2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
dün doktor randevumda doktoruma ben normal doğum hakkında bişey bilmiyorum yapabilir miyim onu da bilmiyorum bi seminer falan yok mu daha iyi olmaz mı diye sorduk...
bişey bilmemen daha iyi ne güzel işte dedi, esas herşeyi bilince korkuyosunuz uzaklaşıyosunuz köydeki kız 15inde evleniyo doğuyo seminere mi gidiyo doğum içgüdüsel bişey zamanı gelince beraber öğreniriz dedi, hatta kedi köpekler seminerle mi öğreniyo da doğuyo bu kadar korkmayın normal doğumdan dedi...
sezeryanı kesinlikle önermiyo,zaten bu doktora başlamadan önce biliyodum normal doğuma yönlendirdiğini... buna rağmen bu yasadan sonra ona bile uyarı gelmiş çok sayıda sezeryan yapıyo diye, devam ederse eğitim mi ne veriyolarmış doktorlara normal doğurtamıyosun heralde diye :)
epidurali de sorduk, onu da önermiyo, epiduralin aslında bi doğum şekli seçeneği olmadığını,gerekirse onların yönlendirebileceği bişey olduğunu söyledi, bazen epidural doğumu zorlaştırır,sadece biz gerekli gördükçe olmalı diyo, hakikaten de bi yakınımız geçen ay 1,5 saatte zor doğmuş, sanırım sancı az olunca doğum yapılamıyomuş,
neyse baya baya normal doğumu aklıma soktu doktorum, sezeryan en son seçenek dedi, zaten çatı muayenesinden sonra buna karar vericekmiş daha erken dedi, bakalım nolucak...

bu kumaşta pembe de çok güzel duruyo ama pembe merserize battaniye almıştım ben, bunu da krem alayım dedim... böyle düz renk olanları dışarıya çıkarken falan kullanırım diye aldım, evde zeten penyeler desenli... gayet yumuşak çok güzel bi kumaş, ben aldıktan sonra gördüğüm her yerde onlara da dokundum hiç farkları yok hepsi aynı kumaş bu modellerin... evet kabartmalı kısmı dışta kalıyo içi de aynı kumaşın düz hali...

Günaydın herkese
Dün kızımla kontrolümüz vardı.
İlk defa dedemizde kontrole geldi ve tabii ki anneannemizde..
Maaile ultrasona girdik..
Babamızın elinde de foto makinesi video çekimi yapıyor elbette ki
Kızımın başı yukarda, sağlık durumu iyi, 2,100 gr olmuş kızım..
Yanaklarını ağzını burnunu alnını minnik parmacıklarını gördümm..
Hepimiz o kadar heyecanlandık kiii
Yanakları tombiştombişdi yavrumun, ağzını arada sırada açtı kapadı parmacıklarını ayacıklarını oynattı..
Doktor lob ile bakarken lob'a tekmeler attı
Fotoğrafını anneannesine verdik.. Çerçeveletecekmiş

Diğer kontrolümüz ise 31.0cak'da..
Allahım binlerce şükür bende bebeğimde sağlıklıyız, herşey yolunda..
Allah herkese hayırlı doğumlar sağlıklı bebişler nasip eder inşallahh..

nasılsın canım bir sonraki kontrol ne zaman. murat bey ne dedi artık muayeneler sıklaşacak mıymış ben hiç sormadım haftaya pzt rapor almak için gideceğim yanına.

peki doğum olduğunda nasıl bir belge veriliyor acaba orda yazıyor mu doğum haftamız. yoksa izne ayrıldığımızdaki haftaya göre bakıp doğuma kadar ki haftayı 8den çıkarıp geri kalanını doğum sonrasına mı ekliyorlar?

mesela 32de ayrıldım 6 hafta sonra doğum oldu 8-6=2 sonraya eklendi mi yoksa doğum kağıdında 38.haftada doğum yaptı yazıyo da 40-38=2 mi sonraya ekleniyor

niye soruyorum kendimi 32de 34 göstermek istiyorum ya ondan

google a doğum belgesi yazdım şu tarihte şu kişi doğum yaptı yazıyo belgede.

Son düzenleme:

Valla canım böyle fiilen çalışmak gerekliymiş işte . Umarım rapor almada sıkıntı yaşamam çünkü kolay kolay vermiyorlar.

kızlar 37de doğum iznine ayrıldığınızda eğer doğumunuz 38.haftada olursa kalan 2 haftayı doğum sonrasına aktarabiliyor musunuz bunu araştıran var mı?

Canım 2011 de çıkan torba yasaya göre doğum öncesi kullanamadığın iznini aktarabiliyorsun. Bende 10 gün öce sezeryan yapacağım o günleri aktaracağım.

Tamamen haklisin. Yeni yasanin cikacagini zannetmiyorum.

Benimde umudum kalmadı canım

benim de 4 haftalık rapor almam lazım doğum sonrası,nasıl alıcam bilmiyorum,aile hekimleri vermiyor. benim aile hekimi hastayken bile vermiyordu,nazlanıyordu.değiştirdim onu ama yenisi de pek farklı değil. olmadı kendi doktorumla konuşurum. millet heyet raporu alıyor,aralıkta doğum yapan arkadaşım o yıl çalışmadı hiç,bir dönem boyu rapor aldı hep,ben 4 haftayı düşünüyorum kara kara.

sende bakınmış fikir edinmiş oldun işte ne güzel
bi dahaki çıkışında planlayarak gidersen ne alacağını bilir alır gelirsin inşallah

bende kan ilacı kullanmama rağmen kanım yükselmiyo seninki kadar düşük değil ama normal değerlerin altında
sancıların azalması iyi olmuş iyi olmanıza sevindim kanında düzelir inşallah her şey yoluna girer

doğru demiş doktorun
doğumu merak edeceğinize hamileliğinizi yaşayın
doğum zamanı geldiğinde sen ne dersen de nerde olursan ol bebek çıkıcam dedimi çıkıyo
sende artık doğum tecrübesini yaşamış oluyosun bebişinin sayesinde

maşşallah maşşallah ne güzel her şeyini görmüşsünüz
bu gidişimde bende yüzünün fotosunu isticem bakalım vericekmi doktor

kızlar bişey sorcam
hepiniz geceliği kötü bişeymi aldınız
ben çok güzel aldım dantelli falan
kan olurmuki çıkmazmı kan lekesi kafam karıştı benim
ilk oğlumda giydiğim gecelik hala duruyo kan olmuşmuydu net hatırlamıyorum,
napsam bende bi tanede ucuz bi gecelikmi alsam acaba

ablam bana aldırdı ilk gün giymek için,beyaz,kısa kollu bir gecelik,serum takılıyor pansuman yapılıyor, kirleniyor diye. sonra da çamaşır suyuna basarız dedi. bence al,ziyan olmasın güzel geceliğin.

arkadaşlar abime sordurdum çalıştığı kurumda insan kaynaklarına sormuş.

dediğiniz gibi 2011de çıkan torba yasaya göre aktarılıyormuş fakat doğum raporunda haftası belirtilmek şartıyla yoksa yanıyormuş. yani açıkca yazılacak 38.haftada doğum diye.

eğer benim doktor okul açılınca beni 34te değil de 32de göstermezse ve doğum raporuma da 2 hafta eksik yazmazsa benim de 4 haftam açık kalıyor. 2 haftam açık kalıyordu ama sömestr tatilinin yandığını duyunca benim de 4 haftaya çıktı açığım. 32.haftam tam sömestr haftasına denk geliyor

Canım geçmiş olsun bir anönce evine geçersin inşallah.Kan düşüklügü için ne serumu veriyolar benimde düşükte oyüzden merak ettim

ablam bana aldırdı ilk gün giymek için,beyaz,kısa kollu bir gecelik,serum takılıyor pansuman yapılıyor, kirleniyor diye. sonra da çamaşır suyuna basarız dedi. bence al,ziyan olmasın güzel geceliğin.

hımm o zaman bu gün bi bakınim
aldığım takıma uyan ekru tonunda sade bi gecelik alim bulabilirim inşallah

Günaydınlaarrr canlarımmm

günler geçiyo ama gelin de bana sorun
izne çıkmak için gün sayıyorum,sabırsızım...
bebeğim normal doğum pozisyonuna gelmiş mi gelecek mi? meraklardayım...
doğum izni 6 aya uzatılacak mı,endişeliyim...
Bebeğim gününde mi,gününden önce mi gelecek ?? heyecanlıyım....
her türlü duyguyu barındırıyorum içimde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…