2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Saolun arkadaşlar çok şükür kızım hareket ettikçe içim rahat o da hissetti heralde acilde geçirdiğimiz bikaç günden sonra hep kıpır kıpır :)

Canım çok şükür sıkıntı atlattın
Rabbim sağlıcakla bebeğine kavuşmayı nasip etsin

ben deldim.:KK3:nasilsiniz canikolar.minikler nasil.:KK16::KK16:

kivircigim nasilsin guzelim/o yalnizligi o kadar iyi biliyorum.bende kizimda cok kotuydum.hastanede agliyordum.ben nasil bakacam diye.cok zor.simdi yine yalnizim malesef.bide 35 haftamda tasinicaz kismetse insallah kolay olur.kaynanam gelicek 1 ayligina.nisanin 15 tahlil yaptiricak diye geri donucek.aramizda 600 km.bidaha 2014 filan gelir.ama asil benim dusundugum.sey ayin 2 benim dogum tarihim kizimda 8 gun gecikmeli oldu.eger buda oyle olursa.ne yapicam.bide kizimi birakib hastaneye nasil gidicem.2 ay ayri kaldim.bidaha kaldiramam ya.:KK43::KK43::KK43:offff amma doluymusum ha.bende annemi istiyorum.:KK43::KK43::KK43:
bu arada benimkinin cinsyt.daha belli olmadi.inatci cokkkk:KK1::KK1:ama ben kizim diyorum.artik kendisi bilir.gosterseydi kusunu:KK33::KK33::KK33:

Canım yaaa
Orada sizlere iki katı zor bu işler Rabbim yardımcınız olsunnn...

Kıvırcık tatlım sana da çok geçmiş olsunnn...
Hem eşine hem sana Allah kolaylık versin kuzum

canlar merhabaaaaaaaa
biz bugün doktora gittik , geldik
çok şükür her şeyimiz yolundaymış
kızım 1700 gr oğlum1900 gr olmuş
küsürleri de var da ben takılmıyorum onlara
kontrollerimiz haftada 1 olacakmış artık
doğumu sordum doktoruma
her şey iyi gidiyor, doğumu 34. Haftada konuşalım dedi
ama doğum bu belli olmaz dedi,
iki gün sonra gece 2 de beni arayabilirsin, doğuruyorum diye dedi
ama öngörülerime göre şubat sonu gibi gelirler dedi
kızımın boyunu ölçemedi çünkü miniğimin kemiğini bulamadı
amaaannnnn kızlar bir karışık içerisi sormayın gitsin
kimin eli kimin cebinde belli değil yani
bizden haberler bu kadar

şimdi gidip bi geçmişi okuyayım

maşallah kuzucuklara cnm.büyümüşler annesi.şubat sonuna kadar dahada büyüycekler inş.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Biz Onkim'i ciddi ciddi dusunuyoruz, doktorumuz da tavsiye edince galiba yaptiracagiz. Yillik taksit bi sekilde odenir bir yerlerden kisarak ama pesinat cok. Heleki dogum zamani masraflar tavanken, bizim bey kara kara dusunuyor.

Taksitle olacaksa iyi. Ne kadarmis orda fiyat?

canim hamileliginde yanlislikla kuf yiyen pek cok anne adayinin paylasimini okumustum nette, masallah hepsinin de bebisleri sapasaglam, ben de limon kufu yuzunden oyle bir korku yasamistim. Limonlari dolapta degil disarda unutmusum, hemde baya bi sure, masanin altina dibe gitmis, gormemisim, sonra buldum bu posette ne derken agzini acmamla yemyesil bir tuz duman sardi yuzumu gozumu, mutlaka icime cekmisimdir tabi o tozu, sonra artik mide bulantisi mi ararsin, burun kasintisi mi...doktorumu aradim belirtilerin psikolojiktir bir sorun olmaz dedi, nette de oyle yanlislikla kuflu ekmek filan yiyenleri okuyunca rahatladim, sana da bisey olmamistir hic merak etme, uzun sure kufe maruz kalirsan sorun olabilirmis, icin rahat olsun:KK34:

çok sağıl canım ya bunlaarı duymak rahatlatıyo insanı...

Bir an önce doğum yapmak istiyorum kime benzyo çok merak ediyorum ama hastane falan oralar emen geçsin oğlumu eve getirek hemen olsun istiyorum acım olmasın istiyorum bebeğimi emzirmek emzirirken hani bırc bırc diye ses cıkıyoa o sesi hemen duymak istiyorum emzirirken gözleimin içine aksın bi yandand parmağımı sıkıca tutsun istiyorum ay ne çok sey istiyom ben yaaaaa allahım gönlumuze göre versin

canım öyle güzel şeyler istiyosun ki, hepimize hayırlısıyla zamanında ve sağlıkla nasip olsun inşallah...

canlar merhabaaaaaaaa
doğumu sordum doktoruma
her şey iyi gidiyor, doğumu 34. haftada konuşalım dedi
bizden haberler bu kadar

çok sevindim canım herşeyin yolunda oluşuna, maşallah bebişlerine de, iyice büyüyüp herbişeylerini tamamlayıp zamanında gelsinler inşallah...

canım o kadarcık şeyden bi şey olmaz bence. hiç canını sıkma sen

anam gözlerim doldu, dur ama daha hemen gelmesinler büyüsünler oyle gelsinler. Nasıl olsa bu gunlerı goreceğimiz gunlere az kaldı azcık daha sabırr

canım maaşallaahhhhh kuzucuklarına. sen de bekle daha oyle 2 gun sonra falan doğurmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.:KK1::KK1:

sağol canım moral oluyo bana, olmaz inşallah hiçbişeycik bebeklerimize...

Selam kızlar,ben 2012 mayıs annelerindenim,hepinize hayırlı doğumlar dilerim:emir_bebek:,,arkadaş listemdekilerin güncellemelerini profilimde gördüm cvp vermek istedim.Ben yakın zamanda, sskdan 5500TL doğum parası ve 120TL sutparası aldım(calisan anneyim) bunun icin;once dr.um bana bi kagıt verdi(mutlaka sorun),,isyerimin muhasebe departmanı durumumu sgk'ya bildirdi(hamileligimin yaklaşık 35. haftasında,internetten giriş yaptı),dogumdan sonra da hastane otomatik olarak belgeleri sgk'ya gonderiyor,dogumdan sonraki yaklaşık 2-3 ay içinde de siz yada eşiniz gidip bilgi veriyorsunuz,form dolduruyorsunuz ve ziraat bankasına paranız yatıyor!(doğum için işi bıraksanız bile hamilelikte çalıştığınızdan bu parayı ödüyorlar)
Çalışmayan anneler için: Eşleri sgk odemelerine gore yardım alıyor,,sişkette baba olan arkadasım 110TL aldı.
Çalışan yada eşi çalışan anneler,,bunu sakın pas geçmeyin bence:KK9:

Canım bilgilendirdiğin için teşekkürler.
Peki bişi sormak istiyorum aldığın 5500 tl senin 4 aylık maaşın dimi hiç bir şekilde kesinti oluyo mu maaaşta mesela 2 bin lira maaşın var 8 bin lira doğum parası yani 4 aylık toplam maaşını alıyosun değil mi? Ya da kesinti yapılıyor mu maaaşta?

bugüne kadar çok yoruldum eğil kalk uzan...
bu zamana kadar minnoş kızıma birşey olmadıysa bir daha da olmaz yazık çok yoruldu...
ya evde iş yapıyorum ya sokaklarda alışveriş peşindeyim....eşime ıkınmama bile gerek kalmıcak sanırım diyorum...ah uh hop doğdu olacak.....

Canım evini yerleştirmiştim hayırlı olsunnnn
Maşallah böyle fıldır fıldır dolaşan annelere özeniyorum
Benim yarım saatte pilim bitiyo rengim falan uçuyoooo
İnşallah kolaycacık doğurursun sen deeeeeee:KK54:

Canım genetik testte çıktı eksiklik. Ömür boyu kullanmam gerekiyormuş. Olmazmı bebek için bir sürü olumsuzluklar var. Ama çok şükür ben kan sulandırıcı iğne olduğum için olumsuzları engellemişiz. Şimdi hem folbiol hem iğne devam edicem.

İyi çok şükür canım elhamdülillah Rabbim korumuş seni iğnenin ne hayırlı bir faydasını görmüşsün

bu arada kızımın kordonu boynunda 2 tur dönmüştü en son kontrolde 3 tur olduğunu gördü doktor,
sıkıntı olurmu dedim...5 tur dolanmış kordonlu bebeğe normal doğum yaptırmış yeterki suyun olsun sorun olmaz dedi....yaramaz kız içerde kaynıyor kordonlara dolanıyor...

Maşallah o doktoraaaaa:KK52:

çatlak için krem ve yagdan bahsetmişsiniz.. ben en basından beri hiç kullanmadım yani çok üşendim.. bi heves iki aylıkken aktardan yağ karısımı yaptırdım hatta yagın içinde salyangoz kremi bile vardı.. eve geldim elime azıcık aldım anam bu yağı kullanamam dedim gıttım yıkadım elimi yagıda baska hamile arkadaşa verdim :KK70:

henüz çatlak matlak yok zaten boyum uzun çok göbeğimde cıkmadı çıkmayacak da heralde.. küçük ya nie büyümüyosa sanki :KK43:(

Benim göğüs ve kalçam acayip çatladı deryademirin ifadesi ile uydudan görünecek çatlaklar. 4. Aydan beri hergüne kullanıyorum krem yağ ama genetik olunca önüne geçilmiyor.. Ama annemin sadece karnı çatlamış. Benim kanmda yok şimdilik inşallah da olmazzzz:18:

kıvırcığımmm hoşgeldinnn bayadır uğramıyodun artık gel sık sık... inşallah erken doğumunda olmaz bu yavrular pek beklemicek mi ne :18:

kaşıntı meselesi benim başımın belası ne iç çamaşırı takabiliyorum takmassam göbeğime değiyolar daha beter oluyo :KK1:

ayy parçalayasım geliyo kaşıntıdan. bilmiyorum napıcam. dayanmaya çalışıyorum ama kremlesemde hala aynıı :KK25:

Ay ben de aynı durumdayımmmm

Canım endişelenme benimki bambaşka. Uzun seneler hamile kalamadım. Kaldıktan sonrada düşük oldu. Bu bebeğimde tüp bebek transferden sonra pıhtılaşma şüphesi ile iğne başlamıştı. Heterezigot Pıhtılaşma sorunumun yanında genetik folik asit eksikliğim varmış. Sen kafana takma benim durum bayaa karışık :KK53:

Ayyyyy ne kadannnnnn zormuşşşşşşş

Kızlar ne olacak bu unutkanlık.... Kaç kez yemek yaktım. Ama bugün gördüğüm manzara karşısında şok oldum Dün akşam yemek sonrasında içim yandı soda içeyim dedim. Sıcakmış Buzluğa koydum. Koyuş o koyuş unutmuşum:KK53::KK53: Bu öğlen balık çıkarmak için buzluğu bir açtımki...... camlar minik minik buzlara ve buzluktaki donduruğum sebze ve etlere yapışmış:KK53::KK53:

Ayyyy onu ben de çok yapıyordummmmmmmm
Acaba tele hatırlama mı kursak unutmayalım diyeeee

anam ben çok sıkıldım diyip 37den sonra ğöğsümü okşayıp doğumumu başlatıyomuşum :KK9::KK9: evet böyle bi durum var malesef... o yuzden ben hiç dokunmuyorum kaşınmıyorda zaten.. kremde aldım öylece duruyo..

:KK9::KK9::KK9: kızlar göğüs okşamayaaaaaaaa :KK8::KK8:

canlar merhabaaaaaaaa
doğumu sordum doktoruma
her şey iyi gidiyor, doğumu 34. haftada konuşalım dedi
bizden haberler bu kadar

Maşallahhhhh sanaaaa ve bebeklerineeeeee
Demek çok karışık içeri tek yumurta mı çift yumurta mı senin ikizler kuzu ????

Doğum parası konuşulmuş ben okuduklarımdan şöyle bir şey anladım.
Paylaşımı yapan Mayıs annesi özel sektörde imiş ve doğum izninde maaşını alacağına dair anlaşması varmış. O yüzden hem işlerinden maaşını almış hem de SGK dan alacağı parayı.
Ama öyle değilse eğer SGK bunun 10 bini aşkın para verecek demektir eğer öyle ise yaşadıkkkk. Borçsuz dersiz araba alırım. :KK55:
Zaten market çekilişinden de bi şi çıkmadıııııııı :KK9:

Ben de bugün göğsümdeki çatlak için doktora gittim geçmediği içinnnnnn
Veee doktor lansinoh kremin adını bile bilmiyor ve dedi ki iyileşmemesinin sebebi kullandığım krem olabilir dedi

Göğsümdeki kitle için de salıya ultrason dan sonra bakarız. Süt bezesi de olabilir olabilir dedi... Annem de gitme dedi doktora süt bezesidir dedi ama biz gidelim dedik öyle değilse emzirme öncesi halledelim diyeee

Kızlar yanlış anlamayın dalga geçmek amaçlı demiyorum ama eşim şu doğum parası ile ilgili diyo ki" anca 11. Çocukta verirler onu " :KK9::KK9::KK9:

günaydın herkeze ve bebişlere

bira kaç gündür sırtımda mideme vuran şiddetli ağrı yaşıyorum
bi tek dün ağrım olmadı bebek gibi uyumuşum
dün gece rüyamda 3 kere bebek doğurduğumu gördüm aynı rüyayı bir gecede 3 kere görmek tuhafıma gitti
evde doğuruyorum eşimde yardım ediyo bana hatta bebek doğuyo bakıyorum göbeğini bağlayıp kesmiş eşim
ama çok kolay oldu doğumlarım
inşallah gerçek hayattada kolay doğururum

neyse ağrımın sebebi safra kesemdeki taşlarmış
sanırım doğumdan sonra safra kesesi ameliyatı olucam
şu an bu ağrıları geçiricek hiç bişey yapamazlarmış
napalım sıkıcaz dişimizi artık
ama o kadar kötü ağrıyoki sırtım deliniyo sanki günlerce inledim evde
geçmişi okuyamadım inşallah hepiniz iyisinizdir.

çok geçmiş olsun canım
önce sağlıcakla kuzunu kucağına al, sonra da sen sağlığına kavuş en kısa zamanda inşallah

Canım benim Aralık ayında yaptırdım testlerimi daha dün çıktı sonuzu. Bunlar normal testler gibi değil. Bir dünya kıvır zıvır var. mutasyonlar falan bende çok iyi anlamadım. Doktorumda telden aradı bugün yine mail attım şu folbiol olayı ile ilgili cevabı: Genetik olarak folik asit sentezinde gerekli olan bir enzim de defekt var bir süre sonra vucudunda folik asit eksiği çıkıyor ömür boyu takviye yapmak lazım.. böyle oldu.

Folik asit hamilelikte çok önemli derler ben de genel bir eksiklik varmış. Korktum şimdi. İnşallah kızıma bir etkisi olmamıştır bu eksikliğin :KK50::KK50:

canım epey korkmuşsun ama sonu güzel bitmiş, hadi gözün aydın canım

çok sevindim canım herşeyin yolunda oluşuna, maşallah bebişlerine de, iyice büyüyüp herbişeylerini tamamlayıp zamanında gelsinler inşallah...

teşekkürler canım, hepimiz zamanın da alalım kuzuları kucağımıza inşallah

Ayyyyy ne kadannnnnn zormuşşşşşşş

Maşallahhhhh sanaaaa ve bebeklerineeeeee
Demek çok karışık içeri tek yumurta mı çift yumurta mı senin ikizler kuzu ????

çift yumurta canım, yani ancak kardeş kadar benzeyecekler birbirlerine kuzular

Zaten market çekilişinden de bi şi çıkmadıııııııı :KK9:

ayyyyy cemre sen çok yaşaaaaaa
beni güldürüyorsunn
keyfine maşallah

edlincim, kıvırcığım, yenikullanıcım ve skrn82im güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim

ayyyyyyy sevgi bildiren eklerim çok komik oldu ama idare edin kızlarrr
:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

Canım geçmiş olsun ben takip edemedim ama acillik neyin olmustu ki umarım atlatmışssındır. Grip için de çok geçmiş olsun, ıhlamur bal iç...

ayy kız catlamıyomusun sen cinsiyetini bilmeden. neyse sağlıklı olsunda. canım kızına babası idare edicek artık hem bu sefer kalsan kalsan 2 gun ayrı kalırsın, ondan sonra her sey bitecek 4 kişilik ailenle ayrılmadan bearbersin. canını sıkma güzelim

sağol canım benim.sen de yorma kendini Eda hnmı da üzme...boşveeer kalsın işler. gerci hareket iyi ben oturdum kaldım nasıl doğurcam bilmiyorum :18::18:

çok çok geçmiş olsun. hem hamilelik hem bu ağrılar çok zordur senin için. Allah yardım etsin,,
inşallah hepimiz ruyandaki gibi doğururuz.

canım senin ki krampda olabilir rahim buyumesindenkaynaklanan. benim karnım taş kesiliyordu ve gerginlik gibi kasılma hissediyordum bunu doktora soyleyince hemen nstye aldı sancı çıktı ama ben oyle sancı gibi hissetmiyoru. sen de danış doktoruna ağrılarını gerekli gorurse nst ister zaten

canım durumlarımzı yanı hemn hemen aynı senle zaten, face de konusyoruz ya Elbasani ben :KK34: ben sancı aralığımı bilmiyorum hiç sormadım doktora o da bi şey demedi ama çok çok yuksek değil herlade.
canım kızımın suyu azalmıştı hareketlerini saymamı söyledi dr benim yaramazım da 2-3 gün kıpırdamadı hiç ondan gittik bi de kalp çarpıntım oldu bi ara nabzım 140 tan aşağı düşmedi 6 saat falan o yüzden gittik. şimdi iyiyiz çok şükür. şu gribi de atlatsak..

ben ilk zamanlar bebe yağı aldım, sonra mustela kullanmaya başladım ama hiç düzenli kullanmıyorum. çok kaşınınca aklıma geliyo. henuz çatlağım yok ama kasıntım çok. bazen badinin ustunden kaşıyorum acaip yanıyo sizin de oyle oluyo mu? sonra pişman oluyorum çatlıcak diye odum kopuyo ama dedikleri doğru çatlıyacağı varsa ne yapsan boş

aynen öyle canım çatlayacağı varsa çatlıyo ilk gebeliğimde lierac mustella bebe yağı badem yağı ne bulduysam sürdüm durdum banyo yaptım bunlarla neredeyse ama göğüs altımdan bikini çizgisine kadar çatlak içindeyim maalesef :KK14:

benim çok kasıntım da yok.. ara sıra kasınıyo kaşıyınca da evet yanıyo.. bende kaşıdıktan sonra pişman oluyorum çunku lifler geriliyo kı kasınıyo.. ben hiç duymadım catlak olmadan dogum yapanı mutlaka olur ama derecesı farklıdır heralde...

benim bir arkadaşım var canım sıfır çatlakla doğum yapmıştı sarkması falan da olmadı hatunun

:KK14:kızlarr bu haftam çok zor geçiyor dayanamıyacağım galiba yarın kontrolüm var doktor dosyamı verecekmiş pazartesi de onunla gidip 32. hafta raporumu alacağım benim son 3 haftaya kadar çalışmam gerek oğlumla mümkün olduğunca çok birlikte kalmak istiyorum.Az önce hesap yaptım kafam karıştı yardım edin lütfen. son 3 hafta dedikleri 36+1 mi yoksa 37+1 mi?:KK14:

37+0 da izne ayrılabiliyosun canım

Kızlar ne olacak bu unutkanlık.... Kaç kez yemek yaktım. Ama bugün gördüğüm manzara karşısında şok oldum Dün akşam yemek sonrasında içim yandı soda içeyim dedim. Sıcakmış Buzluğa koydum. Koyuş o koyuş unutmuşum:KK53::KK53: Bu öğlen balık çıkarmak için buzluğu bir açtımki...... camlar minik minik buzlara ve buzluktaki donduruğum sebze ve etlere yapışmış:KK53::KK53:

bende yaptım geçen gün aynısını :KK1:

üfffff.... canım sıkıldı biraz önce yine... o kadar dikkat ediyorum beslenmeme şuna buna aman bebeğime bi zararı olmasın diye, sakındıkça sakınan göze çöp batıyo... uykudan kalktım kuruyemişlerimi yiyeyim dedim, bakmadan kuru inciri ısırdım hafif ekşiydi meyvenin ekşimiş hali gibi geldi önemsemedim yarıdan çoğunu yedim, bi ara bi baktım içine kapkara, inanamazsınız hiç bu kadar küf görmemiştim bi yiyecekte, içi tamamen kapkara küfmüş ve onu yedim, inşallah bebeğime bi zararı olmaz çok canım sıkıldı, bilen var mı bi zararı var mıdır, eşimi aradım onu fırçaladım niye iyisini almıyosun bak ne oldu diye, o da iyisi diye alıyo aslında napsın, bişey olmaz yoğurt ye dedi gıda müh. eşim, ama ben paniklemeyeyim diye de öyle diyebilir, fikri olan var mı bişey olur mu... kusmak aklıma geldi ama onu da beceremem ve ondan da korkarım bebeğime zarar verir miyim diye, hamileliğimde de hiç kusmadım zaten, kızlar içimi rahatlatın nolur bi bilgisi olan paylaşsın, akla gelmeyen başa geliyo ya...

gerçi sen öğrenmişsin sonra dr dan da ama bişi olmaz diye biliyorum bende. millet küflü kaşar yiyor hususi :)

kızlar akşam haberlerini izlediniz mi bırakın dağum izninin 6 ay olmasını 2 yıl olması için çabalayacaklarmış bu bebekte umudum yok ama 3.ye yetişir inş:):):) bu ardaa aramızda öğretmen olan arkadaşlar bakanımız değişti haberiniz var demi bakalım bu sene ne gib süprizler bekliyor bizi

bu arada içimizde 37. haftaya kadar çalışacak olan varmı bende raporumu öyle aldım ama biliyosunuz yarın tatil başlıyor inş tam denk geldi yani 34. haftada ayrılmış gibi oluyor ama içimizde 37. haftaya kadar çalışacakarı canı gönülden kutluyorum Allah güç kuvvet versin ama ben bu halimle zor geçirdim bu haftayı sizleri düşünemiyorum yazık bizlere ya resmen hamile insana eziyet bu günah vallahi

kızlar akşam haberlerini izlediniz mi bırakın dağum izninin 6 ay olmasını 2 yıl olması için çabalayacaklarmış bu bebekte umudum yok ama 3.ye yetişir inş:):):) bu ardaa aramızda öğretmen olan arkadaşlar bakanımız değişti haberiniz var demi bakalım bu sene ne gib süprizler bekliyor bizi

ya keşke bize yetişse.. 2 yılı geçtim ya 6 ay yapsınlar şimdilik o da yeter. bu sene tayinciyim bebeği burada bırakacak kimse yok tam mayısta izin bitiyo benim 1 ay falan lazım. izinler 6 aya çıksa hiç sorunum olmayacak..

bu arada içimizde 37. haftaya kadar çalışacak olan varmı bende raporumu öyle aldım ama biliyosunuz yarın tatil başlıyor inş tam denk geldi yani 34. haftada ayrılmış gibi oluyor ama içimizde 37. haftaya kadar çalışacakarı canı gönülden kutluyorum Allah güç kuvvet versin ama ben bu halimle zor geçirdim bu haftayı sizleri düşünemiyorum yazık bizlere ya resmen hamile insana eziyet bu günah vallahi
önceki gebeliğimde çalışmıştım ama bu sefer çok fena oldum hem tansiyon hem bebeğin suyu az stres yaptım iyice kendime bende ayrıldım 34 te. 1 hafta da erken doğsa 3 hafta atmış oldum doğum sonrasına

herkese selam. bu sırt agrısı beni benden alıyor artık yaa. dayanamıyorum...

hayırlısı inşallah ama ömer dinçeri aratmaz inşallah doğum izni olur olmazsa da bu seneyi biz rahat kapatırız 1-2 hafta açıkta kalır ona da rapor alırım diyorum hayılısı

bu arada arkadaşlar diş ağrım için gittim bugün şükür iyi bir doktora denk geldim çok rahatlattı beni konuşarak dolgu yaptı aman burda doğurma bak diyor ayrılırlen de adını mete koy erkek olursa diyor şükür ki kalmdaı ağrı sızı...:)

kızlar ben şuan 33. haftadym.34-35 haftalar 15 tatil 36. haftayı çalışacağım.yani okul açıldığında 1 hafta çalışacağım ..37. haftayı çalışmadan bırakacağım ozaman ben kaç hafta atmiş olacağım doğum sonrasına ? 15 tatili saymazlarsa ?

kızlar ben şuan 33. haftadym.34-35 haftalar 15 tatil 36. haftayı çalışacağım.yani okul açıldığında 1 hafta çalışacağım ..37. haftayı çalışmadan bırakacağım ozaman ben kaç hafta atmiş olacağım doğum sonrasına ? 15 tatili saymazlarsa ?

yok canım sayarlar. iş vardı da sen mi çalışmadın dimi ama? 5 hafta atmış oluyosun eğer 40 haftada doğum yaparsan. 40 tan önce doğum yaparsan kalan haftaları da atıyosun

X