk çocuk yardımı yapıyorsa ben eşime söyliyim başvursun tabiki.

Geçen sene bu zamanlarda bebişle ilgili birçok detaylarla bu konularla araştırma içindeydim
Hatta inanmayıp eşimin malimüşavir bir arkadaşına da sordum tel.de,,ben işe geri döneceğim için şirketim benim maaşımı kesmedi(anlaşmam böyleydi),,
üstüne birde sgk.dan size bahsettiğim yardımı aldım arkadaşlar,,demem şu ki: iyi araştırın,,devlette de hakkınız olanı bırakmayınBebiş olunca ihtiyaçlar çok malumunuzHayırlı doğumlar

böyle bi hakkımız var madem, çok iyi, hepimz değerlendirmek isteriz.danışalım bakalım dr.a. bu ödenein özel bi adı var mı canım ben orda takıldım , pek bilinmiyor demekki, isimle söylememizde fayda var.teşekkürler bilgiler için.

kızlar herkese iyi akşamlar.öptüm hepinizi.

Ne demek neden sinirleneyimkiBen size bi faydam olsun diye girip yazdım,,yanlış yönlendirilmenizi istemem,,bende yaşadım bunları.Sonucunu paylaşayım dedim Hayır canım,,işi bırak yada bırakma geçerli(ben işi bırakırsam alamam diye biliyordum hatta),,siz bi dr.unuza sorun,,,o size bi kağıt verecek,,o kağıdı işyerinizin muhasebesine vereceksiniz,,zaten dr. anlatıyor bunu,,siz biz sorun,,atlanmasın!vizite kağıdı gibi bişeydi,,gebelik bildireceğini söyle iş yerine,, doğum parası de dr. bilir mutlaka.

ben raporumu devletten paramı almak için kullanacağım ama malesef iş yerim bana izinde olduğum dönemdeki paralarımı

ödemez. zaten devletten alıyorsun diyecek. burası çok büyük kurum ama her doğum yapanın kesildi bizde

ne güzel işyerleri varmış ya. ama şu yardım olayına başvururum en azından.

çok teşekkür ederiz canım, evet bu parayı alabilirsek çok iyi olcak. ama bizim burda da maaşlar otomatikmen kesiliyor ve sgk dan alıyoruz.umarım bundan başka alacağımda olabilr. iyi akşamlar, tekrar saol.

ben de 3.aydan sonra badem yağı sürüyodum haftada 1-2 kere, 5.aydan sonra mustela aldım onu da haftada 2-3 kere sürüyorum, çok düzenli değil yani... kaşıntım var ara ara, hatta kremi sürdüğümde o gün daha çok kaşınıyorum, ama şimdilik görünürde çatlak yok, aslında cildim kurudur çok da kilo aldım göbeğim de çok büyüdü ama şimdilik çatlamadı inşallah bundan sonra da çatlamaz, kalçamda önceden çatlaklarım vardı onlar aynı duruyo gibi arttığını farketmedim kaşınmıyo da zaten o bölge, başlardan o bölgeye de yağ-krem sürerdim bayadır sürmüyorum bile... sanırım gerçekten olucağı varsa oluyo bu çatlaklar...

kizlar bebeklerimizin kordon bagi kanini kordon bagi bankasina verecek olan var mi?

hiç aklıma gelmemişti bu konu ben de biraz araştırayım nasıl yapılır maliyeti ne ne kadar gerekli falan...

benim kızımın hala ismi yok

benim kızımın da hala ismi yok :)

üfffff.... canım sıkıldı biraz önce yine... o kadar dikkat ediyorum beslenmeme şuna buna aman bebeğime bi zararı olmasın diye, sakındıkça sakınan göze çöp batıyo... uykudan kalktım kuruyemişlerimi yiyeyim dedim, bakmadan kuru inciri ısırdım hafif ekşiydi meyvenin ekşimiş hali gibi geldi önemsemedim yarıdan çoğunu yedim, bi ara bi baktım içine kapkara, inanamazsınız hiç bu kadar küf görmemiştim bi yiyecekte, içi tamamen kapkara küfmüş ve onu yedim, inşallah bebeğime bi zararı olmaz çok canım sıkıldı, bilen var mı bi zararı var mıdır, eşimi aradım onu fırçaladım niye iyisini almıyosun bak ne oldu diye, o da iyisi diye alıyo aslında napsın, bişey olmaz yoğurt ye dedi gıda müh. eşim, ama ben paniklemeyeyim diye de öyle diyebilir, fikri olan var mı bişey olur mu... kusmak aklıma geldi ama onu da beceremem ve ondan da korkarım bebeğime zarar verir miyim diye, hamileliğimde de hiç kusmadım zaten, kızlar içimi rahatlatın nolur bi bilgisi olan paylaşsın, akla gelmeyen başa geliyo ya...

Candaşçım ağzın bal yesin Bu arkadaşlar devlet bankası mı özel bankamı? Bende bankacıyım malum alacağım bir şey varsa kaçırmayalım ya...

Bilmiyorum ki. Yogurt ye bir sey olmaz heralde. Arkadasim hamileyken son kullanma tarihi gecmis yogurt yemis. Paniklemis doktoru aramis. Doktor hicbirsey olmaz korkma demis.

benim de yerken en cok kortugum bakmadan yıyemecegım ıkı sey var kiraz ve incir.. cnm gecmış olsun ben birşey olacagını sanmıyorum eşinde doğru yönlendırmıstır.. hepsının oyle oldugundan emınmısın? yoksa o ısırık aldıgın mı acaba sadece öyleydi? yok için rahat etmedıyse bı dr ara ıstersen..

kizlar bebeklerimizin kordon bagi kanini kordon bagi bankasina verecek olan var mi?

Biz Onkim'i ciddi ciddi dusunuyoruz, doktorumuz da tavsiye edince galiba yaptiracagiz. Yillik taksit bi sekilde odenir bir yerlerden kisarak ama pesinat cok. Heleki dogum zamani masraflar tavanken, bizim bey kara kara dusunuyor.

Bilmiyorum ki. Yogurt ye bir sey olmaz heralde. Arkadasim hamileyken son kullanma tarihi gecmis yogurt yemis. Paniklemis doktoru aramis. Doktor hicbirsey olmaz korkma demis.

sağolun, içim biraz daha rahatladım, sadece bugün yediğimde sorun vardı bakıyodum ben de hep içine, bugün bakmayacağım tuttu, doktorum mail atmıştım cvp verdi hemen, hamilelik açısından bi sorun olmaz demiş, birazcık rahatladım... bi kase yoğurt da yemiştim, Allah korusun yavrularımızı, nasıl sıkılıyo insanın canı...

canim hamileliginde yanlislikla kuf yiyen pek cok anne adayinin paylasimini okumustum nette, masallah hepsinin de bebisleri sapasaglam, ben de limon kufu yuzunden oyle bir korku yasamistim. Limonlari dolapta degil disarda unutmusum, hemde baya bi sure, masanin altina dibe gitmis, gormemisim, sonra buldum bu posette ne derken agzini acmamla yemyesil bir tuz duman sardi yuzumu gozumu, mutlaka icime cekmisimdir tabi o tozu, sonra artik mide bulantisi mi ararsin, burun kasintisi mi...doktorumu aradim belirtilerin psikolojiktir bir sorun olmaz dedi, nette de oyle yanlislikla kuflu ekmek filan yiyenleri okuyunca rahatladim, sana da bisey olmamistir hic merak etme, uzun sure kufe maruz kalirsan sorun olabilirmis, icin rahat olsun

Bir an önce doğum yapmak istiyorum kime benzyo çok merak ediyorum ama hastane falan oralar emen geçsin oğlumu eve getirek hemen olsun istiyorum acım olmasın istiyorum bebeğimi emzirmek emzirirken hani bırc bırc diye ses cıkıyoa o sesi hemen duymak istiyorum emzirirken gözleimin içine aksın bi yandand parmağımı sıkıca tutsun istiyorum ay ne çok sey istiyom ben yaaaaa allahım gönlumuze göre versin

Son düzenleme:
canlar merhabaaaaaaaa
biz bugün doktora gittik , geldik
çok şükür her şeyimiz yolundaymış
kızım 1700 gr oğlum1900 gr olmuş
küsürleri de var da ben takılmıyorum onlara
kontrollerimiz haftada 1 olacakmış artık
doğumu sordum doktoruma
her şey iyi gidiyor, doğumu 34. haftada konuşalım dedi
ama doğum bu belli olmaz dedi,
iki gün sonra gece 2 de beni arayabilirsin, doğuruyorum diye dedi
ama öngörülerime göre şubat sonu gibi gelirler dedi
kızımın boyunu ölçemedi çünkü miniğimin kemiğini bulamadı
amaaannnnn kızlar bir karışık içerisi sormayın gitsin
kimin eli kimin cebinde belli değil yani
bizden haberler bu kadar

şimdi gidip bi geçmişi okuyayım

ayyyyyyhhhh... şuan içime dokundun.. bak doğurasım geldiii.... töbe yarabbii... ama yok ben kafaya koydum allahın izni ile 36 yı görcem

ayyyy maşallah kuzulara ya şubat sonu ha... cok güzell inş oyle olur bayagı tosuncuk olurlar..hadi hayırlısı..

canım o kadarcık şeyden bi şey olmaz bence. hiç canını sıkma sen

anam gözlerim doldu, dur ama daha hemen gelmesinler büyüsünler oyle gelsinler. Nasıl olsa bu gunlerı goreceğimiz gunlere az kaldı azcık daha sabırr

canım maaşallaahhhhh kuzucuklarına. sen de bekle daha oyle 2 gun sonra falan doğurmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…