2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kızlar günaydın.

Dün çıktım kararsızlıktan doğru düzgün bişey alamadım.
tulum az vardı, düz beyaz aldım farklı bedenlerde 6 tane. yatarken filan iyi oluyormuş. patikli alt aldım. hastane çıkışı takımım yok onlara baktım çok çiçekli böcekli ben de sevmiyorum öyle yeni doğan bebeğin önünde kocamak bir desen resim. carrefourda 5 parça olanları vardı düz pembe hiçbir desen yok. onu mu alsam dedim alamadım :KK1: bir mağazada beyaz daha az desenli vardı o da 45TL uygun mu bilemedim. gecelik almaya girdim girlstop diye bir mağazada indirim vardı ama çok inceydi beyaz ve pembeler vardı teyzemi aradım içini göstermesin alacağın şey bir de ucuz bir gecelik al doğumda leke oluyor çıkınca atarsın dedi pijama takımını güzel al evde de giyersin dedi. 45tl idi gecelik ve pijamalar spor tarz değildi. dantelleri vardı hafif, çok ağır modeller değildi güzeldi aslında ama inceydi. o mağazadan da elim boş ayrıldım. nü diye bir mağazada 29a vardı ama çok spordu önü tamamen düğmeli altı da kareli desenliydi kedi resmi vardı onu mu alsam dedim çok çocuksu olur diye onu da alamadım :KK9: biberon baktım onu da alamadım :KK1:

sonra lojmana gittim orası uygun ordaki marketten prima bebek bezi, sebamed banyo köpüğü, primanın ıslak mendili, dalin sıvı deterjan ve yumuşatıcısını aldım. pişik kremini unuttum.
şampuan da mustela konak önleyici yenidoğan şampuanı çok iyi demişti teyzem onu önceden almıştım. gögus pedi gogus kremi de lansinoh almıştım.

tabi eksik daha çok erken doğum olmaz inşallah ortada kalırım valla bu kararsızlıkla :KK9:

AY NE ZOR İNSANIM BEN YAAAA:KK37: kendimi bile bunaltıyorum:KK9:

bu battaniyeden alan var mı kızlar? ben en iyisi bazı şeyleri e-bebek ten alıyım diyorum :)
$battaniye.jpg

BELGİNCİĞİM hayırlı haberlerini bekliyoruz inş dün bende çok kokrktum evim yakın olsa hastaneye sorun değil ama uzakta olunca insan daha çok telaşlanıyor ama ara olurmuş böyle sancılar sancıların devamı gelmedi normalde doktor kontrolumüz haftaya ama bu hafta sonu gidelim diyoruz inş hayırlı hbaerler alırız herkesten dinlenmek şart galiba ben yeni fark ettim bunu :)

Face deki mart annelerimizden biri doğum yaptı kızlar. İlk yavrumuz kızımız oldu. Allah analı babalı büyütsün. Şimdi küvezde ama iyi olacak inşallah. Hep birlikte dua edelim
allahım sağlık sıhat versin bebişimize kaç haftalık doğmuş gülüşüm:KK53:

buraya cevap yazmayı unutmuşum. canım yaaa tatil de olsa sen çalışabilir raporu aldığın için çalışıyor gözükmen gerekir bana da doktor okulun kapandığı gün 32haftada 37ye kadar çalışabilir raporu yazacak okul açıldığında ben 34te oluyorum. sen bugun 32almışsın okul açıldığında 36 oluyorsun neden yanıyor ki çalışabilir gözükürken zaten izinde olmuyorsun ki. doğum iznin 36.da başlatırsan 4 haftanı sonraya aktarabilmen lazım.

Canım çok araştırdık . Müdür yardımcım personel dairebaşkanlığının yazısını buldu. Biz yarıyıl tatilinde izinli olduğumuz için ve fiilen çalışmamız gerektiği için yarıyıl tatilini saymıyorlar canım:2: ve bu durum maalesef her ilçede farklı kimi idare okul uyuyor kimi uymuyor. Nihayetinde çok saçma sanki tatilde bişey olsa okula gitmeyececeğim yani. Maalesef 2 haftam çöpe gitti. Raporla uğraşıracaklar ancak artık drlar raporda vermiyor. Dün çok üzüldüm öğrencilerimin önünde ağladım. Zaten hormonlarımız tavan yapmış durumda. Umarım şu yeni yasa çıkarda bizde rahat ederiz.

Günaydın kızlar ve pamuk bebeklerine güzel günler olsun uzun zamandır görüşemedik ne güzel olmuş sayılar artmış ben nerdeydim evi taşıdık ve şehirden biraz tepede bie eve taşındık internet yok tu site içinde varmış ama hatlar bozuk telefon bile çalışmadı halada yok ama enteresan interneti buldular ama telefon hala yok enteresan işe filan gittiğimde habarlerini ze bakabildim okudum merak ettim ama artık 2aydır evdeyim ben güzel haberlerde olmuş streslilerde var zaman artık iyice yaklaştı normal artık bu arada hastanede olan annelere Allah yardımcı olsun güzel günlerde gelsin bebişleri yeni ciciler alınmış şekerler iyi günlerinde giysinler hepinizi öpüyorum

günaydın kızlarrr..

dün yazdım uzun uzun ama yayınlanmamış.. geçmişi pek okuyamadım, herkes iyi dimi..

face de doğum yapan varmış, kuvezdeymiş, Allah yardımcısı olsun, umarım çok çabuk düzelirler..

bu arada biraz önce fena çıkardım yaa. ne bu şimdi, boşa yaptım o kadar kahvaltıyı bu dar zamanda.
kızlar bebek şekerlerimi,kapı süsümü ve bikaç süslerimi de aldım.. yalnız bebeş şekerlerine biblo yerleştiricem daha. bitince burdan yayınlarım.
hafta sonu da beşiklerimiz gelir, sonra pek bi eksiğimiz kalmaz inşallah.

karnının aşagıda olduğunu söyleyenler varmış, sormayın ya bana da aynı şeyi söyleyip dellendiriyolar beni. zaten erken doğum korkum var. ama öyle aşağıda atmıyo pek. rahmimin 3 cm olduğunu söyledi dr. 3.5 dan fazla, 2.5 dan az olmaması gerekiyomuş bilginiz olsun.

Canım çok araştırdık . Müdür yardımcım personel dairebaşkanlığının yazısını buldu. Biz yarıyıl tatilinde izinli olduğumuz için ve fiilen çalışmamız gerektiği için yarıyıl tatilini saymıyorlar canım:2: ve bu durum maalesef her ilçede farklı kimi idare okul uyuyor kimi uymuyor. Nihayetinde çok saçma sanki tatilde bişey olsa okula gitmeyececeğim yani. Maalesef 2 haftam çöpe gitti. Raporla uğraşıracaklar ancak artık drlar raporda vermiyor. Dün çok üzüldüm öğrencilerimin önünde ağladım. Zaten hormonlarımız tavan yapmış durumda. Umarım şu yeni yasa çıkarda bizde rahat ederiz.

aa çok saçma yaa o zaman ben okul açılınca gidiyim 34te iken doktora 32 haftalık hamile yazdırıp izne ayrılıyım o zaman boşa gitmez erken doğmuş gibi olur sonraya aktarılır. olmaz mı?
canım sen de aile hekiminden alırsın onlar kolay veriyor yani bizim burda böyle ben aralıktan beri rapor rapor üstüne alıyorum

kızlar 37de doğum iznine ayrıldığınızda eğer doğumunuz 38.haftada olursa kalan 2 haftayı doğum sonrasına aktarabiliyor musunuz bunu araştıran var mı?

kızlar 2 defa daha nts girdik sancılar görünüyor yine seruma devam. Ama iyiyim şükür şimdilik bu kadar

Hersey yoluna girecek merak etme. Dinlen.

Tamamen haklisin. Yeni yasanin cikacagini zannetmiyorum.

aa çok saçma yaa o zaman ben okul açılınca gidiyim 34te iken doktora 32 haftalık hamile yazdırıp izne ayrılıyım o zaman boşa gitmez erken doğmuş gibi olur sonraya aktarılır. olmaz mı?
canım sen de aile hekiminden alırsın onlar kolay veriyor yani bizim burda böyle ben aralıktan beri rapor rapor üstüne alıyorum

Bu super bir fikir.:KK9:

günaydın kızlar nidilata başladık dün yattığımdan beri serum veriyorlar evime gidip Uyuyabilmek istiyorm ama galiba zor. Kan değerlerimi çok düşük buldu doktorum onun için serum verecekler şimdi. Halbuki HAMILE kaldığımdan beri kan ilacını kullanıyodm 8.e düşmüş kan değerim sancılar azalmış daha galiba nidilat ve serum etki etmiş. Ama takibe ilaca devam edeceklermiş. Medicana ya gelmiştim dün tesadüfen ilgi ve alaka süper doğum içinde burayı düşünmeye başladım.

öncelikle herkese günaydın....
bugün erken kalktık çünkü bu gece de uyuyabildim, bir haftadır uyuyamıyodum 2 gündür iyiyiz çok şükür...

cnm masallah bebegıne.. ıns benım yavrumda 32 de 2kg mı bulur...bende 16 kılo aldım dr normal ama yınede dıkkat et dedı..nst yı bende cok merak edıyorum.. ama cok sıkıcı bıseymıs 20 dk fılan suruyomuş..baska da bı ayrıntısını bılmıyorum..

inşallah canım, benim bebeğim uzun süre 1 hafta geriden geliyodu çok üzülüyodum sonradan toparladı şimdi haftasına uyumlu gidiyomuş, çok mutlu oluyorum... nstde madem kızımın kalp atışlarını dinliycekmişim, Allah korusun bi sorun olmadığı sürece ben sıkılmam...

bugun girdim canım NST ye.bebeğin kalp atımları ve rahim kasılmalrı kontrol ediliyor. bebeğin strese girip girmediğine ve senin sancın yani kasılman olup olmadığıuna bakılacak. Göbeğine bantlarla iki cihaz bağlıyorlar ve gluk gluk diye bebeişin kalp atımlarını duymaya başlıyorun eline de düğmesi olan aparat veriyorlar bebeğini hissedince basıyorsun. yaklaşık 15-20 dk sürüyor.

çok teşekkür ederim canım, 20 gün sonra artık bizim ilk nstmiz... sonra da her hafta...

kızlar 2 defa daha nts girdik sancılar görünüyor yine seruma devam. Ama iyiyim şükür şimdilik bu kadar

Allah ikinize de iyilik versin canım, hep güzel haberler paylaş inşallah bizimle...

canım alahında izniyle kötü bişey çıkmaz inşallah doktor sadece elle bakmış tahmin etmiş var dememiş
ultrasondada ciddi bişey çıkmaz inşallah

açılman olmadıktan sonra önemli değil zaten hastaneyede yatmışsın erken doğum olmasın diye tedbirlerini almıştır doktorlar
kilosuda fena değil maşşallah
benim oğlum 37 haftada 2.500 gr doğmuştu şimdi tospa gibi bi delikanlı
hiç korkma tedbirin alınmış herşey yolunda gidicek inşallah
sakın kendini strese sokma hastanede kaldığın sürece kendini dinleme oyalanacak bişeyler yapki stresde sancıyı arttırır

doğum sancısı kendini çok ciddi belli ediyo merak etme
bu günde devam ederse kontrol amaçlı git bence nolur nolmaz

utangaç bebiş maşşallah kilosu çok iyi azıcık fazlalıktan bişey olmaz

benimde göbeğim baya bi aşşağıda hatta şu son haftada dahada aşşağı indi
hayırlısı artık iyi düşünelim iyi olsun

maşşallah inşallah bi an önce sağlıklı bi şekilde küvözden çıkıp anasının koynuna girer bebiş

benimde çarpıntım oluyo şu aralar çoğu gebede var sanırım
herşey yolundaymış kendine dikkat et stresten uzak dur dinlenmene bak allahın izniyle bişey olmaz
zaten kontrol altındasın endişelenme
o kadarcık sancıyla gelmez bebiş

geçmiş olsun kızına
bu mevsimde bütün çocuklar hasta zaten tedbirini alırsan bronşite çevirmez annesi korkma

maşşallah ikinizinde kilosu iyi
nst çokta sıkıcı değil bence ben kalp seslerini dinlerken kendimi iyi hissediyorum

kızlar sancıyı her zaman hissetmeyebilirsiniz zaten nst de bunun için var endişe etmeyin sancım olursa hissetmem diye
zaten ağrı varsa muaynede çıkacağı için tedbir alınır bu haftalarda kontrollerinde sıklaşması bu yüzden zaten

doktorum öyle demiyo ama :) kızımınki iyiymiş de ben daha bundan sonra 10 kilo alırmışım...

günaydın herkeze

bu gece hiç uyumadım sabaha kadar döndüm durdum
şu an kafam davul gibi
birazdan bi duş alıcam kendime gelirim belki

duştan sonra uyuyabilirsin dinlenebilirsin inşallah canım, çok iyi anlıyorum seni ben de bir haftadır uyuyamıyodum, 2 gündür uyuyorum çok şükür...

Günaydın arkadaşlar
Kaç gündür okuyorum ama yazamadım. Artık evdeyim. Dün kızımın odası geldi, akşama da yemeğe misafirim vardı çok yoruldum. Bugün dinleneceğim.

Kıvırcık ve Belgin ikinize de çok geçmiş olsun.
Papatyacım sen beni merak mı ettin :) Teşekkür ederim.

güle güle kullanın odanızı canım, odanıza tamamen yerleşince fotoğraflarınızı bekliyoruz... bizim de mobilyalarımızda bi sürü sorun çıktı bazı parçaları geri götürdüler bakalım ne zaman toparlanıcaz, daha çok işimiz var, yıkancak, ütülencek,yerleşicek falan... bi de şu yemeğe misafir olayını hiiiç anlamıyorum 7-8 aylık hamile kadına yemeğe misafir gidenleri çok merak ediyorum :) evin toparlanması var, yemek hazırlanması var, bulaşığı var, sonra yine evin toparlanması var, ben kendi yemeğime bulaşığıma zor yetişiyorum valla, mümkünse o misafirler alsın yemeğe :)

Kızlar günaydın.

Dün çıktım kararsızlıktan doğru düzgün bişey alamadım.
tulum az vardı, düz beyaz aldım farklı bedenlerde 6 tane. yatarken filan iyi oluyormuş. patikli alt aldım. hastane çıkışı takımım yok onlara baktım çok çiçekli böcekli ben de sevmiyorum öyle yeni doğan bebeğin önünde kocamak bir desen resim. carrefourda 5 parça olanları vardı düz pembe hiçbir desen yok. onu mu alsam dedim alamadım :KK1: bir mağazada beyaz daha az desenli vardı o da 45TL uygun mu bilemedim. gecelik almaya girdim girlstop diye bir mağazada indirim vardı ama çok inceydi beyaz ve pembeler vardı teyzemi aradım içini göstermesin alacağın şey bir de ucuz bir gecelik al doğumda leke oluyor çıkınca atarsın dedi pijama takımını güzel al evde de giyersin dedi. 45tl idi gecelik ve pijamalar spor tarz değildi. dantelleri vardı hafif, çok ağır modeller değildi güzeldi aslında ama inceydi. o mağazadan da elim boş ayrıldım. nü diye bir mağazada 29a vardı ama çok spordu önü tamamen düğmeli altı da kareli desenliydi kedi resmi vardı onu mu alsam dedim çok çocuksu olur diye onu da alamadım :KK9: biberon baktım onu da alamadım :KK1:

sonra lojmana gittim orası uygun ordaki marketten prima bebek bezi, sebamed banyo köpüğü, primanın ıslak mendili, dalin sıvı deterjan ve yumuşatıcısını aldım. pişik kremini unuttum.
şampuan da mustela konak önleyici yenidoğan şampuanı çok iyi demişti teyzem onu önceden almıştım. gögus pedi gogus kremi de lansinoh almıştım.

tabi eksik daha çok erken doğum olmaz inşallah ortada kalırım valla bu kararsızlıkla :KK9:

AY NE ZOR İNSANIM BEN YAAAA:KK37: kendimi bile bunaltıyorum:KK9:

Hakkaten zorsun sonsy cim :)
ben banyo köpüğü almadım, ilk zamanlar lazım olmaz diye... zaten çabucacık üşütmeden şampuanlayıp sabunlayıp çıkarıveririz banyodan... biraz büyüdükçe küvette oynasın oyalansın diye sonraları alırım diye düşündüm... dün ben de deterjan aldım, çok düşündüm ben de deterjan için ne kullanıcama, en sonunda sabun tozuna karar verdim, kalıntı olmasın diye çift durulamalı yıkarım artık napıyım, sonra da ütü... hacışakirin granül sabununu aldım ben, migrosta indirimdeydi, 1700 gr.ı 19,90dan 14.75e falan inmişti sanırım...

bu battaniyeden alan var mı kızlar? ben en iyisi bazı şeyleri e-bebek ten alıyım diyorum :)
Eki Görüntüle 606352

bu battaniyenin aynısının krem rengini aldım ben canım e-bebekten, çok markada var aynısı, baby-jam'inkisini aldım ben...
yolda da çok kişide görüyorum memnunlardır heralde...

bu battaniyenin aynısının krem rengini aldım ben canım e-bebekten, çok markada var aynısı, baby-jam'inkisini aldım ben...
yolda da çok kişide görüyorum memnunlardır heralde...

ben de krem mi alsam diye de düşündüm evet canım o marka nasıl yumuşak mı ? :KK1: o pütürlü taraf dışta kalıyor di mi içi nasıl ? ben de e-bebekten bunu alıyım diyorum dışarıda bulamadım çünkü. chicco da önerdiler o da vardı e-bebekte ama içi çok yazılı çiziliydi sevmiyorum ben sade şeyleri seviyorum

Bu super bir fikir.:KK9:

peki canım sen biliyor musun şimdi ben öyle yazdırınca erken doğum yapmış olacağım mesela zaten normalde de 38de doğum olsa bu durumda 36da olmuş gibi gözükecek. o 4 haftayı sonraya aktarabiliyor muyum izindeyken doğum olunca.

Son düzenleme:
ben de krem mi alsam diye de düşündüm evet canım o marka nasıl yumuşak mı ? :KK1: o pütürlü taraf dışta kalıyor di mi içi nasıl ? ben de e-bebekten bunu alıyım diyorum dışarıda bulamadım çünkü. chicco da önerdiler o da vardı e-bebekte ama içi çok yazılı çiziliydi sevmiyorum ben sade şeyleri seviyorum

peki canım sen biliyor musun şimdi ben öyle yazdırınca erken doğum yapmış olacağım mesela zaten normalde de 38de doğum olsa bu durumda 36da olmuş gibi gözükecek. o 4 haftayı sonraya aktarabiliyor muyum izindeyken doğum olunca.

Erken dogum nedeniyle kullanilamayaz izinler sonraya aktariliyor. Ucretsiz izni arastirirken oyle okumustum.

günaydın kızlar nidilata başladık dün yattığımdan beri serum veriyorlar evime gidip Uyuyabilmek istiyorm ama galiba zor. Kan değerlerimi çok düşük buldu doktorum onun için serum verecekler şimdi. Halbuki HAMILE kaldığımdan beri kan ilacını kullanıyodm 8.e düşmüş kan değerim sancılar azalmış daha galiba nidilat ve serum etki etmiş. Ama takibe ilaca devam edeceklermiş. Medicana ya gelmiştim dün tesadüfen ilgi ve alaka süper doğum içinde burayı düşünmeye başladım.

bi süre daha evine gitmeyi isteme canım orda daha güvendesiniz, inşallah herşey yoluna girer ve öyle gidersiniz evinize...
bak iyiye gidiyomuş sancıların durumu da...

X