2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar bişey sorcam
hepiniz geceliği kötü bişeymi aldınız
ben çok güzel aldım dantelli falan
kan olurmuki çıkmazmı kan lekesi kafam karıştı benim
ilk oğlumda giydiğim gecelik hala duruyo kan olmuşmuydu net hatırlamıyorum,
napsam bende bi tanede ucuz bi gecelikmi alsam acaba

ben de geceliğimi de pijamalarımı da dantelli aldım canım, dikkate ederiz hasta bezlerinden de kullanırız bişey olmaz heralde, hem ilk başta doğumdan geldiğimizde hastanenin verdiği önlük gibi şeyler olur heralde üstümüzde, sonra da bezle falan koruruz kendimizi, her an şık görünelim gelen giden olur :)

dün doktor randevumda doktoruma ben normal doğum hakkında bişey bilmiyorum yapabilir miyim onu da bilmiyorum bi seminer falan yok mu daha iyi olmaz mı diye sorduk...
bişey bilmemen daha iyi ne güzel işte dedi, esas herşeyi bilince korkuyosunuz uzaklaşıyosunuz köydeki kız 15inde evleniyo doğuyo seminere mi gidiyo doğum içgüdüsel bişey zamanı gelince beraber öğreniriz dedi, hatta kedi köpekler seminerle mi öğreniyo da doğuyo bu kadar korkmayın normal doğumdan dedi...
sezeryanı kesinlikle önermiyo,zaten bu doktora başlamadan önce biliyodum normal doğuma yönlendirdiğini... buna rağmen bu yasadan sonra ona bile uyarı gelmiş çok sayıda sezeryan yapıyo diye, devam ederse eğitim mi ne veriyolarmış doktorlara normal doğurtamıyosun heralde diye :)
epidurali de sorduk, onu da önermiyo, epiduralin aslında bi doğum şekli seçeneği olmadığını,gerekirse onların yönlendirebileceği bişey olduğunu söyledi, bazen epidural doğumu zorlaştırır,sadece biz gerekli gördükçe olmalı diyo, hakikaten de bi yakınımız geçen ay 1,5 saatte zor doğmuş, sanırım sancı az olunca doğum yapılamıyomuş,
neyse baya baya normal doğumu aklıma soktu doktorum, sezeryan en son seçenek dedi, zaten çatı muayenesinden sonra buna karar vericekmiş daha erken dedi, bakalım nolucak...

çok seviyorum böyle doktorlarıı ya allah hepimizin karşısına bizim iyiliğimizi düşünen doktor çıkartsın.

benim doktorumda direk normal diyor herşeye, hatta ben epidurali sorduğumda bile gerek yok ona son dakka karar veririz dedi.

arkadaşlar abime sordurdum çalıştığı kurumda insan kaynaklarına sormuş.

dediğiniz gibi 2011de çıkan torba yasaya göre aktarılıyormuş fakat doğum raporunda haftası belirtilmek şartıyla yoksa yanıyormuş. yani açıkca yazılacak 38.haftada doğum diye.

eğer benim doktor okul açılınca beni 34te değil de 32de göstermezse ve doğum raporuma da 2 hafta eksik yazmazsa benim de 4 haftam açık kalıyor. 2 haftam açık kalıyordu ama sömestr tatilinin yandığını duyunca benim de 4 haftaya çıktı açığım. 32.haftam tam sömestr haftasına denk geliyor :KK43:

canım sana nacizane tavsiyem bence hiç 32. iken 34 gösterme kendini. bu sonuçta doğru bişeyde değil.

neyse işin doğrusu onu yap. sonuçta bak haftan yanar bişey olur o senden birşekilde çıkar. boşver hak yolunu bulur.

ama şöyle yapamıyor musun 32. haftanda çalışabilir raporu alsan sonra sömestr bitince 34. haftanda raporunu başlatsan

olmuyor mu? zaten sen raporluyken erken doğum yapsanda aktarabileceksin haftalarını doğum sonrasına.

Canini Slkma. Kizin sana moral verecek simdi.

Yeni dogan bebege kasikla mi vereceklermis? Kasikli biberonu mu alayim yanima o zaman? Ben sma mama aldim.

Ya ben son hafta bebek olumlerine cok uzuluyorum, cok korkuyorum.
Bebegine cok uzuldum. Acini tazelemek istemiyorum ama merak ettim. İstersen sorumu cevaplmayabilirsin. Sorun neydi soylediler mi?

Pataloji sonucunda birşey çıkmadı, ardından acele edip 3 ay sonra tekrar hamile kaldım onun da 3 aylıkken kalbi durdu. Yine sonuç temiz çıktı. Şimdi kanda pıhtı olabileceğinden şüphe ediyor doktor bu yüzden her gün kan sulandıcı iğne ve coraspin kullanıyorum.

Canini Slkma. Kizin sana moral verecek simdi.

Yeni dogan bebege kasikla mi vereceklermis? Kasikli biberonu mu alayim yanima o zaman? Ben sma mama aldim.

Ya ben son hafta bebek olumlerine cok uzuluyorum, cok korkuyorum.
Bebegine cok uzuldum. Acini tazelemek istemiyorum ama merak ettim. İstersen sorumu cevaplmayabilirsin. Sorun neydi soylediler mi?

Pataloji sonucunda birşey çıkmadı, ardından acele edip 3 ay sonra tekrar hamile kaldım onun da 3 aylıkken kalbi durdu. Yine sonuç temiz çıktı. Şimdi kanda pıhtı olabileceğinden şüphe ediyor doktor bu yüzden her gün kan sulandıcı iğne ve coraspin kullanıyorum.

Cvp in icin tesekkur ederim. Ins bu kez sag salim kucagina alirsin.

Sevgili adminler,

biliyorum face deki gruptan bahsetmek yasak ama. bilgi vermek istiyorum. mart annelerinin ilk bebeği dün akşam dünyaya geldi. dualarınızı esirgemeyin Arkadaşımızın bebeğinden. şimdilik küvezde. solunum cihazına bağlı... Rabbim hayırlısıyla hastaneden çıkışını da duyursun bizlere...

ben şu bebişin kaç haftalık doğduğunu çok merak ettim yaaaaaa:KK30:

günaydın kızlar nidilata başladık dün yattığımdan beri serum veriyorlar evime gidip Uyuyabilmek istiyorm ama galiba zor. Kan değerlerimi çok düşük buldu doktorum onun için serum verecekler şimdi. Halbuki HAMILE kaldığımdan beri kan ilacını kullanıyodm 8.e düşmüş kan değerim sancılar azalmış daha galiba nidilat ve serum etki etmiş. Ama takibe ilaca devam edeceklermiş. Medicana ya gelmiştim dün tesadüfen ilgi ve alaka süper doğum içinde burayı düşünmeye başladım.

Ben de orda dogum yapicam . Nasilsin simdi. Ankara da misin?

Bugün çok yorgun ve bitkin kalktım. Öncelikle dün ilk bebeğimiz ALA MASAL' ın dünyaya gelmesi beni çok etkiledi. Sonra Belgin'in hastaneye yatışı falan derken gece boyunca ara ara uyudum onda da dokuz doğurdum resmen:KK9:

Ayrıca dün akşam söylemesi ayıp ıspanak yapayım dedim. 1 saat ayakta kaldım onu yıkacam diye resmen ağlayacaktım ya :KK50::KK50: Şimdi böyle olursam önümüzdeki haftalar nasıl olurum bilmiyorum:18:

Birde şu 32 hafta rapor durumu var. Kafam çok karıştı. Kızımın ve beni m bütün eşyalarımız İstanbulda. Ya benimde başıma erken doğum gibi birşey gelirse. Burdan Trabzon 3 saat gidebilirmiyim acaba o durumda :KK53::KK53:

kac aylik dogmus bebek acaba?bide face de ben oyle bir grup bulamadim.tam adini bileniniz varmi grubun arkadaslar?

kızlar bazı yerlerde indirimler başlamış, hele şubatta iyice inicek fiyatlar ve bebeklerimizin ileriki aylardaki ihtiyaçlarının bi kısmını şimdiden alsak çok karlı olur... biz 0-3 ay alışverişini yapmıştık zaten o yüzden 0-3 ay için bişey almıyorum ama 3-6 ay için ince penyeler ve özellikle 6-9 ay için çok şey bulabiliriz, 3-6 ay yazlıklarını mecbur sezon fiyatlarıyla alıcaz, 9-12 ay içinse seneye yine bu zamanlarda indirimlerden faydalanırız...
bizim son cicilerimizi ekliyorum... özellikle aziz bebede inanılmaz indirim var, resimlerdeki koyu renk gömlek 36 tlden 11 tl ye inmiş badi fiyatına yani...

$Fotoğraf0779.jpg $Fotoğraf0780.jpg $Fotoğraf0781.jpg $Fotoğraf0782.jpg $Fotoğraf0783.jpg $Fotoğraf0784.jpg $Fotoğraf0785.jpg

Ay evvet nazlıma cinsiyetimiz kesinleştimi? Meraktayız. En nazlı senin kız çık ya. Bak yine kız dedim:KK9:

Bu da erkek çıkarmış... Senin söylediklerinin tersi çıkıyor ya ondan diyorummm:KK1:

ya kızlar ne sancısı ya ben ıyıce korktummm:18::18:bu sancıyı hıssetmıyormuyuz bız ne acayıpp bısey ya:KK30:

Korkutmak gibi olmasın kızlar. Korkulacak bi şi değil ama benim ablam öyle doğum yapmış. Forumda böyle böyle biri var dedim. O da benim de öyle idi hatta hemşire baktı bi kaç kişi vardı nst de birinizin şu an doğumda olması gerekiyor ama hiç sesi çıkmıyor demiş. Sonra ablama demiş o sensin diye şaşırmış ablam da :KK53:

bugün doktor kontrolümüz vardı bizim de, haftasına göre normalmiş, 2 kilo olmuş kızım, yüzünü haaalaaa göstermedi, ben yine kilo almışım toplam 18 kilo almış oldum, kızım benim gibi tombik değilmiş doktorum öyle dedi, bundan sonraki randevuyu 20 gün sonraya verdi bu sefer, sonrasındakiler de bir hafta ara ile olucakmış, şimdiden tarihlerini verdi, bundan sonraki 4 randevumuzda da nst olucakmış, nst nedir ne yapılıyo nasıl yapılıyo yaptıranlar bilgi verebilir mi... normal doğum için uygunluğa alttan muayeneye de 37. haftada bakıcakmış...
sonra da kızıma ufak tefek ciciler aldık indirimler başlamışken ileriki aylar için tek tük bişeyler alıyorum...

Canım bebeğine maşallahhhhh :nazar::nazar::nazar:

O da yüzünü sağlayıp sonradan ceeeee yapacak galiba annesi. Şimdiden sana oyun yapıyorrrrr :KK8:

kızlar 2 defa daha nts girdik sancılar görünüyor yine seruma devam. Ama iyiyim şükür şimdilik bu kadar

Allah daha iyi etsin canımmmm

Günaydın herkese :KK42:
Dün kızımla kontrolümüz vardı.
İlk defa dedemizde kontrole geldi ve tabii ki anneannemizde..
Maaile ultrasona girdik..
Babamızın elinde de foto makinesi video çekimi yapıyor elbette ki :21:
Kızımın başı yukarda, sağlık durumu iyi, 2,100 gr olmuş kızım..
Yanaklarını ağzını burnunu alnını minnik parmacıklarını gördümm..
Hepimiz o kadar heyecanlandık kiii :KK16:
Yanakları tombiştombişdi yavrumun, ağzını arada sırada açtı kapadı parmacıklarını ayacıklarını oynattı..
Doktor lob ile bakarken lob'a tekmeler attı :KK9:
Fotoğrafını anneannesine verdik.. Çerçeveletecekmiş :KK1:

Diğer kontrolümüz ise 31.0cak'da..
Allahım binlerce şükür bende bebeğimde sağlıklıyız, herşey yolunda..
Allah herkese hayırlı doğumlar sağlıklı bebişler nasip eder inşallahh..
:nazar::emir_bebek:

Ay dedeyle annene de gördü demek kiiiiii ne güzel
Biz de genel de anneanne ile gidiyoruz o da oluyor yani yanımızda
Ben de bir gün kendi babaannemi götürmeyi çok istiyorummmmmmmm belki bu sefer götürürümmmmmm

Bebeişine maşallah annesiiiiii:nazar:
Tombiş yanaklarını yerim onun beeennnn :KK56::KK1:

Bu da erkek çıkarmış... Senin söylediklerinin tersi çıkıyor ya ondan diyorummm:KK1:

Korkutmak gibi olmasın kızlar. Korkulacak bi şi değil ama benim ablam öyle doğum yapmış. Forumda böyle böyle biri var dedim. O da benim de öyle idi hatta hemşire baktı bi kaç kişi vardı nst de birinizin şu an doğumda olması gerekiyor ama hiç sesi çıkmıyor demiş. Sonra ablama demiş o sensin diye şaşırmış ablam da :KK53:

Canım bebeğine maşallahhhhh :nazar::nazar::nazar:

O da yüzünü sağlayıp sonradan ceeeee yapacak galiba annesi. Şimdiden sana oyun yapıyorrrrr :KK8:

Allah daha iyi etsin canımmmm

Ay dedeyle annene de gördü demek kiiiiii ne güzel
Biz de genel de anneanne ile gidiyoruz o da oluyor yani yanımızda
Ben de bir gün kendi babaannemi götürmeyi çok istiyorummmmmmmm belki bu sefer götürürümmmmmm

Bebeişine maşallah annesiiiiii:nazar:
Tombiş yanaklarını yerim onun beeennnn :KK56::KK1:

:KK53::KK53:nasıl yanı.. ondan sonra ablanı hemen doguma mı almıslar???

Kız niye öyle diyon ben rüyamıyım da dediğimin tersi çıksın :KK9: Bak hamilelik alınganlığım tutarsa zaten bugün dokunsan ağlıcak gibiyim görürsün gününü :KK45: :KK53:

kızlar bişey sorucam... bebeğin çamaşırlarını yıkamak için

hangi deterjanı tercih ettiniz ve ya almayı düşünenler ne

alacaklar????

bu akşam almam lazım da kaynanam çamaşırlarımızı yıkıcakmış,

arielle yıkıyayım diyo bende yok dedim. ne öneririsiniz?

kızlar bişey sorucam... bebeğin çamaşırlarını yıkamak için

hangi deterjanı tercih ettiniz ve ya almayı düşünenler ne

alacaklar????

bu akşam almam lazım da kaynanam çamaşırlarımızı yıkıcakmış,

arielle yıkıyayım diyo bende yok dedim. ne öneririsiniz?

hacışakirin sabun tozunu aldım cnm.. yumusatıcı fılan kullanmıcam.. yanı en azından bı sure..

Kız niye öyle diyon ben rüyamıyım da dediğimin tersi çıksın :KK9: Bak hamilelik alınganlığım tutarsa zaten bugün dokunsan ağlıcak gibiyim görürsün gününü :KK45: :KK53:

:KK9::KK9:
Kız güldürdün beniiiii:KK9:

Annesine dedim ben onu nazlma ya dedim. Kızını oğlum lom diye sevmiş de kız çıkmış yaaa ondannn:KK9::KK9:

Ay ilahi sennnnnn:KK9:

Alınganlık neyim yapmaaaaa yani tatlımmmmm :KK54:

Ama güldürdün beniiii " rüya mıyım ben tersim çıksın " deyişinleeeeeeee:KK9::KK9::KK1::KK1:

X