2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
sakın diyeyim, göğüs uçlarına masaj oksitosin hormonunu çok güzel uyarır ve bu hormon aynı zamanda doğumu da başlatır. hamilelikte süt eğitiminde özellikle belirtirler :) erken doğurmak istiyorsanız tabiki siz bilirsiniz :)

anam ben çok sıkıldım diyip 37den sonra ğöğsümü okşayıp doğumumu başlatıyomuşum :KK9::KK9: evet böyle bi durum var malesef... o yuzden ben hiç dokunmuyorum kaşınmıyorda zaten.. kremde aldım öylece duruyo..

hım çok güzel birşeymiş aslında.. düşünülebilir..

:KK9::KK9::KK9::KK9: bilemedim ki işte:KK9: haaa yani ozaman cıddı bı sekılde dusunmek lazım.. çünkü başka biri için faydalı olabılıyorsun ama kendı cocugunda (ALLAH GÖSTERMESİN) rahatsızlık olursa yıne buna ıhtıyac duyuyorsun.. doğrumu anladım acaba:44:
aynen oyle canım ama maliyetli mesela bizim burada sadece kanı 1800 euro kan ve kordonu 2300 e saklıyorlar. 20 yıl ömrü varmış.
ayrıca başkalarından ziyaede Allah korusun ama önce kendi cocugun, kardeşleri (yani diğer cocukların ) ve anne -bab için de kullanılabiliyor ama tabi işte her hastalık için değil. belirli hastalıklar var. bu parayı gözden çıkarmak zorlamayıcak ise kişiyi hiç düşünülmeden yapılmalı bence

aynen oyle canım ama maliyetli mesela bizim burada sadece kanı 1800 euro kan ve kordonu 2300 e saklıyorlar. 20 yıl ömrü varmış.
ayrıca başkalarından ziyaede Allah korusun ama önce kendi cocugun, kardeşleri (yani diğer cocukların ) ve anne -bab için de kullanılabiliyor ama tabi işte her hastalık için değil. belirli hastalıklar var. bu parayı gözden çıkarmak zorlamayıcak ise kişiyi hiç düşünülmeden yapılmalı bence

anladım cnm.. gercekten varsa ımkan üşünülmeden saklanmalı aslında..yeni birsey daha öğrendim.. teşekkürler..:KK16::KK54:

Sağol Candaşım. Dünden beri kafam allak bullak olmuştu:KK50: Çok şükür ya. Bir dünya anomoli oluyor. Folik asit eksikliğinde. Benim doktorda aa çok kullanmışsın keselim artık demiştide öyle kesmiştik 5. ayda. iyikide fazla içmişim. Bende Heterizigot olduğumu yeni öğrendim:KK9: Bu tanımlamaları teee lise yıllarında duymuştum. Birde şimdi öğrenmiş oldum :KK9:
valla ya bi lisede bi de şimdi :)) seninde yeni öğrendiğini tahmin etmiştim :)
gunaydin herkese.hasta olan arkadaslara gecmis olsun.cabucak atlatin insallah.Ebah hosgeldin.zor dimi tasinmak.3 4 haftaya bizde tasincaz insallah/kizina masallah/yaramaz:KK16::KK16:

evet candasim 2 kustum hastanede kaldimya o yuzden.hergun geliyordu yanima ama yinede uzuluyordum:KK14::KK14:

Genetik test mi biz böyle bir test yaptırmadık ama ya bi problem varsa :KK43: Allah korusun.
anladım canım üzülme ama ya napabilirdin ki.
:KK14:kızlarr bu haftam çok zor geçiyor dayanamıyacağım galiba yarın kontrolüm var doktor dosyamı verecekmiş pazartesi de onunla gidip 32. hafta raporumu alacağım benim son 3 haftaya kadar çalışmam gerek oğlumla mümkün olduğunca çok birlikte kalmak istiyorum.Az önce hesap yaptım kafam karıştı yardım edin lütfen. son 3 hafta dedikleri 36+1 mi yoksa 37+1 mi?:KK14:
tam bilmiyorum ama yarın raporumu almaya gitcem.ordan belli olur o zman yazarım.
Kızlar ne olacak bu unutkanlık.... Kaç kez yemek yaktım. Ama bugün gördüğüm manzara karşısında şok oldum Dün akşam yemek sonrasında içim yandı soda içeyim dedim. Sıcakmış Buzluğa koydum. Koyuş o koyuş unutmuşum:KK53::KK53: Bu öğlen balık çıkarmak için buzluğu bir açtımki...... camlar minik minik buzlara ve buzluktaki donduruğum sebze ve etlere yapışmış:KK53::KK53:
anammmm nolmuş öyle yaa :KK43:( allahtan sen açtığında patlamamış, allah korusun yüzüne gözüne gelse daha vahim olurdu.ben bi kere markette soda patlatmıştım yanlışlıkla.sanarsın bomba patladı nasıl korktum allahtan anlayışlılardı da sitem etmediler.
Kızlar bu doğum parası ve süt parası,çocuk yardımı hakkında bilgisi olan var mı?

ben bugun memura sordum doğum parasını eşiniz memursa o alıyor çocuk yardımını da o alıyor dedi. eşim bu aralar bunları merak ediyor da:KK37:
canım ben devlette işçiyim, sendikamda var.Bize bi çeyrek altın parası veriliyor ( 3 aşağı 5 yukarı civarında) birde sudenin yazdığı veriliyor, çalışmadığımız zaman içinde çocuk yardımını eşlerin alması mantıklı, bizimkiler kesilcek ya.şu çeyreği sendika veriyo olabilir onu bilmiyorum.

kizlar bebeklerimizin kordon bagi kanini kordon bagi bankasina verecek olan var mi?
benim eşim istiyo ama bizim dr çok önermedi tr dekiler pek nitelikli değil diye.ama görşmedik o bankalarla.
bu gögüs ucu kremi ben de sürüyordum dün kuzenimden duydum erken doğum olur diye. şimdi de sizlerden... korktum :KK52: sürmeyeyim artık :)
benim dr um 28 . haftada başlamamı söylemişti bende duyumlarımla başlamamaya karar verdim, ama şöyle bi durum varki, ben tüp bebek annesiyim ve dr um ank da ünlü dr lardan biri, riske atmazdı sanırım ciddi sebep olsaydı.bende 34. hafta başlayacağım.yumuşatmamız lazım dedi.

çatlak için krem ve yagdan bahsetmişsiniz.. ben en basından beri hiç kullanmadım yani çok üşendim.. bi heves iki aylıkken aktardan yağ karısımı yaptırdım hatta yagın içinde salyangoz kremi bile vardı.. eve geldim elime azıcık aldım anam bu yağı kullanamam dedim gıttım yıkadım elimi yagıda baska hamile arkadaşa verdim :KK70:

henüz çatlak matlak yok zaten boyum uzun çok göbeğimde cıkmadı çıkmayacak da heralde.. küçük ya nie büyümüyosa sanki :KK43:(

kızlar çatlaklar şimdi çok belli olmaz ama doğumdan sonra karnımız pörsümüş marula dönüyor, havası inen balon düşünün, sonradan farkediliyor, ben zeytin tağı kullanıyorum,önemli olan o bölgeyi nemli tutmak.

evet ya bu genetik testleri cok pahalı oluyo.. vay yavrum vay bu kadın doğumda ne paralar dönüyo ya... işte ucunda evlat olunca göze gelmiyo:emir_bebek:

hımm böyle bişey mi varmış ben bilmiyordum..yani o kordonu kesınce bize mi veriyorlar kı.. cahilliğimi mazur gör cnm:44:
korkon kanı bankası diye birşey var kök hücre olsun da ilerde bir hastalıkta kullanırız diye saklanıyor. yıllık olarak kiralanıyor sanırım ve kiraları milyarlarla ölçülüyor. kök hücre gerektirecek kadar hasta olmayacak belki çocuğunuz ve onca paranız boşa gidecek. bir ihtimal için bu kadar peşin para verilir mi emin değilim. göbek kordonu diye birşey var bir de. bebeğin göbeğindeki kordon oluyor kendisi, plastik bir kilitle kilitleniyor, doğumdan 10-15 gün sonra düşüyor ve ekseriyetlen cami avlularına gömülüyor çocuk derviş olsun diye :)

valla ya bi lisede bi de şimdi :)) seninde yeni öğrendiğini tahmin etmiştim :)

anladım canım üzülme ama ya napabilirdin ki.

tam bilmiyorum ama yarın raporumu almaya gitcem.ordan belli olur o zman yazarım.

anammmm nolmuş öyle yaa :KK43:( allahtan sen açtığında patlamamış, allah korusun yüzüne gözüne gelse daha vahim olurdu.ben bi kere markette soda patlatmıştım yanlışlıkla.sanarsın bomba patladı nasıl korktum allahtan anlayışlılardı da sitem etmediler.

canım ben devlette işçiyim, sendikamda var.Bize bi çeyrek altın parası veriliyor ( 3 aşağı 5 yukarı civarında) birde sudenin yazdığı veriliyor, çalışmadığımız zaman içinde çocuk yardımını eşlerin alması mantıklı, bizimkiler kesilcek ya.şu çeyreği sendika veriyo olabilir onu bilmiyorum.

benim eşim istiyo ama bizim dr çok önermedi tr dekiler pek nitelikli değil diye.ama görşmedik o bankalarla.

benim dr um 28 . haftada başlamamı söylemişti bende duyumlarımla başlamamaya karar verdim, ama şöyle bi durum varki, ben tüp bebek annesiyim ve dr um ank da ünlü dr lardan biri, riske atmazdı sanırım ciddi sebep olsaydı.bende 34. hafta başlayacağım.yumuşatmamız lazım dedi.
canım krem bişey yapmaz ama göğüs ucunu çok ovalamak erken doğum sebeplerinde olabiliyor, sürerken dikkat ,sürüp brak çok ovalayınca sinirler rahim böl. açılmaya sebeplabiliyor, uyarılmayla ilgili yani.kolaylıklar hepimize.

kızlar bende çatladım lierac kullandım 2 aydır karnım yanlarım basenlerim çatladı.bunun cilt tipiyle alakası var.sürmediğim yağ krem kalmadı.ama size bir tavsiyem var vazelin de deneyin çok iyi geliyor.iyi nemlendiriyor kaşıntıyı azaltıyor

kızlar bende çatladım lierac kullandım 2 aydır karnım yanlarım basenlerim çatladı.bunun cilt tipiyle alakası var.sürmediğim yağ krem kalmadı.ama size bir tavsiyem var vazelin de deneyin çok iyi geliyor.iyi nemlendiriyor kaşıntıyı azaltıyor

lireac daha iyi demişlerdi demek ki hiç alakası yok. baştan beri kullanıyor muydun canım?
ben ilk aylar kakao içeren krem,yağ kullandım. 3.ayımdan sonra düzenli mustela kullandım karnımda görünmüyor ama belimde çatlaklar oluştu. genetik ya çatlayacaksan çatlıyosun ama krem sürmezsek daha da çok çatlarız diye düşünüyorum hiç olmazsa biraz azaltıyordur.

Kızlar ben yemek yapmaya gidiyorum yarın görüşürüz öptüm hepinizi

lireac daha iyi demişlerdi demek ki hiç alakası yok. baştan beri kullanıyor muydun canım?
ben ilk aylar kakao içeren krem,yağ kullandım. 3.ayımdan sonra düzenli mustela kullandım karnımda görünmüyor ama belimde çatlaklar oluştu. genetik ya çatlayacaksan çatlıyosun ama krem sürmezsek daha da çok çatlarız diye düşünüyorum hiç olmazsa biraz azaltıyordur.

Kızlar ben yemek yapmaya gidiyorum yarın görüşürüz öptüm hepinizi

canım baştan beri kullandım hem lierac hemde bebe yağı.ama cilt tipiyle alakalı arkadaşım hiçbişey sürmedi çatlamadı yani.ebe de senin cildin kuru çatlarsın dedi.cilt yapısıyla alakalı.ama vazelini sonradan fakettim vazelin daha iyi nemlendiriyor hep nemli geziyorsun çatlamıyorsun onun için

Kızlar bu doğum parası ve süt parası,çocuk yardımı hakkında bilgisi olan var mı?

ben bugun memura sordum doğum parasını eşiniz memursa o alıyor çocuk yardımını da o alıyor dedi. eşim bu aralar bunları merak ediyor da:KK37:

Selam kızlar,ben 2012 mayıs annelerindenim,hepinize hayırlı doğumlar dilerim:emir_bebek:,,arkadaş listemdekilerin güncellemelerini profilimde gördüm cvp vermek istedim.Ben yakın zamanda, sskdan 5500TL doğum parası ve 120TL sutparası aldım(calisan anneyim) bunun icin;once dr.um bana bi kagıt verdi(mutlaka sorun),,isyerimin muhasebe departmanı durumumu sgk'ya bildirdi(hamileligimin yaklaşık 35. haftasında,internetten giriş yaptı),dogumdan sonra da hastane otomatik olarak belgeleri sgk'ya gonderiyor,dogumdan sonraki yaklaşık 2-3 ay içinde de siz yada eşiniz gidip bilgi veriyorsunuz,form dolduruyorsunuz ve ziraat bankasına paranız yatıyor!(doğum için işi bıraksanız bile hamilelikte çalıştığınızdan bu parayı ödüyorlar)
Çalışmayan anneler için: Eşleri sgk odemelerine gore yardım alıyor,,sişkette baba olan arkadasım 110TL aldı.
Çalışan yada eşi çalışan anneler,,bunu sakın pas geçmeyin bence:KK9:

Son düzenleme:
kızlar çatlaklar şimdi çok belli olmaz ama doğumdan sonra karnımız pörsümüş marula dönüyor, havası inen balon düşünün, sonradan farkediliyor, ben zeytin tağı kullanıyorum,önemli olan o bölgeyi nemli tutmak.
ayy inş doğumdan sonrada olmaz yaa :KK43:( doğum öncesi çatlayınca insan alışıyorda sen çatlama çatlama doğum sonrası çatla, daha kötü bu bence.inş olmaz kimsede.
benim kızımın hala ismi yok :KK1:
kızz ne kadar kaldı doğuma şurda hala ismi yok ne demek :)) hiç favoride mi yok ?
canım krem bişey yapmaz ama göğüs ucunu çok ovalamak erken doğum sebeplerinde olabiliyor, sürerken dikkat ,sürüp brak çok ovalayınca sinirler rahim böl. açılmaya sebeplabiliyor, uyarılmayla ilgili yani.kolaylıklar hepimize.
anladım canım, ovmazdım sanırım ama uyarın için saol.
vazelin iyi fikir.teşekkürler.
Selam kızlar,ben 2012 mayıs annelerindenim,hepinize hayırlı doğumlar dilerim:emir_bebek:,,arkadaş listemdekilerin güncellemelerini profilimde gördüm cvp vermek istedim.Ben yakın zamanda, sskdan 5500TL doğum parası ve 120TL sutparası aldım(calisan anneyim) bunun icin;once dr.um bana bi kagıt verdi(mutlaka sorun),,isyerimin muhasebe departmanı durumumu sgk'ya bildirdi(hamileligimin yaklaşık 35. haftasında,internetten giriş yaptı),dogumdan sonra da hastane otomatik olarak belgeleri sgk'ya gonderiyor,dogumdan sonraki yaklaşık 2-3 ay içinde de siz yada eşiniz gidip bilgi veriyorsunuz,form dolduruyorsunuz ve ziraat bankasına paranız yatıyor!(doğum için işi bıraksanız bile hamilelikte çalıştığınızdan bu parayı ödüyorlar)
Çalışmayan anneler için: Eşleri sgk odemelerine gore yardım alıyor,,sişkette baba olan arkadasım 110TL aldı.

canım senin o dediğin doğum parası değil süt izninde çalışma karşılığı alınan ücret.maaşın diyelim.doğru anladım değil mi ? yoksa başka bi para erilmiyor.ama bankada çalışanların iyi bi doğum parası aldığını biliyorum bankacı ark ların aklında olsun.gerçi muhasebeden uyarıyolar ama.

canım senin o dediğin doğum parası değil süt izninde çalışma karşılığı alınan ücret.maaşın diyelim.doğru anladım değil mi ? yoksa başka bi para erilmiyor.ama bankada çalışanların iyi bi doğum parası aldığını biliyorum bankacı ark ların aklında olsun.gerçi muhasebeden uyarıyolar ama.

Bankacı değilim canım,,bildiğin doğum yardımı parası ödüyor sgk, şirketin değil.yani diyelim doğum için işi bıraktın ama o parayı sana ödüyorlar yinede!Maaş değil yani:KK34:İşe geri döneceksen doğum iznindeki maaşını şirketin ödeyip ödememesi onlarla olan anlaşmana bağlı,,bu paranın şirletle ilgili yok sgk ile ilgili,,çok araştırdım,parayı da aldım ordan biliyorum:KK34:

bu söylediğin doğum parası değildir senin 16 haftalık resmi izindeki maaşındır. çünkü doğum parası verilmiyor

diye biliyorum :26: yardım olayını duymamıştım ama fiş parası adı altında agi alıyoruz ya ona ek olarak

çocuğun agisi de oluyor bir de onu biliyorum. doğum iznin bitince işe devam ediyor görünüp paranı öyle alıyorsun dediler bana.

sonra istersen ayrılabilirsin.

Bankacı değilim canım,,bildiğin doğum yardımı parası ödüyor sgk, şirketin değil.yani diyelim doğum için işi bıraktın ama o parayı sana ödüyorlar yinede!Maaş değil yani:KK34:İşe geri döneceksen doğum iznindeki maaşını şirketin ödeyip ödememesi onlarla olan anlaşmana bağlı,,bu paranın şirletle ilgili yok sgk ile ilgili,,çok araştırdım,parayı da aldım ordan biliyorum:KK34:

bende sudenin dediği gibi biliyorum 16 haftalık izin ücreti değil yani diyosun sen dimi ? ona göre görüşelim diye soruyorum.ben devlette işçiyim, işi bırakmam zaten söz konusu değil de.bende geçen personel daireyle görüştüm kıdem tazminatını alabiliyomuyuz diye, doğum iznine ayrılan bayanlara yok evlenen bayanlarla askere gidenlere var dedi, umarım senin dediğin kıdem tazminatı gibi bişeydir.geçen bi ark gitti askere, 5 yıllık işçi, yaklaşık 18 bin aldı.keşke olsa bende o kadar alcaktım ama olmyomuş.

bu söylediğin doğum parası değildir senin 16 haftalık resmi izindeki maaşındır. çünkü doğum parası verilmiyor

diye biliyorum :26: yardım olayını duymamıştım ama fiş parası adı altında agi alıyoruz ya ona ek olarak

çocuğun agisi de oluyor bir de onu biliyorum. doğum iznin bitince işe devam ediyor görünüp paranı öyle alıyorsun dediler bana.

sonra istersen ayrılabilirsin.

Ben size yazdığımı,,yanlış bir bilginiz olmasın diye yazdım,,inanıp inanmamak,,araştırıp araştırmamak tamamen sizin insiyatifinizde,,
2013 mart annesi adayı olan çok yakın bir arkadaşım bu aysonu işi bırakıyor ve sgk.dan dogum parasını da alacak!Çünkü doğumdan önce 90 gün gibi çalışması gerekiyor bu parayı almak için(detayı araştırın)
Maaaşımızda her ay yansıtılan çocuk yardım parası ayrı canım,o zaten her sgk.lı çalışana ödeniyor.

hımm şöyle bi durum aslında canım sanırım bi yanlış anlaşılma var. sgk o resmi izindeki maaşının her ay 3/2 si olmak şartıyla ödüyor.

dolayısıyla 4 ay birikiyor. bu yüzden herkesin maaşına göre farklılık gösteriyor. yani senin o dört ayını sgk yükleniyor.

hiç bir iş yeri çalışmadığın dönemde sana para vermiyor. yani ben en azından alanı hiç duymadım.

hani hasta olunca rapor alıyoruz maaşımızdan kesiliyor ama raporlu dönemimizi sgk ödüyor ya.

buda aynı doğumdaki haklarımızı maaşımızı yani devlet ödüyor. zaten çalışmayana böyle bi para verilmiyor.

X